..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En bilge insanlar bile arasýra bir iki zýrvadan hoþlanýrlar. -Roald Dahl
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > BÝNNUR EDÝSAN




30 Kasým 2002
kaðýt tahdidi yoktur!  
BÝNNUR EDÝSAN
‘...aþýrý arzýn mevcut olduðu mallarda, doðru cebrî ikame mevcut olacaktýr.Bu sebeple, ikame elâstikiyetlerine baðlý ve cebrî olarak tüketicilerin nereye kadar tevzi edebileceðine tabi olarak, farklý þiddette tayýnlamalar ortaya çýkacaktýr. ...Teknik ter


:BACF:
KAÐIT TAHDÝDÝ YOKTUR!

Üniversite yýllarýmýzýn, en renkli kiþiliði olan deðerli bir profesörümüzü anmadan geçemedim .
Kýymetli hocamýzýn derslerine iþtirak etme þansýný yakalayan, nadir öðrencilerinden biri olarak ona dair yazýlacak çok þey olduðunu düþünmekteyim.Bu yazýyý yazmam konusunda arkadaþlarýmýn yoðun taleplerini de göz ardý etmemek lazým gelir.Býrakýn dersi sýnav sorularýný anlamakta güçlük çekip, yýllarca onun dersinden geçer not alamamanýn verdiði derin bir acýnýn da katký payý büyük elbette.

Arkadaþlarýmý, sýnav gününden bir gün evvelki son çalýþmalarýmýzda ‘ Bence bu hoca büyük adam, çok kaliteli sorularý var’ diyerek delirtmeme raðmen kalanlar ve dersi tekrar alacaklar listesindeki yerim her zaman ayrýlmýþtý.Yýllarca kaldýk onun derslerinden. Bazýlarýmýz sorularý anlamamaktan, bazýlarýmýz da cevaplara kifâyetsiz kalmaktan kalýrdý.Ben ikinci sebepten kalanlar listesinde olduðumdan, daha karizmatik ve asilce batanlardandým.Sýnav sorularýnýn alt kýsmýnda þu ibarelerle karþýlaþýrdýk:
1)     Kaðýt tahdidi yoktur.
2)     Sualleri mürekkepli kalemle cevaplayýnýz.
3)     Ýmtihan süresi 80 dakikadýr.
4)     Kaðýtlarý sol üst köþeden, toplu iðne ile tutturunuz.
5)     Baþarýlar temenni ederim.
Soru kaðýtlarýmýzýn altýnda belirtilen kurallardan anlaþýlacaðý üzere,hocamýzýn kullandýðý ve bizden de beklediði dil malumunuzdu.Benim için büyük sorun yoktu bu dili anlayabiliyordum ama cevaplar hususunda týkanýyordum.Ders kitabýma arkadaþlarým anlasýnlar diye, her kelimenin üstüne ok iþareti yapýp manalarýný yazýyordum ama nafile yine de geçer not alamýyorduk.
Sonra bu dersi çekici duruma getirmek için en son yýl aklýmýza dahiyane bir fikir geldi.Ekonomi okuyor olabilirdik ama bu dersleri veremedikten sonra ‘ekonomist’ olmayý göremeyecektik.Kendi aramýzda artýk hocamýzýn kullandýðý dille konuþmaya baþladýk.Uykusu gelen ve yatmak isteyen arkadaþýmýza ‘Uyku temayülüne girdin, lakin uyur isen bizleri de müessiri yetin altýna almýþ olacaksýn , bu sebepten dolayý mecmu halde uyuyacaðýz yarýn ki imtihan var sualleri nasýl cevaplayacaðýz? Takâtýmýz kalmadýðý lâhza uyuruz lakin reca ederiz þimdi uyuma! ‘ demeye baþlamýþtýk.Eðlenceliydi.Müellifin üslûbunu azamî itina ile kullanmaya baþlamýþtýk.Netice itibari ile öyle ya da böyle hocamýzýn derslerinden geçer not alýp muvaffakiyete erdik.Onu asla ama asla unutamayacaðýz.Konuyu daha da netleþtirmek için aklýmdan hiç gitmeyen bir iki satýrla misalleme yapmaya çalýþayým.
‘...aþýrý arzýn mevcut olduðu mallarda, doðru cebrî ikame mevcut olacaktýr.Bu sebeple, ikame elâstikiyetlerine baðlý ve cebrî olarak tüketicilerin nereye kadar tevzi edebileceðine tabi olarak, farklý þiddette tayýnlamalar ortaya çýkacaktýr. ...Teknik terakkinin, istihsal......Menger’ e nazaran......lazým gelir...’ Düþünme tahdidi (sýnýrlamasý) yoktur !

