..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sinema ve Televizyon
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Semazen
Tayyibe Atay
Þiir > Aþk ve Romantizm

kloþ bir etek giyip döndüm durdum kendi yerimde .. aþk dedim döndükçe bacaklarýmý üþüten yele... sesli ya da sessiz harfler boyunca üfledim her yere... soðuldum!..

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
101 
 Sylvia Plath Nerede?  (Ömür Ýsfendiyaroðlu)

Büsbütün olur kadýn Ölü gövdesi Baþarýnýn gülümsemesini kuþanmýþ
102 
 Uyumsuz  (osman tatlý)

Bir devletin askeri gücü hiçbir neden yokken halkýna silah çevirmez. Devrimler için kaos gerekir. Yani nedenler gerekir. Nedenler olduktan sonra askeri güç olaylara müdahale eder. Ama ortadan nedenler yokken askerler halkýna silahý doðrultmaz. Bilgeler, bunu bildiklerinden askerlerin beyinlerini uyuþturan ve iradeyi devre dýþý býrakan bir ilaçla askerleri uyuþtururlar. Birer robot haline dönüþen askerler Fedakarlarýn bulunduðu bölgeyi iþgal eder ve teslim olmaya yanaþmayanlarý öldürmeye baþlarlar.
103 
 Uzak Ýhtimal Müslümanlara Yakýþmadý  (osman tatlý)

Müslümanlarýn, sinema üzerine hiç mi eðilimleri yok, demek haksýzlýk olur. Var olan Ama sinema üzerine çalýþan ya da sinema çekimi yapanlar hakkýnda ciddi araþtýrmalar yapmak gerekir. Biz burada sadece bir yönüne deðinmeye çalýþacaðýz.
104 
 Sinema Neden Önemsiz  (osman tatlý)

Her yerde film gösterimi yapýlýr, sinema salonlarý dolup taþar, sýra film üzerine konuþmaya gelince iþin rengi deðiþir. Bir kaçýþma baþlar. Beðendim, beðenmedim ile sýnýrlý kalan duygu ve düþüncelerin bu komik hali üzücü olsa da yapacak bir þey yoktur. Ýnsana kendi gerçekleriyle yüzleþtiren her þey insana itici gelir, rahatsýz edicidir. Kolaya kaçýþ, sinemanýn yaratýcýlarýn aradýðý ortamdýr. Sinema, uyanan kiþileri deðil, uyandýðýný sanan kiþilerin peþindedir. Sinema, kiþilere uyandýðý hissi vererek, uyutmaya devam ettiren bir misyona sahiptir. Sinemanýn baþarýsý da biraz buradan geliyor. Ýnsana aradýðýný bulduðunu hissi ve düþüncesi vererek, insanlarý istediði kalýba sokan ya da tuzaða çeken bu kadar baþarýlý bir proje olmasa gerek.
105 
 Omer: Algý Oyunu  (osman tatlý)

Sinema sinsi bir algý yönlendiricisidir. Bazen sizden yana gibi görünür. Öyle içten, samimi bir maske takar ki kendinizden biri sanýrsýnýz. Sanýldýðý gibi sinema her zaman doðrudan iyi kötü, düþman dost zýtlýðýyla karþýnýzda durmaz. Sinemanýn en önemli tarafý sizden görünün casus olmasýdýr. Sizi daha kolay etkilemek, sizin kalbinize girmeyi çabuklaþtýrmak adýna sürekli farklý bir rolle karþýnýza çýkar.
106 
 Ýsa'nýn Çilesi  (Osman Volkan Þahin)

Tutku, bizdeki adýyla Ýsa'nýn Çilesi, bir çok tartýþmaya yol açtý. Biz iyisi mi eserin kendisine bir bakalým.
107 
 Türkiye'de Televizyonculuk  (Tolga EREL)

televizyonun türkitede'ki yeri
108 
 Benim Ýçin Önemli  (Gürcan Erbaþ)

TRT gibi ulusal bir televizyon kurumunun haftada dört gece çekiliþ yaptýðý Sayýsal Oyunlara belirgin bir saat koymamasý ayýptýr.
109 
 Ýmdat! Rtük Uyuyor Mu?  (Nükhet Everi)

Þimdi ilk paragrafý okuyup ta, ‘Sakýn ha bu programlarý seyretmeyin!’ diyeceðimi zannediyorsanýz çok yanýlýyorsunuz. Tam aksine, kafanýzý sakýn ola ki kuma gömmeyin, seyredin. Seyredin de görün rezaletin son perdesini!
110 
 Bu Milleti Türkler Ýdare Ediyor, Bundan Böylede Türkler Ýdare Edecek  (Muhammed CAN)

Yine sayýn MehmetTanrýseverin kendi ifadesi ile bir senarist olarak inandýðýný filme ana tema olarak iþlediðini...
111 
 Yalvarýrým Gelinim Ol  (ESRA BAYKAL)

