"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
onu aşkın kırılıp savruldu dişim alnı - şakın döver biçermi pehlivan ateş içinde yanıp kavruldu başım yumuk gözüm tekrar açarmı pehlivan ayagı tez tutup olamadım çabuk derindir yaralarım bagladı kabuk avluyu geçene kadar yedim tepik saymadım ikişer üçermi pehlivan birden fırlayıp sen kalkıncası şaha dedim boylesi civan dogmadi daha inan yemem hakkini yemin billaha sana şahı-merdan duçarmı pehlivan aslim otukenden dede ismim oguz baglamamistim ayaklarini henuz mertlik memba-ina mazhar bir agiz baskaca sulardan icermi pehlivan tekbir getirdim hakki eyledim zikir kesime degin seni gormedim hakir acemi belledigin bendeniz fakir diger kasaplardan nacarmi pehlivan guven duymak ahmaklik merkeblikmidir itimatsiz bir dostluk ahbablikmidir yaptiklarin yigitlik erkeklikmidir er olan meydandan kacarmi pehlivan hakikati soylerim atmam kafadan sevmem yumurtayi civik rafadan dunyada cekmeyene ahde vefadan mevla rahmetinden sacarmi pehlivan turkluk islam ulkusu varlik nedenim yedi duvele dunyayi dar edenim sakarya gelibolu dimdik bedenim cifte tos boynuzdan gocermi pehlivan dariltip hasmimi kendime kus etmem belden ust yanima vursaydin ses etmem turk oglu turkum olsem bile pes etmem yenilen guresten gecermi pehlivan pehlivan uste ciktim diye sevinme kurtuldum elinden deyip avunma yakalarsam yaptim kulbasti kavurma gozlerin uzaktan secermi pehlivan pehlivan...
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
slm arkadşalar ben yeni üye oldum ve bir şiirimi gönderdim en az kaç gün sonra onaylanıp yayınlanır?
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
Yalınayak Edebiyat.. Sayı 8 – “anahtar deliği” Yalınayak Edebiyat olarak bu sayımızda “anahtar deliği” görüngüsünün bizdeki çağrışımlarını göreceksiniz. Her sayımızda böyle bir ‘kendinde terim’i temamız yapıp beğeninize sunmayı amaçlıyoruz. Sizden gelecek katılımı önemsediğimizden dolayı önümüzdeki iki sayının konularını şimdiden duyurmayı uygun bulduk. Buna göre, 9. sayımızda “AYNA” ve sonraki sayıda da “KUYU” konu-temamız olacak. Öyküleriniz başta olmak üzere her edebi türde paylaşımlarınızı bekliyoruz. Yazılarınız için: yalinayak@yalinayakedebiyat.com www.yalinayakedebiyat.com YALINAYAK SATIŞ NOKTALARI: İnternet üzerinden satın almak için http://www.imge.com.tr/product_info.php?products_id=67184 İstanbul: - Bağcılar: Meksikalı Kitabevi - Beşiktaş: Alkım Kitabevi - Beyoğlu: Kırk Ambar - Beyoğlu: Pentimento_Artshop - Beyoğlu: Pandora Yayin Bilgi Ltd.Sti. - Beyoğlu: Mephisto Kitabevi - Beyoğlu: Pusula_Robinson Crusoe - Beyoğlu: Simurg Kitapcilik Yay.Dgt.Ltd. Sti - Beyoğlu: Semerkand Kitabevi - Fatih: Ağaç Kitabevi - Kadıköy: Final Kitabevi - Kadıköy: Genç Mephisto_Kadikoy - Kadıköy: İmge Kitabevi - Kadıköy: Khalkedon Kitabevi - Kadıköy: Nemesis Kitabevi - Kadıköy: Nezih Kitabevi Ankara: - Dost Kitabevi (Karanfil ve Konur Sk.) - İmge Kitabevi - Turhan Kitabevi - Bilim ve Sanat Kitabevi - İndeks Kitabevi - Dipnot Kitabevi - Arkadaş Kitabevi - Ada Kitabevi (Arcadium) - Savaş Kitabevi (zafer çarşısı) - Orta Dünya - Hacettepe Üni. Beytepe Kampüsü İzmir: - Kabile Kitabevi - Yakın Kitabevi - İletişim Kitabevi Diğer Noktalar: Adapazarı: Değişim Kitabevi Antalya: Antalya Öz Kitap Kirtasiye Çanakkale: Paradigma Kitabevi Edirne: Paradigma Kitabevi Eskişehir: Doğru Kitap Kirtasiye Isparta: Babil Kitabevi Konya: Enes Kitabevi Mersin: Eylül Tekağaç
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Sizce yazar olmak demek sadece kitap mı yazmak? ya da yazarken yaşayabilmek hatta yaşamadığını dahi yaşatmak mıdır? Ben sadece yazmak istemiyorum yazarken yaşanmayanı yaşamak ve yaşatmak istiyorum:........ Diğer tüm insanların gözlerinin içindeki gerçek yaşam çizgisini görmek kadar özgün ve monoton bir gün kadar basitken anlamlı bir insan olmak........gerçekten isteyen ve inanan tüm yazar adaylarına slm....
