"Bir eseri bitirmek, cenaze törenini düzenlemek gibidir; ne kadar ağlarsan ağla, geri gelmeyecek." - Dorothy Parker"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır (zeliha) Kaderim dersen aşkla kumara Yazar hesabı son umutlara Ak sütün gayrı akacak kara Memende öksüz bebek ağlaşır(gökçen) Bir şiir kaymış izedebiyattan Sözümüz sana değil alınma hocam Silme, bırak dursun okunuyorsan Şiirin ardından dostlar ağlaşır (naile Sn.K.Esen'e) Rızkını verirsen içki kumara Düşürürsün çoluk çocuğu dara Açılır içinde kapanmaz yara Pişmanlık birikir vicdan ağlaşır(Zeliha) Karışır birden gerçekle yalan Bir sen olursun geriye kalan Boşluğa doğru tebessüm salan Gülmeye inat dudak ağlaşır ( İmdat ) Günün umudunu siler karanlık Yaşam denilen şey yanlız bir anlık Bitip yok olacak mal ile varlık Günün geldiğinde canlar ağlaşır(Zeliha)
?
Şiir Atölyesi
Yüzümü güldürdünüz ya ne diyeyim ben size.Hep diyorum ya İyi ki varsınız... Sıra koşulu yok ama aralara farklı isimleri de bekliyorum... Haydi yüreği güzeller , haydi yüreği dağ gibiler... Haydi yürek koyanlar... Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır (zeliha) Kaderim dersen aşkla kumara Yazar hesabı son umutlara Ak sütün gayrı akacak kara Memende öksüz bebek ağlaşır(gökçen) Bir şiir kaymış izedebiyattan Sözümüz sana değil alınma hocam Silme, bırak dursun okunuyorsan Şiirin ardından dostlar ağlaşır (naile Sn.K.Esen'e) Rızkını verirsen içki kumara Düşürürsün çoluk çocuğu dara Açılır içinde kapanmaz yara Pişmanlık birikir vicdan ağlaşır(Zeliha) Karışır birden gerçekle yalan Bir sen olursun geriye kalan Boşluğa doğru tebessüm salan Gülmeye inat dudak ağlaşır ( İmdat )
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
-------------------------------------------------------------------------------- Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır (zeliha) Kaderim dersen aşkla kumara Yazar hesabı son umutlara Ak sütün gayrı akacak kara Memende öksüz bebek ağlaşır(gökçen) Bir şiir kaymış izedebiyattan Sözümüz sana değil alınma hocam Silme, bırak dursun okunuyorsan Şiirin ardından dostlar ağlaşır (naile Sn.K.Esen'e) Rızkını verirsen içki kumara Düşürürsün çoluk çocuğu dara Açılır içinde kapanmaz yara Pişmanlık birikir vicdan ağlaşır(Zeliha)
?
Şiir Atölyesi
Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır (zeliha) Kaderim dersen aşkla kumara Yazar hesabı son umutlara Ak sütün gayrı akacak kara Memende öksüz bebek ağlaşır(gökçen) Bir şiir kaymış izedebiyattan Sözümüz sana değil alınma hocam Silme, bırak dursun okunuyorsan Şiirin ardından dostlar ağlaşır (naile Sn.K.Esen'e)
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Belki de bu görüşünüzde haklısınız... Zaten bu tip sıralamaların bir değeri olmamalı yazar gözünde tamamen gözardı edilmeli demiyorum ama egonun esiri de olmamalı... Böyle düşünüp silmişsiniz, saygı duyarım. Ama eserleriniz bir gün bir zaman böyle yerlere gelmişti ve belki bundan sonra da farklı farklı yerlere gelecek bunu siz ve bizler çok iyi biliyoruz. Belki de en önemlisi , Kamuran Esen denilince isim bizim yüreğimizde bir yer ediyor. Sevgiyle, nazikliği ile insanlara olan yaklaşımı ile... Ve daha önce hep söylediğim yazardan önce insan olabilme meziyeti ile siz bizlerin yüreklerinde yukarılarda biryerlerdesiniz ve bunu bilmek hakkınız. Sevgilerimle, Ömür İsfendiyaroğlu
