..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Tâlân Ayþe Kanca




8 Nisan 2010
Sýyýrdým Ruhumu Bedenimden  
Tâlân Ayþe Kanca
Tenini ezbere biliyorum, her ayrýntýn hatýrýmda, ama ruhundan bir haberim.


:BJHI:
     





     Tenini ezbere biliyorum, her ayrýntýn hatýrýmda, ama ruhundan bir haberim.

     Çatallaþmýþ saç uçlarýn, belindeki gamze, yarýsý çýkmýþ ojelerin ve bilumum gizlemek istediðin ne varsa... Ama açýkta býraktýðýn, hiç hesapsýz ortalýða döktüðün duygularýn bir o kadar karanlýkta.

     Çýtasýný yükseltmiþsin düþlerinin, yýkýlmaktan korkmuyorsun artýk, seni güzel bulmayanlara içerlemiyorsun, senden çýkarabildiðim tek sonuç, hayatý sýrtlamýþ olduðun ama karanlýktakiler; iþte onlar o kadar da aþikar deðil.

     Ait olmak istediðin hayatý terk etmiþsin, yeni bir baþlangýç için geç olduðunu düþünsem de sen baþarmýþ duruyorsun onca yýl. Sokaðýnda yaþattýðýn komþularýna, yaþamasýný istemediklerine, yaþatýp öldürdüklerine kucak açmýþsýn. Bana sýrtýný dönüþünde haklýsýn, ancak onlar kadar yaþanmýþlýðýmýz vardý, bu ayrýmcýlýk neden?

     Suçum tasdik edilip onaylandý. Hükümlerimi senle beraber kestik. Ben biletimi alýp elvedalarýmý ettiðimde, sen geri döneceðimi biliyordun, ama bilmekle yaþamak arasýndaki fark iþte bugün önem kazandý. Ben önemsemediklerimle baþ baþayým, karþýmda sýrýtýyorlar. Yüzlerine bakamýyorum, hem kýzgýným, hem kýrgýn... Sense daðýlmýþ durmuyorsun, neden?

     Kýyýsýnda gezindiðim kaybedilmiþlik, beni derinden sarsýyor. Kulaðýmda biriktirdiðim sesine bile söz geçiremiyorum. Gittikçe kýsýlan bir tonla bana “Hoþça kal” diyorsun, bense duymamak için þu an itibariyle saðýrým. Bütün telvelerde seni buluyorum, arsýzca istiyorum seni. Sana dair olanlara hastalandým bile, sense umarsýzca karþýmdasýn. “Yokum” diyorsun içi boþalmýþ cümlelerinle. En okkalýsýndan yudumlarken seni, boðazýma takýlan o terk edilmiþlik var ya; etlerimi lime lime yapýyor. Bir daha ne zaman takýlýr hayat oltama, bir daha ne zaman hesapsýzca kucaklar beni, bilmiyorum.

     Sýyýrdým ruhumu etimden. Seni biraz daha anlamak için çýplaðým. Býrak teninden aþaðýya kayýp gitsin yüreðindekiler, art arda týrnaklarýný geçir bedenime, sana karþý koymak aklýmda deðilken, didikle ruhumdakileri. Kaba bulduklarýný törpüle, yanlýþlarýmý düzelt, kusurlarýmý af et...

     Bana yýllar önce öðretmek istediðin, benim þuursuzca “hayýr” dediklerim için cezalandýr beni. Sana yazdýkça azalýr sanmýþtým acýlarým...

     Çoðalýyorlar, öbek öbek geliyorlar üzerime, beni çýldýrtmak için ellerinden geleni yapýyorlar. Baðýrmak istemiyorum oysa, bu kadar zayýf olmaktan korkuyorum, acizliðim seni dahada yabancýlaþtýracak bana. Damarlarým þiþti sinirden, koyu kýrmýzý bir kin aklýmda, ama sana kýyamýyorum.

     Bir bardak çayla hafifler sandýðým kederimi, doldurup doldurup içiyorum. Çay yerine, özlemlerimi demlemiþim, bir haberim!

     Kapý çalýyor...

     Gelen dünden bugüne dostum, dünden bugüne sýrdaþým, gelen, yine sensin.

     Buyur edilmeyi beklemiyorsun, çat kapý geliþin mutlu mu etsin, delirtsin mi karasýzým. Seni alt edip, sýyýrýp atsam üzerimden, yýkasam, çýksa o bildik kokun, senden hiçbir iz kalmasa, yok olsan... Kendime ettiklerim, senin yapamayacaðýn türden. Fikirlerim uçup gitmeli, boþ bir bavul alýp, týkmalýyým seni anýmsatanlarý. Ýki bilet alýp doðru gara koþmalýyým. “Sen yanýmdasýn” diye ardýma bakmak gelmemeli aklýma, beni istemediðini, unuttuðunu unutmalýyým.

     Kafamý gömmek için bulduðum yer, senin yüreðinde olmamalý. Bedenimi dýþarýda býraktýðýmý hatýrlamamalýyým. Kimse gülmemeli acýlarýma, kimse acýtmamalý daha çok...

     Beni sevende, beni terk edende sen olmalýsýn!.



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkürler...
Gönderen: Tâlân Ayþe Kanca / , Türkiye
9 Nisan 2010
Yüreðinizin ýþýðý yolunuzu aydýnlatsýn Ömer bey... Umutla ve ýþýkla kalýn

:: Etkileyici
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
8 Nisan 2010
Doðrusu çok güzeldi.Yoruma ya da fazla laf kalabalýðýna gerek yok!Tebrikler ve teþekkürler.Saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dalgalarý Sevmek
Erguvan Aðaçlarý
Ölü Vakitler Biriktiriyorum
Zamanlarýn Gölgesi
Bahcývan
Kumsaldaki Çakýltaþlarý
Aklýmý Vuruyorum

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüreðiyle Bakar Kadýn
Gitmek
Teninden Aþaðýya Kayýp Gider Hayat
Yýldýzlar Gece Gelir
Ýyi Bölünmeler
Parmak Aralarýmýz
Peri Kýzý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ölümlere Müjde Çiçeði [Þiir]
Düþ Agacý [Þiir]
Zýrvalarsam Aþktandýr [Þiir]
Aþk'a Dalacaksýn [Þiir]
Aklar Düþtü Satýrlarýma [Þiir]
Hüzne Boyandý Hayat [Þiir]
Hayal Tarlalarý [Þiir]
Zýrvalarsam Aþktandýr [Þiir]
Gülkurusu Akþamlar [Þiir]


Tâlân Ayþe Kanca kimdir?

20 Yýldýr edebiyatla ilgileniyorum. Bazý yerel dergi ve gazetelerde yazýlarým yayýnlandý. 2003 yýlýnda "Þarkýsý çalýnmamýþ sevdalar "adýnda bir þiir kitabý çýkardým, ayrýca Sarissa yayýnlarýndan çýkan bir "Ortak Kitap" çalýþmam var. www. turkiyeninsitesi. com da yazarlýk yapmaktayým


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tâlân Ayþe Kanca, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.