"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Dilimizin Gizemleri
Yaratıcı Yazarlık
Aşağıdaki yazı yakın zamanlarda sitemizde yayınlanmıştır. Dilimizin gizemleri konusunda öğreti bir yazı olması sebebiyle vürgülüne dokunmadan aktarıyorum ve bu yazının bir şaka olduğuna inanmak istiyorummmm... İzEdebiyat ) Bilimsel ) Fizik ) taci Görelik Yazısına Eleştiri günlük rolative taci -------------------------------------------------------------------------------- görelelik teorisi ve klısik fizik üzürendeki araştırmaların olası yansıması ve cevaplar -------------------------------------------------------------------------------- göreli fizik üzerine yapılan şu ana kadarki çalışmalarda alınan sonuç itibariyle ainstain^ın yaklaşık teorilerin doğruluruğu ve gidelen sonuçlar uyarınca yeni gelişmelerin izlendiği varsayılmaktadır. Gerçektende kıralan bir ışığın bize ulaşması ışık hızının karesiyle yaklaşın enerji çekerdeği sorunun açığa çıkarmaktadır. eger dikkatli bakılırsa sonsuza giden pek çok cisim şekil değiştirerek yani bükülerek sonsuza gitmektedir. düzlem ayanalardaki görüntü dönüşümü ayanalar sonsuza gittiğinde yani iki aynayı alın ve ayanaları birbirine simetrik olacak şekilde bakın, daha sonra ayanalrın içinde oluşan görüntülere dikkatli bakarsanız her bir görüntünün bir öncekine göre bükülerek gittiğini fark ederseniz. bize gelen ış
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
[[B]]Benim tespit ettiklerim;[[/B]] Sayın [[B]]Zeynep Didem'in Yatağından Doğar Nehirler [[/B]]isimli şiiri 16/08/2004 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı [[B]]Benim Saçlarıma Gece Yağacak [[/B]]şeklinde değiştirilerek, Sayın [[B]]Zeynep Didem'in 3. Cemre [[/B]]isimli şiiri 18/08/2004 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı[[B]] Kadınım Diyeceğim [[/B]]şeklinde değiştirilerek, Sayın [[B]]Süleyman Güner'in Git Başımdan Şehvet [[/B]]isimli şiiri 20/09/2004 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı aynı bırakılarak, Sayın [[B]]Yeşim Şahin'in Kim Özlerdi Avuç İçlerinin Kokusunu [[/B]]isimli şiiri 20/09/2004 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı aynı bırakılarak, Sayın [[B]]Mehmet Emin Kayaalp'in Şerefe İçelim Bu Gece [[/B]]isimli düz yazısı 02/09/2004 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı [[B]]Kadın Dediğin 2[[/B]] şeklinde değiştirilip içeriği şiire dönüştürülmüş şekilde, Sayın [[B]]Mehmet Emin Kayaalp'in Kadın Dediğin [[/B]]isimli şiiri, 28/12/2003 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı [[B]]Sitedeki Bütün Bayanlara (Bir şiir) [[/B]]ana başlığı yazılarak Kadın Dediğin alt başlığı ile, Sayın [[B]]Atilla Güler'in Aşk Ağladı [[/B]]isimli şiiri, 20/09/2004 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı [[B]]Sitedeki Tüm Kadınlara [[/B]]ana başlığı altında, Aşk Ağladı alt başlığı ile, Sayın [[B]]Afife Demirtaş'ın Torbada Kaç Yüzümüz Var[[/B]] isimli yazısı 20/09/2004 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı [[B]]Kaç Yüzlüyüz!! [[/B]]başlığı ile, Sayın[[B]] Bilal Coşkun'un Son Sevişmemizdi O[[/B]] isimli şiiri, 27/01/2003 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı Son Sevişmemizdi O başlığı ile, Sayın [[B]]Elena Adyej'in Aşk Acıtır [[/B]]isimli düz yazısı, 20/09/2004 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı [[B]]Kaçamak [[/B]]şeklinde değiştirilerek, Benim[[B]] (Naile Duman Yaşar), Evli Kadınlar Kocalarını Nasıl Chat:)latır [[/B]]isimli yazım, 06/09/2004 tarihinde www.sekspartner.com isimli siteye, asiyakamoz nicki ile ve yazı başlığı aynı bırakılıp, paragraf içlerinde kendince değişilikler yapmak suretiyle, yayınlanmıştır. Kişinin Nick bilgisi, İsim bilgisi (Adem), Hotmail adresi, Yaş, iş bilgileri mevcuttur ancak soyadı bilgisi henüz bulunamamıştır. Avukat şahsın detay bilgilerinin gerektiğini söylemiştir. Bunun dışında aynı şahıs, üç ayrı edebiyat sitesinde kayıtlı (biri öykü yarışmasına katılmış) yazar/şair arkadaşında eserlerini benzer şekilde kullanmıştır. Konuyla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ancak, 1 yıllık süre içinde tespit edilen eser çalınma olayları ile ilgili olarak dava açma hakkı varmış. Detayları iletirim. Saygılarımla. Naile Duman Yaşar naileduman@hotmail.com
