"Yazmak, aslında hayatın kendisiyle alay etmenin en ciddi yoludur." ― Virginia Woolf"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Enisssssssssss Bazı yarım yamalak Türk işi, çoğu zaman Rum işi. Sen bir muammasın, derinliğin kayıp. Samimeyetin domateslerin solaryum işi kadar sahte kırmızı. Oynama. Bizim parkın ışıkları sabaha kadar açık. Ben döndüm. Dönme mi oldum. Yok bem dönmem.
?
Öykü Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Bir varmış, bir yokmuş... Hem evvel hem kalbur bir zaman içinde, elbette insanlar neyin içinde olduğunu bilmez iken, varlığı yokluğu bilinmez, sorsan haritada gösterilmez bir diyarda annesinin algıladığı dünya ekseninde dünyalar güzeli bir kız varmış... Aslında hem varmış, hem yokmuş... Bir varmış, bir yokmuş...(Gökçen) Bu güzel kızın hem var hem yok olmasının nedeni, herkesin onu göremiyor olmasından kaynaklanıyormuş.Yüreği sevgiye açık olanlar, hoşgörülü olanlar bu güzel kızı görebiliyorlarmış. Güzel kız, günlerden bir gün gönlünü bir delikanlıya kaptırmış.Hayalleri, umutları, korkuları bu delikanlı içinmiş.Ama gel gelelim, güzel kızın aşık olduğu genç, bu kızın varlığından bile haberdar değilmiş.Çünkü onun gönül gözü kapalıymış ve kızı göremiyormuş.Sizin anlayacağınız, zavallı kız, karşılıksız bir aşk yaşıyormuş. Güzel kız, aşık olduğu gencin kendisini görebilmesi için bir çare bulmalıymış.Ama nasıl?....Düşünmüş düşünmüş, aşık olduğu gencin gönül gözünü açabileceği, kendisini görmesini sağlayabileceği çareler aramaya başlamış.Duymuş ki, oralarda bilgeliğiyle ün yapmış bir Sultan Nine varmış. Aklına koymuş ona gidip, yardım istemeyi.Ne yapıp edip, o nineye gidecek, kendisine yardımcı olmasını isteyecekmiş. Ama babası, güzel kızını bir urgan boyu bile gözünden uzaklaştırmıyormuş.Babasından habersiz Sultan Nine'ye nasıl gideceğini kara kara düşünmeye başlamış. İşte böyle kara kara düşünürken, bir gece yarısı, penceresindeki tıkırtıyla uyanmış.Körpe yüreği hop etmiş.Usulca perdeyi aralayınca, penceresine tünemiş güzel bir kuş görmüş........Kuş, - masal bu ya - başlamış konuşmaya:(Kamuran) -"Güzel kız, güzel kız beni duyuyor musun?" -"Aaa , ama sen konuşuyorsun!" -"Evet, konuşuyorum ve beni sadece sen duyabiliyorsun." -"İyi de nasıl olur?" -"Anlatacağım, demiş güzel kuş. Anlatacağım ama önce bana kimseye anlatmayacağına dair söz vermelisin güzel kız..." Güzel kız korkuyu atıp üstünden, sevinçli bir heyecana kapılmış. Güzel kız, güzel kuşa : -"Hadi ne olur bir an önce söyle, söz veriyorum hiç kimseye söylemeyeceğim" demiş. Zaten güzel kızı gönül kapısı açık olmayan, yüreğinden sevgi pınarı akmayan hiç kimse göremiyormuş. Güzel kız ise sadece bir kişinin kendisini görmesini istiyormuş. O da gönlünü kaptırdığı genç...Güzel kuş söze girmiş: -"Şimdi beni iyi dinle güzel kız. Beni buraya Sultan Nine gönderdi." Güzel kız şaşkın şaşkın güzel kuşa bakmış. Güzel kuş konuşmaya devam etmiş: -"Sultan nineyi görmek istermişsin. Ona bir diyeceğin varmış. Bu senin sırrınmış öyle mi?" (naile)
