..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Gelecek > BÜLENT ÖZCAN




4 Şubat 2004
Okura Notlar!..  
BÜLENT ÖZCAN
Korku salıyor yeni dünya düzeni!.. Karanlık almış başını gidiyor!.. Doğmadan ölüyor bebekler daha!.. Mavi - yeşil küremiz korkunç savaşlara gebe!.. Tüm şiddetiyle devam ediyor silahlanma yarışı!..


:CDEJ:
Merhaba, Merhaba!
Işıkla, sevgiyle, umutla, coşkuyla, erinçle, dostlukla merhaba!..
Merhaba tüm dostlara, dostluklara merhaba...
Bu yitik süreçte, emeği dışlamayan; yazan, çizen, üreten; tüketime karşı duran i n s a n a merhaba...
Bu yoz, kalleş düzene karşı, benim de söyleyecek sözüm var diyen; düşünen, yaratan, üleşen insana merhaba...
Merhaba güzel insan... Binlerce kez merhaba!...
Bu merhaba içten, bu merhaba insancıl, bu merhaba sevecen, bu merhaba duyarlı, bu merhaba yürekten... M e r h a b a ! . .

I.

Korku salıyor yeni dünya düzeni!.. Karanlık almış başını gidiyor!.. Doğmadan ölüyor bebekler daha!.. Mavi - yeşil küremiz korkunç savaşlara gebe!.. Tüm şiddetiyle devam ediyor silahlanma yarışı!..
Düzenin yontucuları sömürünün çarkında öğütmekteler yaşamı an be an... Onlar ki, yaşamın sahte sürücüleridirler ve adlarını yazdırmaktadırlar kör, sağır bir tarihe! O tarih ki, hep yalan...
Kan emicileri çoğalıyor yaşamın...

II.

"Biraz daha ustalaştık taşı yontmada" diyor yoldqaş Nazım; oysa, yeni insan, yürminci yüzyılın o çok gelişmiş olarak nitelendirilen ruhsuz, yüreksiz, silik insanı, b,r şey getirmedi bu çağa; kandan, savaştan, zulümden, açlıktan başka!..
Bir ağlama duvarı oldu dünya...
Yargısız infazlara ayarlı zaman, kanatıyor kendini yeni baştan ve geriye işliyor durmadan. Herşey sanki sil baştan yaşanıyor.
Çarmıha gerili d ü ş ü n c e, gözaltılarda, hücrelerde, darağaçlarında acılar devşiriyor boyuna...
Duyusunu yitirmiş, bilinçsiz, ereksiz beyinler tınmıyor bir türlü. Gittikçe körelen bir usla yitik tümceler çoğaltıyorlar günübirlik. Ve sahte gülücükler dağıtıyorlar huzur içinde tutarsız!..
Her bir köşesinde bu canlı kürenin acı çeküyor insanlar. Emeği, işgücünü dışlıyor, evrenin insan tanımaz tanrıları, kanun koyucuları ve ehlilleştirmek istiyorlar insanı...
Tüm insanlığa yara oldu bu çağ! Kanayan, kaynayan bir yara!..

III.

Sevgili okur, sana düşen, bu kavgada, bir an önce yerini almandır. Bu merhabayı paylaşmandır.
Kalk ve doğrul yerinden!.. Haykır, kır zincirini esaretin. Bu çağ: UTANÇ ÇAĞI! "Sen de katılmalısın yaşamı savunmaya!.."
Susma, susamazsın, s u s a r s a n, utan insanlğından; yüzlerce, binlerce, yüzbinlerce kez utan!..
Sıkılı tutma dişini öyle ağzında! Söyleyecek sözün vardır senin de... Bu kalleş, bu yoz, bu kahpe düzene karşı!..
Dinle, bütün dikkatinle, duyuyor musun? Dalga dalga yükselen, çığ gibi kopup gelen, bu umut dolu, coşkulu, gür sesi!.. Sesini ver bu sese!..

IV.

Ölenleri düşün
ölenleri
Ve öldürenleri
kalleşçe
Büyüt içinde
kor gibi
öfkeni
Ve dönüştür
ölümü
sevince...
Korkma!
Ölüm
y o k,
Ölüm yok
bu yolda
ö l e n e . . .

İşte öyle... Bu onurlu kavga bizim; senin, benim, hepimizin...

Kuşan bu sevdayı
Omuzla sen de
Kurtaralım dünyayı
Gir aramıza sen de...

Yüklen bu kavgayı
Bırak aksın kanın
Çekelim bu halayı
Yüz akıyız dünyanın...

V.

Ve unutma sevgili okur, o gün, bür gün gelecek, peşkeş çekilmişliğine inat zamanın. Hem çocuklar var daha büyüyecek...
Tüm bunlar işleyen sürecin gereği, yaşanılması gereken bir süreç; bu sürecin sonunda, yarınlar daha güzel, daha aydınlık, daha mutlu daha umut dolu olacak. Bu süreç bitecek sevgili okur, bitecek! Ve gül bahçesine dönecek dünya, insanlar sevgiyle gülümseyecek!..
Bir ağacın köklerinde özsudur umut ve an gelir dal uçlarına yürür şafakla!.. Sen gününü umuda ayarla...
Çünkü, dediği gibi ozanın: "Bir Gün Mutlaka..."