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Teknik problemler nedeni ile izforuma bir süre giremediğim için, İsa arkadaşımız benim adıma siteye mesajı ekledi. Kendisine çok teşekkür ederim. Son gelişmeler; Kişinin yazdığı ve üye olduğu tüm siteleri bulduk ve çıktılarını aldık Yayınlanan yazı ve şiirlerin çıktılarını sayfa önbelleklerinden aldık Avukatla görüşüldü, ilk adımda yayınlanan sitelere yayın iptal yazısı yazmam istendi. Şimdi o aşama ile uğraşıyorum. Daha sonra tekrar avukatı arayacağım. İzedebiyatta benim ilk başta tespit ettiğim bir kaç yazar arkadaş var. Bu şekilde kullanılan. Onları detaylı ortaya çıkardıktan sonra, yazar arkadaşların mail adreslerine bilgi içerir mesaj atacağım. Diğerlerinin uğraşıp uğraşmayacağı konusunda bir fikrim yok ancak midemin kaldırmadığı özellikle, yayınlanmış eserlerin gölgesinde yazı ve şiir adına emek sarfeden bizlerin bu kadar değersiz değil eserleri...Anlayanlar, okuyanlar bilir. Sadece bunu söylüyorum. Bunun yanısıra benim en büyük talihsizliğim, izedebiyattan yazılarımı sildikten sonra böyle bir olay ile karşılaşmış olmam. Ancak interneti taramak sonuca ulaştırıyor. Gerekli tüm eski kayıtlarıma ulaştım. Maksadım olay yaratmak ya da şahsi dikkat çekmek değil. EMEK , BAŞINDAN BERİ BUNUN İÇİN BAĞIRIYORUM... EMEĞE SAYGI.... Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim. Konu diğer edebiyat sitelerindeki arkadaşların da bilgisi dahilindedir. Gerekirse toplu hak arayışına gidilebilir. Gidilemesede ben uğraşmaya değer diyorum. Daha çok çalınan eserler İzedebiyattan..... Bir tarasak google' ı kimbilir daha kaç kişilerin yazı ve şiirleri orada burada çıkacak karşımıza.... Sadece size şunu söyleyeyim; yazı ve şiirlerimiz seks ve arkadaşlık sitelerinde daha çok kullanılıyor!!!!!! Saygılar. Naile
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Daha önce yazılarımı yayınladığım siteden ayrılmamın bir nedeni de, kendine yazar deyip de, internette dolaşan mailleri kendi adına yayınlayan bir kişiye, -tüm maddi delilleriyle birlikte kanıtlamama ve uyarılarıma rağmen- site yönetimi tarafından en küçük bir uyarı yapılmadığı gibi, aynı yönteme site sahibinin de başvurmasıydı. İnternette dolaşan hepimizin bildiği kaynağı belirsiz o, hoş ve ilginç mailleri yazıya döküp kendi adına yayınlamak da bir tür hırsızlıktır. Kendi ürünün olmayan bir şeyi kendi ürününmüş gibi göstermek hırsızlık değil midir? Ama sonra çok daha vahim bir şey de gerçekleşti o sitede. Benim ayrılmama tepki göstererek tüm yazılarıyla birlikte o siteden ayrılan bir arkadaşımın talebi doğrultusunda bütün yazılarını sildiler siteden. Buraya kadar her şey güzel!.. Peki sonra?.. Arkadaşımın tüm yazılarını başka bir rumuz altında virgülüne bile dokunmadan yayınlamaya başladılar ve halen de yayınlıyorlar. Hem de, yazıların altında yapılan yorumlarıyla birlikte. Hem de benim, bizzat yaptığım yorumlarımla birlikte. Sizce, hırsızlığın bu kadarına ne denir?.. Sizi bilmem ama bence "aptallık" denir... Bir hırsız ancak bu kadar aptal olabilir. Çünkü arkadaşım isterse, yazılarını kendi adına yayınlayan o hırsızla birlikte o site sahibine de dünyayı dar ederdi. Ama etmedi...yapmadı... Çok ısrar etmeme rağmen uğraşmadı, "Boşver Orkun, insanlar onun diğer yazdıklarını okuyunca, O yazıları yazanın o olmadığını zaten anlayacaklardır" dedi...