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: caným arkadaþým
Gönderen: ipek bostancý / istanbul
6 Aðustos 2004
Bana bu kadar mutluluðu birarada yaþattýðýn için çok teþekkür ederim arkadaþým... Bugüne kadar bütün yazýlarýna hayranlýðýmý zaten biliyorsun ama bu saygýdeðer hocamýzla ilgili yazdýklarýn bir ayrý benim gözümde... Binnur\'un okuyucularýna duyurulur, o bahsettiði sorularý anlamayan arkadaþý benim... En ilgincide bana o hocamýzý sevdiren sensin ve sayende alttan derslerim arasýnda o yok artýk. Caným bacým benim, seni çok seviyorum ve herzaman yanýndayým...

:: Bu hocayý tanýyorum:))
Gönderen: nihal / Ýstanbul
6 Aðustos 2004
Merhaba Binnur Bu hocayý tanýyorum, ve anlattýklarýnda hiç abartý yok.Aynen öyle bir adamdý, siz gurupça iyi bir yöntem belirlemiþsiniz helal olsun:)Bu arada seni de tanýyorum arkadaþlarýný da, okulun en þen gurubuydunuz.Ayný dönem okuduk ama sizlerle tanýþmak biraz zordu.Kýzma ama pek burjuvaydýnýz.Demek ki bir gün yazýna yorum yapmak varmýþ.Çok beðendim ve okuldan birçok arkadaþýma da okuttum.Sevgiyle kal. Nihal(Ýktisat 2. öðretim 96 giriþliyim)

:: :))))))
Gönderen: Baran / izmir
6 Aðustos 2004
BÖyle bir öðretmen ha:)) üzüldüm ya.Önce ilk tanýtýmý görünce nasýl bir yazý bu dedim meraktan açtým sayfayý :))çok güzeldi.Baþarýlar.

:: Anýlar:)))
Gönderen: Serkan / Ýstanbul
6 Aðustos 2004
Merhaba Binnur Yazýný okuyan tüm arkadaþlar olarak gülmekten helak olduk.Nihal okumuþ bize de okuttu.Gerçekten o nocamýz az yormadý bizi.Seni tanýyoruz artýk mezun olmuþsun ama biz o huzura kavuþamadýk yazýk ki.Hayatýn boyunca baþarýlar dileriz ee iktisat böltümünden mezun olmak herkese kýsmet olmuyor.Bu arada diðer yazýlarýnda çok güzel, ayný okuldan böyle bir kamlem çýkmýþ delirmeden.Tebrikler.TAKÝPÇÝNÝZ ARTIK.

:: Bir öðretmen olarak kýzmadým güldüm:))
Gönderen: ÇÝÐDEM / istanbul
15 Temmuz 2004
Vah caným neler çekmiþsiniz öyle:))Çok güldüm kimbilir benim öðrencilerim neler diyordur hakkýmda? Saygý sýnýrlarý dahilinde yazdýðýn bu yazýn için ayrýca teþekkürler.Diðer yazýlarýný da okuddum çok güzel yazýlar tebrik ederim yavrum.Baþarýlarýnýn devamýný dilerim. Çiðdem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Facebook Çýlgýnlýðý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Silmedim, beyaza boyadým
Ýþ Yeri Kurallarý!
Anlatýyor Gibiydim
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Çapkýn Erkek (Kadýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.