Bağbozumu Sanat Edebiyat
Sayı: 1, Nisan - Mayıs 1995, Gaziantep

BÜLENT ÖZCAN

www.bulentozcan.com

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Bir gün mutlaka
Gönderen: Sevgi ÖRENGÜL / Sakarya/Türkiye
30 Eylül 2004
Ne kadarda doğru " bir gün mutlaka".Bense apayrı bir pencereden bakmıştım bir aralar hayata. Dilek Tohumuyum demiştim. Rüzgar nereye sürüklerse gidebilirim. Sonra asıl olanın saklandığımız o kuytu köşelerde ki küçücük ışığı yakalamak olduğunu anlamış ve hala bu günde olduğu gibi yüreğime kazımıştım şu sözü" umut etmektir hayata dair en büyük başlangıç". Yazdıklarında kendimi bulduğumu söyleyebilirim.Okuduğum her cümle benli bir zamanları anımsatıyor ruhuma.Pencereler farklı ama varılmak istenen nokta aynı...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Çocuk [Şiir]
Çocuk Nazlı Bir Çiçek [Şiir]
Atlarını Sürdüler Rüzgârın [Şiir]
Gül [Şiir]
Babama [Şiir]
Biz Uzaktan Uzağa Bakışırız Seninle [Şiir]
Bir Meteor Yağmuru Şiir [Şiir]
Aşk İnsana Kanatlar Verir [Şiir]
Adı: Gül [Şiir]
Dirilsin [Şiir]


BÜLENT ÖZCAN kimdir?

Şair. 25 Şubat 1973, Sarız / Kayseri doğumlu. Ahmet Ozan Akgüneş, Özlem Günay Aytekin, Can Ozan imzalarını da kullandı. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı. Londra’da Southgate, Nottingham’da New Kolejde okudu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni birinci sınıfta iken yarıda bıraktı (1995). Gaziantep’te yayımlanan Doğuş, Önder, Sizin Gazete, Gaziantep Ekspres ve Arena gazetelerinde sanat yönetmenliği yaptı. Gaziantep 27 gazetesinde felsefe ve kültür sanat üzerine yazılar yazdı. Doğan ve Şok gazetelerinde yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulundu. Şiir sergileri açtı. İlk şiiri (Yeni Bir Gün), (Türkiye Çocuk dergisinde 18 Ağustos 1989, yıl: 8, sayı: 41) çıkmıştı. Daha sonra şiirleri, Ana, Aykırı Sanat, Gülpınar, Şiir Defteri, Damla, Kuzeysu, Şafak (Yunanistan), Kırk Merdiven, Hürriyet Kelebek, Müzik Magazin, Hayat, Ses, Berfin Bahar, Çalı, Edebiyat Gündemi, Köşe Taşı (İngiltere), Öteki-siz, Dem Gazetesi (Almanya), Wird (Almanya), Demokratik Gündem Gazetesi(Almanya), Avrupa Gazetesi (İngiltere), Olay Gazetesi (İngiltere) başta olmak yüzlerce yayın organında yayımlandı. Çeşitli antolojilerde şiirleri yer aldı. 1988 yılında Türkiye Çocuk dergisi tarafından “Yılın Araştırmacısı” seçildi. Şiir sanatına yapmış olduğu katkılardan dolayı 1990 yılında, Müzik Magazin dergisi tarafından “Onur Belgesi” ile ödüllendirildi. 1992 yılında İsveç’te bulunan Hümanist Enternasyonal tarafından Jüri Özel Ödülü’nü, Türkiye dergisi ve Bay Ajans tarafından düzenlenen “Barış Şiiri” yarışmasında ikincilik ödülünü aldı. Şiirleri Naser Feiz tarafından Farsçaya çevrilerek, Tahran’ın önde gelen sanat edebiyat dergilerinde yayımlandı. Şiirlerinin bir bölümü Birol Topaloğlu, Cihangir Bostancı, Gül Kansu, Suat Adalar tarafından bestelendi. İnsanların kimi toplumsal olaylara karşı duyarsızlığını ve aydınların da susarak kendi kabuğuna çekilmesini eleştirmek amacıyla, bir dizi protesto girişiminde bulunma kararı aldı. 8 Kasım 1996'da, Galata Köprüsü üzerinde kitaplarını denize attı; 25 Şubat 1997'de ise, Gaziantep Asrî Mezarlığı'nda, ölülere bir şiir dinletisi sunarak, mezarlıklara şiir kitaplarını bıraktı. Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği ve Kilis Gazeteciler Cemiyeti üyesi. Mayıs 1997’de Türkiye’den ayrılarak Londra’ya yerleşti. Şiirleri İngilizce’ye çevrilerek İngiltere ve Amerika’da yayımlanan antolojilerde yayımlandı. Kaynak: M. Halit Umar / Anafilya İzdüşüm Serisi I, Derleme, Almanya (2003) : Olay gazetesi, Londra, (7 Ağustos 2003) : Avrupa gazetesi, Londra, (15 Ocak 2004) : İhsan Işık / Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi (2004)


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © BÜLENT ÖZCAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.