..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ahmet Öztürk




7 Kasým 2008
Sevgilime Mektuplar 16. Mektup  
Ahmet Öztürk
yaþanmýþ günlerim


:AGAG:
16. Mektup

Kederlerin harap ettiði kararttýðý hayatýmý aydýnlamak, karanlýðýmý daðýtmak için beynim bedenimden daha çok emek sarf ediyor. Ýçime kapalý kalan bu sýrrý kimlere versem de rahatlasam ki. Halimi dilsiz eþyalara anlatsam belki dile gelip bir þeyler fýsýldarlardý bana. Ama ben dilsiz eþyalara dahi halimi anlatamýyor acýlar içindeyim diyemiyorum. Uðuruna canýmdan geçtiðim sevdiðim, yaþlý bir insan gibi belimin büküldüðü günden beri hiçbir aleme girmiyor, kendi acý alemimde öylesine yaþýyorum. Ben senden habersiz sen benden habersiz yaþýyoruz iþte öylesine. Gözden kopmuþuz bir kere. Dildeki muhabbetten kopmuþ ayrý diyarlarda nefes alýp veriyoruz artýk. Bir kopmayan benim gönül baðým kalmýþ. Bazen aklýmý bozmaya ramak, ramaklar kalýyor.
Coþkun umutlarla yaþadýðým günlerin güzellikleri bazen göz önümden gelip geçer. Sanki el gibi, sanki baþkalarýna ait güzel bir film gibi. O çok mesut olduðum ama þimdi binlerce kilometre uzak olduðum o güzel günlerin cansýz görüntüleri göz önümde. Bu insan ben miyim ki? Ben miyim cansýz hayallerin içinde hüzünlenen…
Ýsterdim ki elime aldýðým her kalemle yine sana ardý arkasý kesilmeyen mutlu ve sevgi dolu kelimelerle sesleneyim. Ýsterdim ki hep seni anlatýp hep senin büyüklüðünden bahsedeyim. Kelimeler gül olup sana sunulsaydý. Yeni yeni ümitler hevesler, mutluluklar dünyasýndan bahsetseydim. Oysa þimdi yepyeni bir dünyada yaþýyorum. Aklýmda büyümeyen ümitler anlatamadýðým mutluluk ve mutsuzluklar var. Mutluluk dahi paylaþýlmayýnca mutluluk olmuyor ey sevdiðim. Þimdi halim bambaþka, týpký mutluluðum gibi acýlarýmda aklýma gönlüme sýðmýyor.
Zaman neleri getirmiyor ki. Kimilerine altýn bir tepsi ile mutluluðu getiriyor, kimine ise altýn bir tepsi ile berbat bir huzursuzluðu. Neler deðiþmiyor ki þu hayatta. Zamana eðilmeyen kaç varlýk var ki þu dünyada. Baharlarý da kýþlarý da zaman getiriyor iþte. Þimdi ben sonbaharlar gibiyim. Çekilmez hüzünlü ayrýlýklarýn bol olduðu bir ekim kasým ayý gibiyim. Ufuklarým soðuða yakýn kara günlerin bol olduðu, bahçelerin baðlarýn bozulup güzelliðini yitirdiði bir yerdeyim. Oysa bu zavallý bakýþlarým dýþýnda her þeyim eskidi. Bir tek senin hayalin gittikçe büyüdükçe büyüdü. Umutlarým dünlerim bugünüm ve yaþanmayan yarýnlarým dahi þimdiden eskidi. Gönül yýkmak gönül kazanmaktan daha zormuþ meðer. Aslýnda yýkýlan sadece karþýdakinin gönlü deðil ayný zamanda kendi elleriyle kendi gönlünü yýkýyormuþ bilmeden insan. Acýlarýmýn bitmesini istesem de bitmez bu acýlarým. Oysa insanýn hayatta unuttuðu o kadar çok þey var ki. Keþke acýlarý da unutmayý öðrense bir insan. Unutsa da bitse bu acýlar. Hiçbir yere varamayan bu düþüncelerden kurtulsam felaha ersem, köküne kurt düþen aðaçlar misali ayakta çürüyüp ölmesem.
Mutsuz ve buruþuk gecelerde öyle anlar geliyor ki sanki dokunsalar doya doya aðlayacaðým. Ýnsaný kimi zaman dertler kimi zaman ise zamanýn bozucu etkisi solduruyor. Senin derdinle zamanýn avuçlarý içinde eriyorum. Artýk karanlýklarýma ýþýk doðsun. Iþýklarla karanlýðýn eceli gelsin. Bitsin bu karanlýk dünyam bitsin yýkýlsýn artýk.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgilime Mektuplar - 1. Mektup
Sevgilime Mektuplar 23. Mektup
Sevgilime Mektuplar 19. Mektup
Sevgilime Mektuplar 18. Mektup
Mutluluk
Sevgilime Mektuplar 20. Mektup
Sevgilime Mektuplar 21. Mektup
Sevgilime Mektuplar 22. Mektup
Sevgilime Mektuplar 9. Mektup
Sevgilime Mektuplar 10. Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çanakkale Destaný Ne Demekti?
Haramýn Hayalini Kurmadan Yaþamak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlama Çocuk [Þiir]
Kara Bulutlar [Þiir]
Bir Boðaz Destaný [Þiir]
Ne Güzel Þey Seni Sevmek [Þiir]
Sensiz Ankara [Þiir]
Ýstemezdim [Þiir]
Olmadýðýn Yerde [Þiir]
Gurbet [Þiir]
Gitti [Þiir]
Miras [Þiir]


Ahmet Öztürk kimdir?

hayat güzel. Yeter ki niyetin mutlu olmak olsun. Hele hele edebiyatla hayat bambaþka güzel. Yeter ki, güzelliði ararken, düþünürken, emek harcarken, yorulduðunda tatlý bir tebessüm olsun dudaklarýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
þimdilik yok


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.