..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En bilge insanlar bile arasýra bir iki zýrvadan hoþlanýrlar. -Roald Dahl
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




10 Mart 2003
Tarih Sayfalarýnda  
Özcan Nevres
Siirt seçimleri günü geldiðinde tarihimizin kara sayfalarýnda yer alacaktýr. Önce þunu sormak gerekir. Sayýn Recep Tayip Erdoðan seçilmiþ olsaydý Siirt seçimi iptal edilecek miydi? Yanýtý kocaman bir hayýr.


:ADDI:
Tarih Sayfalarýnda
Hele hele üç yüz atmýþ üç milletvekiliyle deðil de iki yüz elli milletvekiliyle gelseydi bin defa hayýr.
Yasa gereði istifa ile sýrasý boþalan adayýn yerine ikincisinin gelmesi ve yeni adayýn üçüncü sýrada olmasý gerekirdi. Bu seçimde bu yasaya uyulmadý. Oysa bu seçimde HADEP in katýlmayacaðý, katýlsa bile oylarýnýn geçerli sayýlmayacaðý nedeniyle AKP nin iktidar avantajlarýyla girdiði bu seçimde üç milletvekilliðini kazanmasýnýn sürpriz olmayacaðý belliydi. Bu durumda sayýn Recep Tayip Erdoðan’ýn üçüncü sýrada aday olmasýnda hiçbir sakýnca yoktu. Ben iktidarým, benim dediðim olur anlayýþý bu yasal olmayan durumun ortaya çýkmasýna neden oldu. Bu durum Cumhuriyet tarihimizde bir ilkti.          
Bu seçimdeki ilkler bitmedi. Atmýþ sekiz yaþýndayým. Bin dokuz yüz elli sekizden bu yana, yani tam kýrk beþ senedir siyasetin içindeyim. Bu güne kadar hiçbir seçimde seçim sonuçlarýnýn vali tarafýndan açýklandýðýný duymadým. Bu da ilklerin ikincisi. Üçüncü ilki ise CHP lideri sayýn Deniz Baykal sayesinde yaþadýk. Ülke genelinde tek bir ilde yapýlacak olan seçim çalýþmalarýna katýlma gereði bile duymadý. Bakýn bu acý gerçeði CHP nin milletvekili adayý nasýl deðerlendiriyor. CHP bu seçimde havlu attý. Yani rakibi AKP ye teslim oldu.
Baykal yönetimindeki CHP ye akýl erdirmek olasý deðil. Ama þöyle ama böyle bir partinin bir milletvekili çýkardýðý ildeki seçimde kendisini pasifize etmesi anlaþýlabilir bir olgu deðil. Zaten bu güne kadar nasýl bir muhalefet yapacaðý bile belli olmadý. Kararsýzlýk deseniz deðil. Bilgisizlik deðil deseniz o da deðil. Zira yýllardýr muhalefette yoðruldu durdu. Ýyi muhalefet yapamadýðý için de hep muhalif kalmaya abone oldu.
Silivri CHP de sular bir türlü durulmuyor. Atamalarýn ardý arkasý kesilmiyor. Akýlcý davranmak ise Silivrili partililerin aday göstermesi. Ama nedense partililerin gösterdiði aday il ve genel merkez yönetimi tarafýndan kabul edilmiyor. Þimdi de partililerin tanýmadýðý bir ilçe baþkaný atanmýþ bulunuyor. Üstelik atanan baþkanýn partiye kaydýnýn olmadýðý söyleniyor. Genel merkez baþkan atamasýnda iyi bir kýlýf uydurmuþ. Meðer atanan baþkan CHP ye genel merkezce kaydedilmiþ.
CHP bazý toplantýlarýna gazeteci kimliði ile deðil de partili kimliðimle katýldým. Zira kýrk beþ yýldýr Menemen CHP ilçe örgütünün üyesiyim. Üstelik üç yýl gençlik kolu, beþ yýl da ilçe yöneticiliði yapmýþtým. Sekiz yýl yöneticilik yaptýðým ve kýrk beþ yýldan beri üyesi olduðum CHP her zaman ilgi alanýmýn içindedir.
Geçmiþte Halkçý Parti Menemen ilçe baþkanýyken, Halkçý Parti Genel Baþkaný, yakýn bir arkadaþýnýn Menemen Belediye Baþkanlýðýna aday olmasýný önermiþti. Bu durum karþýsýnda genel baþkana aynen þunlarý söylemiþtim. Ben tepeme paraþütle adam indirilmesine kesinlikle izin vermem. Belediye baþkan adayýmýzý ben ve benim yönetimimde olan kurul seçer. Tamam dedi genel baþkan. Ve sonunda kurulumuzun beni seçmesi üzerine belediye baþkanlýðýna aday olmuþtum.
Bence Silivri CHP üyeleri kendi baþkanlarýný kendilerinin seçmesi gerekir. Hepsi siyaseti ve ilçelerinin sorunlarýný iyi bilen insanlar. O halde niye genel merkez? Bir çekiþmedir gidiyor. Genel merkez þu olsun diyor. Partililer haklý olarak hayýr diyor. Partililerin gösterdikleri adaya ise genel merkez hayýr diyor. Tüm bunlar yetmezmiþ gibi üç dönemdir belediye baþkanlýðýný kazanan sayýn Selami Deðirmenci’nin partiden ihracý gündemde. Bu ihraç gerçekleþirse partinin kazançlý çýkmasýný olasý görmüyorum. Geçmiþte Muðla’da barajlar kralý olarak tanýmladýklarý CHP li Latif Sepil belediye baþkanýydý. Çok geniþ iþ alaný olduðu için oturumlara her defasýnda katýlamamasýný bahane eden CHP li meclis üyeleri Latif Sepil’ çok büyük hizmetler vermesine raðmen baþkanlýktan düþürmüþlerdi. Yenilenen seçimi AP büyük bir zaferle kazanmýþtý. Bu olay üzerine CHP yýllarca Muðla’da yerel seçim kazanamamýþtý. CHP nin Erman Þahin’in kazanmasýyla baþlayan süreci halen devam etmektedir. Halen Muðla belediyesi CHP nin yönetimindedir.
Ýhraç isteminin bu nedenle iyi deðerlendirilmesi gerekir. Aksi halde üç dönemdir süregelen kazaným yiter gider ve dönüþ için uzun yýllar gerekebilir.
                                        Özcan Nevres 9 Mart 2003



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Uyan Ey Türkiye Uyan
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.