..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
541 
 Ýstek - Gerçekleþme Ýliþkisi  (ahmet)

Sahip olunan tüm istekler birbirlerinin koþullarýný oluþturur ve diðerlerinin sýnýrlarýný belirler. Bu yukardan aþaðý doðru þeklinde geliþir. Sonsuzluk isteði uzun vadeli isteklerin sýnýrlarýný belirlerken, uzun vadeli isteklerde orta vadeli isteklerin sýnýrlarýný belirler ve anlýk isteklere kadar gider.
542 
 Alan Etkisi ve Ýnsan 1  (Bayram Kaya)

Alan; yer, mekân, mevzi olmakla; saha da denen bir çevre olmanýn tanýmýdýr. Çevre; aþaðý-yukarý; büyük-küçük; kýsa-uzun, az-çok; birbiri olan ve zýttý olmak gibi süredurumlarýyla bir gerilimler alanýdýr. Çevre ve alan etkisi birbiri olan, ayný þeydirler. Alanýn bir etkisi olgu, olay ve akýþ ise diðer tür yüzünün yansýmasý da engel, kesikli, sýnýrlý sonlu devim etki olmaktý.
543 
 Allah; Kadýn Ya da Afrikalý Peygamber Neden Göndermedi?  (Cemal Zöngür)

Ýnsanýn ilk atasý sayýlan Primatlar 65 milyon yýl önce Afrika kýtasý baþta olmak üzere, Asya ve diðer alanlarda yaþayarak çoðalmýþlardýr. Bu türler henüz ayaklarýnýn üzerine dikilip yürümeyi bilmiyorlardý.
544 
 Alan Alan Etkisi ve Alan Yönü 9  (Bayram Kaya)

Sanal oluþ ta bir enerji düzenlenim türüydü. Sizin yer ve gök nasýl böyle duruyor demenizle soran zihinsel enerjili belirme biçimi olan ide enerji kiþiye rahatsýzlýk veren, düzensizlik veren ide enerjidir. Cevap bulamamakla sizin akli kaoslarýnýza dönüþür
545 
 Evren 5a  (Bayram Kaya)

Oysa evren hapis olduðu tekillikten kendi saçýndan kendisini çekip çýkaracaktý. Evren kendi olayýnýn kendi baþlatýcýsý olmakla bütünün olmanýn da, ilk olmanýn da kendisidir.
546 
 Alanlarýn Düzenlenmesi Ýþi 3  (Bayram Kaya)

Her El diðerine "onun yaptýðý iþ iyi deðildi" diyordu. Bu nedenle kardeþler bile köleci öðreti içinde olmalarýna raðmen, birbirinin þeriatý içinde deðildiler. Bunlarý Yusuf hikâyesi gibi hikâyeler içinde süreç güçlü olana göre överek, yererek Mal sahibi olmanýn Malik oluþunu anlatýyordu. Zaman zaman kardeþ kavramý dahi deðiþikliðe uðramakla ayný iman içinde olanlara kardeþ deniyordu. Nuh'un oðlu onun ailesinden sayýlmýyordu. Çünkü o Nuh'un El þeriatýna uymuyordu. Ayný iman içinde deðildiler.
547 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 19  (Bayram Kaya)

Kiþilerdeki kolektif vicdan, kolektif bir deðer yargýsýydý. Tekil dönem içindeki gruba baðlýlýk içinde bir vicdan çýkar mýydý? Pek sayýlmaz. Yine bir gruba baðlýlýk çýkardý. Totem dönemdeki kolektif iþleyiþe baðlý totem kardeþ bilinci içindeki özlen oluþan vicdan bile, grubu dýþýna deðil grubu içine dönük deðer yargýsý olan bir vicdandý.
548 
 Aforizmalar  (yusuf hatay)

..."Bütünüyle 'An'lýk bir durumdur ömrümüz" Öncesini sorgular, sonrasýný düþleriz. Ýçinde bulunduðumuz an'ý yalnýzca yaþarýz. Daha önceki biçimimiz yaþadýðýmýz an üzerinde çok etkili olduðu için ilerisini anlamak zor olmayacaktýr ancak bazý ayrýntýlar vardýr ki; Tesadüf ya da kader olsun, kimsenin anlamadýðý bir biçimde hayatýmýza yön verirler"...
549 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 8  (Bayram Kaya)

Kolektif alan içindeki herkesin temel düzlemden gelen davraným, yönelim, saðlama eylemleriyle kiþiler iþ sahibi olup; alan içine iþiyle ve depo enerjili iþgücüyle gelmiþti. Oysa sömürü bile zaten iþi olan kolektif sistem içinde istisnasýz var olan, iþ ve iþçilikler üzerine alabildiðine açýlým vermiþtir.
550 
 Butlan 5  (Bayram Kaya)

Beslenme dýþýnda her bir parçayý boþaltan transferiniz, her bir kiþiden bir tek saðlama yapmanýn karþýlýðý olarak yani sizin görevinizle besin bulma olarak size ekleniyordu. Görev kolektif bir olguydu.
551 
 Süreçlere Bir de Böyle Bakýn 2  (Bayram Kaya)

