..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Orkun Levent BOYA
Orkun Levent BOYA - Sýradan
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Kutu Kutu Pense (Orkun Levent BOYA) 24 Ekim 2008 Ýronik 

“Apartmanlarý bilirsiniz… Hani o eski sempatik komþuluk iliþkilerini, içinde barýndýrdýðý kutulara tepiþtirerek yok eden apartmanlarý… Býrakýn cücüðünü soðanýn, zarýnýn bile kapýsýndan sarkmaya cesaret edemediði komþuluklarýn yaþandýðý; kapýlarýn düþüncelerden önce sürgülendiði; yaðmurun düþleri uyandýrmasýný önlemek için hava kararmadan çekilen rengarenk perdelerin süslediði apartmanlardan bahsediyorum… Nerede “Yýrtýk Saadet”, “Falcý Hatice”, “Bakkal Kemal”, “Sünnetçi Suphi” ve pijamasýndan önce yaþlanan “Esat Amca”… Hepsi, ama hepsi, aný artýðý olarak süslüyorlar sadece kýrýlgan tebessümleri, apartmanlardaki onlarca kapýnýn ardýndakilerin kýrýlganlýklarýyla kol kola girerek… Ama ne yalan söyleyeyim, apartman yaþamýnýn da kendine has sempatiklikleri yok deðil… Mesela, hiç unutmam, birkaç yýl önceydi”

  Kýþ Günlüðü (Orkun Levent BOYA) 14 Eylül 2006 Aný 

Bir de; inceden bir yaðmur düþüyor mangalýn üstüne. Hani, senin o çok iyi bildiðin ve çok sevdiðin çisi türünden Ankara yaðmuru var ya...

  Bozulmayan (Orkun Levent BOYA) 14 Temmuz 2006 Aný 

Onlarýn arasýndan, kendimize yýldýz seçip, her akþam ayný yapraklarýn arasýndan yýldýzýmýzýn bize görünmesini beklerdik. Gelmeyince ya da gecikince "baþka yapraklarýn arkasýna mý saklandýlar acaba" diyerek, bu kez, onlarý biz aramaya çýkardýk bakýþlarýmýzla...

  Ýlk Öðretmenim (Orkun Levent BOYA) 29 Haziran 2006 Çocuk 

Günlerim neþe içinde geçiyordu. Annem de onunla olan iliþkimi kabullenmiþ, izin vermiþti; "Evin içine olmaz ama, akþamlarý bahçemize alabilirsin" diyerek...

  Hale'nin Papatyalarý (Orkun Levent BOYA) 10 Þubat 2006 Sevgi ve Arkadaþlýk 

"bana mutluluðun resmini çizebilir misin" diyene bu papatyalarý göstermek lazým, diye düþündüm...

  Deve ile Yýlan (Orkun Levent BOYA) 23 Aðustos 2005 Didaktik 

Pazar yerindeki sepetinden sýzarak uzaklaþan kobrayla, kervandan kaçan deve þehrin dýþýnda, çölün baþlangýcýnda karþýlaþmýþlar. Yýlan devenin tabanýndan ürkmüþ, deve ise, yýlanýn dilinin ucundakinden.

  Çal Hanky Çal!.. (Orkun Levent BOYA) 3 Haziran 2005 Bireysel 

Çal Hanky, çal!.. Ne istiyorsan onu çal!.. Ne çalarsan çal, ama içinde yaþlýlýk olmasýn Hanky. Çünkü, o zaten benim içimde... Dýþýmda... Saðýmda... Solumda... Kahrolasý, her yanýmda!..

  Kendileri Babam Deðildir, Sadece Soyadý Benzerliði (Orkun Levent BOYA) 12 Mayýs 2005 Baþkaldýrý 

Bir çocuðu daha bebek sayýlabilecek yaþlarda ‘baba’ kelimesinden nefret ettirecek kadar, ‘iðrenç’ bu adam bir gün karþýma çýkacak ve bana, “ben senin babaným” diyecek!..

  Ufak Þeyleri Dert Etmeyin (Orkun Levent BOYA) 19 Nisan 2005 Yapýtlar 

Pek çok insan yaþam enerjilerinin büyük miktarýný “ufak þeyleri dert ederek” harcadýklarý için, yaþamýn güzelliðini ve büyüsünü ýskalamaktadýrlar.

  Anastasia & Pietro (Orkun Levent BOYA) 24 Mart 2005 Destan 

Yükseklik korkusu olan bir güvercin düþünebiliyor musunuz? Ben öyleydim iþte! Ama bütün suç aðabeyim Sergey’deydi.

  Bendeki Karga ile Tilki (Orkun Levent BOYA) 18 Mart 2005 Didaktik 

Tilki, daldaki kargayý kandýrýr ve karganýn aðzýndan düþen peyniri yer. O andan itibaren, tilkinin adýnýn kurnaza, karganýn adýnýn ise aptala çýktýðýný hepimiz biliriz.

  Yeni Tanrý (Orkun Levent BOYA) 9 Mart 2005 Din 

Tanrý’ya ister inanýn, ister inanmayýn... Ama buna inanmalýsýnýz. Bizden daha büyük bir gücün varlýðýna olan güvenimizi kaybettiðimiz anda, sorumluluk duygumuzu yitiririz.

  Mutlu Olma Sanatý (Orkun Levent BOYA) 7 Mart 2005 Yaþam 

Spinoza der ki, insanýn tutkularý olmamasý olanaksýzdýr, ama belki adam, ruhunda o kadar mutlu düþünceler yaratýr ki, tutkularý bunlarýn yanýnda pek küçük kalýr...

  Küçük Deniz Kýzý ve Sevgi (Orkun Levent) 16 Þubat 2005 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Açýk denizlere kýyýsý olan küçük bir köyde yaþlý bir balýkçý yaþarmýþ. Uzun yýllar, engin denizlerde oltasý ile balýk avlayan bu ihtiyar, etrafýna sevgi saçan hayat dolu bir insanmýþ.

  Tiktak Tiktak (Orkun Levent) 28 Ocak 2005 Taþlama (Kinaye) 

Dünya dönüyor.../ Neden mi/ Tabii ki bilmediðinden... Ama çok tuhaf bir þey daha var Ne mi? Tabii ki kalbim

  Tanrý ve Test (Orkun Levent) 3 Ocak 2005 Soyut 

Dýþsal etkenler ne olursa olsun, kendini arayan birinin öyküsüdür. "Hepimiz, diðer yarýmýzý arýyoruz" düþüncesiyle kaleme aldýðým bu yazýmda 2 kelimeyle ne aradýðýný bilen bir deliyi anlattým.

 

 



"hepimizin istisnasýz yapacaðý iki þey vardýr; doðum ve ölüm!.. Ýkisinin arasýnda ise; yalandan biz!.."



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Orkun Levent BOYA, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 05:33:45