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Kimse bir yere gitmeyecek. Tilki olduk, erdik yazar olduk. Kuyruklarımızın kokusu hala burunlarımızda. İki ve ya üç sene önce tüm yazılarımı, sildim. Baktım ki kürkçü açık. Dün veya dünden daha yakın “forumlara katılmama kararı aldım” ucundan azıcık, gittim. İlk gidişim, bir düşünce çatışmasından kaynaklanmıştı. Deşmeyelim! Deşmeyelim de… Yine kınanacağım, “her konuyu sıralamaya getirdiğim için” aynı tuzağa düşen bir geyik olmayı isteyerek. Kesinlikle beni hatalı algılamayın (beni yanlış, yanlış; cümleyi uzatma sebebim bu) Reklâma ihtiyacım yok. Çünkü kitap çıkarma gibi sevdam da yok. Benim sitemim olayların gidişatına. Sevgili editör bana laf arasında ince bir göndermede bulundu. Ve haklılığım aşikâr. Ana sayfada olan yazılar daha çok okunuyor. Maskelerinizi çıkarın; daha çok okunuyor. Örnekleri bende açık. Ya bir şiir yazmışsınız, bu sizin için önemli bir şiir. Her gece kendi yazdığınız şiiri, izedebiyattan okumak için sancılar çekiyorsunuz. Hâsıla, yoksunuz. Perde üstüne perde. Üzerinize onca yazı eklenmiş. Bana gıcığı olduğundan bunu yapar, yapsın severim kendisini. Anlaşılmayan ve takdire şayan görülmeyen çok şiirini okudum, kendisinin. TDK (Türk dil kurumu) ile de kavgaları var. Bizim kavgamız daha ileriye nasıl gideriz, oldu. İmgeyi ve simgeyi kattığında ortaya, yine celallendim. Kişisel iletişim adreslerimi gönderdim, kendisine. Bana kös kös şiirler yazma, dedi. İletisinde… Ona göre kös olan, bana post olur. Ve uyarısını dinledim. Dinamiti kimin ateşlediği değil önemli, önemi patlama katsayısı. Türkiye yedi doğal bölge, yedisince yazarım. Sekizinci yeraltı, ona da varım. Önceleri İsa’yı, Kenan sandım. Korner atışları aynı. Ve bir güzellik oldu, şiire odaklandı site. Bazıları emeğini esirgedi. (Senin başlama vuruşunla, başladı ama sen yarım ve yamalak oldun). Şiirden öte, ana sayfanın sağ üst köşesinde çok daha farklı, papyonlu bazen gelinlikli çoğu zaman vazgeçilmiş bir edebiyat sergilenmekte. Ve onları alt ve alta dizseniz şiir olur, öyküsel. Ve çoğu şiirleri yan yana dizseniz, deneme olur. Kimse bir yere gitmeyecek. Açık kapı olayı da ters. Hocam! Hocam! Hocam! Hocanız erdemin daniskasını yaptı. Kapı açtı yüreklere. Yazımın bir girişi, bir gelime bölümü ve sonucu Hak kayıra. İzjandarma; bir gelişim oldu sitede. Bir çuvalda saksağanlar şiir yazdı. Olmadı bir daha, yorumsuz ve tarafsızsınız. Çoğu fütursuz at gözlükleriyle dolaştı, semayı. Nerede sizin destekleme ruhunuz, bir buçuk muşka olamasa var ya… En sevdiğim gönül adamı, senin ruhunun güzelliğinin yansıması beni susturan. Bizden para almadın, fırtınalar koparken ayağa kalk. Vur masaya yumruğunu. Ve dirilt Muşkayı. İnsanı sevmenin yolunun, (muşkalardan) kedileri ve köpekleri hatta sivri sinekleri sevmekten geçtiğini, anımsat. İki dakika dönmediğinde dönme dolap, çocuklar aşağılara atlıyor. Kendime verdiğim cezayı…Baba kavun tatlı ya. Hep döneceğiz, dönme kutsaldır. Bende pestil gibi bir surat varken, hakem de ipbizden.