İnsanın İnsanlık Hastalığı
İnsan nedir? insan kavramının tarihselliğini nasıl izleki yapabiliriz? İnsan adlandırması nasıl ortaya kondu?
"Geçmiş bir buzdolabı gibidir. Ne kadar çok karıştırırsan, o kadar çok bozuk kokar." - Ambrose Bierce (kurgusal)"
"Geçmiş bir buzdolabı gibidir. Ne kadar çok karıştırırsan, o kadar çok bozuk kokar." - Ambrose Bierce (kurgusal)"
İnsan nedir? insan kavramının tarihselliğini nasıl izleki yapabiliriz? İnsan adlandırması nasıl ortaya kondu?
1982 Anayasası m. 10
X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10.– Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
Ahlak ve Namus her toplumda göreceli şekilde farklı kavramlar taşısa da, Deontolojik tespitlere göre her insanın maddi ve manevi açıdan çevresini rencide etmeden en makul şekilde yaşaması demektir.
Bir toplum ve bir ülke düşünün, kendi burjuvazisinin niteliklerini bilmeden, hem eleştirmektedir hem de onun arkasından gitmeyi sürdürmesi, Bu yapı belki de dünyanın en ilginç toplum ve ülke gerçekliğinin tek örneğidir.
ABDnin kör kuklası haline gelmiş olan AKP hükümetinin Suriye ve diğer komşu ülkelere karşı düşmanca söylem ve eylemleri sadece Suriye değil, Mısır ve İran ile olan siyasal ilişkilerimizi bozmakta, ülkemizi ve vatandaşlarımızı misilleme tehlikesi ile karşı karşıya bırakmaktadır.
Varlık, en genel yani kaplamı en geniş olan kavramdır. Kavramları kaplam (kapsadıkları şeyler) bakımından sınıflandırsak bu şemanın en üstünde varlık yer alır. Çünkü varlık, evrende bulunan her şeyi kapsar, içine alır.
Plastiklerin harika bir materyal olduğuna ama sorunu oluşturan tamda plastiğin özellikleri plastik çöplerin kalıcı bir yok etme yöntemi piroliz denilen yöntem ...
Yakın zamana kadar evrende yaşayan zeki varlıkların sadece dünyada var olduğu görüşü hakimdi. Bu görüşte insanoğlunun megaloman düşünceleri rol oynuyordu. Sonsuz bir evren sanki sadece insanın hizmetine sunulmuştu.
23 Nisan'lar, 29 Ekim, 30 Ağustos'lar hep onun eseri. Harf Devrimi, Kadın Hakları, Gençliğe Emaneti... daha neler neler ! Tekkelerin kapatılması
Bazen ben (.) koyarım ve orada bitiririm her şeyi. Kimi zaman da , (virgül) kardeş tam nokta koyulacak yerde, atar pençesini oraya ve bir şans daha verir hem cümleye hem de yaşanacaklara. Bir zaman ikimiz altlı üstlü bir araya geliriz bu virgül kardeş ile o zaman da adımız
Herşeyin özüne gitmeli insan, görünene değil. Bildiğin gördüğün kadardır çünkü, Gördüğün baktığın kadar ve baktığın düşündüğün kadar. Baktığını görmez, gördüğünü düşünmezsen eğer, Gördüğünün bildiğine sığmadığını da göremezsin ... Atakan Korkmaz