"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Roman Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
sessiziğimin sesi
?
Roman Atölyesi
Yalnızlığın doruğundayım sanki melodiler sade boşluk ellerimde Yalnızlığımı içiyorum tek kadehimde ve yalanları yaşadım sana söylemediğim o gece Sahte sözlerle birleşen dudaklar vardı yalanmıyız çözemedim seni ben sevemedim sevdiğim günlerde bile varmıydın benim o soğuk yalnız bedenimde Neden burdayım sorusunda cevabını çözümlemeye çalıştığım sadeliğimle yine yalnızım PSYcocaos
?
Roman Atölyesi
Zalim bir gemi zincirler bedenimizi Sarhoşluğun tadı gözlerinde dem Yudumlar dudaklarım bilinmezliği ve olmayan seni Güller tenime akar oldu sensizliğinle Matemin kimsesiz duvar kireç kokulu Melodiler yok gözlerinde esir bir sigara uzanır peşinde istemesende Parçalanmış cam taneleri kararsız gözlerine yakışır mı yakışır mı söyle pazar akşamları hep birtanemsin
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Yeni sunucuya aktarım sürüyor mu acaba yoksa başka teknik sorunlar mı var? Birisi bilgi verebilir mi?
?
Öneriler
Kitap Dünyası
evet ayn rand isimli bir kadından bahsediyorum. bu kadın ki soluğunu sonun kadar tutmuş.Üflediği okurlarına sihir yapmışcasına ellerinden düşürmeden ayraç kullandırmasına gerek bırakmamış..Zirveye doğru yavaşça tırmanıyorsunuz sonra usulca inişe geçiyorsunuz bir de bakıyorsuzunuz kalan yaprak sayısı azalmış.Bitmesin son'lu olmasın istedim bu kitabı okurken . Bir karakterki adı Kira. Kira'nın burjuva geçmişinin proleterya ruhunun önünde eğilmemek için yaşadığı direnişi.. Ve sonunda dik omuzlarının,korkusuz bakışlarının çöküşü..Yamalı ayakkabılarının su alması aslında onun ruhuna açılan delikten sızan bir akıntıdır.Ve kira kızıllara yenik düşer 'yaşatmak için' ....
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
'KAPI KİLİT ANAHTAR' adlı fanzini çıkarıyorum, uyuyuyan güzei ile, http://uyuyanquzel.blogcu.com/ FANZİN BEDAVA DAĞITILACAK, isteyene yollarız, http://patatatesim.blogcu.com/ İSA KANTARCI NOT: GÜZEL ŞİİR VE ÖYKÜLERİNİZ, CÜMLELERİNİZİ YOLLAYIN, EDİTÖR UYUYAN GÜZEL BEĞENİRSE YAYINLAR,
?
Şiir Atölyesi
doğmayan günün sancısıyım meydanlarında nefsimin belalısı gönlümde yatanın sevdalısı yollar uzuyor şedit,sinsi,kavisli tuhaf yalnızlıklar anaforunda gizli yaralandı düşler,vampirce gülüşler,sinsi... şeytan,tuzak elebaşısı,cehalet,gizli... gecelerime efkar,yüreğime hüzün,sindi. dur,gitme diyen beste,senin sesindi ellerin uzandı ergümanlardan yüreğim ellerinde iniltileri...itme! ne olur boynumu büküp gitme mahrem duyguların şahikasından ruhum kanatlandı şahlandı meydanlarındayım yine alnım secdede...
?
Şiir Atölyesi
yapayalnız kalmışsındır artık senden başka herşey seninle değildir bir evin vardır tek oda lambasız ve birde koltuğun sana anılarını hatırlatan bir yadigar tozlu,eski,acımasız işte bu benim arkadaş bu bir odayı doldurabilen yalnızlığın sürüsündeki çobanın verdiği savaş gözlerim karanlığın aşinası bir kaç çatlak iziyle resimlenmiş bir duvarla bakışıyorum şevksiz bırakan sergi oldu çizgiler öksüzlüğün yanlızlığını yudumladı yarınlarım kapımı çalmayan hayırsız sevgi gittiği yerden gelse yarın... işaret oldu gelmesine kalbimde yanan alevlerin dumanı ışık oldu yoluna karanlığımın onca aydınlık arasında sırıtması tam cesaretim silahlanmışken kendimi korkularımdan koruyorum ruhumun hergün tanıştığı bedenimle yabancı ölümü bekliyorum
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Merhaba arkadaşlar, Önceleri yazılarımı yazmak için büyük bir hevesle oturduğum bilgisyarımın başına artık, tamam biraz sonra, olmazsa yarın yazarım diyerek erteliyorum. Eskiden belkide her an şiir yazarken artık bunu çok ender yaşıyorum. Hayat yavaş yavaş içine çekiyor sanki, duygularımı köreltiyor. Aslında yaşamak istediğim bu değil biliyorum. Şiir yazmayı, okumayı çok seviyorum ama öyle çok koşturuyorumki oradan oraya artık kendim için ayıracak vaktim bile kalmıyor. Sormak istediğim hayat değerlerimizi yok ediyor mu acaba? kendimiz için yaşayabiliyor muyuz yoksa karın yokluğuna deyip zaten bu değerlerden vaz mı geçiyoruz. İlknur KILIÇ
