..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýste, sana verilecektir; Ara, bulacaksýndýr; Çal ve kapý sana açýlacaktýr -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Kerem DURMAZ




16 Ocak 2005
Yalnýzlýðýn Çalýntý Düþleri  
Düþ hýrsýzlarýna...

Kerem DURMAZ


Benim yalnýzlýðým sendin ve ben senin yaþamdaki her þey gibi etten, kemikten ve ihanetten varolmaný istiyordum. Ben seni seviyordum...


:CACF:
   Herkes yaþayabilirken yalnýzlýðýný yaþayamýyor olmak canýmý acýtýyordu. Bunlarý sana niye yazdýðýmý, senin kim olduðunu ve bir gün gelip de seni bulup bulamayacaðýmý bilmiyorum ama bütün yazacaklarýmý sana yazýyorum. Sen kim olduðunu buradaki tüm satýrlarý anladýðýn zaman bileceksin, yani benim çözemediðim bulmacayý sen çözeceksin.
   Seni hep arýyorum; yýllardýr nerde olduðunu, kim olduðunu bilmeden. Denizin ortasýnda ufacýk bir kurtarma botunun içinde mahsur kalmýþ kazazedenin, ayaklarýný basabileceði saðlam bir kara parçasýsýn benim için, ama hala her yan deniz, her yaným su ve tuz. Bu yolculuk, daha doðrusu bu kayboluþ, baþladýðý andan itibaren zevkle acýyý bir arada sundu bana. Kayboluþumun baþlarýnda kendimi aradýðýmý düþünüyordum zaten bu yolumu kaybetmemde etkili oldu. Ben baþýndan beri seni aradýðýmý çok sonra fark ettim, bunu fark ettikten sonra kabullenebilmemse daha uzun bir zaman dilimini kapsadý. Ne yani; bir gece rüyamda tenini, bedenini, gözlerini deðil, sadece ve sadece beni anladýðýný gördüðüm bir þeyi, tarifi, ismi, cismi olmayan bir þeyi aramakla mý geçirecektim günlerimi. Böyle bir durumu, aný, ne dersen de; kabullenemezdim. Kabullenmedim de zaten, uzun süre kabullenmedim, peki sonra! Gerçek tüm aðýrlýðýyla her geçen gün biraz daha bastýrdý. Artýk anlamýþtým ben seni arýyordum. Sonrasýysa daha büyük yýkýmlara gebeydi zaten.
   Seni aradýðýmý anladýðým andan itibaren tanýdýðým, tanýþtýðým her insana sürekli bir þeyler anlatýyor, anlatýyordum… sonra onlardan herhangi birinin sen olmadýðýný anlayýp bir insanýn üstüne daha çizgi çekiyordum. Sevgililerimle seviþirken onlarýn gözlerinin içine bakýyor sürekli bakýyordum, sen olmadýðýný anlayýnca bir kez daha yýkýlýyordum ve yine hayal kýrýklýðý...
   Bir süre sonra her þey benim kontrolümden çýkmýþtý. Dostlarým, ailem, sevgililerim beni alkolik olmakla, uyuþturucu baðýmlýlýðýyla suçluyorlardý. Halbuki benim, sýrf onlara katlanabilmek için uçtuðumu bilmiyorlardý ve herkes yaþayabilirken yalnýzlýðýný, yaþayamýyor olmak canýmý acýtýyordu...
   Bir gece bir þey oldu ve ben artýk “baðýmlýlýklarýmdan” kurtulmaya karar verdim. O gece olan da ayný senin gibi sadece bir þeydi; tarifi, ismi, cismi olmayan bir þey... Sonrasý yavaþ yavaþ geldi. Biraz uyanýþ biraz batýþtý bu aslýnda. Tüm baðýmlýlýklarýmdan kurtulmaya baþlamýþtým: uyuþturucu, alkol, sigara, sevgililerim, dostlarým, ailem, ilkelerim ve ihanetlerim... Evet hepsinden kurtuluyordum ama senden bir türlü kurtulamadým. Artýk sadece sen ve ben vardýk. Daha doðrusu sen yoktun ben vardým...
   Ben inatla devam ettim seni aramaya ve bulamamaya. Sonra sen yine ortaya çýktýn düþlerimde. Aynen ilk ortaya çýkýþýn gibi etten ve kemikten deðildin, ben düþlerimde seni görüyordum ama sen bana görünmüyordun. Bir süre böyle geçti ve sen bir zaman sonra düþlerimi çalmaya baþladýn. Sen düþlerimi çalýyordun, ben bir þey yapamýyordum. Düþlerimde seni görüyordum, sen bana görünmüyordun. Etten ve kemikten deðildin. Biliyordum. Belki bana biraz daha ipucu vermiþ olsan, bu güne kadar seni bulacaðýmdan korkuyordun.
