..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşam başlangıcı olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Doğa ve Dünya > Mustafa Kemal İzgi




16 Temmuz 2012
Evrensel ve Rahmani Değerler  
Cennetvari

Mustafa Kemal İzgi


Sonsuz ve evrensel doğamızdan (Yaratılmış iyiliklerle bütünlüğümüzden) tek Yaratan'a inanan bir hakikate doğru derin bir yolculuk içerisindeyiz. Bu yolculuğun dışında yürüyenlerle beraber yürümek bence o kadar da doğru olmaz. Görünen ve görünmeyene ait tek hak din İslamiyettir. Bu yüzdendir ki, hak olan, hakikat olan değerler en güzel şekilde sadece Kur'an-ı Kerim'de anlatılmıştır ve sadece orada vardır. Elbette iyi niyetli olan diğer kaynakların yazılarını, düşüncelerini de takip etmeliyiz, fakat bu görüşler hakka uygun olmalıdır. Kötü niyetli düşünceler empoze ediliyorsa ve sanki iyi gibi gösteriliyorsa, bu gibi kaynak ve düşüncelerden uzak durmalıyız. En hakiki değerler hakiki, ahlaklı ve diğer kişilerinin iyi niyetli özgürlüğüne karışmayan toplumsal ve bireysel değerlerdir. Kötü niyetli hiçbir düşünceyi onaylamamamız gerekir. Bu anlamda, hakikati ve diğer her milletten, saygılı insanlara saygıyla kendi milletimden de bahsettiğim bu yazıda, bazı değerlere saygısızlık etmemeleri gerektiğini de anlatmaya çalıştım. Milletle ilgili değerler de önemlidir ve değerlidir. En önemli ve en değerli hakikatin de Kur'an İlmi olduğunu da belirterek, değerlerini koruyan, saygı duyulmasını bekleyen bir insanlık düşledim.


:AGHJ:
Bazıları, inkılapları anlayamasa da, Atatürk'ü sevmek ve ona değer vermek için ilk önce, emperyalizme, siyonizme, gaflet ve delalete karşı olunmak gerektiğini bilmelidir. Çünkü, Atatürk bütün bu kötü niyetli Dünya Düzeni'ne karşıydı. Çalışkan bir milletin, çok değerli bir lideri. Türkiye varsa, Atatürk de var. Çünkü Atatürk Türkiye'dir. Doğruluğa saygı duyan, her milletten her insana ben de saygı duyarım. Türk Milleti'nin Özü Oğuz Kağan'a, Atatürk'e ve diğer tüm atalara bağlıdır.

Türk Milleti'nin İnancı: İslam'dır. Bu yüzden, Türk Milleti'ne mensup her birey, önce Allah'a, sonra Hz. Muhammed S.A.V.'e ve diğer peygamberlere, Kur'an'a, rahmani meleklere inanır, sever ve onlara değer verir. İşte, esas varlığın özü de Allah'a bağlıdır. Bütün Milleti de, atalarımızı da Allah yaratmıştır. Bu yegane ve unutulmaz bir gerçektir. Burada sadece Türk Milleti ile ilgili yazdım, diğer milletlerden insanlar da kendi milletlerine değer verebilir. Birbirlerinin vatanlarına, milletlerine, sınırlarına, ahlakına, kültürüne, inancına ve bunlar gibi tüm iyi niyetli değerlerine saygı duymaları, iyi niyet ve edep sınırında özgürlüklere müdahale edilmemelidir.

Unutmayalım ki; Evrensel hakikat, insanların birey birey kendi düşünceleri, görüşleri, ya da bütün bu görüşlerin toplamı değildir. Ancak, evrensel görüşlere, doğrulara, hakikate Allah'ın İlmi ile ulaşılabilir. Kur'an'la ve imanla, hakikat tüm iyi niyetli davranış, düşünce ve hareketler evrensel görüşü oluşturur. Özgürlükte de, evrensel görüşte de iyi niyetli, ahlaklı olma sınırı vardır. Rahmani (Pozitif ve müspet) olan, saygılı olan her değerli görüşe, düşünceye, bakış açısına, toplumsal gelişme sağlayacak ilerlemelere, haklının yanında olan doğru dürüst ve anlamlı düzene doğru, nefsi kötülüklerden kurtulmalı ve iyi niyetli sanata, hayal gücüne, üretmeye, yazmaya, paylaşmaya, değer vermeye devam edilmelidir. Rahmani düşünce, kurtarıcıdır ve cennetin kapılarını açar, maneviyatı bırakmadan, gönül denen cennetvari güzellikleri unutmadan, aynı zamanda da akılla zeki, çevik ve çalışkan bir insanlık olmalıyız. İlim'de gönül de akıl da yol göstericidir. Evrensel İlim, rahmanidir. Karanlık olanları saymadığımız ve onların olmamasını istediğimiz için bu böyledir. Karanlığın düşünceleri, bizleri ilgilendirmediği için, bu böyledir. Onlara uymak istemediğimiz için sadece rahmani (pozitif ve müspet) değerlerin yanındayız.

SONSUZ SEVGİLERİMLE VE SONSUZ SAYGILARIMLA;
MUSTAFA KEMAL İZGİ / 16 Tem Pzt 2012 / 17:30



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Göstergebilim ve Sanat
Hüzün, Heyecan ve Aşk'ın Derinlikleri
Türk Milleti'nin Öz'ü
Kimleri Sevdin?
İnandım
Sonsuz Değerler
Cennet'in Hakikati
Türk Kültür ve Sanat Medeniyeti
Şiir Nedir?
Seslenişim Bitmedi

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Nergisin Kokusu [Şiir]
Sevinçlerin Çağrısı [Şiir]
Işıltılar Arasında [Şiir]
Çocuk Kapli Büyükler [Şiir]
Günışığının İlhamı [Şiir]
Sonu Olmayan Bir Filmin, Sonu Olmayan Şiiri... [Şiir]
Her Şey An'da [Şiir]
... Okuduk... [Şiir]
Rahmani Varlıklara [Şiir]
Yeni Çağ'a Serzeniş [Şiir]


Mustafa Kemal İzgi kimdir?

Aynı sevgiden aynı sevgiye bir bağ aramızdaki, Düşler ötesinden seslenen gönüllerin sahnesi.

Etkilendiği Yazarlar:
Barış Manço, Timur Selçuk, Elif Şafak


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Mustafa Kemal İzgi, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.