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Evet. Gidiyorum. Yok. caydım. Hayır gidiyorum. Yok yok. gitmesem daha iyi. İki cümlem var bomba gibi. Hayır ben gideceğim. NOLOR KALIN. SEZİ ÇOOOH SEVİYOM BEN. AH EFENSİM GÖNÜL BOLUSU SEVGİLER. GİTMEYİN. AHA BİR YAPRAH DAHA TÜŞTİ. ŞORDA GARDAŞLIK VARKEN, DİZLER ŞEYEDERKEN, GETMEYİN. Bu sitede muhteşem, hatta muhteşem ötesi sevgiler, beyaz ötesi dostluklar yaşamişem. Sayın p Sayın r Sayın o Sayın bo Ve adını şu an (ağlıyorum) hatırlayamadığım bir milyon ikiyiz bin on üç iki KİŞİYE SONSUZ SEVGİ VE SAYGILAR. ONLARLA BİR GÜN (eğer cennete gidersem) cennette buluşmak ve muhallebi yemek isterim, hülya Avşar filmi seyretmek isterim onlarla. Sizi hiç unutmayacağım. ÜHÜ ÜHÜ HÜÜÜ! GİTME NOLİR. GİTME GIZ. Yavruuum gaymam. Gitme. Nur topi gibi yazıyen gız. Gitme eyleme bohi yemeyek. CAYDIM. GİTMİYORUM. HAYIR GİDİYORUM. Başkaban kim, BEN KİMİM, AY BANA BİŞEY OLUYOR. Ben gidiyorum. Hayır gitmiyorum. ÇATIR ÇATIR ÇATLATACAĞIM MİLLETİ. OH. GİTMİYORUM İŞTE. SONSUZA KADAR BURDAYIM. MEZAR TAŞIMA İZEDEBİYAH YAZDIRMAZSAM NAMERDİM. Yatmadan önce izeebiyat duası ederim. Marşını da okurum. Git Gitme Git Gitme Allahım ben deli oldum. ALLAHIM KAVGA ÇIKARMAK İSTEMEMİŞTİM. ÜHÜ ÜHÜ ÜHÜ. Not: LÜTFEN MESAJLARINIZI ÖZEL MESAJLARINIZDA HALLEDİN. BURASI ŞİİRHANE. BİZİ ŞİİR YAZIYORUZ. RİCA EDERİM. HEPİNİZE SONSUZ SEVGİLER. CANIM KARDEŞLERİM İLK CÜMLEYİ BEN YAZIYORUM. İSTEYENLER KATILSIN. ÖYKÜ YAZALIM: KARANLIK BİR GECE. İÇİ PUSLU BİR ADAM YÜRÜYOR SOKAKTA.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Yine birileri atlayacak bir ortam buldu...Bu fırsatı verenlere de sitem edeyim bari.Ya hiç değilse hadi giriyorsunuz ikili çekişmelere neden onu da yerli yerinde yapmıyorsunuz? Madem derdiniz var neden özel postalar yerine forum un özellikle şiir kısmını kullanıyorsunuz ? Tabi ya edebiyatı kurtarmak mesele. Şurda iki çalışma yapalım dedik.Kenetlenelim dedik.Hissedelim birbirimizin yüreklerini dedik.Af edersiniz ama içine ettiniz bir günde. Aaa pardon mahalle ağzı kullandım ama kusura bakmayın... Herkesin derdi edebiyatı kurtarmak bu yüzden gidene gelene sataşıyor , bu yüzden yapılan çalışmaya iki satır eklemeyi çok görüp.Polemik buldumu atlıyor balıklama. Ha balık dedim de aklıma geldi.Siz hiç balıkları düşündünüz mü? Sudan çıktığı zaman öldüğünü...Bir düşünün bence de hiç bir balığı sudan çıkarmaya çalışmayın... Ah benim şu mahalle ağzım( parmaklarım )...
