..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Selin Arslanoðullarý




12 Aðustos 2003
Hiçkimseye Bir Mektup  
Selin Arslanoðullarý
Ben hayatýn çok çeþitli yönlerini gördüm. Acýlar kimliði belirsiz birer kurbandan öteydi. Sevgi yanýp kül olmuþ, tanýnmaz haldeyken hatýralar birer kukladan ibaretti.


:BEJH:
Hiçkimseye bir mektup yazýyorum yalnýzlýðý anlatmaya. Çünkü bilirim ki yalnýzlýðý tanýmaz kimse, benden baþka.
Ben hayatýn çok çeþitli yönlerini gördüm. Acýlar kimliði belirsiz birer kurbandan öteydi. Sevgi yanýp kül olmuþ, tanýnmaz haldeyken hatýralar birer kukladan ibaretti.
Bu yüzden zamaný tiksindirici derecede hafife aldým. Güldüm, güldürdüm. Oysa hiç bir zaman içimdeki ben’i gülümsetemedim. Yalnýzlýða þarkýlar yazarken insanlarý hep kötü yönleriyle ele aldým.
Bu arada biçim veremediðim, anlamsýz bulduðum soytarýlýklara göz yumdum. Çünkü içimdeki ben somurtuyordu. Oysa ben gerçekten gülmek istiyordum. Gülmek ve özgür olmak. Özgür olmak, hem de bütünüyle...
Tabii o zaman bilmiyordum özgürlüðün de bir bedelinin olduðunu. Ýttim, aldattým, vurdum, kýrdým. En sonunda her zaman hakketmiþ olduðuma inandýðým o özgürlüðün anahtarýný elime geçirdim. Kilidi açtým ve içeri girdim.
Karanlýk ilk izlenimim oldu. Soðuk, titretici denli acýmasýzdý. Yine de ilerlemeye devam ettim. Oysa o zaman geri dönseydim belki de henüz çok geç deðildi. Dönebilirdim.
O karanlýkta ne kadar kaldýðýmý bilemiyorum. Ama tüm o süre içinde bir tür mutasyona uðradým. Böbürlenirken özgürlüðümle, yalnýzlýðý hiç fark etmedim. ‘Özgürüm’ diyordum. ‘Karanlýktayým. Ama özgürüm.’
Komik... Kendimi o kadar kaptýrmýþým ki özgürlük sevdasýna, ardýnda yatanlarý göremeyecek kadar körleþmiþim. Ne zaman fark ettim bilmiyorum. Belki sessizlikti bu düþünceyi bana ilk aktaran. Belki uyuþukluk ve belki de hem içimle hem de dýþýmla sarmalanmýþ olduðum somurtganlýk.
Çevreme bakýndým. Dört duvar arasýndaydým sanki. Çünkü yalnýzdým. Ve artýk özgürlük düþüncesi bile yalnýzlýðýmý azaltamayacak denli hafifti.
Ýþte, hiçkimseye mektup yazma nedenim aslýnda buydu. Çünkü hiçkimse baþlýðý altýnda aslýnda mektup kendimeydi. Çünkü özgürlüðün hatrýna yalnýzlýða sýkýþýrken hiçkimse oluvermiþtim. Düþüncelerimle ve hareketlerimle tamamen yalnýzdým. Artýk geri dönme umudum bile kalmamýþken neden hep birilerine ihtiyaç duyduðumuzu anladým. Korkumuzun nedeni buydu demek ki, özgürlük sadece sözde mutluluktu.
Ve elime kalemi kaðýdý alýrken kelimeleri de özgürlükle tanýþtýrmaya karar verdim. Cümleler yalnýzlýkla bütünleþtikçe kaðýtlar çoðaldý. Harfler yan yanaydý, fakat mutsuz. Çünkü onlar benim birer eserimdi. Ben, hiç kimseydim ve bu mektubu kendime yazýyordum.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yanlýþ Adres..
Gönderen: ÖRSAN BAYDAR / ÝSTANBUL
20 Nisan 2004
Sevgili hiçkimse.. Hiçliðinize yazdýðýnýz mektubunuz posta kutuma geldi.. Özgürlük için yürüdüðünüz yolun yalnýzlýða ve sizi hiçliðe götürdüðünü söylediniz.. Özgürlüðe diye çýktýðýnýz yoldaki tabelayý karanlýkta okuyamadýnýz mý yoksa.. Yola çýkmadan þu ýþýklarý yaksaydýnýz, ya da gözlerinizi.. Çünkü özgürlüðe çýkan bir yol var elbet.. Üstelik mektuplarýnýzý herkese gönderebileceðiniz karanlýk bir yer.. Ve özgürlüðün sonunda yalnýzlýk da yok.. Karanlýk yanlarýnýz gözümü alýyor.. Neden mi, gözlerim açýk.. Bu posta kutusu "Herkimse"'ye aittir.. Burada gözler sonuna kadar açýk..gecenin buðusu..

:: Hoþgeldiiiiiiin!
Gönderen: Kâmuran Esen / Mudurnu
25 Aðustos 2003
Merhaba Sevgili Selin; Demek yaþýyorsun..Güzel!Sevindim....izedebiyata yeniden hoþgeldin.Uzun zamandýr yoktun.........Özgürlük!Tamamen özgür olmak olanaksýz.Çünkü; görev ve sorumluluklar,toplumsal yaptýrýmlar, gelenekler, özgürlüðümüzü kýsýtlýyor.Hele bir kadýnsan........Düþündürücü bir yazýydý.Ve bana, özgürlükle yalnýzlýðý ayný kaba koydurdu.....Yeni yazýlarýndan buluþmak dileðiyle sevgiler......Nice paylaþýMlara.......Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Buradayým...
Maddenin Pesinde
Yalnizliklar Sehri Istanbul
Bir Harf Binlerce Ýðnesini Batýrýr Tenine
Bomboþ Gözler
Oyuncaðýmý Benden Almayýn!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hoscakal Sen Sandigim Sen!
Renkli, Keçeli Kalemlerim
Yalnýzlýk Elbiseleri
Sakýn Unutma
Mirasýný Yok Et ve Alay Et
Hayatýn Uzun Labirentleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kimim Ben? [Öykü]
Karma [Öykü]
Onuncu Enerji - Bölüm 3 [Roman]
Onuncu Enerji [Roman]
Onuncu Enerji [Roman]
Romeo'lu Düþünceler Playboy'la Seviþmeler [Eleþtiri]


Selin Arslanoðullarý kimdir?

Ne ekersen onu bicersin' e inaniyorum ve aklima ne gelirse yaziyorum ki bu teorimi kanitlayabileyim


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Selin Arslanoðullarý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.