   Sen düþlerimi çalmaya baþladýðýn gün, ben intikam almak için baþkalarýnýn düþlerini çalmaya baþladým. Ýntikam sevmediðim bir duyguydu ama sen beni anladýðýn halde benim düþlerimi çalýyordun. Ben de sana göre yaptým intikam planýmý ve ben artýk anladýðým insanlarýn düþlerini çalýyordum. Ýþte o zaman anladým; bu iþin senin için ne kadar zor olduðunu. Çünkü sen benden çaldýðýn her düþte kendinden de bir þeyler çalýyordun. Ben de baþkalarýnýn düþlerini çalarken, her seferinde kendimden bir þeyler çalýyordum.
   Herkes yaþayabilirken yalnýzlýðýný yaþayamamak canýmý acýtýyordu. Sen benden ve kendinden çaldýklarýnla yaþayabiliyordun. Ben baþkalarýndan çaldýklarýmla yaþayamýyordum ve o zaman karar verdim çaldýklarýmý sahiplerine geri vermeye. Sanki ben onlardan çaldýklarýmý geri verince kendimden çaldýklarýmý da sahibine verebilecekmiþim gibi... Zaten bunu bildiðin için benden aldýðýn hiçbir þeyi geri vermedin. Benden çaldýklarýnýn tek birini bana geri versen seni bulacaðýmdan korkuyordun.
   Ben çaldýklarýmýn yüküyle ve onlardan arta kalan boþlukla karanlýða biraz daha gömülürken, benim için tek ýþýkmýþ gibi görünmeye devam ediyordun ve ben hala seni arýyordum. Bir gün, bir ýþýk aramaktan vazgeçersem; karanlýðýn da ortadan kaybolacaðýný düþündüm. Benim için tek kurtuluþ seni aramaktan vazgeçmek. Vazgeçtim! Senin yerini yeni dostlarla, sevgililerle doldurdum. Tüm varlýðýmla onlara tutundum. Beni anlayýp anlamadýklarýný düþünmeden, onlarý yargýlamadan, anlamlandýrmaya çalýþmadan tutundum onlara. Her anýmý onlarla geçiriyor, senin girebileceðin her boþluða onlarý dolduruyordum. Sýrf düþlerime girip onlarý çalmaman için, düþ kurmuyordum, uyumuyordum. Senin sýzabileceðin her kuytuya karanlýðý dolduruyordum. Bir þeyi anlamýþtým; sen karanlýktan korkuyordun. Öyle olmasa beni çoktan gelip kurtarýrdýn. Çünkü ben senle ilgili bir þeyi daha anlamýþtým; sen de bana mahkumdun. Ancak benimle varolabilirdin ve benim yok oluþum senin de yok oluþun sayýlýyordu. Bunlarý anladýðým an seni aramak daha kolaylaþmýþtý. Çünkü senin, benim yok oluþ anlarýmda beni kurtaracaðýný biliyordum. Beni ancak birkaç basamak çekebiliyordun yukarý; çünkü sen karanlýktan korkuyordun. Yine de beni o karanlýktan kurtarabilecek kadar cesurdun ve bir o kadar da bana baðýmlýydýn. Aramýzda tek fark vardý, ben baðýmlýlýklarýmdan kurtulabiliyordum ama sen varolabilmek için bana mahkumdun...
   Sonra bir gece yine bir þey oldu ve ben bu sefer tüm baðýmlýlýklarýmdan kurtulmaya karar verdim. O gece olan þey de ayný senin gibi bir þeydi. Tarifi, ismi, cismi olmayan bir þey. Sonrasý birden geldi ve ben o gece kendimi yok edip son baðýmlýlýðýmdan da kurtuldum. Herkes yaþayabilirken yalnýzlýðýný, yaþayamadýðýmý sanmak canýmý acýtýyordu... Sonrasý birden geldi. Çünkü ben o gece ilk kez yalnýzlýðýmý yaþamak istemedim. Benim yalnýzlýðým sendin ve ben senin yaþamdaki her þey gibi etten, kemikten ve ihanetten varolmaný istiyordum.
Ben seni seviyordum...
Ocak/2002



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mektup


Kerem DURMAZ kimdir?

Çalýntý düþlerden yorgun, emekli düþ hýrsýzý. Artýk sadece kendi düþlerine yardým yataklýk ediyor. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Murathan MUNGAN, Sunay AKIN, onlar gibi yazabilsem keþke.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kerem DURMAZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.