..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir insan bir kaplaný öldürmek istediðinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediðinde buna vahþet diyor. -Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
341 
 Ýnsan Nasýl Ortaya Çýkmýþtý? 3  (Bayram Kaya)

Bir miktar buðday ile bir kundura, farklý bir üretim; farklý bir tüketim ve farklý bir kullanýmdýlar. Fark veren her þey kendi aralarýnda FARK POTANSÝYELLÝ durumdular. Aralarýnda FARK GERÝLÝM olan çekimin akýþýydýlar. Ýþte üreten ve iradi olan ÝLAHLAR; gruplar arasýndaki bu fark potansiyelin çekimine uygun “temas etmenin ve ittifak yapmanýn” kararlarýný da alan ÝRADEYDÝLER.
342 
 Boþluk Enerjisi 15  (Bayram Kaya)

Kolektif yapýya göre kiþide olmayan, kiþide asla olamayacak olan yüksek enerjili ortak akýldý. Ya da kolektif zekâ karþýsýndaki kiþinin düþüncesi, kiþinin fikri, kiþinin aklý böylesine bir sýfýr düzeyli boþluk enerjisi ruhu taþýr olmasýný artýk anlamýþ olmalýyýz.
343 
 Parçalý Yansýtma  (Bayram Kaya)

Ýnsanlar dünyaya bakýþ tarzlarýný ve dünyayý yorumlama tarzlarýný, biraz bilinenin dýþýnda deðerlendirmeliler. Bu yazý, bu türden yorumlamaya bir örnektir. Gündeki cehaletin kalkmasý için bilginin kazanmasý lazým. Bilginin kazanmasý için de insanlarýn binlerce yýldýr kullana kullana küflendikleri at gözlüðünü deðiþtirmeleri lazým...
344 
 Gerilim 4  (Bayram Kaya)

Ayný þekilde Barýþ’ta anneye (özdeðe) abla, anne, teyze diyememekle yok olan bu baðýntýyla bir stres yüklenecek. Barýþ’ýn enerji düzenleþimi olan akýþ yollarý týkanmakla Barýþ gerilim ya da stres yüklenecektir.
345 
 Ýletiþim  (zeliha gökkan)

ÝLETÝÞÝM Ýletiþim karþýlýklý güven ve saygýya dayanan, uyum içinde olarak bilinen ahenkli ve yüksek kaliteli bir iliþkidir. Bu hem kendimizle hem de baþkalarý ile olan iliþkilerimiz için geçerlidir.
346 
 Yaratýcýlýk 3  (Bayram Kaya)

Doðuþta kuantum teorisini bilen bir "yaratýcýlýkla" da doðmuyordunuz? Doðuþtan kuantum teorisini öðrenemeyecek bir engel ile de doðmuyordunuz. Kapasite içi yetiler belli bir þeyle belirli deðildi. Yetiler belli bir þeye karþý nötrdü (yansýzdý). Einstein’a kendi öncesinin o alana dek (fiziðe dek) kolektif hafýzasýný vermeseniz, Einstein rölatife teorisini ortaya koyabilir miydi?
347 
 Ýstek - Gerçekleþme Ýliþkisi?  (Alparslan Koca)

Beklentiler(istekler) ile gerçekleþenler arasýndaki iliþki-sýnýr nedir? Bunlarýn etkileri varsa eðer bunun açýlýmý tam olarak nedir?
348 
 Küçük Parmaklardan Çýkan Büyük Çümleler  (Sinan Yýldýrým)

Sessiz bir gecede gürültülü bir uyanýþ gerekli ise gecenin sessizliðini kim bozacak?
349 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 1  (Bayram Kaya)

Oysa tekil kiþi yaþamýnda ve sosyal grup yaþamý içinde ve ilk sel yaþam içinde kolektif oluþ eksikti. Baþtan beri totem yapýlara kadar süreç, kolektife bir eksikle olup ta çevresel baskýlarý; yýldýrýma, paratonere; uçaða, piste; teolojiye öte dünyaya fikrine dönüþemeyecekti.
350 
 Butlan 3 (Ýsmiyle Tezat)  (Bayram Kaya)

Kiþi üzerinde boþa düþen 5 parça eylemin, enerji zamaný; yavru bakýmý olarak birine, gizlenme yeri bulma olarak diðerine, yavru bakýmý olark bir baþkasýna, güvenlik saðlama, uykudayken nöbet tutma olarak diðer kiþilerin her birine birer parça iþ eklenir.
351 
 Yaratýcýlýk 4  (Bayram Kaya)