?
Öykü Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Bir varmış, bir yokmuş Hem evvel hem kalbur bir zaman içinde, elbette insanlar neyin içinde olduğunu bilmez iken, varlığı yokluğu bilinmez, sorsan haritada gösterilmez bir diyarda annesinin algıladığı dünya ekseninde dünyalar güzeli bir kız varmış... Aslında hem varmış, hem yokmuş... Bir varmış, bir yokmuş...(Gökçen) Bu güzel kızın hem var hem yok olmasının nedeni, herkesin onu göremiyor olmasından kaynaklanıyormuş.Yüreği sevgiye açık olanlar, hoşgörülü olanlar bu güzel kızı görebiliyorlarmış. Güzel kız, günlerden bir gün gönlünü bir delikanlıya kaptırmış.Hayalleri, umutları, korkuları bu delikanlı içinmiş.Ama gel gelelim, güzel kızın aşık olduğu genç, bu kızın varlığından bile haberdar değilmiş.Çünkü onun gönül gözü kapalıymış ve kızı göremiyormuş.Sizin anlayacağınız, zavallı kız, karşılıksız bir aşk yaşıyormuş. Güzel kız, aşık olduğu gencin kendisini görebilmesi için bir çare bulmalıymış.Ama nasıl?....Düşünmüş düşünmüş, aşık olduğu gencin gönül gözünü açabileceği, kendisini görmesini saağlayabileceği çareler aramaya başlamış.Duymuş ki, oralarda bilgeliğiyle ün yapmış bir Sultan Nine varmış. Aklına koymuş ona gidip, yardım istemeyi.Ne yapıp edip, o nineye gidecek, kendisine yardımcı olmasını isteyecekmiş. Ama babası, güzel kızını bir urgan boyu bile gözünden uzaklaştırmıyormuş.Babasından habersiz Sultan Nine'ye nasıl gideceğini kara kara düşünmeye başlamış. İşte böyle kara kara düşünürken, bir gece yarısı, penceresindeki tıkırtıyla uyanmış.Körpe yüreği hop etmiş.Usulca predeyi aralayınca, penceresine tünemiş güzel bir kuş görmüş........Kuş, - masal bu ya - başlamış konuşmaya:
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Televole bitti mi? Masal yazacak mıyız? Giderim, ruhunuz duymaz... Silerim, bir tuşa bakar Yaklaşmayın, yakarım kendimi... Sormayın, söylemem Sataşmayın, boşa zaman kaybı... Bir varmışş, bir yokmuş Hem evvel hem kalbur bir zaman içinde, elbette insanlar neyin içinde olduğunu bilmez iken, varlığı yokluğu bilinmez, sorsan haritada gösterilmez bir diyarda annesinin algıladığı dünya ekseninde dünyalar güzeli bir kız varmış... Aslında hem varmış, hem yokmuş... Bir varmış, bir yokmuş...
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
bırakın edebiyat konuşalım..