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sevgili Hocam, Şiirinizi silmiş olmanızı kabul etmiyorum. Yeni şiirlere yer açmak, yol vermek için bunu yapmış olduğunuzu açıklıyorsunuz. Bu eyleminiz, Dostoyevski'nin -yaşıyor olsaydı- tüm kitaplarını, "çok okunuyor" diye, yakması gibi geldi bana. Böyle bir şey olur mu?.. Gençlere verdiğiniz önem ve değeri, burada, bilmeyen yok Sevgili Hocam. Ve inanıyorum ki, buradaki bir çok arkadaş, liste başı olabilmek için yazmıyordur. Edebiyat, kompleks kaldırmaz. İyi mal, her zaman müşterisini bulur. İkinci bir husus ise, şiiriniz kütüphanelerine alan kişilerin durumudur. Geçenlerde bir şiirimi yükledim siteye. Aynı zamanda, bir arkadaşıma gönderdim o şiirimi. çok komik buldu ve siteden siteden silmemi önerdi. Görüşlerine saygı duyduğum ve önem verdiğim o arkadaşımın önerisini değerlendirdim ve siteye o şiirimi silmek için girdiğimde, henüz üç kez okunmuş olduğunu gördüm. "Hemen sileyim" dedim. Ancak o an, aklıma "yazılarım hangi kütüphanelerde" bölümüne bakmak geldi. O bölüme girince, silmek istediğim o şiirimi, bir arkadaşımızın kütüphanesine almış olduğunu gördüm ve silmekten vazgeçtim. "Okunur-okunmaz" hiç önemli değil. Eğer bir kişi, o şiirimi kütüphanesine almışsa, artık onu silemezdim. Ancak bir şekilde, o şiirimi silerim. O da, tüm yazılarımla siteden ayrılırsam. Hiç istemediğim ve düşünmediğim, bu durum gerçekleşirse silerim o şiiri. Kısacası, kütüphanelere alınan hiç bir yazıyı silme taraftarı değilim. Tabi ki bu, benim düşüncem. Siz, kendi düşüncenize göre bir karar alıp, uygulamışsınız. Katılmasam da, kararınıza saygı duyuyorum... Sevgilerimle... Orkun
?
Şiir Atölyesi
Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır (zeliha) Kaderim dersen aşkla kumara Yazar hesabı son umutlara Ak sütün gayrı akacak kara Memende öksüz bebek ağlaşır
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
adaleti bilen ve davranışlarıyla gösteren insanlar çok az. adaletli insanları alkışlıyorum.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
izedebiyat ailesini tanıyalı belki 3-4 hafta kadar oldu diyebilirim. herkes kendi düşünce ırmağından süzülenleri aktarıyor. ben yazamam buna türkçem müsait değil. biraz kıttır o bakımdan. "serüven şiir" diye adlandırdığım şiirlere dostum gizu salima nın yardımlarıyla birşeyler yazıyorum. daha önce de bahsetmiştim ama sadece sağolsun sayın nida dan cevap geldi. önümüzdeki hafta ispanya da bir seminer var. konusu dünya edebiyatındaki değişmeler. sayın gizu salima buraya davetli olarak katılıyor bende onun yanında gerekli yerlerde ingilizce tercüman olarak gönüllü gidiyorum. kendisi biraz küskün gibi bazı şeylere pek anlatmıyor ama ben öyle anladım. burada da birkaç yazısı var. neyse demek istediğim bu seminerlere bir çok ülkeden edebiyat proffessorleri ve birçok yazar katılıyor. konuşulan konularda yankı buluyor diyebirilim. aklınıza gelen söylenmesini istediğiniz şeyler varsa bunları gerek buraya gerek mail adresime iletebilirsiniz. takdir edersiniz ki kültür zenginliğinin birinci şartı dil zenginliği oda edebiyattır. bu nedenle geçekten bu seminerler, konferanslar biraz ateşli geçiyor. herkes birbiri üzerine çıkmaya çalışıyor. geçtiğimiz seminerde amerikan bir professor amerikan edebiyatının aslında lider olduğundan bahsetmişti. SAyın gizu da kalkıp biraz serp bir uslupla adamın dediklerini çürütmüştü. türk edebiyatının aslında dünyanın merkezinde oluşan bir edebiyat olduğunu açıklamıştı. demek istediklerimin kısacası budur. eğer yazmak isterseniz buna sevinitim. biraz türkçem azdır bu nedenle yaptığım hataları lütfen bağışlayın. umarım bu ileti birçok kişiye ulaşır da türk edebiyatının gücüne güç katarız.saygılarımla.
