..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > mehmet




17 Ocak 2007
Sessiz Çýðlýk  
mehmet
Her kez in içinde ökkeþleþen bir çaðlayan yada masum kalan bir aðlayan vardýr aðlayanla çaðlayanýn bir araya gelmesi birbirlerini anlamasý mümkünmüdür ya bu iki gölge çaðlayan olacaktýr ya da aðlayan …


:AEEG:
Bazý þeyleri algýlamak için mücadele etmek lazým gelir. anlayabilmek ve irdeleyebilmek içinde keþfetmek lazým gelir bazen insan boþluða düþüyor mücadele ediyor belki mücadelesini aþýyor belkide mücadelesinde yarým kalýyor yarým kalanlardanmýyýz yoksa mücadelesini aþanlardanmýyýz bizde bilmiyoruz bende bilmiyorum.


Hani savaþa giderken kýþlalarda hummalý çalýþmalar olurya kazanmak için baþarmak için iyi hazýrlanýrsa insan o savaþý kazanýr ama ya iyi hazýrlanamasa kaybetmeye mahkümdür . Baksana þöyle bir etrafýna beni görebiliyormusun göremessin çünkü hayelim ben ya kaf daðýnýn ardýnda ya da nemrut un altýndayým benden sana tek baki kalan çaresiz bir haykýrýþ yada masum yazýlmýþ bir manzume aþabiliyormuyuz sevdiklerimizi isteklerimizi yalan sölemeyelim eðer aþabilenler olsa idik burda bu þekilde olmazdýk.



Her kez in içinde ökkeþleþen bir çaðlayan yada masum kalan bir aðlayan vardýr aðlayanla çaðlayanýn bir araya gelmesi birbirlerini anlamasý mümkünmüdür ya bu iki gölge çaðlayan olacaktýr ya da aðlayan …



Bir þeyi bilmesi lazým insanýn þöyle ayaklarý üzerinde durupta düþünmesi lazým aslýnda ben çok düþünüyorum çaðlayanmýyým aðlayanmýyým çoð çaðladýkta ne oldu nereye ulaþtýk ayný havzada dolaþtýk durduk sadece aktýk akarken öle hýzlý idik ki farkýna bile varamadýk sonra biriktik dipsiz bir gölde þimdide oturmuþ aðlýyoruz sonunda bende aðlayanlardan oldum son buna derler iþte the ent kimisi 30,40,50,60 da aðlayanlardan oluyor iþte bende bu yaþýmda aðlayanlardan oldum.



Ýþte yazacak yazýlacak çok þeyi oldumu insanýn oturur kaðýdýn baþýnda böyle yazar ama çaðlarken kimsenin aklýna gelmez böyle yazmak insan aðlamaya baþladýðý zaman oluyor. Þöyle dön bir etrafýna bak istersen ama iyi bak herkez kendini efsane zannediyor o züðürt aðalar varya onlar efsanenin kahramanýdýrlar iþte onlar þimdiki tabirle entel-dantel kesim kendilerini her zaman kahraman zannedenlerdir. kahramandýrlar ama unutmaki arkadaþým o kahramanlar hep yalandýrlar hayatlarý yalandýr gözleri, dudaklarý, kaþlarý, duygularý yalandýr yaþamýþsan eðer bu ucuz kahramanlarla sende farkýndasýndýr. uçuran uçan ökkeþtirler onlar hep yellenirler ama yelin ne taraftan geldiðini nasýl geldiðini düþünmezler ha bir de bunlar mahkemede karakolda ayrýcalýklýdýrlar.



Issýz bir çölde yürürken karþýna yeþillerle donatýlý bir vaha çýkar tam kapýsýndan içeri girerken arkandan baðýrýrlar dur yolcu nereye diye dura kalýrsýn hani ya sen kahramandýn nasýl durdun oysa kahramanlar durmazlar ver elli kuruþ diye diretirler vermede gör o zaman kahramanmýsýn deðilmisin týpýþ týpýþ ödersin girersin içeriye kimse seni tanýmaz bile içeceðin bir tas su yiyeceðin arpa ekmeðidir. baþka ne verecekler sana daldan kopartýlmýþ armutmu, yerden yükselen hýyar mý? ne verecekler hiç bir þey iþte alýrsýn havaný ne oldu sana böle derler hani sen çaðlayandýn o zaman anlarsýn iþte kocaman yalan olduðunu ne yapcan þimdi otur aðla aðlarkende bulgurun içinde taþlarýda ayýklarsýn .unutma bu yazdýklarým 70 milyon insanýn gerçek öyküsüdür. emin ol gerçektir.bu arada bir þeyler daha ekleyeyim bu yazýyý sýkýlmadan anlayarak burya kadar okuyabildinse kendinede benim gibi paylar bir þeyler çýkardýnsa sende o zaman adamsýndýr.






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


mehmet kimdir?

idealleri uðruna duygularýna söz geçiremeyen duygu boþluðunda biri

Etkilendiði Yazarlar:
cemil meriç


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.