Bu nedenle kütle çekim kuvveti kütle büzüþmeli sýkýþma vasýtasýyla kendisini oluþan kuvvete karþý ters bir ýsý enerjisi ve ýsý basýncý üretmekle; ýsý ve ýsý enerjisi basýncý kütle çekim kuvvet alaný etrafýnda; kütle çekim kuvvetini adeta elektro motor kuvvetine dönüþüyordu.
552 
 Mantýðýný Oluþma 8  (Bayram Kaya)

Hem çevreye uymakla yükümlüsünüz hem çevreye karþýtsýnýz. Hem çevredensiniz hem ben bilincine sahipsiniz. Bu karþýtlýk içinde ortaya konan baðlam öz bilinci olmakla, ben bilincidir.
553 
 Denge ve Dengesizlik Süreçleri 25  (Bayram Kaya)

Bütünsel baðýntý içinde olan ana süreç, kiþi sahipli baðýntý biçimine dönüþürken kopan kolektif polar baðlar nedeniyle; kiþi sahipliði olan süreç kolektif sahiplik gibi dalgalanma veya salýným yapamaz olacaðýný da, göremiyorlardý. Ýþte kopan polar baðlý boþluk devinmesinin içi, kiþi sahipli irade ile dolacaktý. Kolektif baþlayýp kolektif süren süreçte kiþi sahipliði yalancý bir enfeksiyondu. Sistem kolektif polarla davrandýrmaya devam edecekti. Ürün de kolektif olan yerine kiþi sahiplere akacaktý.
554 
 Adalet Mülkün Temeli miydi? A Kýsým 1. Bölüm  (Bayram Kaya)

Adalet mülkün temeli midir? Bu soruyu þöyle de sorabiliriz. Mülk mü adaleti belirler? Adalet mi mülkü belirlemiþtir? Mülk ile adalet arasýndaki baðýntý olan sömürü inþacý bir temel özelliðe sahip midir? Yoksa sömürü ve adalet öznel ve sömürü kurgulu bir baðýntý mýydý?
555 
 Adalet Mülkün Temeli Midir? A Kýsým 2a  (Bayram Kaya)

Kristal yapý düzeni içindeki momentumun çok yüksek hýzlý atom ve atom sentezli düzey ve düzlem enerjisine sahip kimya yeni durumun belirlisi olma sýnýrlamasý içinde ikinci duruma yeni bir belirsizle oluþtu.
556 
 Sahiplik Ýmaný 5  (Bayram Kaya)

Böylece duygu seli de genel olan enerjiye, duygu seli gibi parçalý oluþ üzerinde özel baðýntýlý enerji türü oluþuyla akýþ yaptýrýr. Akýþ yapan evrensel enerji yeni bir olgu, olay aþmalardýr. Bunlar gibi binlerce madde sel ve mana sal alan dönüþüm etkili çevrimlerle çevrimlerin, o þeyler üzerinde akýþ yapýþ inþa aþmalar vardýr.
557 
 Cennet ve Cehennemin Ýcadýna Felsefi Bakýþ:  (Cemal Zöngür)

Ýnsanlarýn zekâ yapýlarý eskiyi çok aþmýþ olup, sahip olduklarý maddi ve manevi imkanlarýn tamamen deðiþmesi neticesinde, din gibi büyük bir hayal (Soyut) gücüne dayanan ve insanlarý sürekli cehennem fobisiyle edilgenleþtirip, hizaya getiren düþünceler çaðý çoktan bitmiþtir. Bu yüzden yeni bir din ve peygamberin ortaya çýkmasý için en ufak bir sosyal zemin bulunmamaktadýr.
558 
 Mantýðýný Oluþmak 1  (Bayram Kaya)

Oyuk hareketine göre zýt eylemle zýt yükle olan yönelicin parçacýðýn devingenliðidir. Oyuk aktifliði ve parçacýk aktifliðini veren devinme kendi özelinde bu tür giriþme etkinliði kazanmadýkça süreç içinde baðýntý devimi ya da iliþkindik devimli boyutlanmalar, beliremez.
559 
 Anlamak Gerek39  (Bayram Kaya)

Ýþte bu örneklerde de olduðu gibi ilahlar üreten iliþkilerin bir sonucuydu. Grup eðiliminin dýþa dönük iradesiydi. Üreten iliþkilerin grup iradesiydi. Ýlah ön ittifakýn yapýlmasýný belirten grup kararýný almaktan doðuyordu. Ýlah, grup içinde üreten iliþki sonucu kazanýlan bir özellik olmak dýþýnda sistem dýþý bir güç ve anlama hiç deðildi.
560 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 3  (Bayram Kaya)

Doðaya yönelimle olan beslenme, savunma, güvende olma, barýnma gibi herkesle olan tekil kiþi davranýþlarý, bileþik davranýþlý süreçlerin kolektif alaný içinde iþgücüne, iþ paylaþýmýna dönüþen enerji tipi olurlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.