?
Şiir Atölyesi
-------------------------------------------------------------------------------- Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida) Kula kulluk edene hesap sorulur Namert yönetirse düzen bozulur Mahşer günü elbet sual dizilir Çaresiz günahkar kullar ağlaşır
?
Şiir Atölyesi
Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!) Bir musibet gerekmiş cana İcadı küfürden buyana Elalem kılıfı çalmış Minare elinde ağlaşır (nida)
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Kamuran abla bu şekilde bir karara varmanı pek iyi karşılamadığımı söylemeliyim.Yani senin gösterdiğin bu duyarlılığın mertebesinin yüksekliğini tahmin bile edemiyorum.Bu feragat çok büyük bir örnek.O eleştiri de bulunanların bence akli sorunları vardır. Lütfen bu kararı bir daha düşün. Bir şiir bence bir yürek demek.Tedavülden kalkması içime dokunuyor..
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sayın Kamuran Esen ve Sayın Enis Swan Heacock, Nazik yaklaşımınız, beni düşündüğünüz ve herşeye rağmen kal dediğiniz için çokk teşekkürederim. Düşünmeniz yeterli. Bilmiyorum..Sanırım ara vermek iyi olacak. Zaten bir kaç yazı kaldı, kütüphaneler duruyor, forum sayfasındada yazışıyorum dostlarla. En azından yazılarım gitti, okunma sayıları sıfırlandı, belki tekrar onları gözden geçirip, belki bazılarını düzeltip, bazılarını eleyip, yeniden bir sayfa oluştururum kendime. Dedim ya okunan yazı ve şiirlerdi onlar, başkalarının düşündüğü gibi okunmayan değil, yorumlarda genelde mailime geliyordu. Kimseye birşey anlatmaya çalışmadım. Sadece bir süre yazar olamamışken uzaklaşıp zihnimi, duygularımı toparlama, yenileme ihtiyacı...Yoğun bir yaşam içinde sanırım olduğu yerde durduğunu hissettiğinde insan, dur bi soluklan diyor kendine. Sizleri okumaya devam ediyorum. Bu arada şiirlerim şansını başka bir sitede deniyor. En azından yorum, beğeni açısından karşılaştırma imkanı buluyorum. Tekrar teşekkürederim. Ben burdayım, gitmek o kadar kolay değil izedebiyattan... Başkaları reklam sevdalısı olduğumu düşünsede, paylaşmak sadece paylaşmak, yanlışları doğru yapmak, içine sindirerek yazmak ve yayınlamak adına herşey... Sizi seviyorum. Naile.
?
Şiir Atölyesi
Güne vurur gecenin faslı Ateşim küser köz ağlaşır İşte o an görünür aslı Dilim bulanır söz ağlaşır ( İmdat ) Açıktı aslında da bir kelime kadardı Gel gelelim sözün ardı arkası vardı Bir yudum su misaliydi bendinden aktı Yalındı yanlışları dahi gün ağlaşır ( Enis ) Yakar ağzı tütünün tadı Kan boyar gülü toprağı Taş duvarda başımın izi Koynunda ilk tövbem ağlaşır ( Gökçen ) Dertlerim görünür inceden ince Çare bulunmuyor nicedir nice Güneşim doğmaz her an gecedir gece Bülbül figan eder güller ağlaşır ( Zeliha ) Bir hayın bıçak deler bağrı Merde gam olur namert ağrı Öylesi yerden göğe doğru Saz haykırır , teller ağlaşır ( İmdat ) Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!)
?
Şiir Atölyesi
Yardan ayrı düştüm dostlar Geçmiyor ki günler aylar Varsın kurak olsun bağlar Kanar ince ince yürek ağlaşır (naile!)
Başa Dön