..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Simten K. Ataç




31 Mayýs 2002
Artýk Özlemiyorum  
Simten K. Ataç
Ruhumu temizledim bugün, senden temizledim ama gene senin sayende...


:BHJF:
Bugün ruhumu temizledim. Temizlemeye çalýþtým daha doðrusu. Yaðmurun hep bana yaðdýðýný ve sende güneþin batmadýðýný fark edeli epey oluyor ama kýsmet bugüneymiþ.

Önce tüm kapalý çekmecelerimi açtým ve bin bir türlü yüzünün bana baktýðýný gördüm. Biraz aðladým , sonra daha çok aðladým. Bana ahlaksýz bir sýrýtýþla bakan yüzünden baþladým iþe, sonra o masum gözlerinde ki sevgiyi hissettiren yüzüne geldi sýra. Bir türlü kýyamadým ve en sona sakladým nedense. Yemek yiyen, gülen, aðlayan, içki içen, yalan söyleyen,bana bir þeyler anlatan, beni dinleyen ve düþünceli gözüken tüm suretlerini süpürdüm hafýzamdan. Tutkularýný anlatan, zaaflarýndan dem vuranlarý elimin tersiyle sýyýrdým aþaðýlara doðru; büyük bir karanlýkta yok oldular. Ama o masum bakýþ; o kadar iþlemiþ ki sevgime bir türlü kaldýrýp atamadým. Ýþte o zaman daha fazla aðlamak için neden buldum kendime.

O masum yüzün, elime takvim yapraklarý tutuþturmaya baþladý. Ýlk tanýþtýðýmýz gün, buluþtuðumuz, öpüþtüðümüz ve daha bir çoklarý. Birbiri ardýna uzattý bana çekmeceden çýkararak. En sonunda gittiðin gün vardý, onu vermedi.
Sonra mektuplara geldi sýra yanlýþ hatýrlamýyorsam. Onlarý okudum yüksek sesle ve odanýn ortasýna yýðdým birer birer. Bir kibritlik iþleri vardý; adýný , yazýný ve özlemini yok edecek ama bende kibrit yoktu.
Fotoðraflarla devam etti masum gözlerin; sen, ben, biz... Hatýrladýðým kadar fazla deðildi nedense, yerleþtiler mektup yýðýnýn üzerine teker teker. Her birinin peþinden baþka bir gözyaþým koþuyordu yýðýntýya doðru.

Verdiðin hediyeleri hatýrladým o sýrada. Alt çekmecede de onlar vardý. Küçük bir çöp poþeti buldum onlar için ama yarýsýna kadar bile dolmadý biliyor musun. Ne çok vermiþim almayý beklemeden diye düþündüm sessizce uzun bir süre. Üstüne üstlük sen istemeden vermiþtim. Aklýmda ki tüm seslerini ve sözcüklerini de açýk camdan dýþarý doðru kovaladým. Arkalarýna bakmadan çýkýp gittiler zaten. Belli ki kalmayý hiç istememiþler, zorla alýkonulmuþlardý.

Bir tek seven yüzün kalmýþtý geride ve gözlerin bana bakýyorlardý en derin anlamlarýyla. Yýðýna takýldý gözlerim, benim olan bir hayatýn baþ köþesinde hep birlikte oturuyorlardý. Keþke bir kibritim olsaydý diye kendime bahaneler yaratýrken, o masum yüzün çekmeceden bir kibrit çýkardý gülerek. Elinde kibrit ile anýlarýnýn ortasýna oturdu ve yaktý hem kendini hem de diðerlerini. Bana ise küllerin bile kalmadý. Çekmeceni kapatýrken, gittiðin günün takvim sayfasýný buldum sadece; onu da ben yýrttým attým.

Ruhumu temizledim bugün, senden temizledim ama gene senin sayende...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkürler...
Gönderen: Bulut / Kýrklareli/Türkiye
13 Mart 2007
Temizlediysek ruhlarýmýzý eski sevgiliden, neden hala beklediðimiz huzura kavuþamadýk? Çok baþarýlýsýn, tebrikler...

:: Doðumunu yapmadýðýmýz bir aþkýn, ölümünü de biz ya
Gönderen: egemen þenol / Gaziantep/Türkiye
13 Mart 2007
Doðumunu yapmadýðýmýz aþkýn, ölümünü de biz yapamayýz. Biranda kendimizi içinde bulunduðumuz ve ne olduðunu nasýl geliþtiðini farkedemeden tam keyf almaya baþladýðýmýzda, yaratýcýsý tarafýndan miyadýnýn dolduðunua karar verilen bir aþk...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gönülsüz Gidiþler
Cehennem Artýk Sevmemektir

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otogar Hikayeleri
Önyargýlarýn Gölgesinde
Mutluluk Kaçýnýlmaz
Dostluk Gönüldedir
Kar Tanesi
Nereye Kadar?
Benim Küçük Kadýným
Kaybolan Yýllar
Yalan
19 Ocak 2007 - Hrant Dink Cinayeti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lanet [Þiir]
Hoyrat [Þiir]
Bazý Anlarýmdayým [Þiir]
Dönme Dolap [Þiir]
Tualin Düþü [Þiir]
Þehir&dað [Þiir]
Günebakan [Þiir]
Hayat Denklemi [Þiir]
14 Þubat Öyküsü - 4 [Öykü]
Pegasos'un Kanatlarýnda Yaþamak [Öykü]


Simten K. Ataç kimdir?

bence , hayatlarýmýzýn sorumluluðunu elimize aldýðýmýz andan itibaren , suçlayabileceðimiz kimse kalmamýþ demektir. Sizce?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Simten K. Ataç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.