?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Sevgili Dostum. Anladığım kadarıyla edebiyat sizin için çok düz hatta dümdüz olması gereken bir şey. Edebiyatta espri de olur, siyaset de olur, aşk da olur. Olurda olur. Elbette türkçede bi diye bir kelime yok ancak bu bir kelimesini sayı kimliğinden arındırmak için kullanılan bir yumuşatma sayılabilir. Ve az en bin tane içinde bi geçen şiir bulabilirsiniz.. Bunun dile saygısızlıkla ne alakası olduğunu çözemedim. Yeni bir şeyler yaratın yazın bunlardan gına geldi diyorsunuz ancak gönderen kimliğinin üzerindeki izedebiyat yazarı ibaresini göremediyseniz şimdi lütfen görün ve yazılanları okuyun. Hem de izedebiyat yıllığına girmiş bir yazarın yazılarını okuyun. Unutmayın edebiyat sizin sandığınız kadar kolay yapılamıyor. Yine de tüm eleştrileriniz için teşekkür ederim. Sevgiler...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Doğrusunu isterseniz yapılan hırsızlığı okuduğum an kanımın donduğunu hissettim. Bu nasıl ahlak dışı bir eylemdir böyle... Bu olayla ilgili kanuni haklarımızı aramamız için bir kitabımızın basılması gerektiğini asla düşünmüyorum. Bunu konu hakkında bildiklerinizi en kısa zamanda açıklamanız gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla... Samile İlter
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
İnternette eser çalınması konusu Sevgili dostlar, Öncelikle burada bahsettiğim şahsın bizlerin yazı ve şiirlerimizi yazdığımız sitelerle, eserlerimizi aşırmaktan başka alakası yoktur. Şahıs çok farklı mecralarda yol almaktadır. Detay bilgileri elimdeki verileri düzene sokup, kişiyle bağlantı kurup, yaptığı terbiyesizliği itiraf ettirdikten sonra yazacağım. Her ne kadar kitabı çıkmamış biri olarak bu isyana hakkımın olmadığı düşünülsede, malesef iki yıl önce yazmış olduğum bir yazının, son bölümleri değiştirilerek , edebiyatla alakasız bir sitede, başka bir kişi ismiyle (nicki) ile, yayınlandığına tanık oldum. Başlığı dahi değiştirilmeden.... Bu da yetmezmiş gibi bu şahsın hırsızlığının hastalık haddine geldiğini, birlikte aynı sitede yazdığım pek çok arkadaşın yazı ve şiirlerinin tamamını aldığını yada kırparak kendine ait yazılar oluşturduğunu da... Eşimle birlikte internette yaptığımız taramada malesef çokkkkk kişinin emeğine saygısızlık ettiğini gördük bu şahsın... İlgili siteleri kaydettik. Kişinin seceresini çıkardık. Ancak bu konuda susmaya niyetim yok. Dediğim gibi kitabımın olmaması, benim internette altına tarih ve imza atarak, emek sarfederek yazdığım hiç bir yazı ya da şiirimin ayaklar altına alınmasına, sağda solda alakasız sitelerde yayınlanmasına göz yummam anlamına gelmiyor . Kaldı ki; http://www.girisim.com.tr/bankatek/sayi13/intvehuk.htm isimli sitede, eser sahiplerinin internetteki yasal haklarından ve dava açma olanaklarından ayrıntılı olarak bahsedilmekte. Sanırım bu yola başvuracağım tabi mağdur diğer arkadaşları da uyandırarak. Bu bağlamda elime ne geçer bilmiyorum. Ancak yine de şansımı deneyeceğim. Konuyla ilgisi olan (eserleri çalınıp kullanılan arkadaşların isimleri bende mevcut) İzedebiyat bu konuda ne kadar yardımcı olur bilemiyorum ancak yasallık kısmında yazılanlar sanırım geçerlidir. Her ne kadar bizden yazılı bir sözleşme alınmamış olsada… O kişiyi de mecburen "internet edebiyat hırsızı" olarak deşifre edeceğim. Kişinin bizlerin üye olduğu sitelerde üyelik bab’ında alakası yoktur. Ancak deşifre edilmesinde toplumun ahlakı ve edebiyata/emeğe saygı açısından faydası vardır diye düşünüyorum. Rahatsız ettiğim için özürdilerim. Saygılarımla. naileduman@hotmail.com NAİLE DUMAN YAŞAR
?
