..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




17 Ocak 2004
Akp'deki Aday Bolluðu  
Özcan Nevres
Basýn AKP yi oldukça baþarýlý göstermesi nedeniyle olacak partide aday adayý enflasyonu yaþanýyor. Kimi anketlere göre AKP yerel seçimde yüzde ellinin üzerine çýaracak. Bence o anketlerin hiç bir güvenli deðil.


:ACEF:
AKP deki Aday Bolluðu

Basýn AKP yi oldukça baþarýlý göstermesi nedeniyle olacak partide aday adayý enflasyonu yaþanýyor. Kimi anketlere göre AKP yerel seçimde yüzde ellinin üzerine çýaracak. Bence o anketlerin hiç bir güvenli deðil. Zira anketörler, AKP ye oy verecekleri kolayca seçer ve onlara hangi partiye oy vereceðini sorar. Doðal olarak o kiþiler AKP ye oy verecek kiþilerdir. Kamuoyunu yanýltmak içindir bu tür anketler. Star televizyonunun Kýrmýzý Koltuk adlý programýnda sayýn Emin Þirin deneyimini þöyle açýklamýþtý. Basýn hangi partiyi büyük gösteriyorsa tam aksi olur. Sayýn Þirin de benim gibi bu tür anketlere inanmayanlardan.

Bin dokuz yüz seksen üç seçimlerinde Menemen'de Halkçý Partiye hiç kimse þans tanýmýyordu. Benden önce baþkanlýða atanan Cevdet Yiðitoðlu, yönetimi oluþturacak sayýda adam bulamadýðý için görevi býrakmýþtý. Görev bana verildiðinde eski CHP lilerin hiç birini aramadým. Yönetimi siyasete hiç bulaþmamýþ olanlardan oluþturdum. Çalýþmalara baþladýk. Gördüðümüz ilgi söylenenlerle tamamen çeliþiyordu. Seçim yasaklarýnýn baþlayacaðý son gün partilerin gövde gösterisi baþladý. Eski siyasetçilerden hiç birini yönetime almamýþ olmam nedeniyle arabasýyla gövde gösterisine hiç biri katýlmadý. Ýþ benim 1960 model spor arabama kalmýþtý. Üstünün açýk olmasý benim için büyük avantajdý.

On minibüs kiralamýþtýk. Yönetimdeki bir arkadaþýn arabasý ve benim arabamla on iki arabalýk bir konvoy oluþturduk. Konvoya katýlanlar bu kadar küçük bir konvoyla yuhalanýrýz korkusuyla dýþarýya bakmaya bile cesaret edemediklerinden olan bitenlerden habersizler. Açýk arabada olmam aldýðýmýz tepkileri iyi izlememi saðlýyordu. Yüzlerce arabalý konvoylar sessizce izlenirken bizim konvoyumuz coþkuyla alkýþlanýyordu. Küçük konvoyumuzu diðerlerinden bir saat önce daðýttýk. Parti merkezimizden geçenleri seyrediyoruz.Bu ara yönetimdeki arkadaþlarýmýzdan biri rezil olduk dedi. Neden diye sordum? ANAP'ýn konvoyunda üç yüz arabadan fazla vardý. MDP ninkinde bile araba sayýsý iki yüzün üzerindeydi. Peki en çok alkýþý kim alýyordu. Durakladý. Galiba biz alýyorduk dedi. Arkadaþlarýma, konvoyumuz küçüktü ama en büyük olan biziz. Yarýn gece boþ konuþmadýðýmý hepiniz göreceksiniz dedim.

Pazar gecesi sabaha karþý kesin sonuçlarý aldýk. Halkçý Parti on bin, Anap altý bin beþyüz, MDP üç bin beþ yüz oy almýþtý. Halkçý parti iki partinin oylarý kadar oy almýþtý.

***

Gönlünde belediye baþkanlýðý yatanlar AKP nin seçimi kazanacaðýnýn kesin olduðunu düþüneneler adaylýk için AKP nin kapýsýnda bekliyorlar. Oysa memuruna, iþçisine ve emeklilerine insanca yaþamalarýný saðlayacak zammý veremeyen, ne üretimde ne de sanayi tesisleri kurmakta hiç bir baþarý gösteremeyen, iþsizliðe çare için küçük bir adým bile atamayan, ÝMF nin dümen suyunda gitmekten baþka hiç bir þey yapamayan AKP ye halkýn tepkisinin büyük oacaðýný düþünmek bile istemiyorlar. AKP liler birebir çalýþýyorlar. Dolgun maaþlarla iþ vaat ediyorlar. Fakir mahallelerine yardým paketleri yaðdýrýyorlar. Ne kadar iþe yaradýðýný seçim sonrasý göreceðiz.

Solda varýlan anlaþma bakalým anlaþanlara ne getirecek. Yüzde birlk bile olamayan dört sol parti birleþmiþler. Ýstanbul'da Ercan Karakaþ'ý, Ankara'da Murat Karayalçýn'ý, Ýzmir'de de Yüksel Çakmur'u destekleyecekler. Yüksel Çakmur'un Ýzmir'de çok taraftarý var. Buna raðmen Burhan Özfatura karþýsýnda seçimi kýl payý kaçýrmýþtý. CHP nin adayý Priþtina'nýn da en az onun kadar taraftarý var. Solda iki güçlü aday seçimi kaybetmekten baþka hiç bir iþe yaramaz. Solun baþarýlý olabilmesi için tek umar CHP çatýsý altýnda birleþmektir. Bu da Deniz Baykal CHP Genel Baþkaný olarak kaldýðý sürece gerçekleþemez.

Özcan Nevres



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Uyan Ey Türkiye Uyan
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.