..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karþýlaþýlan bir konuktur. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > nalan gök




30 Mayýs 2007
Tepe Kirazým - Amasya Elmam - Annem  
nalan gök
Ne zaman bir reyhan kokusu duysam, annem kokar her yan.


:BJDD:
Bu gün anneler günü. Kaç yýl oldu, elini öpüp gününü kutlamayalý? Bir kuru telefon konuþmasýyla avuntu- anne kokusundan, anne dokunuþundan, anne bakýþýndan uzak.
Artýk o bakýþlarý, dokunuþlarý ben kýzýma gösteriyorum-çalýþýyorum.
Eskiden annemle olan diyaloglarýmýzda sorun yaþadýðýmýz zamanlarda söylediði bir söz vardý; “Anne olduðun zaman beni daha iyi anlarsýn.” Yaklaþýk altý yaþýnda bir kýzým var ve annemin o zamanlar söylediklerini o kadar iyi anlýyorum ki. Þimdi annem yaptýðýnda kýzdýðým ne kadar davranýþ varsa hemen hepsini ben de yapýyorum. Ve umarým annemin beni yetiþtirdiði gibi sevgi dolu olarak yetiþtirebilirim kýzýmý. Þu anda annem yanýmda deðil ama beni ve duygularýmý hissedebildiðinden eminim.
Annem hayatýný nerdeyse bize adanmýþ olarak geçirir, týpký hepimizin annesinin olduðu gibi. Sabah erken kalkar, kahvaltýda herkesin sevdiði yiyecekleri hazýrlamak için ayrý ayrý özen gösterir ve bunlarý haz alarak yapar. Aðzýndan bir þikayet , bir yüksünme sözü duyulmaz.Þimdi bile, onca yýldýr ayrý bir aile kurmama raðmen hala bahçedeki kahvaltý masasýna çatalým kaþýðým konur.Ve ben gönlümü o çatala kaþýða emanet býrakýrým.Annemin sevgisini doya doya benim yerime yaþasýnlar diye.”Annem” deyip annesine sarýlanlarý gördükçe burnumun direkleri sýzlar.
Ne zaman bir reyhan kokusu duysam, annem kokar her yan. Bir an gider gelirim yanýna. Sizler için de öyledir bilirim.Kim onun sevgisinin yerini doldurabilir ki. Kim gözlerimin içine onun gibi bakabilir ? Kim gözlerinizin içine anneleriniz gibi bakabilir ?
Baksa bile onun bakýþý kadar içinizi ýsýtabilir mi? Hangi aþk, hangi sevda bu kadar kalýcý, bu kadar katýksýz, bu kadar karþýlýksýz ve sevgi dolu olabilir?
Onlar deðil midir, hastalandýðýmýzda sabahlara kadar bekleyen? Onlar deðil midir, elinin bütün hüneriyle bize giysiler hazýrlayýp giydiren? Kaprislerimiz uðruna eþiyle , akrabalarýyla karþý karþýya gelmeyi göze alan da yine onlardýr. Düþünüyorum da benim için yaptýklarýný nasýl ödeyebilirim diye, bir çýkar yol bulamýyorum. Sað omuzum yorulunca, sol omzuma alsam; sol omuzum yorulunca sað omzuma alsam, götürüp getirsem Kabe’ye kadar yine de ödeyebilmiþ olmam mümkün deðil hakkýný.
Bilir misiniz; hayatta kimse için eðmedim ben baþýmý; ne amire , ne memura.Bir tek onun elini öpmek için eðilir baþým.Annem benim, bugün ve daima baþýmýn üstündedir yerin.Dileðim odur ki, ömrünün sonuna kadar kalbini kýrmamayý baþarabilirim.Bunu hak eden birisi varsa eðer, senden baþkasý olamaz.
Caným benim Tepe Kirazým-Amasya Elmam,annem bensiz geçti bir anneler günün daha.Kutlu olsun.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Berfinime
Bebeðime
Yorumsuz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kan Kýrmýzý Gelincikler
Yakýn Tarihim Kayýp - Hükümsüz Deðildir
Aþk Bir Büyü Mü?
Hüzün Demi
Çeþm Ý Cihan
Her Ölüm, Erken Ölümdür
Cevabýný Bilen Beri Gelsin
"Kýzlarýn Tatlý Zamaný ""
Mutlu Haberler de Ýstiyorum. Lütfen...
"Vatan Saðolsun"

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Berfin'im [Þiir]
Adým Mayýs [Þiir]
Aþk Mevsimi [Þiir]
Meraklý Kelebek [Þiir]
Müsemma [Þiir]
Alýþveriþ [Þiir]
Kahramanýma [Þiir]
Ýntizar [Þiir]
Düþümde Sen [Þiir]
Aþka Davet [Þiir]


nalan gök kimdir?

Yazar deðilim. Keþke. . . Sadece duygularýmý paylaþmak istiyorum

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan güneþ, açan çiçek, yaðan ya da yaðmayan yaðmur, yapraklarda ki çið tanesi, bir gülün kokusu,bir bebeðin dokunuþu,sýcak bir ekmeðin buðusu, akan suyun þýrýltýsý....


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © nalan gök, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.