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
NEDİR ŞİİR ŞİİR: Onunla temizlenir içimizdeki kir. Bir düşünceyi, duyguyu bin eder; bin sözcüğü bir. Kapısını açık bulursan hiç düşünme, hemen gir ama özü sözü bir olmak gerekir. Ona yol göstermeye kalkma; O ne zaman nereye gideceğini iyi bilir. O ülkeye sevgiyle gidilir, özveriyle girilir ama yolu biraz taşlı dikenlidir. Gönül bahçesinde açan bir çiçektir, büyüyüp gelişmesi bakım gerektirir. Hiç eskimeyen bir geçmiş, pırıl pırıl bir gelecektir. Güzellikle nefes alıp verir, insancıllığın onur heykelidir. İşlenmesi gereken bir cevherdir ama fazla süse, gösterişe boğulursa içtenliğini yitirir. Kimi zaman acıyla, hüzünle seslenir ama mutlulukla, umutla, özlemle beslenir. Şiir büyüdür Ne melek kanadı ne de şeytan tüyüdür Şairlerin onuncu köyüdür Değirmeninde düşünce, duygu öğütür Sevdasıyla insanları o doğurur, o büyütür. NEDİR ŞİİR: Bulanmadan akan bir ırmak; kötülüğe, çirkinliğe karşı koymaktır şiir. Nedir şiir: Akıllı bir divane, aşk içilen meyhane, duygularını doyurmak, yaşadığını duyurmak için bahanedir şiir. Erhan Tığlı erhantigli@mynet.com
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
teşekkür ederim Zeynep hanım ben zaten ATTİLA İLHAN dan başkasını okumuyorum.Karşılıksız aşklarım,terk edilişlerim belkide ATTİLA İLHANın şiirleri beni bu tarz yazmaya yöneltti.Ama şiir hayatımın tek anlamı :)
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Okudugumda tuylerim urperdi, genclik gunlerimde aşik olupta karşilik bulamadigim bazi aşklarimi hatirlatti bana. Bence şiirleriniz guzel, etkileyici. Kendinizi geliştirmeniz açisindan bu temalari ustalikla işlayen [[B]]Atilla İlhan' [[/B]]i tavsiye ederim. Atilla İlhan'in platonik aşik oldugu hanımlara yonelik yazdigi şiirler müthiş bir duygu yogunlugu içeriyor.
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
cellat urganı kalın seç fazla boynumu sıkmasın mezarcı derin çukur aç gövdem yukarı çıkmasın var petrolüm rafinerim beni ak kefene sarın ülkem çocukları yarın bayram şekeri bakmasın ilerleme demokrasi böylemi yükselir sesi işgal potini çizmesi kin tohumları ekmesin sömürge ne büyük zillet etmeyin adamı illet abede birleşmiş millet tüm lağımları dökmesin yalan dolanla kandırıp kirli dolaplar döndürüp katledip ocak söndürüp mazlum boyunlar bükmesin asker ordu tabur kışla uğraşmasın sinsi işle buyur edip alkışlarla düşman haini sokmasın onbir eylülün yarası çağdaş ülkemi burası yeni dünya candarması örtün üstünü kokmasın.. :0(( delikanlı coni sıkıyosa.. onca çeçeni katleden.. putini.. filistinlinin ocağa incir diken israilide yargıla ya sıkıyosa fıransayı neyi..
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
sesini duymak senin sesini duymak bütün dertlerime çare oluyormuş meğer meğer bilmeden seni ne kadar da çok seviyormuşum seven bu çocuk kalbimi bırakıp gittin bir elin ondayken bana uzattığın eli öyle sıcak öyle menfaatsiz koydum ki yüreğime sen beni karanlığın dipsiz yalan dolu kara kuyularına attın sensiz bu kışı yüreğimde olduğundan sen gibi baharla yaşarım papatyaları kendime toplarım karlar yağsada yüreğime meğer bilmeden seni ne kadar da çok sevmişim...
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Güvenip elini uzattığın aşk Avuçlarına kocaman bir yalan koyuyor Sevgine karşılık nankör kedi oluyor Ayazdayım kış gecesi Ellerin ısıtmadı hiç ellerimi Dudakların hiç öpmedi Hasretle sarılmadı hiç kolların Yalnız geceleri atıp koynuma gittin Uzak limanlara Tutsamda gözyaşlarımı Senin peşinden Dalga olup vuruyor kıyılara Çektim Hem senin acını Hemde hasretin acını çektim At artık kalbimi Elindeki acımasız kafesten Kalbim cehennem ateşi Kor yapıp gittin Şimdi eller ısınsın Sıcaklarında...
Başa Dön