..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > kemal




24 Þubat 2003
Düþ  
Prensesim'e

kemal


Bugün doloaþmak için bambaþka hislerle yola çýkýyorum.......


:BDDH:
Bugün dolaþmak için bambaþka hislerle yola çýkýyorum.Her zamankinden farklý bir gün gibi.Ýçimde bir boþluk hissediyorum,bir yalnýzlýk.Nedenini bilmiyorum.Havadandýr belkide...Kafamý kaldýrýp yukarý bakýyorum.Gökyüzü yaðmurun habercisi.Aldýrmýyor,yürümeye devam ediyorum,istasyona doðru.
Bir banliyö trenine binip dolaþmak istiyorum.Vardýðýmda bir garda en sýk rastlanan manzaralardan birini görüyorum.Uzak illere giden bir tren hareket etmek üzere.Bekleyenler var birde gidenler.Hep düþünmüþümdür hangisi daha zor diye.Gitmek mi yoksa gidenin ardýndan bakmak mý? Ne olursa olsun ayrýlýk acýsýnýn en sýk yaþandýðý yer burasýdýr herhalde.
Ýki sevgili var vagonun önünde.Birbirlerine sarýlmýþlar hiç ayrýlmamacasýna.Aðlýyor genç kýz.Hangisi gidiyor belli deðil.Adam teselli sözcükleri söylüyor,olmuyor...Göz yaþlarý damlýyor sonunda adamýn paltosuna.Belkide ayrýlýrken býrakýlan en deðerli hediyedir göz yaþlarý,birkaç dakika sonra artýk yanýnda olmayacak sevgiliden kalan....
Baþka bir vagon...Önünde eþini ve çocuðunu memlekete yollamak zorunda kalan bir baba.Adamla kadýn aðlýyor.Çocuk olanlardan habersiz.Hangisine sarýlacaðýný bilemeyen baba,kendilerine iyi bakmalarýný söylüyor bir yandan.Ýzliyorum bir süre.Sonra onlar gibi aðlamamak için hýzla uzaklaþýyorum.
Kalkmak üzere olan bir banliyö trenine biniyorum.Ýlk arana þey boþ bir koltuktur herhalde.Bende öyle yapýyorum.Cam kenarýndaki koltuða oturup bekliyorum.Alýþýlmýþ bir banliyö treni iþte.Üzeri yazýlmýþ koltuklarý olan,kapýlarý bozuk,kýrýk camýndan giren rüzgarla dýþarýyý aratmayan bir vagon.Kaç senelik kim bilir??Üzerinde yýllarýn yorgunluðu ...Þehrin ücra köþelerine sürgün sanki...
Tren hareket ediyor sonunda.Ýçeridekilere bakýyorum sonra.Cama baþýný dayamýþ uyuyan þu adam,kýrk yaþlarýnda.Yamalý paltosuna sarýlmýþ,üzerindek soluk giysileri gizlercesine.Oyuncaðý elinden alýnmýþ çocuk gibi,dudaklarýnda bir hüzün.Kimbilir hangi rüyalara dalmýþ?Uyandýðýnda devam edeceðini bildiði kabustan korkuyor olmalý.... Sonra arkada gazetesini okumaya çalýþan bir baþkasý.Karýþtýrdýðý sayfalarda umut arýyor sanki.Aradýðýný bulamamýþ olmalý ki okuduklarýndan hoþnutsuz. Ýki kadýn var onun önünde,biri çocuðuna sarýlmýþ.Sohbet ediyorlar.Akþam ne piþirsem tasasý olmalý konu.Sýradan ama çözümü zor onlar için.Çocuk anlatýlanlardan habersiz uyuyor.
Yüzlerine bakýyorumda,hepsinde belli belirsiz ama ayný anlama gelen bir ifade...Sanki hepsinde ayný sýkýntý ayný kaygýlar var.Nedenini bilmediðim þekilde mutsuz bu insanlar.
Tren ilerliyor hala.Camdan dýþarý bakýyorum bir ara.Yaðmur baþlamýþ.Trenin kirli camýna çarpan yaðmur damlalarý önce daðýlýyorlar.Sonra süzülüp aþaðý iniyorlar.Trendeki insanalarýn yüreklerindeki gözyaþlarý sanki yaðmur.
Tren duruyor bu sýrada.Ýnenler,binenler..Ýnsanlar farklý ama deðiþmeyen tek þey yüzlerdeki ifade sanýrým.Kalabalýklaþtý içerisi.Tren hareket ediyor ve yine dýþarý çeviriyorum gözlerimi.Yaðmur sürüyor hala.Gözlerim bu sefer yaðmur damlalarý arkasýndaki þehrin görünmeyen yüzüne takýlýyor.
Eski ahþap evlerin yanýndan geçiyoruz þimdi. Bozuk toprak yollarýnda yaðmur sularýnýn dereleþtiði,bilgisayar oyunu yerine hala gazoz kapaðý oynayan,oynamak zorunda kalan çocuklarýn olduðu sokaklar. Hýzla giderken içerideki dilencinin sesiyle kendime geliyorum.Kör dilenci yanýndaki ufak çocukla dolaþýp yardým istiyor insanlardan.Hayýr dualarý okuyor herkese.Ýnsanlarýn dikkatini çekiyor önce.Bir süre bakýyor sonra kafalarýný çevirip yine kendi kaygýlarýna gömülüyorlar.Herkesin kendine göre nice büyük dertleri var çünkü.
Tren duruyor bu arada.Ýnenler,binenler...Daha da kalabalýklaþtý içerisi.Sýkýlýyorum ve ben de iniyorum.
Yaðmu hýzýný arttýrmýþ dýþarýda,ýslanmaya baþlýyorum.Nereye gidecektim,ne yapacaktým,unutuyorum hepsini.Tren uzaklaþýrken yürümeye baþlýyorum.
Nedense bir gariplik var bende bugün.Yaðmurdan mýdýr nedir?Oysa güzel bir gün baþalamýþtý benim için.Nedir beni bu kadar hüzünlendiren,anlayamýyorum...Sabahki yalnýzlýk çöktü iyice üzerime.Gözlerimin dolduðunu hisseiyorum þimdi.Yaðmur damlalarý saçlarýmdan süzülüp yüzüme akýyor.Boðazým düðümleniyor,yutkunuyorum.Gözlerimden bir iki damla yaþýn süzüldüðünü hissediyorum sonunda.Gözyaþlarým yaðmurla birleþip göðsüme akýyor ama hiçbiri dindiremiyor yüreðimdeki sebepsiz yangýný.Neden bugün böyleyim ben?Neden aðlýyorum?Niye konuþamýyorum diye düþünüyorum....Uyanýyorum....



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anlatabilsem...
Bitti
Nasýl Aþýk Olunur?
Kar
Son

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nokta [Öykü]


kemal kimdir?

yazým tecrübesi yerine aþýk yüreðimi ortaya koyuyorum. . . ÇÜNKÜ,ONU ÇOK SEVÝYORUM. . . . . . . . . . . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
cezmi ersöz


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kemal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.