..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanýn üç kuralý vardýr. Ne yazýk kimse bu kurallarýn neler olduðunu bilmiyor. -Somerset Maugham
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumsal Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bakirköy...
Erkan baykal
Þiir > Bireysel

Sirkeci'de tren istasyonundayým, Saat 12 dünkü zaman dayým, Ýnsanlar akýyor durmadan su gibi, Kimi elleri cebinde, kimi koþar adým. Kadýn erkek çocuk genç yaþlý, Vagonlar dolusu geçmiþ yaþam, Hangi durakta kimler iner belli deðil, Cankurtaran, Kumkapý, Yenikapý, Son durak hep Halkalý, Kýrmýzý þapkalý biletçi, Ver iki bilet biri geçmiþe, Biri 12.15 Bakýrköy'e

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
81 
 Her Türlü Din ve Irkçý Katliamýn Temel Kaynaðý  (Cemal Zöngür)

Örgütlü veya örgütsüz bir kiþinin din, ýrk, ideolojik veya maddi çýkar amaçlý katliam vb. olaylarý yapmasý, bireyin bilinçaltýna yerleþtirilen egoist üstünlükçü kültürden kaynaklanýr. Bireyleri yönetip eðiten ve sözde vatana millete hayýrlý evlatlar yetiþtiren devletler olduðuna göre, suçlu devlet yönetimi deðil midir?
82 
 2.Pearl Harbor Baskýný ve Nostradamus  (Birkan ASKAN)

Ýnsanlarýn hayatlarýný yaþama çabasý içerisinde sürdürdüðü bir belirsizlik vakti. Ve ne olduðu anlaþýlmayan bir gürültü ile þok geçiren insanlar. Þok geçiren koskoca aciz bir dünya. Gücün ötesinde kalan zavallý masumlar....
83 
 Çocuk Tacizine Karþý Sivil Hareketimiz Baþladý  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Bir süredir amatör olarak yürütmekte olduðumuz bir projeden, sizleri haberdar etmek istedik.
84 
 Mýsýr" Daki Halk Ýsyanýnýn Geçmiþi, Bu Günü ve Geleceðinde Müslüman Kardeþler '' Ýn Yeri  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Mýsýr' da yaþanan halk isyanýnýn arka plânýnda MÜSLÜMAN KARDEÞLER' in yeri...
85 
 Türkler Nasýl ve Niçin Müslüman Oldu? Oðuz Çetinoðlu  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Eserde; Türklerin nasýl ve niçin Müslüman olduðu inandýrýcý bir þekilde açýklanýrken, okuyucu, Türklerin ve Araplarýn erken dönemleri hakkýnda bilgilendiriliyor. Eserde, henüz Müslüman olmamýþ Türklerin inanç kültürleri ile Ýslam’ýn temel prensipleri arasýndaki þaþýrtýcý benzerlikler ve hatta denilebilir ki bire bir örtüþmeler mükemmel bir þekilde ortaya konulup ispat ediliyor. Anlý þanlý Proflarýn, sosyologlarýn ve diðer kalem erbabýnýn bu gerçekleri nasýl olup da göremedikleri, akýl almaz bir muamma gibi soru iþâreti oluþturuyor.
86 
 Komün Krala Aðlamak  (hasan tülüceoðlu)

Televizyon spikerinin içten ve samimi, doðallýkla gözyaþlarýna boðulmasý hem gerçekçi hem de inanýlmasý güç bir durum. Argo ifadeyle numara mý yapýyorlar diye insan alternatif olarak düþünebiliyor. Bu aðlamalarýn tamamen gerçek ve kendiliðinden olduðuna inanýyorum.
87 
 Yücel Aþkýn, Yazýbaþý Kültür Þenliðinde Halkla Söyleþti  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

‘Sizin yaþlarýnýzda bize, eðitimden önce ailemizin bize verdiði öðreti, ‘bu topluma karþý borçlarýmýzýn olduðu yolundaydý’. Bu toplum, bizi sýnýrlý kaynaklarýyla var etmiþtir. Sizin de buna karþýlýk, bu topluma vermeniz gereken þeyler vardýr. Bu resmi bir politika olmuþtur. Bunu evde de, ilkokulda da söylemiþlerdir. Ben sizin sorduðunuz soruyu hayatýmda kendime hiç sormadým. Benim için yurt dýþýna gidip yerleþmek imkaný vardý. Ama ben kalkýp Ýstanbul’dan 16000 km. ilerde Van’a gittim ve oradan geriye dönmek bana ‘ihanet’ gibi geldi. Bu bir seçim, bir yaþama tarzý. Biz hiçbir þeyi baþkalarýndan beklemedik. Toplumun tümünün belli bir noktaya gelmesi için çalýþmayý amaç edindik. Bana sorarsanýz ben bunu yapýn derim.’
88 
 Alevi Öðrenciler Din Kültürü Derslerinin Neresinde  (derya eðilmez)