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Beni mazur görün, işin aslı pek de önemsemediğim bir konu hakkında bir tartışma başlamış. Ortaklaşa çıkan şiirleri takip ederken çok büyük keyif aldım, dilerim devamı gelir. Bir ara ben de bir iki şey yazdım çizdim ama hoşnutsuzluğum ağır bastı, eklemekten vaz geçtim. Belki bir dahaki sefere... Tekrar belirtmeme izin verin, bütünlüğünden ziyade ince ince işlenmişliğiyle tat verdi bu son yazılanlar. Şu son konu hakkında bir iki gözlemime yer vermek istiyorum. Zeynep Gün ortaya bir fikrin sonucunu attı gibi geldi bana. Son zamanlarda pek çok, deyimi bağışlayın, mızıkçının "ben gidiyorum," diye tiryatlar döktürüp sonra da gitmediğini gördük. Bundaki amaç ne? Ben bırakın gitmeyi, şu forumlara girip de "ben gidiyorum" diye mesaj atmayı bile akıl almaz derecede saçma buluyorum. Biraz intihar etmek için boğaz köprüsünü seçmeyi hatırlatıyor bana. "Gideyim de gitmeden önce biraz ilgi toplayayım." Yahu gidiyorsan gdiyorsun, yolun açık ola. Ne diye gitmeden önce giderayak, "ben sevmedim burayı, o yüzden gidiyorum" diye siteye de b*k atıyorsun? Sözüm doğrudan size değil Naile hanım, hele sadece size hiç değil. Ama siz de aynı hataya düştünüz. Burada bir topluluk var, ortak bir emek var. İnsanlar bir araya gelip bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. İki gün önce yazı gönderdiğiniz, insanlarla sohbet ettiğiniz bir siteye zehir zembek bir mesaj atıp, sonra pılını pırtını toplamak biraz nankörlük olmuyor mu? Biraz haysiyetli davranıp, yönetimle yazışarak bu işi çözmek yok mu? Peşinizden başkalarını da takmak mı istiyorsunuz? Yoksa başta da dediğim gibi amaç sadece biraz dikkat toplamak mı? Kalmak için ikna olmak mı istiyorsunuz gizliden gizliye? Sevildiğinizin hatırlatılmasına mı ihtiyacınız var. Özetin özeti bu tür mesajlar insanın aklına bu tür sorular getiriyor. İçtenlikten uzak... Kâmuran abla, size saygım sevgim sonsuz. Ama siteden giden birinin bu numaralarına kanmayınız artık. Bırakın giden gitsin. İlgi gösterirseniz, "aman kalın" derseniz bunlar zırt pırt bunu yapmaya başlarlar. Değil mi? Saygılarımla, M. Doğan
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
EDEBİYAT eleştirisi sıfır. iki kişi kavga ederse, atıl, prim yap. boşversenizeeeee. BU ARAYA GİRENLER, yapın bir şiir eleştirisi, yapın bir öykü eleştirisi, GÖRELİM, YAZAMIYORSUNUZ, eleştiri diliniz yok çünkü. saygılar. sevgiler. güzel olmuş. falan filan. BAŞKA LAFLAR BİLMEZ MİSİNİZ. bu mu geliştirir onları. EVCİLİK OYNAMAYALIM. burası edebiyat sitesi. öğretmencilik geçerli değil burda, o okullarda yapılır. o araya girenler, açın edebiyatçı ağzınızı, Bİ GÖRELİM NE OLDUĞUNUZU, tek yaptığınız yıkama yağlama vs. HADİ. EDEBİYAT. EDEBİYAT.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
