..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Materyalist bir dünyada yaþýyoruz, ve ben de materyalist bir kýzým -Madonna
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Ýbrahim Kilik




2 Eylül 2012
Çaya Dair Kýrk Yazý (6)  
Gül Misal Tavýrlý Peri

Ýbrahim Kilik


Baþýmýzýn üstünden haz bulutlarý geçer, çay bardaðýný tutan ellerimize gülün yanaðýndaki çiy damlasýnýn katreleri buse kondurur. Efsane bir peri ile hemdem olmanýn ayrýcalýðýný ve mutluluðunu yaþarýz. Bu kareleri kâðýt ve kalem ile paylaþmaksa çay gibi alýþkanlýðýmýz oldu. Onlar da bu uðraþýmýza katký sunmaktan þikayetçi deðiller sanýrým…


:AJAH:

Henüz gün ýþýðý penceremize vurmasa da içimizi gamzsesinin ýþýðýnýn hayali aydýnlatýr perinin. Nazzýn hazla muhabetini özler dururuz. Çaydanlýðý bu hâletle ocaða vurur billur bakýþlý leyla yakýþlý bir efsaneyi düþünürüz. Bu hâl, günümüzün taze ve bereketli bir baþlangýcýdýr istisnasýz. Çayýmýzýn tazeliðinin usaresi günümüze de yansýr daima.



Her sabah çay sanlý gül misalin gamzesinin ýþýðýndaki ima ýþýðýmýz olur. Çay bardaðýna ayrý bir muhabbet besleriz. Gönül duvarýmýza sevgi sarmaþýklarý aðar durur. Bu hususta kimseden de iltifat beklemeyiz. Rahmeti sonsuzun rýzasý yeter… çayýmýzýn buðusuyla sessizce þükrü ifa etmenin huzurudur içimizi aydýnlatan aslýnda. Biz bu minval üzere nefes alýp verirken yüreðimizdeki kutsal sevgi imecesine çaya dair cümle avadanlýk eþlik eder. Her birinin katkýsý kayda deðer; ancak hiçbiri de katkýsnýn dillendirilmesini istemez. Köþelerinde tevazu bestesi yapar dururlar.


Çay ve çaya dair avadanlýkla hem dem olduðumuz saatler esenlik saatlerdir. Bu manada her sabah güne esenlikle baþlamamýzýn asýl ve asil kahramanýdýr çay. Sabahýmýzý ihya eden peri ýtýrýný günümüze de yayar. Çayý olmadýðý mekanlarý pek tercih etmeyiz o yüzden. Çayý kývamýnda demleyebilenlere hasseten saygý duyarýz. Hava kapalý olursa þayet gün ýþýðýmýz efsanenin ýþýltýlý gamzesidir. Naz makamýnda nice besteler dinleriz o gmazeden. Yudum yudum gittiðimiz yolu aydýnlatýr da hiçbir karþýlýk istemez.



Baþýmýzýn üstünden haz bulutlarý geçer, çay bardaðýný tutan ellerimize gülün yanaðýndaki çiy damlasýnýn katreleri buse kondurur. Efsane bir peri ile hemdem olmanýn ayrýcalýðýný ve mutluluðunu yaþarýz. Bu kareleri kâðýt ve kalem ile paylaþmaksa çay gibi alýþkanlýðýmýz oldu. Onlar da bu uðraþýmýza katký sunmaktan þikayetçi deðiller sanýrým…



Bu vesileyle þu anda çaylarýný yudumlayan dostlarýn günleri aydýnlýk, gönülleri þen olsun. Çaya dair söyleyeceklerimiz nefes lütfedilirse devam edecek inþallah.
Ankara, 02.09.2012 Ý.K



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Argodan Esintiler
"Yok Bu Þehr Ýçre Senin Vasfettiðin Dilber"
Kýlýç ve Kalem
Kýl ve Tüy
Antalya'da Gün Batýmý
Erguvan Akþamlar (N)
Yazmak Serüveni
Buðulu Günler
Muhabbet Ýksiri Çay
Hiçten Saadetler Ülkesi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türkçe Sevdasý
Yazmak Yahut Yazmamak
Argo ve Siyaset
Son Mülteci
Yazarlar Þairler ve Þehirleri
Meçhule Yazýlmýþ Mektuplar - 18
Meçhule Yazýlmýþ Mektuplar - 16
Ayrýlýðýn On Yedinci Günü
Erbil Kalesi'ni Gezerken
"Bir Fincan Kahve Olsa" Kitabý Üstüne

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hüznümüz Kahverengi [Þiir]
Arzu 1 [Þiir]
Cin Biberi [Þiir]
Erguvanlar Lâleler [Þiir]
Zaman Dar [Þiir]
Düþ Gülü [Þiir]
Mülteci [Þiir]
Dem Masalý [Þiir]
Çççççççççççççççççççç [Þiir]
Piþmanlýk Bestesi [Þiir]


Ýbrahim Kilik kimdir?

Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay) Dilberin gamzeleri. Demliðin dem demleri. Bardakta keklik kaný. Tebessüm huzmeleri. Dostun dosta ikramý. Alýr yürekten gamý. Fincanda türkü söyler. Ýnce bellide mani. Zamanýn gül kurusu Gülde gülþen dokusu. Rehavetten kurtarýr. Pek de þirin doðrusu. Bardaktýr mihmandarý. Herkesin çeker caný. Yalnýz bu kadar deðil. Sohbetlerin mimarý. Ýnce bir gülüþ gibi. Ýçe süzülüþ gibi. Ülfete kapý açar. Kaldýrýr hep uzleti. Ankara,03. 09. 2007 Ýbrahim KÝLÝK

Etkilendiði Yazarlar:
Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýbrahim Kilik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.