Şiir Atölyesi
Anlam zayıf. Benim eleştirim ona. Bu bir şiir değil, şiir başlangıcı da değil. Açın bakın Aşk ve Romantizm kümesine, aşk şiiri nasıl [[B]]yazılmamalı [[/B]] öğrenin. Göreceksiniz sizin yazdıklarınızın da orada yazan binlerce şiirden farksız. Yeni bir şey yaratın, yeni bir bakış açısı koyun artık ortaya sayın aşıklar. Yüzlerce kişi, birbirinizi tekrarlıyorsunuz. Beni hoşgörün ama sevgililerinizden, aşk ıstıraplarınızdan gına geldi. Bize ne? Aşk şiirlerinde de azıcık edebiyat görelim artık... Rica etmiyorum, yalvarıyorum. İzEdebiyat'ı dipsiz melankolilerinizle karartmayın. Daha güzelini verin. Kim demiş aptallar sevemez diye? Aptallar sever, ama oturup üzerine bir de şiir yazmasınlar. NOT: - Türkçe'de "bi" diye bir kelime yok. Şiir yazıyorsanız, Türkçe yazıyorsanız, dilinize azıcık saygılı olmanızı rica edeceğim. - "doğru okuyup yanlış anlamayın.." bu cümle de bir şaire yakışmayacak kadar kötü. "eve gidip gömleğini değiştirme" "arabaya binip hız yapma," gibi anlamlarda kullanılan bir söz dizimi yapmışsınız. Olumsuz olmalı. Sizde ne olduğu belli değil. Demeniz gereken "Doğru okuyun, yanlış anlamayın," olmalı.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Üyelerden, çıkacak olan kitabınıza isim önerisinde bulunma talebiniz üzerine iki öykünüzü okudum... Kitabınıza öykülerden birinin adı yerine başka bir ad önermeyi düşündüm. "Seni Sevmiyorum" isimli öykünüzün içinde geçen "Kötülük Gölgeli Dar Yollar" ibaresi hoşuma gitti... Bence öykülerden birinin adını koyma yerine, öykülerden veya şiirlerden birinin içinde geçen yaptığınız ilginç bir benzetmeyi veya bir sözü koymayı da düşünmelisiniz... Affınıza sığınarak, bir küçük hatırlatmada bulunmak isterim "Seni Sevmiyorum" isimli öykünüzle ilgili... öykünün sondan ikinci satırında, "kadın ağlıyordu köpek gibi" demişsiniz... bu benzetmeyi maalesef en ünlü yazarlarımız da kullanıyor...ama bir şey var ki, o da, "köpekler ağlamaz"... saygılarımla... Orkun
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
anket: arkadaşlar, ikinci çıkaracağım kitabın adını, yapacağım anket sonunda belirleyeceğim... katılmanızı bekliyorum. sitede kayıtlı üç öyküm var: ÇILGIN SIZI. MESAFE KOYUNCA YALARLAR, YAKLAŞINCA ISIRIRLAR. SENİ SEVMİYORUM. bu üç öyküden birinin adını kitap adı olarak belirleyeceğim. elbette kitabın ilgi görmesini isterim. en iyi ad hangisidir? lütfen herkes kendi fikrini söylesin. ve tercih sebebini açıklasın... isa kantarcı...
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
anket: arkadaşlar, ikinci çıkaracağım kitabın adını, yapacağım anket sonunda belirleyeceğim... katılmanızı bekliyorum. sitede kayıtlı üç öyküm var: ÇILGIN SIZI. MESAFE KOYUNCA YALARLAR, YAKLAŞINCA ISIRIRLAR. SENİ SEVMİYORUM. bu üç öyküden birinin adını kitap adı olarak belirleyeceğim. elbette kitabın ilgi görmesini isterim. en iyi ad hangisidir? lütfen herkes kendi fikrini söylesin. ve tercih sebebini açıklasın... isa kantarcı...
?
Şiir Atölyesi
doğru okuyup yanlış anlamayın.. burada anlam aptal olduğu için sevmesi değil, duygu çıkmazındaki birinin kendisini doğru veya yanlış sevgisi için aptal hissetmesidir. Yani nasıl olurda seni sevebildim diye bir ikilem içinde olması veya hayıflanmasıdır. Sadece eleştirmeyelim. Bazen biraz da düşünelim... Sevgiler.
?
Şiir Atölyesi
İnsana, demek aptallar sevdiklerinde aptalca seviyorlar dedirten satırlar. Sadece hissetmeyelim, bazen biraz da düşünelim... Saygılarımla, M. Doğan
?
Şiir Atölyesi
Kim demiş aptallar sevemez diye? Seni seviyorum ya bi tanem.
?
Şiir Atölyesi
sensizlik sinsi bir mide ağrısı sensizlik belediye otobüsünün sıkışık yalnızlığı sensizlik hayatımın en ince ayrıntısı....
Başa Dön