ZEYNEP GÜN, Sen susma. Her ortamın şakşakçıları var. Bakıyorum da Zeynep hanıma sataşmalar var. Zeynep, yaptığı tespitlerde haklı. Naile bir gittim dedi bir gidemedi. Ne acayip şey. Burası insanların bunalımlarını çözecek yer değil. Burası edebiyat sitesidir. Madem gidiyorum deyip, yönetimi iyice fırçalayan, topa TUTAN SAYIN NAİLE, tükürdüğünü yaladı açıkça. HATIRLAYIN, DİREN BEYE YAZDIĞINIZ MESAJI. HASSAS KADINIM BEN. BEN DE HASSAS ADAMIM. Doğruyu söyleyenin yanındayım. Naile, sokak arası ağzıyla dedikleriniz, bu ne yaaaa. ZEYNEP, SEN KONUŞ KARDEŞİM. Şu şakşakçılar da, ortamı kızıştırmayı bırakın.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Şu an yazılanları okuyup sadece ağlıyorum Zeynep, sen şimdi bunada bir şiir yazarsın, yalan ağlıyor diye...:) İmdat bey bende bu durumdan rahatsız olduğum için bir kaç gün önce Sn. Diren Yardımlı'ya Zeynep Hn. ve benim şiirhane bölümündeki yazılarımızı genel foruma taşıması konusunda bir mail atmıştım. Ancak bir gelişme olmadı. Sonuna kadar haklısınız, ne olduğunu ben de anlamadım, ama şimdi daha iyi anladım... İzedebiyattan gidiyorum dedim, iz-edebiyat Zeynep Hn. Burası sizin de bildiğiniz üzre iz-forum . Destek olduğunuz için teşekkürederim izyürekler... Zeynep Hn. Okuyunca Anlarsın (Iz) Belki, Uluorta Söylersem Kavga Çıkar! *Okuyunca anlaması beklenen kişiler bellidir, bende kalmasında fayda vardır. Bu benim yazım...Hala duruyor, demek ki sizi atlamışım, kusura bakmayın. Tanışmış olduk. İsterseniz tekrar bir göz atın, anlamak için ama... Şu an itibariyle söylemek istediğiniz ne varsa ve derdiniz ne ise lütfen bedirge@hotmail.com adresine gönderin... Verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü herkesten özürdiliyorum. Sevgiyle kalın... Hoşçakalın ... Mutlu kalın... Not: Zeynep Hn. masalımsı yazıda biraz ironi vardı ama yazmanız konusundaki isteklerim gerçekten samimiydi. Konu belirlerken "yalan ne demek?" aslında sizin gruba önerdiğiniz bir fikir gibi oldu. Ben üstüme alınmadım. Aslında senin içinde olmadığın bir yaşam belki (naile) Bunu da üstünüze alınmadınız umarım. Çünkü size yazmadım, sevgili eşim aklıma geldi:)
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
sayın zeynep hanım; insanlara yaklaşım tarzınızla bir başkası size davransa sanırım kaldıramazdınız. naile hanım la ne bir tanışmışlığımız ne de konuşmuşluğumuz var. gidip gitmemesi konusunda fikirlerini bizlerle paylaşmış olmasının bence herhangi bir sakıncası yok. olmaması da gerekir. aksine gidiyorum deyip geri gelmişse ben buna bir insan daha kazabildim gözüyle bakarım. sanırım öyle de bakmak gerekir. insanları sert eleştrilerle yermek yerine eğer varsa yanlış olduğunu düşündüğünüz bir şey daha farklı daha üslüplü bir şekelde anlatabilirsiniz. eğer yermelerinizde haksızsanız dönüp o insanın yüzünede bakamazsınız ayrıca. sanırım bu sanal dünyanın getirdiği bir ikilem. ne gelirse yazıyoruz karşımızdakinde bizim gibi birisinin olabileceği aklımıza gelmiyor. ricalarımı iletirim...
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Bu tür tartışma ve polemikleri en azından forumun bu kısmında yapmamak konusunda anlaştığımızı sanıyordum.İki ortak çalışmanın üzerine bu vurdumduymazlık hiç hoş durmadı.. Hanımlar ; Lütfen buna bir son verin.Ben şahsen bu siteden değil bir yazar , bir şiir , bir dize bir kibrit çöpü dahi gitmesine karşıyım... Teşbitte hata olmaz derle mazur görün benzetmemi... Hoş kalın , sevgiyle kalın ve fikirler üretin.. _________LÜTFEN....
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Değerli öğretmenim, Yazılarınızı, yorumlarınızı, önerilerinizi ve temennilerinizi okuyorum. Uyarınız için teşekkür ederim. Zeynep, sizi her durumda severek okuyan bir "okuyucunuz"
Başa Dön