..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
621 
 Nasýl Yaþar ve Neden Ölürüz 21  (Bayram Kaya)

Elinizi birbirine sürttüðünüzde hareket enerjisi ýsý enerjisine dönüþürken avcunuz canýnýz yanacak denli ýsýnýr. Hareket enerjisi avuçlarýn sürtünmesi yani firen etkisi nedenle ters yönde ýsý enerjisine dönüþmekle hareket enerjisinde enerji kayýplarý ve enerji azalmalarý yaþanýr.
622 
 Ortak Akýl ve Ön Kabul 1  (Bayram Kaya)

Daha açýðý çevrenin bir anda çok türlü bir makro kuantum belirmesinin; özneler dünyasýndaki ayna nöronlar yansýmalý karþý cevabý kolektif oluþtu. Kolektif oluþ ta kuantum oluþa giden makro bir kuantum zamandý.
623 
 Ergenlikte Karakterin Savrularak Yön Bulmasý - 4 -  (Cemal Zöngür)

Sosyolojik olarak her devlet sistemi toplumun beyni, aklý, düþüncesi, ahlaký ve vicdaný demektir. Nasýl ki bir insaný, insan yapan en büyük özelliði kafasýnýn içerisindeki “Beyin Hücrelerinin” geliþim, hareket ve eðitilme þekline baðlýysa; birey ve toplumu ortak insani ölçülerde yaþatan sistem de, devletin idari ve siyasi yönetim organý, o toplumun ortak beyin hücreleri demektir.
624 
 El Kavgalarý 09  (Bayram Kaya)

Tagut söylemi El söylemidir. El’in kendisi gibi takdir ede olmamasýnýn kavgasýdýr. El’in tek takdir içinde olma kavgasýnýn varyant görünümleridir. El’in, Ellerle olan kavga söylemidir. Tagut sözünde El’in, El ile olan kavga söylemi olmasý kadardan daha fazlasý da vardý. Bu fazlalýk içinde kullarýn da kendilerini El gibi görmelerini söylemeleri vardý. Hem cins olmakla kendisine benzeyen El’ler; mal-mülk sahipli irade ve davranýþ olmakla El, kul olanlarýn kendisine benzemiyordu.
625 
 Geçmiþ Anlamaksa Gelecek Yaþamaktýr 3  (Bayram Kaya)

Kolektif yapýnýn inþacýsý da finansmaný da yararlanmasý da depo enerji saðlamalý amortismaný da kolektif gücün kendisiydi. Bankayý tarlanýn üzerine de kursanýz tarla üretmek, ekilip dikilmek, hasat edilmek için para istemiyordu. Emek, üzerinde çalýþacak “kolektif emek gücü” istiyordu.
626 
 Anlamak Gerek 36  (Bayram Kaya)

Bu saldýrýlar üretme olanaðý içindeki gruba da yapýlýyordu. Üreten grup ta saldýrganlarýna karþý ürettiði bu ürünlerden takdimeler de bulunmayý, o ürünü yamyam gruba sunmayý tutum edinmiþti. Saldýrganlar için önemli olan ölümü göze alýp illa bir kiþiyi yemek deðildi.
627 
 Teslimiyet 12  (Bayram Kaya)

Karartýlan o yerde güya "El este birabbikum" demiþti. Ýn, cin ve El ‘in olduðu bir ahit meclisinde (toplantýsýnda) El; cin ve ins’e "ben sizin saygý duyduðunuz tapýlacak olan deðil miyim? diyor. Bu tür diyaloglarýn yaþandýðý süreç içinde ahdi söyleþi uzayýp gidiyordu. Yani bu ahitle karartýlan yere kulluk söylemi oturtulmuþtu. kul oluþ sonradan ihdas olmamýþ, aksine yaratýlýþla ortaya konmuþ oluyordu!
628 
 Örtünme 1 (Kadýnlar Günü)  (Bayram Kaya)

Sözlerimizin anlamýný düþünmemek yine kendi baþýmýzýn belasý olmaktadýr. Sözlerimiz bizi tarih bilmez, bilgi bilmez oluþla ele veriþtir. Siz kendinizi ne kadar heyheylerseniz heyheyleyin bu böyledir. Bundan kurtulamazsýnýz.
629 
 Somut Þeyler Soyut Oluyordu 4  (Bayram Kaya)

Bu gereksinme ilahlar gibi addedilen; ilahlarmýþ gibi yerine geçen temsilcilerle çözülmeye baþlanacaktý. Ýlah temsilcisi olanlar kült merkezinin gören gözü, iþiten kulaðý, yapan eli ve yürüyen ayaðý olmalarý itibarýyla; süreç bu türden çeþitli temsilcilik oluþlarý ortaya koydu.
630 
 Denge ve Dengesizlik Süreçleri 20  (Bayram Kaya)

Yani siz bir kundura üretirken, fiyatlama yapan para yüzünde bir liralýk deðiþtirme deðerinin 33 kuruþluk deðiþtirme ve kullanma deðerine sahip oluyordunuz. Bir liralýk ürettiðiniz deðiþtirme deðerinin 77 kuruþluk deðiþtirme deðeri de fiyatlama yüzünden buhar olup gidiyordu.
631 
 Anlamak Gerek 31  (Bayram Kaya)