Kapasite baþka bir þeydir. Yeti baþka bir þeydir. Yetinin kapasiteyle eþ zamanlý bir ilgisi varsa da kapasite yeti demek deðildir. Her yeti bir kapasite içindedir. Ama bir kapasite her yeti ile deðildir. Ve kapasite yeti demek te deðildir. Kolektif kapasite ve kolektif yeti baþka, kiþisi kapasite ve kiþisi yeti baþka.
352 
 Adalet Mülkün Temeli midir 1  (Bayram Kaya)

Adalet, kolektif yapýlarýn temeli deðildir. Ancak kaybýnda kolektif yapýlarýn yükümlersen olan yansýma biçimini ölçü olarak ele alýnmasýydý. Olaylar yaþanacak ki onun düþüncesi edinilecek. Deðilse düþüncesi edinilemeyen bir þeyi eksen kýlýp inþa olmak olanaklý deðildir.
353 
 Kutsal...  (Necat Dilaver)

‘Þimdi’nin genetik haritasýnda fahiþe bir gendir 'kutsal'lýk... Kutsal, tek kelimeyle YARATILANDIR. Ama yaratýlan KUTSAL deðildir…
354 
 Alan Açma ve Kolektif Kuvvet 2_3  (Bayram Kaya)

Olaðan ve verili düzende sürekliliði olan bir istismarý otaya koyamýyordu. Kiþiler yýldýrýmdan kaçýnma gibi temel referans deðeri olukla görülen kimi groteski imajlarý haz-elem bazlý seçme ayýklama mekanizmasýna uygun biçimde seleksiyonlar yapmýþtý. Doðal olan, doðru olan ve temel olan tutum buydu.
355 
 Ýnsanýn Süperegoya Esir Oluþu  (Cemal Zöngür)

Ýnsanýn beyini içerisinde bulunan duyu, his, güdü gibi ruhsal ve enerjik yapýlar her ne kadar soyut þekilde düþünülse de, aslýnda bunlarýn hepsi somut birer yaþamsal pratiklerdir. Beyin denilen yapý et, damar, sinir, kas, kan ve sývýdan oluþan biyolojik duyu mekanizmasýnýn adý Ego'dur.
356 
 Yaratýcýlýk 2  (Bayram Kaya)

Felsefe yapmak tabii ki anlaþýlmaz olmak demek deðildir. Ama çýkarýmýnýz yazarýn da okurunda asgari bir felsefe bilgisi seviyesinde “olmamasý” anlamýnda da deðildi herhalde. “Çiftçi kült” demek izole bir grubun çiftçilik üzerine düþünüp "çevresini çiftçi gibi düþünmekle etkiler" olmasý demektir. Bu felsefenin ve epistemolojinin ortaklaþabileceðimiz en basit durumuyla bilinen kuralýdýr.
357 
 Özneli Ýzinli 1  (Bayram Kaya)

Toplumsal ittifak hýzla deðiþip geliþirken, sosyal özneli mantýk çok yavaþ ilerliyordu. Ve yavaþlýktan ötürü geriden geliþle yavaþ deðiþip geliþiyordu. Bu nedenle göz önüne alýp çýkarým yaptýðý þeyler, ortadan kalkýyordu. Ama çýkarýmlarý elinde kalýyordu.
358 
 Anlamak Gerek 57  (Bayram Kaya)

Kýsaca ilk düzenli totem yapýlar içine geçiþte türümüze ait zorunlu olan kimi doðal referanslar totem yapýlar içine eksen, çevrimi oldular. Ýþin özü iþin bað enerjisi bu temel saðlatmalardý. Sosyal duygudaþlýk, ortak özellikli seçilim yasasý bu iþe katkýndý. Referans eylemleri hýzlan-dýran etkiydi. Zaman zaman ekseni çevrimin zihinsel izahý yerine kon-dular.
359 
 Ruh Yazmayý Öðrenirse  (Mehmet Demir)

Acaba ölmeden önce son çýrpýnmalar mý bunlar? Yokluða giden yolda var olmak için mi? Bu, insanlarýn kýsa bir hayatý olacaðýný bilmesine raðmen (ki belki dünyada bir insan ölmeyecek, bunu tümevarmadýðýmýz sürece bilemeyiz) bu kadar çalýþýp didinmelerinin, ev, iþ, araba, kadýn ve çocuk sahibi olmalarýný açýklayabilir mi? Ýnsanlarýn uðraþtýðý bütün bu iþler ve daha niceleri (savaþmak ,seviþmek yarýþmak..) yok olmamak için mi?
360 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 18/6  (Bayram Kaya)

Bu nedenler kiþilerdeki silinti kazýntýlarýn izleði olan geri gönderili kolektif çaðrýþýmlar, köleci sistemin hunharlýðý karþýsýnda kiþilerin kolektif dayanýþmalý kolektif vicdanýydý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.