..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > serdar özdemir




25 Þubat 2012
Kendini Arayan Ýnsanlýk  
serdar özdemir
Kahredici karanlýk artýk güneþin yeryüzüne ýþýk silsilelerini yalatmasý ile kayboluyordu.


:AFAI:

Kahredici karanlýk artýk güneþin yeryüzüne ýþýk silsilelerini yalatmasý ile kayboluyordu.
Caddenin cýlýz lambalarý kendini yavaþ yavaþ kapatýyordu.Sesizlik yerini deniz ile seviþen martýlararýn iniltisine,denizin tutku dalgasýna,arabalarýn sesine,insanlarýn þakýrdayan yürüyüþ temposuna ve fabrikalarýn siren sesini andýran mesai sesine býrakýyordu.

Dünya yine ayaktaydý,gürültü yapýyordu ve yeryüzünde yaþayan insanlarý hariç doðayý,hayvanlarý rahatsýz ediyordu.Kulaklarý patlartýrcasýna karýþýk anlaþýlmayan muazam sesler biririne eþlik edercesine gürültü koparýyordu.

Saat sabahýn belki altýsý belkide yedisi parklarda doþalan eþortman giyinimli insanlar yürüþüz yapýyorlardý.Banklarda oturan sabahýn ilk gazetelerini almýþ gündemi ve dünyayý takip eden yaþam ile ihtiyarlaþmýþ insanlar.

Güneþ Denizin sýrtýnda merhaba diyordu.Bazýlarý bu eþsiz buluþmayý ölümsüzleþtirmek için kareliyor,bazýlarý ise sadece seyretmekle yetiniyordu.
Deniz kýyýsýnýn üst köþesinde bankta oturmuþ eliseleri yýrtýk,çýplak ayaklý saç baþý daðýlmýþ saçlarý yüzü bile birleþmiþ orta boylu normal kilolu bir kadýn sessizce aðlýyordu.

Etraftakiler sanki onu görmüyor yada umursamýyorlardý.O ise bedeninden ve yüreðinden yaralý bir þekilde oturmuþ aðlýyor ve elindeki kanlý mendil ile yüzünü temizliyordu.

Yüreði korku ile kaplýydý sadece titriyor ve aðlýyordu,kulaklarý hiçbirþey duymuyordu.Beyaz ve mavi renkli eteði toz,kir ve kana bulanmýþtý.Oturduðu bankýn altýna bir kaç kan damalasý sýzmýþtý,kendini ele verircesine.
Kafasýnda birbir soru ve labirentteymiþ gibi kendini arýyordu,kendini aradýðý yeri ne biliyor nede kendini tanýyordu,tanýdýðý tek siulet çocukluðundan kalma bir resim oluyor yüzünde canlanýyordu.

Bu karmaþa denizinde boðulurken küçük bir yürek kadýna bakýyor ve çaðýrýyordu.
-Abla,abla nasýlsýn?
Ses yakýndan geliyordu ama bi okdarda uzak yankýlanýyordu.Kadýn baþta sese anlam veremedi yada dikkate almadý ama bu ses tekrarlanýnca yüzündeki karmaþýk,daðýlmþ kirlenmiþ saçý yavaþ bir þekilde araladý.Karþýsýnda gözleri deniz rengini almýþ yüreði taze gülüþü mavi bir erkek çocuðu gülümseme ve tedirginlikle ona bakýyordu.
Çocuðun yüzü kadýnýn yüzü ile ayný gibiydi,yani kirli.Çocuðun omzunda boya sandýðý,sandýðýn üzerinde bir çift terlik diðer elinde kadýna uzanan hafif boyalý bir bez parçasý.

Çocuk kadýnýn gözerine baktý kadýnýn gözleri elaydý kirpiklerin arasýdaki göz korku,öfke ve çaresizliðin simgesini yaratýyordu.Kadýn kör bir kuyuya atýlmýþ Yusuf gibi çýrpýnýyordu.Ýçindeki çýðlýklar vicdanlarý saðýr edercesineydi koskocaman bir dünnyada milyarlarca insanlarýnda arasýnca vicdan arýyordu ama bulduðu sadece fahiþe düþüncelerdi.

Bir anda gözleri daldý ve karanlýðýn korku gölgelerinde yapayalnýzlðý oynadýðý bu dünyada evine giderken bir kaç canavarýn saldýrýsýna uðramýþtý.Kalabalýklar ve insan silsilerinin arasýnda kulaklarý patlatýrcasýna çýðlýklar ve yardým istemesine raðmen karanlýða karýþan düþünceler gölgeleþiyordu.Bir kaç korkuluk kalabalýk insan topluluðunun arasýnda bedenide tecavüz etmiþlerdi.

Yüreðinde isyanlar koparan bu kadýn bedenini orda býrakmýþ ruhunu deniz kenarýnda bulunan banka atmýþtý.Üþüyor yüreðindeki sayýsýz elleri ile yabancý pis kokularýn arasýnda kendini arýyordu.
Ama sadece kendini deðil kaybolan isanlýðýda aramaktaydý.
Çocuk tekrar uzattýðý mendili uzatýr gibi elini geri ve ileriye çoðru çekti ve mavi gülüþü ile tekrar seslendi

-Abla buyur gözyaþlarýný silersin.

Serdar ÖZDEMÝR
25.02.2012



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
O Benim Babam
Anne! Vurdular Beni
Diclenin Çýðlýðý (3) Umudun Toðraða Düþüþü
Bir Garip Aþk Hikayesi (2) Acýnýn Miladý
Bir Garip Aþk Hikayesi (1)
Diclenin Çýðlýðý Bölüm (1)
Mavi Gülüþlü Kýz (2) Umuda Sesleniþ
Mavi Gülüþlü Kýz (1)
Dicle'nin Çýðlýðý (2) Umudun Tükeniþi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çünkü Sen Aþk'sýn [Þiir]
Sahi Sen Kimsin? [Þiir]
Adaletin Sessiz Çýðlýklarý [Þiir]
Susmak ve Dinlemek [Deneme]
Yaratýlmak Ýstenen Toplum ve Gençlik [Deneme]
Ötekileþtirmek ve Hayvanlaþtýrmak [Deneme]
Dünyada Gülümseyecek Bir Yaþam Vardýr [Deneme]
Anlar ve Yarýnlar [Eleþtiri]
Yeryüzünün Tanrýlarý 'Devletler' [Eleþtiri]


serdar özdemir kimdir?

sadece insan olmak istiyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arih,Ahmet Telli,A.Hicri Ýzgören,Nazým Hitmet,Adnan Yücel.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serdar özdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.