Oyun, eðlence tarzý bu gibi boþ zaman etkinlikleri sizinle birlikte ve sizin dýþýnýzda sayýlan nedenler içinde belirir olan durumlardý. Kolektif birim zaman, boþ zaman, boþ zaman etkinlikleri gibi bu türden sair zamanlar gerçekleþmeden sýrf temel referanslar var diyen bir geliþme içinde olamýyordunuz. Temel referanslar geliþmeyi deðil kolektif oluþu ortaya koyuyordu. Kolektif oluþ ta kendi dýþýndaki nedenle, kendi dýþýndaki süreçleri ortaya koyuyordu. Köleci sistemin dediði gibi üretimi, arz-talep baþlatmamýþtý. Dýþýnýzdaki eylemden, dýþýnýzdaki deneyden, dýþýnýzdaki izlenim ve gözlemden önce düþünce (keyfi istek) yoktu. Bir kez, deneyden gelen düþünceler oluþtu mu, artýk deneyden gelen düþünceler de eylemleri etkiliyordu. Bu giriþme içinde artýk eylemden, gözlemden, depo bilinçten gelen düþünceler; düzenli, çevrimli eylemlerin baþýna konabiliyordu. Bu diyalektikti.
632 
 Kuantum ve Tesadüf  (Calculator Poet)

Kuantum ve Tesadüf
633 
 Biz Deklarasyonu 4  (Bayram Kaya)

Bir diðer Mamondu iradeli kontrol etme olan merhamet etme, acýma maðfiret adý altýnda beliren bu mamondu iradenin, himmet, þükretme dua türü kontrol ediciler sistem içinde meþru edilmiþlerdi.
634 
 Gerilim [stres] 2  (Bayram Kaya)

Yani bir süredurum da üst üste zamanlar (parçacýk, dalga ya da davranýþ zamanlarý) vardýr. Yani bir süredurum (anne) direnç gibi (abla diyen gibi) “özel baðýntýlý parça giriþmeleri” oluþmadan “akýþ veya akým ya da akma” eylemi oluþamaz.
635 
 Totem Ýlah Mamon 4  (Bayram Kaya)

Tarih boyunca mülk sahipliði bilgiyi ve bilgeliði de elinde tutmuþtur. Günümüzde dahi bu böyledir. Bu nedenle geniþ yýðýnlar bilgiden yoksun kýlýnýr. Ama geniþ yýðýnlar fevkalade imanlýdýrlar.
636 
 Hayat Nasýl Var ve Neden Ölürüz 1  (Bayram Kaya)

"Her can ölümü tadacaktý"; kiþinin kendisi ölümü yaþamadýðý halde ölümü yaþamýþçasýna belirten (!) bu söz halk folkloru içinde ki gözlemsel (gözleme dayalý) bir sözdür.
637 
 Anlamak Gerek 40  (Bayram Kaya)

Hile içinde kurguladýðýnýz düþünmelerle siz birine ya da birilerine; yarýn beraber gidelim, diyordunuz. Kurgunuza göre siz gidilecek yola tuzak kurup o kiþiyi darp ettireceksiniz. El sözüne uyulup, sözüne mutlak gözü ile bakýlandý. El kiþileri darp edicinizdi. Hileniz buydu. Ama gidelim dediðiniz kiþiye göre gitme eyleminin darp türü bir eylem olacaðýný düþünememesi elbette o kiþinin ya da o kiþilerin körlüðü olacaktý.
638 
 Sistem 5  (Bayram Kaya)

Mülk bir kez sizin olduktan sonra, beslenme yapacak olan mülksüzler; sizlerdeki çalýþma nesneleri ile çalýþmak için sizin sahipliðinizde olan mülke, araç gerece ve depo enerjiye yönelmekle iradenizden emir almaya gelecektiler. Bu hayal ve vaat ile köle siz olmadýkça, bir baþkasýnýn mülksüz olmasý nedenle kiþilerin sizde iþ, çalýþma ve emir almasýyla köle olmasýnda hiçbir sakýnca görmeyecektiniz!
639 
 Anlamak Gerek 53  (Bayram Kaya)

Ýþte temel referanslar bunlarladýr. Doðurma, doðurtma, üreme, yavru bakýmý, kendisini tekrarlama ve görüleni tekrarlama temel referanslar içinde görülendi. Ama temel referans içinde iyi bir evlat olma iyi bir ana baba olmanýn yetiþme ve yetiþtirmesi içinde olma yoktu. Kolektif yü-küm, köleci sistem içinde ana baba omuzuna yüklenirken iyi ana iyi baba olma diye ajite edilerek yansýtýlmýþtý.
640 
 Sahiplik 8  (Bayram Kaya)

Þu halde suda boðulanlarýn sapýklýðýna karþýn, sudan kurtulanlarýn hikayesi de El’e kulak verenlerin, El’e teslim olanlarýn, salihlerin, kölecilik ahitle dosdoðru yol üzerinde olanlarýn iman ahit hikayesi olmalýydý. Ki suda su da boðulanlarla kurtarýlanlarýn hikayesi kölelerin kulaðýna küpe olsundu. Köleci zulme isyan etmeyip durumlarýna sabýr etsinlerdi. Yoksa sonlarý suda boðulan imansýzlar gibi olurdu!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.