..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paul'un Peter hakkýnda söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanýmamýzý saðlar -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Fatih




4 Ocak 2010
Düþünüyorum O Halde Yokum!..  
Fatih
Ýmansýzlaþýyor muyuz ya da nelere iman ediyoruz? Bir erkeðin Kabe’si kýzlar veya bir kýzcaðýzýn kýblesi erkekler mi günümüz de? Bilmeden kime ibadet ediyoruz. Paraya mý, mülke mi, kariyere mi, patrona mý, profesöre mi, ilime mi, bilime mi, alime mi, veliye mi, deliye mi? Söyleyin Allah aþkýna kime? Haþa mý? Evet siz Haþa diyerek bu söylediklerime tepki verdiyseniz Sizin Rabbiniz Allah’týr. Yok yok aman Allah’ým benden bahsediyor diyorsanýz eh bir zahmet edip de düþünüverin kime bilmeden taptýðýnýzý. Bir fetva da ben vereyim ne çýkar. Biliyorum hiç üstünüze alýnmayacaksýnýz. Ben zaten sizlerden bahsetmedim. Ýyi kývýrýyorum cümleleri mi deðil mi? Eh biz de sizler gibi insanoðluyuz. Maymundan gelmedik herhalde.


:AHHJ:
Sýkýldýnýz deðil mi? Ben de çok sýkýldým. Yaðmurlu havada yürümekten, gülmekten, aðlamaktan, sýnavlara hazýrlanmaktan, travma geçirmekten, sinirlenmekten, dur etme, gitme, seni seviyorum demekten, koþarken emeklemekten, yaný baþýndayken onsuzluktan, yüzsüzlükten, düþünürken düþmekten… Kýsacasý her þeyden…

Ýmansýzlaþýyor muyuz ya da nelere iman ediyoruz? Bir erkeðin Kabe’si kýzlar veya bir kýzcaðýzýn kýblesi erkekler mi günümüz de? Bilmeden kime ibadet ediyoruz. Paraya mý, mülke mi, kariyere mi, patrona mý, profesöre mi, ilime mi, bilime mi, alime mi, veliye mi, deliye mi? Söyleyin Allah aþkýna kime? Haþa mý? Evet siz Haþa diyerek bu söylediklerime tepki verdiyseniz Sizin Rabbiniz Allah’týr. Yok yok aman Allah’ým benden bahsediyor diyorsanýz eh bir zahmet edip de düþünüverin kime bilmeden taptýðýnýzý. Bir fetva da ben vereyim ne çýkar. Biliyorum hiç üstünüze alýnmayacaksýnýz. Ben zaten sizlerden bahsetmedim. Ýyi kývýrýyorum cümleleri mi deðil mi? Eh biz de sizler gibi insanoðluyuz. Maymundan gelmedik herhalde.

Evet Hasan Aðabey doðru söyledin git gide maymunlaþmaya doðru yol kat ediyoruz. Ah Darwin! Eðer senin evrimleþme hikayen gerçek olsaydý biz gerilemiþ oluyorduk deðil mi? Yani insandan maymuna… Anla be Darwin! Çaða ayak uyduramýyoruz iþte! Bir de Darwin, þu husus canýmý çok sýkýyor. Eðer maymunlar bizim atamýzsa onlarýn hayvanat bahçesinde ne iþleri var? Onlarý huzurevlerine koysak ya! Ben çok huzursuzum bu konuda. Ne kadar da hayýrsýz evlatlarýz! Kýyamet yaklaþýyor mu nedir? Ýki kromozom farktan ne çýkar caným. Allah’ým Darvin’ini atasýna baðýþla!

Bir önceki paragrafta Ýnsanoðlu deyince aklýma birden Adem Babamýz geliverdi. Ýlk insan. Ýlk insan deyiverince de Havva Anamýz... Söz açýlmýþken söyleyeyim Havva Anamýz sana çok dargýn olduðumu bu platformda belirtmek istiyorum. Neden zorladýn Adem babamýzý yasak meyveyi yemeðe? Ne olacaðý var mý caným Anacýðým Cennetten kovulduk iþte. Ah kadýnlar sizler yok musunuz! Erkeði çileden de çýkarýrsýnýz Cennetten de…

Sýkýldým diyorum. Üstüme fazla gelmeyin. Atarým kendimi bak þuracýktan! Beni bu hale sizler getirdiniz. Dur atlama desenize ey insanlar! Ne kadar da duyarsýzlaþmýþsýnýz! Biliyorum þurada toplanan genç azýnlýk erkeksen atla diyorlar. Merak etmeyin gençler ben erkekliðimi baþka platformlarda gösteririm sizlere. Atlamýyorum efendim. Yemedi mi diyorsunuz? Evet yemedi. Ondan zayýfým böyle.