Televizyonu her açtýðýmda midem bulanmaya baþladý artýk...” Size anne diyebilir miyim?” , “Yalvarýrým gelinim ol!”, “ Allah belamý versin, seni ölünceye kadar sevmezsem!” gibi binlerce program var.
112 
 Ýddialý Bir Yapým: "Öyle Sevdim ki Seni "" Filmi Üzerine…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bir kültür, sanat ve tarih kenti olan Trabzon; her dönemde sahip olduðu önemi korumuþ, geçmiþten bugüne kadar hep gözde kalmayý sürdürmüþtür. Bu þehrin adý hep sanatla birlikte anýlagelmiþtir. Bu kent üzerine þiirler, öykü ve romanlar yazýlmýþ, türküler söylenmiþ, filmler çekilmiþtir. Bundan sonra da bu etkinlikler artarak devam edecektir. Bunun bir delili de son zamanlarda Trabzon’da çekimleri yapýlmakta olan “Öyle Sevdim ki Seni” filmidir.
113 
 Beyaz Melek  (osman tatlý)

Büyük þehirli olmak, üniversiteli olmak, okumuþ olmak, batýlý gibi olmak insanlýðý öðretemez diyor Beyaz Melek. Ama bir köylü insanlýðý en güzel þekilde öðrenir diyor. Sizin bahsettiðiniz çocuk eðitimi kitaplarý, çocuklarýnýzý okuttuðunuz okullar, tutuðunuz hocalar, dershaneler, çocuklarýnýza aldýðýnýz oyuncaklar ve daha nice þey çocuklarýnýza sevgiyi, saygýyý, sahiplenmeyi öðretemiyor. Ama bizim okul görmemiþ, þehir görmemiþ çocuklarýmýz sevginin, saygýnýn alasýný taparcasýna büyüklerine gösteriyor demeye getiriyor Beyaz Melek.
114 
 Dücane Cündioðlu ve Film Okumalarý  (osman tatlý)

Film çözümlenmelerinin kategorize edilmesine örnek vereceðimiz Dücane Cündioðlu'nun sinema ve felsefe kitabýdýr. Cündioðlu, izlediði filmleri felsefe gözüyle deðerlendirerek sinemanýn varoluþa katkýsýný kaleme almýþ. Ýzleyicilerin dikkat etmediði, dikkatlerinde kaçan önemli replikler ve sahneler üzerinden okuyucusuna hakikat ziyafeti çektirmiþ.
115 
 Behzat Ç Ýddianame ve Savunma  (orçun genç)

Tanýdýk deðil mi? Siyah beyaz kareler, imzalanmýþ fermanlar, yargýsýz infazlar, bu ülke de mualif her þeyin sonu ayný hani Devrim Arabalarý filminde ki o replik gibi ‘’zaten bu ülkede adý devrim olan hiçbir þeyin yürümesine izin vermezlerdi’’
116 
 Ali Bey Hidayete Erdi  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Acaba filmin müziðine mi kapýlmýþtý? Filmin çekim platosunda, müzik eþliðinde iki kere diz kýrýp, el þýklattýktan sonra, ‘Ya buranýn havasý çok hoþmuþ, nasýl derler çok janti, gelmiþken bari filmin bir iki sahnesinde oynayayým’ mantýðý ile
117 
 Türk Sinemasýnda Kürtler  (osman tatlý)

“Türk Sinemasýnda Kürtler” ifadesi ne kadar itici ve üzücü bir kullaným deðil mi? Bu ülkenin vatandaþlarýný ötekileþtirmek ve zencileþtirmek Amerika’ya yakýþsa da Türkiye’ye yakýþmayacak bir yaklaþým biçimidir.
118 
 Casanova Aþýk  (Ömür Ýsfendiyaroðlu)

"Casanova" Aþýk olabilir mi? Masalsý bir filmin naçizane yorumlarý...
119 
 Sinema ve Derin Devlet  (osman tatlý)

Sanatta ve sinema da devletin parmak izleri aranmalýdýr. Ýhmal edilen, gözden kaçan bir konudur. Belki de bilinçli olarak deðinilmeyen bir konudur.
120 
 Bir Çocuk Sevdim  (osman demircan)

Mine'yi Sinan ile Timur sevmektedir. Bu olay tam kurtlar vadisine dönüþmektedir. Polat Alemdar Mine'yi ikisine býrakmamakta kararlýdýr. Hemen Memati'yi çaðýrýr. Memati Mine'yi kaçýrýr. Polat Alemdar'ýn yanýna getirirken Mine'ye aþýk olur. Polat Alemdar'ý öldürür. Olay büyümüþtür. Kanuni bunu bir devlet ve millet meselesi sayar. Hürrem'e Mine'ye aþýk olduðunu söyler. Hürrem çýlgýna döner.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yasak Ayva Yenir mi
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Yan Yattý Çamura Battý Haberleri
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Kurtlarýn Yavrularý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Bize: "Bol Acýlý" Aþk Lütfen…
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Uyusun da Büyüsün Niiinniii
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
25. Saat Filmi
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Yatakodasýnda (In The Bedroom 2001)
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon
Yeniden Sev Beni (Reconstruction 2003)
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Sinema ve Televizyon

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.