..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek sanat, gizlenmesini bilen sanattýr. -Anatole France
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Eðitim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Eðitim
 Matematikte ve Günlük Yaþamda Aritmetik Ortalama  (Güven Uluköse)

Demek ki sizler de öðrendiklerinizle yaþamýn içinde geçen aritmetiksel olaylar arasýnda baðlantý kurmamýþsýnýz. Bir ortalama hesabý yapmamýþsýnýz, kazancýnýzý bir ayýn otuz gününe bölerek harcamýyorsunuz.
 Okul ve Hapishane  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Okumakla baþlar her þey!.. Bilgisizlik,yediden yetmiþe bütün kötülüklerin anasýdýr. Dünyada en tehlikeli insan,cahil insandýr. Cahillerin en kötüsü de cahil olduðunu bilmeyen veya cehaletini kabul etmeyendir. Böyle bir insanla
 Lgs - Liselere Geçiþ Saçmalýðý  (YILDIZ AKA )

Tam bir ay sonra LGS yani liselere geçiþ sýnavý yapýlacak. Çocuðu bu sýnava girecek her aile gibi biz de eðitim sisteminin ne kadar yanlýþ olduðunu gözlemliyoruz. Düþündükçe buradaki yanlýþý nasýl kabullendiðimizi, çocuklarýmýza böyle zarar verecek bir sistemi nasýl içimize sindirebildiðimizi anlayamýyorum. Eðitimci deðilim ama kendimi duyarlý bir vatandaþ bir anne sanýyorum yine de bu yanlýþa boyun eðiyor ve hiç bir þey yapamýyorum. Bu ülkede sürekli saðda solda seminer veren eðitimciler, psikologlar, pedagoglar, doktorlar var. Okullarda annelik, babalýk seminerleri düzenleyen yöneticiler, çocuklarýn saðlýklarýný gözeten rehber öðretmenler var. Bir de bütün bu insanlarýn emeklerini hiçe sayan, yaptýklarý iþin tüm pozitif taraflarýný, törpüleyen, yok eden, bir eðitim politikasý ve sistemi var.
 Zeuskýz; Gaslighting Kapat Iþýklarý  (Aysun Güven)

Gerçekten deliriyor musunuz? Yoksa biri ýþýklarý mý kapatýyor.
 Bir Yurdu Sevmek  (Yûþa Irmak)

Ýlkokul çaðlarýmýzda sevdirilmiþti bu yurt bize… Hem de siyah önlüklü, beyaz yakalý, kafalarýmýz üç numara asker traþlý, tüm okul öðrencilerinin ip gibi dizilip hep bir aðýzdan gür bir sesle: “Yurdumu özümden çok sevmektir” diye… Öðretmenimiz sesi gür bir öðrenciyi yüksek bir yere çýkartýr, ona “baþla” diye komut verir vermez avazýmýz çýktýðý kadar baðýrýrdýk yurdumuzu ne kadar çok sevdiðimizi… O yýllar 1990’lý yýllardý. Gaziantep / Nizip; Namýk Kemal Ýlkokulu…
 Öðrenme Nasýl Öðrenilir?  (Ülkenur Kaynar)

Akýlcý, kalýcý bir ÖÐRENME için.......
 Dilsel Zeka Geliþimi  (Güven Uluköse)

Eðitimin amacý, gençlerin yaratýcý zekalarýndan yararlanarak üretken olmalarýný saðlamaktýr. Üretkenlik kavramýný biraz açalým. Sorumluluktan
 Ruhi Su"nun Ýzinde : Köy Enstitüleri  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Bir varmýþ bir yokmuþ, evvel zaman içinde kalbur saman içinde ülkenin birinde, köylerde yaþayan çocuklarý eðitmek ve meslek edindirmek için kurulmuþ okullar varmýþ. Bu okullarda, aydýnlýk yüzlü insanlar, yüreðinin ve aklýnýn pýrýltýsý gözlerine vurmuþ çocuklar yetiþtirirlermiþ. Akýl ve vicdan birlikteliði esasýna dayanan eðitimde amaç, bu aydýnlýk ülkenin insanlarýný güvenli bir geleceðe taþýyacak aydýnlýk insanlar yetiþtirebilmekmiþ.
 Ýlköðretim Okullarý ve 100 Temel Eser  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Son yýllarda kitap okuma alýþkanlýðýmýzda gözle görülür bir azalma olduðu inkâr edilemez.Gerçi ülkemizde böyle bir alýþkanlýk olup olmadýðý da tartýþma konusudur.
10 
 Öðretmenler Günü  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Öðretmen, o tatlý,sihirli,týlsýmlý sözcük!…Nasýl da telâffuz eder çocuklarýmýz onu coþku ve heyecanla…Çünkü kalpten gelen,katýksýz,saf bir kelimedir o…
11 
 Anayasa ve Eðitim  (Sadýk Kartal)