Kusuruma bakmayýn efendim geç kaldým. Malum Ýstanbul Trafiði… Trafiðe sonra da bizim üst komþunun kýzýyla istiklalde takýldým. Lal olup da söylemeyeydim. Kýzmayýn efendim hemen! Takýlýyorum sizlere. Neyse efendim yolda seyir ederken seyrettiðim farklý ama birbirinden farksýz insanlarla karþýlaþtým. -Ýstanbul’un bu çeþitliliðini çok seviyorum- Onlara teker teker düþüncelerimi anlattým. Dünyanýn bu gidiþatýna, bu ahlaksýzlýða, kardeþ kavgalarýna, nefrete, sevgisizliðe dur, Ýstanbul’un göbeðinde duvar köþelerinde herkesin önünde çok af edersiniz ortalýða bevl eden pisliklere destur diyelim! dedim. Demez olaydým. Ne mi dediler? Neler demediler ki… En aðýrý da þuydu: ‘‘Elin derdi seni mi gerdi?’’ - ‘‘Elin’’ derken Ýstanbul ilini kastetmiyorlardý. Yani baþkalarýnýn derdi anlamýnda kullanýyorlardý. – Oysa baþkalarýnýn derdi bizim derdimizdi. Müslüman’ýn derdiyle dertlenmeyen bizden deðildir diyordu Allah Resulü. Halbuki ben bunlarý dertlenirken Müslüman’ýn ya da gayrimüslimin derdinden de ziyade, düþüncesiyle hayvanlardan farký olan insanoðulcuklarýnýn derdiyle dertlenmiþtim. Artýk Müslümanlar, dert edinenlerin bu hallerini bile dert edinmiyorlardý. Bananecilik caným cicim aylarýna dönüþüvermiþti. Artýk modernliðiyle bambaþka bir hal alan dünyanýn içinde Müslümanlar baþkalaþmýþtý. Maymunlaþmaktan ziyade…

Hasan Aðabey aramýzda kalsýn bundan sonra hiç düþüncelerimi açýða vurmayacaðým. Beni düþüncelerimle yok sayýp dýþlýyorlar. Boþ ver be aðabeyim akýllý olup da dünyanýn kahrýný çekeceðime deli olurum dünya benim kahrýmý çeker!

Çekil þöyle bakayým önümden! Þu çocuk neden aðlýyor?

Ne oldu yine Hasan Aðabey? Hýmm... Verdiðim sözde durmadým demek. Hani bu dünyanýn kahrýný çekmeyeceðim demiþtim öyle mi? Evet Aðabey ben sözümün eriyim ve bu dünyanýn kahrýný da çekmiyorum. O aðlayan çocuk dünyalý deðildi ki zaten. O Filistinli bir çocuktu. Yani Uzaylý…

“Her aydýnlýðý yangýn sanýp söndürmeðe koþan zavallý insanlarým: karanlýða o kadar alýþmýþsýnýz ki yýldýzlar bile rahatsýz ediyor sizi! Düþüncenin kuduz köpek gibi kovalandýðý bu ülkede, düþünce adamý nasýl çýkar?”
Cemil Meriç


Fatih KAYABAÞI



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Haþ Ýki O, ve Ben Sýfýr…
Sarhoþ Adamla Ülke Meseleleri
Bir Aþýk ve Onun Tuhaf Halleri
Kahverengi Sitemimdir Hayata
Bugün Ýstanbul Çok Güzel
Bu Merhumu Nasýl Bilirdiniz?
Sensizliðin Birinci Günü
Kurt Gibi Acýktým Anne!
Bedenimle Kýlýp Ruhumla Kýlamadýðým Namazým
Bu Sana Son Mektubum!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saatim Sen'i Sen Geçiyor [Þiir]
Sessizliðin Týrmalýyor Kulaklarýmý [Þiir]
Gelmiþine Geçmiþine [Þiir]
Sen Kokuyor Bu Þiir [Þiir]
Bugün Gözlerine Ýhtiyaç Duydum [Þiir]
Yokluðunda Yokluðumu Hissettim [Þiir]
Uykuya Dalýnca Bu Þehir... [Þiir]
Bu Mevsimde Böyle Olur Þiirler [Þiir]
Üç Nokta… [Þiir]
ve Yine Yanlýþsýn Benliðim! [Þiir]


Fatih kimdir?

Ýnþaallah bir gün tanýrsýnýz.

Etkilendiði Yazarlar:
Sezai Karakoç, Mustafa Kutlu, Numan Arýman, Orhan Veli


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fatih, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.