..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþmekten yükselme doðar. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > öykü yılmaz




25 Aðustos 2005
Fütursuzca Zýrvalamak Bu Olsa Gerek  
öykü yılmaz
Düþündükçe düþ-lüyorum. Düþledikçe düþ-üþüyorum. Düþtükçe üþüyorum.


:BJDJ:
Zýrvalar, zýrvalar zýrvalarým, tonlayarak okumak lazým bu zýrvalarý. Zihnim susmuyor, bu günlerde çok yorgunum. Yazýp yazýp siliyorum. Düþüncelerimden kaçýyorum yine. Düþündükçe düþ-lüyorum. Düþledikçe düþ-üþüyorum. Düþtükçe üþüyorum. Gene lüzumsuz kelime oyunlarý yapýyorum. Zaten bu kelime oyunlarý yüzünden kaybediyorum. Netleþmiyor kelimeler aðzýmda.Yuvarlanýp gidiyor içimdeki boþluða. Repliðini unutmuþ þizofreni oynuyorum bu aralar. Hop iþte þimdi de kibritçi kýz oldum. Senin için bir sigara yakayým çakmaðýmla. Öyle ya yetmez kibritler insaný ýsýtmaya. Zaten donarak ölen bir O deðil ki hayatta. Hikayelerle hazýrlýyorlar çocuklarý yaþama. Bir kurdun büyükannesini parçaladýðýný gören bir çocuk, kýrmýzý baþlýklý kýz hikayesini sevmeye devam eder mi dersin.
Hindistandaki inekler çok þanslý diye düþünmeden edemiyorum.Gerçi orda fareler ve fillerde kutsal sayýlýyor. Kutsal sayýpta , kutsallýk adýna birþeylerin sömürülmediði bir yerin olmasý ne güzel.Günahmatiðe atýlan bozukluklarla günah çýkarmaya kalkanlar, ezan Türkçe olsun diye kanýrtanlar. (Her zaman ki gibi favorim yine zenciler-ibadet insaný kanýrtmamalý.)Kuran cümle içinde büyük harfle mi yazýlmalý. Kutsallýðýna saygýsýzlýk mý olur küçük harf. Bir kitap deðil mi O da. Baskýya girmeden diðerlerinden biraz daha dikkatle dizgisi yapýlan. Kelime deðiþmesin hesabý. Bak bunu hiç düþünmemiþtim. Matbaa bunun için yasaklanmýþ olabilir mi! kutsal kitaplarý basarken hata oluþabilir diyerek. Ne kadar saf bir düþünce deðil mi!
Boþver tartýþma benimle. Tartýþmanýn gereksizliðine inanýyorum. Bilen ile bilen, bir bilen bir bilmeyen, iki bilinmeyenli bir denklem... ortada sonuç yok.
Bir cevizden beynimi ayýran nokta ne, bir battaniye-bir kanepe-bir film oluyor da, o kanepede bir insan neden olmuyor. Pinokyo’nun babasý Cyrano De Bergerac olabilir mi !
Bak gene lüzumsuz bilgiler doluþtu zihnime. Eskiden insanlar pis pis dolaþýrmýþ. Türkler ýrmakta yýkanýrken Fransýzlar yýkanmak yerine silinmeyi tercih ediyordu. Parfümün icadý bundan deðil miydi. Yýkanmayan adam tüy temizliði de yapmaz. Tüy deyince tüy dikmek deðiminin nerden geldiðini öðrendim geçenlerde. Ortaçaðda tuvalet diye birþey yokken tipler sarayýn bir köþesine dýþkýlarýný býraktýklarýnda üstüne tüy dikermiþler ki kuruduðunda uþak tüyünden tutup rahatça atabilsin diye. Öte yandan Romada toplu tuvaletlerde temizlik için süngerler kullanýlýyormuþ. Bu süngerler eskiyene kadar yýkanýp tekrar tekrar kullanýlýyormuþ. Boktan konularýn lüzumsuz bilgileri keyifli oluyor.
Olmayan konuyla alakasýz ama sabun köpüðü geldi aklýma. Ýçine pril koyduðumuz salak plastik oyuncaklar vardý eskiden. Ucunda bir daire olan. Üfleyipte baloncuklar yaptýðýmýz. Aðýzda patlayan þekerler, plastik el gýrgýrlarý en gýcýðýda plastik sinek öldürecekleriydi. Çocukluðumuz gerzek, iþlevi az plastik zýmbýrtýlarla geçmiþ meðer.
Konuþtukça konuþmak istediðim nadir anlardan birini yaþýyorum. Ne yazýk ki bana eþlik edecek kimse yok. Ýçerdeki ve dýþardaki kuþlara yem vermek gerek.Yoksa mektuplarýmý getirmeyi unutuyorlar. Senin bana yazmadýðýn düþüncesinden daha az kýrýcý oluyor bu.
Yorgunum, dinlenemiyorum, din-lenemiyorum, dinle-nemiyorum, dinlemiyorum.
Günün en çekilmez dönemindeyim. Kelime oyunlarým yerini içten bir gülümsemeye býrakmadý henüz. Kim bilir kaç yerde saç telim kaldý. Saçlarým tükendiðinde verecek sevgimde kalmayacak sanýrým. Bir hayvan olsa da sevsem. Senin insan sevesin geldi mi!
Murathan Mungan okuyorum bu aralar. Kendi hikayelerinde kaybolan insanlarýndan bahsediyor. Ben de kendi hikayemde kaybolmak üzereyim. Elimi tutmaya kalkan biri oldu geçenlerde bir sabah kahvesi sýrasýnda. Öyle alýþmýþým ki kaçmaya, çekiverdim elimi. Hep sert kadýn rolleri düþtü bana. Benim istediðim ufak bir figüran olmakken hep baþrole kaldým. Alýþtým sert kadýn olmaya. Bundan olsa gerek insanlar ýsrarla beni incitmeye çalýþtý. Yaþamda Dario Fo’nun orgazmý tanýmayan, lüzumsuz kadýnlarýndan hiç farkým yok aslýnda.
Bak biþey daha, pandoranýn kutusu açýldýðýnda içinde kalan tek þey mutluluktu. Ýnsanlar bu yüzden mi bu kadar mutsuz ! Sevilmek deðil sorun olan. Üretmene neden olacak, sabahlarý tebessümle uyanmaný saðlayacak biri gerek sadece.
Bazen bir küçük serçe olsam yaðmurlu havalarda cama konan. 0 serçe kadar savunmasýz ve saf olsam. Aslýnda o kadar saf olmasam da insanlar beni incitmese artýk…






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Býrak Bana Masal Anlatma
Ýlk Okul Günü
Suçluluk Duygusu

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hep Bir "An" Meselesi midir Hayat?
Atasözü Deðil! Otuz Ciltlik Ansiklopedi
Pazar Eziyeti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bölük Pörçük Yaşam [Þiir]


öykü yılmaz kimdir?

bir demet papatya ile kalakaldým hikayelerde her hikayenin bir köþesinde yýpranan sayfalar arasýnda hep solardý elimdeki papatyalar

Etkilendiði Yazarlar:
oruç aruoba


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © öykü yılmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.