Eðitim diðer toplumsal kurumlarla eþit olarak düþünülse de okul sistemi tüm kurumlarýn insan gücünü yetiþtirir. Dolayýsý ile eðitim insan yetiþtirme ve toplumu biçimlendirme sanatýdýr. Yeni anayasanýn ruhu da buna göre þekillenmelidir.
12 
 Akýllý Olan Tahta Deðil Öðretmendir  (Sadýk Kartal)

Türkiye de eðitimin asýl sorunlarý bir tarafa atýlýp materyal saðlamaya yönelik çeþitli projelerle "reformlar" yapýldýðý belirtiliyor. Ancak yapýlmasý gereken asýl sorunlara yönelmek ve öðretmenin niteliðini arttýrmaktýr. Çünkü baþarýnýn yolu akýllý tahta gibi materyallerle deðil iyi yetiþmiþ öðretmenden geçer. Dünya örnekleri ve eðitim tarihimizdeki baþarýlý modeller bunu gösteriyor.
13 
 Ekitap Teknolojisi Hakkýnda Kýsa Kýsa  (Ýlker Fýçýcýlar)

Ekitap okuma cihazlarý, pratik özellikleri, yararlarý ve kaðýda basýlý kitaplara üstün özellikleri hakkýnda kýsa bir inceleme.
14 
 Kitap Okumanýn Yararlarý  (bllljj)

Kitap okumak yararlýdýr
15 
 Dersimiz; 4+4+4 Eþittir 12  (Sadýk Kartal)

Derslerde öðrencilerime eðitim üzerinde düþünün derim. Düþünürken baþka ülke örnekleri ile deðil bu toplumun kültürü, insanýmýzýn istekleri ve mevcut yapýnýn iyileþtirilmesinin temel çýkýþ noktasý olmasý gerektiðini de eklerim.
16 
 Hemþehrim Pisagor, Ben ve Samos  (Sadýk Kartal)

Bir gezi ve kongre yazýsý
17 
 Disleksi (Öðrenme Bozukluðu)  (sýraç ar)

öðrenme bozukluðu Türk eðitiminin en büyük sorunlarýndan biridir.Eðitim hayatýna katýlan her 10 bireyden 4-5'inde görülen bu hastalýk ne kadar erken farkedilirse hem birey için hem de toplum için güvenli yarýnlar anlamýna gelecektir.
18 
 Dindar Nesil Yetiþtirmek Ya da 'Çok Ýdeolojik" Kalýplar  (Sadýk Kartal)

Toplum eðitim kurumu dediðimiz okulu siyasal düzene eleman yetiþtirmek için oluþturur ve ülkenin yönetsel rejiminin en iyisi olduðunu öðrenciye aþýlar. Okul bunu törenler, dersler ve çeþitli eðitsel etkinlikler aracýlýðýyla yerine getirir.
19 
 Ýspanya, Malaga ve Hola  (Sadýk Kartal)

Bu yazýnýn amacý Ýspanya’da eðitim ekseninde gözlemlediklerimi ve öðrendiklerimi paylaþmaktýr
20 
 Hocam Bener Cordan  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Eðitim çýnarýndan bir yaprak daha düþtü.Öyle ki yeri doldurulamayacak bir yaprak!... Millî Eðitim Bakanlýðý Eski Müsteþarý muhterem hocam Bener Cordan, 15 Aðustos 2004 Pazar günü sabah saatlerinde Ankara’da Hacettepe Hastane




son eklenenler
Bir Yurdu Sevmek
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Eðitim
Zarok U Ziman
Pirtûkgeh Kitaplýk
Ýnceleme > Eðitim
Anayasa ve Eðitim
Sadýk Kartal
Ýnceleme > Eðitim
Bunlar Yapýlsýn!
Gürcan Erbaþ
Ýnceleme > Eðitim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.