..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Bahadýr ÖZBÜTÜN




7 Ekim 2007
Avuçlarýnda Gün Iþýðý  
Bahadýr ÖZBÜTÜN
Eðer yeni bir sevgiliyeyse gidiþin utanmamalýsýn çýplaklýðýndan. Üþümelisin. Ve ýsýnabilmek için yeniden ve ýsýtabilmek için ayný soðuðu paylaþtýðýn bedeni seviþmelisin, avuçlarýnda gün ýþýðý.


:BGCH:
Üþümelisin...
Ürpermeli tüm vücudun günün ve gecenin nefesiyle...
Soðuðu duymalýsýn bedeninde, diken diken olmalý tüylerin...
Koþmalýsýn sokaklarda, belirlediðin hedefe ulaþana kadar
ve durmadan
ve yorulmadan
ve dinlenmeyi düþünmeden.
Koþmalýsýn varmak istediðin o yer, ona; ve varmayý baþardýðýnda durmalýsýn, duracaðýný hissettirebilmeli sana nefes alýþ veriþindeki düzensiz akýþkanlýk...

Her adýmýn geçmiþinden koparmalý varlýðýný, yepyeni bir sen olmalýsýn, taptaze, tertemiz. Aklýnda kalan aný parçalarýný rüzgara savurmalýsýn parça parça ve yararlansýn diye senden sonra gelenler...Sana eskilerden kalanlar bir iþine yaramayacak vardýðýn yerde emin ol! Kaybedilmiþ bir savaþtan arta kalan kanlý bir zýrhtýr onlar en fazla.

Soyunmalýsýn, çýrýlçýplak kalmalýsýn, üþüdükçe daha çok soyunmalýsýn, insanlarýn þaþkýn bakýþlarý kayýp gitmeli bedeninde, sana dokunmadan, dokunamadan.

Bedeninde kalan izler- baþka erkeklerden, baþka kadýnlardan- silinmeli hiç olmamýþçasýna. Yüreðindekiler de ve beynindekiler... Dünyadaki ilk gününe dönmelisin. Her þeyi unutmalýsýn;ciðerini yakan ilk nefes ve canýný yakan ilk þaplak dýþýnda.Ýlk aþkýný unutmalýsýn mesela ve sonuncuyu ve arada kalan tüm aþklarý. Aþýk olduklarýný deðil yalnýz, sana aþýk olanlarý da.Bedenine sinen tüm kokular silinmeli aðýr aðýr ve dönmemecesine. Sadece bir tutam karanfil kokusu kalmalý saçlarýnda, hatýrlatsýn diye ölümü.

Dudaðýndaki ýslaklýk kurumalý, yeniden ýslanabilmek için. Soðuk bir pýnar akmalý vardýðýn yerde susuzluktan kurumuþ dudaklara.


Ýçinde bir boþluk olmalý;
çocuklarýn koþup oynayabileceði kadar,
iki ordunun savaþabileceði kadar,
kaygýsýz bir aðaç dikebileceðin kadar
ve yeni bir aþk sýðdýrabileceðin kadar.
Eskileri kaldýrmalýsýn karton kutular, keskin naftalin kokusu ve bir kaç koli bandý nezaretinde. Zihnin en gizli köþelerinde küflenmeye býrakmalýsýn.

Üþümelisin...
Soyunmalýsýn üþüdükçe...
Titremeli her yanýn, çýrýlçýplak kaldýðýnda gözün hiç bir þeyi, hiç kimseyi görmemeli...
Yeniden doðabilmelisin ve doðurabilmeli, kendin olmalýsýn bir kez daha ve bir yatakta gece yarýsý hissedilen sýcaklýk olabilmek için üþümelisin yeniden.

Uyandýðýnda yepyeni bir güne, gecenin ve eski seviþmelerinin tortusunu silmek için güne sunmalýsýn çýplak benliðini. Gün ýþýðý seyrederken güzelliðini terk edilmiþ ya da terk etmiþ bedeninin, bir bulut ardýna saklanmalý güneþin gözleri utanmayan duruþun karþýsýnda...

Eðer yeni bir sevgiliyeyse gidiþin çýrýlçýplak olmalýsýn, bütün hücrelerinde duymalýsýn rüzgarýn taþýdýðý soðuðu, göðüs uçlarýna deðdinde rüzgarýn nefesi ürpermelisin.

Eðer yeni bir sevgiliyeyse gidiþin utanmamalýsýn çýplaklýðýndan.
Üþümelisin.
Ve ýsýnabilmek için yeniden ve ýsýtabilmek için ayný soðuðu paylaþtýðýn bedeni; seviþmelisin, avuçlarýnda gün ýþýðý.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýntihar
Bekleyiþ
Ölüm
Ýkilem

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Pi'nin Öyküsü [Öykü]
Tembellik Manifestosu [Öykü]
Haritada Kaybolan Çocuklar [Öykü]
Albert'in Yalaný [Öykü]
Ayakkabýnýn Dili [Öykü]
Göktaþý [Öykü]
Azizin Gri Dünyasýnda [Öykü]
Ýzmaritçi [Öykü]


Bahadýr ÖZBÜTÜN kimdir?

Artýk benim onurum Çamurlara batarak, Kendini aþýnmaktan Güç bela koruyacak. Kirletecek çaresiz Taammüden kendini; Çarþý pazar gün boyu Kentleri dolaþarak. Artýk benim onurum Eðri pervazýnda, Ahþap bir kapý gibi Gýcýrdayýp duracak. Metin ALTIOK

Etkilendiði Yazarlar:
Franz KAFKA


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bahadýr ÖZBÜTÜN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.