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
zeynep tanikoglu ben zaten sizi zeynep gün hanımla karıştırmış degilim sayın zeynep gün hanım acaba ne iş yaptıgınızı ögrenebilirmiyiz? türkçeyi bu kadar iyi kullandıgınıza göre türkçe ögretmeni olabilir mesleginiz buarada kuzey bey sizi unutmuş degilim şiirlerimi yolluyorum zaten ama bu aralar biraz ara verdim çünkü şiir defterim bir edebiyat hocasında herkese iyi günler :)
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
yazisma@izedebiyat.com yazışma adresinize maillerim gitmedi. Acil bir durumum var. Yazar adımı "menaf durusu" olarak acilen değiştirmenizi rica ediyorum. Artık bu müstear isimle yazmak durumundayım... teşekkürler..iyi akşamlar...
?
Edebiyatta Aşk
Edebiyat Tartışmaları
BIRAKSIN Öyle bak öyle bak ki gözlerime Gözlerin gözlerimde iz bıraksın. Öyle sarıl öyle sarıl ki boynuma Tenin tenimde iz bıraksın. Öyle sımsıkı tut ki ellerimi Ellerin ellerimde iz bıraksın. Öyle sev öyle sev ki beni Gönlüm gönlünde iz bıraksın. Bu kadar candan sevmiyorsa Sevgililer birbirlerini Boşuna aldatmasın kendilerini Tez bıraksın! Erhan Tığlı ******** www.blogcu.com/erhantigli www.benimblog.com/erhantigli
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Ve, nedir? diye sormk istediğim birçok şey. "kişilik tahlili mi dediniz? yardimci olabilirmiyim?" sorusunu, soru ekini ayırmadan yazan 14 yıllık bir eğitimci, "kusursuzlaşmak sonsuzlaşmaktan tabi ki yeğdir" tespitinde bulunun Kuzey Darıcı, ve muhtemelen hangi Zeynep'i beklediğini bilmeyen bir Estragon. Üçlü çekişmenin Zeynep'i, bu durumda sonsuzlaşmayı tercih ediyor efendim:)
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Tekrar Merhabalar.Oncelikle edebiyatci olmayan ancak ilgi duyan birisi olarak bu guzel edebiyat sitesini keşfetmiş olmaktan mutluluk duydugumu belirteyim.Ben buradaki üçlü çekişme içinde yer alan Zeynep Hanım degilim.Burdaki guzel oykuleri okumak bana cok zevk veriyor.14 yillik egitimciyim.Kişilik tahlillerine ve karşilikli soz duellolarına girmeden , guzel oyku ve şiirlerinizi okumak istiyoruz burada.Herkesin zevki ayridir ama her zaman eleştiriye açik olmak lazimdir.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
açıkçası ben ilk önce zaynep tanikoğluyla "zeynep hanımı ( zeynep gün )" karıştırdım yani sayın zeynep hanım " kişilik tahlilimi yardımcı olayım cümlesini sizin kaleminiz kustu sandım ki o anda ben de bi fena oldum "nasıl yani " dedim kendi kendime ( bakınız noktalama işaretlerine nasıl da saygım kusursuzlaşmaya başladı, kusursuzlaşmak sonsuzlaşmaktan tabi ki yeğdir) bu yüzden ne yazabileceğime kendi kendime karar kılabilmiş değilim. ama kişilik tahlili = devlet tahvili , bence böyle ... merhabe seda bu arada biz uyumuyoruz, ama baygından az halliceyiz, sen şiirlerini gönder lütfen merakla izliyoruz,
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
yeni üye oldum. bu forum gerçekten çok farklı yaratıcı yazarlık konusunun işlenmesine çok sevindim... umutluyum. şimdi daha da umutluyum... :)
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
niye kimsenin sesi çıkmıyo...
?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
[[B]]yağmurda kaybolur sesim at kişnemeleri duyulur uzaktan dalından ayrılmak istemez yaprak jilet gibi keser sessizlik gürültüyü yağmur durur,yağlı ipe doğru gider bulut avucumda bir miktar toprak gül yetiştiriyorum susuz bir mızıka çalıyor hüzünlü bir gül ağlıyor derinden yaprakları kızıl kızıl bacanın ağzına sinmiş dumanlar bir öksürse dağılacak gökyüzüne kördüğüm olmuş boğazlarda bir kerelik sevgilerin sözcükleri yağız bir bulut dolanır havada... [[/B]] (MAYIS 2000) [[B]]iz_SmyrNa_mir *OrhaN Yavuz[[/B]]
?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
[[B]]çığlık çığlığa kalmış karanlıklar kan, ızdırap, çile içinde her yer barışın izleri siliniyor yavaş yavaş maneviyat yok olmuş maddiyat almış yerini. gözlerde yaş kan revan çocuklar sereserpe hepsi birer ceset yürekler virane kırık dökük vicdanlar sızlamıyor kan ile yıkanmış elleri. barış ismi geziniyor ortalıkta görünmüyor kendi sanki hayalet almış yürüyor zamanı hıyanet mal, para, zenginlik bürümüş gözlerini hepsinin yolu kıyamet... [[/B]] 20.11.2006 Saat: 01.10 [[B]]iz_SmyrNa_mir *OrhaN Yavuz[[/B]]
Başa Dön