Bizler, yüzlerce yýldýr bu topraklarda Alevi,Sünni,Kürt,Ermeni,Yahudi,Türk birlik ve beraberlik içinde yaþamýþ, kýz alýp vermiþ, birbirimizin cenazesine,düðününe,sünnetine,bayramlarýna iþtirak ederek, gönül iliþkilerimizi sürdürmüþüz.
89 
 Ah Nizam - I Cedid, Vah III. Selim!  (hasan tülüceoðlu)

III. Selim, son iki yaklaþýmýn görüþlerini dikkate alarak öncelikle mevcut devlet sistemini tepeden týrnaða yenileþtirmeye çalýþýrken diðer taraftan da devrimci bir yaklaþýmla tamamen Batýlý tarzda yeni kurumlar ihsas etme gayretine girdi. Bu amaçla tüm ayrýntýlarý önceden düþünülüp hesaplanarak mevcut orduya alternatif ‘Nizam-ý Cedid’ adýnda yeni bir ordu kuralacaktý. Baþta ifade ettiðimiz gibi bu yeni ordu kýsa sürede çok baþarýlý olmuþtu.
90 
 Yunan Megalo Ýdea" Sý ve Ýnsan Haklarý  (eyyüp yýldýrmýþ)

Basýnda okuyup duyuyoruz; Yunanistan1923 Lozan Antlaþmasýný hiçe sayýp, Batý Trakya Türklerini asimile etmek için her türlü yolu deniyor...
91 
 Türkiye 1 Mayýs Tarihsel Dizini  (Murat Mehmet UÐURLU)

Üretim araçlarýnýn insan emeðine katkýsý ile deðiþim içine giren sosyal yapýlar, insanlýðýn önüne yol ayrýmlarý getirmiþtir. Cilalý Taþ’ýn keþfiyle yerleþik düzene geçip yönetici ve üretici ayrýmýyla karþýlaþan insan soyu, Sanayi Devrimi ile birlikte makineyi ve makinenin maliki ile onu kullanan iþçileri doðurdu.
92 
 Mýsýr Ordusundaki Amerikalý Subaylar  (Can Macit)

Ýç Savaþ sýrasýnda (1861-1865), Kuzeylilerin Güney limanlarýný ablukaya almasýnýn sonucu olarak, Ýngiliz tekstilciler ihtiyaçlarýnýn nerede ise tamamýný karþýlayan Güney pamuðundan mahrum kaldýlar. Buhar gücü ile hareket eden hýzlý gemileri ile, Birlik
93 
 Aðaca Su Vermek Ya da Dikeni Sulamak  (Fuat Türker)

Kur’an, yeryüzünde bozgunculuðu önleyecek fazilet sahibi kiþiler bulunmasýný istiyor. Zulmedenlerin ise içinde bulunduklarý refahýn peþine düþtüklerini, onlarýn, kendilerine yüklenen sorumluluklarý göz ardý eden suçlular olduklarýný haber veriyor.
94 
 O Mucize Çocuðu Arýyorum  (Cafer ÞAHÝN)

O mucize çocuðu arýyorum yýllardýr...
95 
 Sadece Paylaþým  (fatma)

hiç birini yayýnlamayýn inceleseniz de olur
96 
 Esaretin Kodlarý...  (Muhammed CAN)

Kaleme and içen Allahýn adýyla...
97 
 Haliç`te Yaþayan Simonlar  (derya eðilmez)

Haliçte yaþayan simonlar gibi bu ülkede yaþayan simonlar var ise Hanefi Avcý nýn gösterdiði cesareti gösterip tüm bildiklerini açýklamalýdýr.
98 
 Dünya Yönetimi  (Semih Özdemir)

Dünya Yönetimi ve Karanlýk Güçler
99 
 Tarih Bize Ne Anlatýyor 1  (Öner KARADAÐ)

köþe yazýsý
100 
 Atatürk ve Din  (osman demircan)

Atatürk modernleþmenin sadece rasyonalizmle olmasý gerektiðine inanmamaktaydý.Her þeyin akla dayanacaðý bir modern dünyada her þeyin rengini ve ruhunu kaybedeceðini görmekteydi. Yani modern hayat içindeki insan dine daha çok ihtiyaç duyacaktý.Çünkü grilikten ve maddenin aðýr baskýsýndan bunalacaktý.Ýnsan aklýnýn, fikrinin ötesinde baþka renkler ve çizgiler peþinde koþacaktý.Bunu bilen Atatürk Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýný kurdu.Türkiye’de medeniyetin, dini ortadan kaldýrarak deðil de, bunun yerine, dini akla ve bilime dayandýrarak geliþeceðine inanmaktaydý.




son eklenenler
Aðýrlaþtýrýlmýþ Muhabbet
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Veresiye Defterleri Ölmesin
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Bankalar ile Teþriki Mesaimiz
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Kumar Ha Kumar
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar
Bundan Sonra Çekilmez Olacak
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Toplumsal Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.