..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Barýþý bulacaðýz. Melekleri duyacaðýz, göðün elmaslarla parladýðýný göreceðiz. -Çehov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
561 
 Totem Ýlah Mamon 1  (Bayram Kaya)

Sürü gücünden kopan serseri yapýlarýn içinde; ya da sürüden kopan öbek yapýlarýn içinde; kaba olan sürü gücünün yerine anlamlý bir soyut mana gücü ortaya kondu. Totem, öbeðin kendi davranýþlarýný sürü gücü yerine bu tür bir mana düþüncesi ile öbek alaný içinde, yalýtýlmýþ olmasýydý.
562 
 Boþluk Enerjisi 13  (Bayram Kaya)

Bir durumu veya konu edilen bir sorunu yahut açýklýða kavuþturulmak istenen bir karmaþýklýðý ölçekli ve belirli yapmalýyýz. Bu kurala göre sosyal alanda birbirine eðim eden, birbirinin zýttý olan durumla iki ayrý etkinlik ve etkinlik alanlarýn bütünlüðü vardýr.
563 
 Kavram Karýþýklýðý ve Toplumsal Gerileme  (Cemal Zöngür)

Edebiyat (Lingustik) Bilimi; düþünceleri temsil eden kelime ve cümlelerin anlamsal kavramlarýnýn, her toplumun bilgi, bilinç, özgürlük ve sosyal yapýlarýna göre zenginleþtiðini ifade eder.
564 
 Totemden Kült Merkezlerine Dönüþ 1  (Bayram Kaya)

Her þey birden ortaya çýkmamýþtý. insanýn rahim içi bebeklik çocukluk delikanlýlýk yetiþkinlik yaþlýlýk ve çöküþ dönemi geçirmesi gibi insanlýk tarihi de bu türden dönemler içinde geçmiþtir. Ýþte bu anlatýlanlar bu dönemlere iliþkin süreçlinlerdir. Sürü dönemi totem döneme baþlamakla sosyal yaþam ay yuka çýkmýþtý. Totem dönem ön ittifaklarla kült merkezlerine dönüþmüþtü. Ve...
565 
 Kolektif Alan 05  (Bayram Kaya)

Para adamlýðýyla birlikte sisteme sahiplik baðlamýnda yeni bir mana modülasyonu yüklenmiþti. Bu anlayýþ "para sahibi Mamon" söylemli olan bir maneviyat anlayýþýdýr. Köleci mülkün sahibi El' e karþý, burjuva atýflý para sahibi Mamon'du.
566 
 Süreçlere Bir de Böyle Bakýn 1  (Bayram Kaya)

Evrensel oluþmanýn dinamizmi ve yasalarý þu veya bu durumla þu veya bu görünümle her þeyin temelindeydiler. Ve her þey her bir farklý tekrarlarýyla enerjinin akýþ yönünde gerçekleþiyordu.
567 
 Köleci Sistemin Uyarýcýlarý 5  (Bayram Kaya)

Kaderli olmak, bir nasip iþi; bir þans iþi talihti. Talih ya sizden yanaydý ya deðildi. Bu yeni þans herkese göre olur eski ilahýn yeni olan Mamon versiyonuyla El ve El Baal oluþla Mamon olmasýydý. Herkesin kaderi (talihi) kiþinin kendi Mamon'uydu. Mamon kiþinin kaderinin talihinin yaratýcýsý olmakla, felekti. Felek olan bir güçtü. Kader olan felek, çarký felek olmakla döne döne kaderleri belirliyordu.
568 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 1  (Bayram Kaya)

Teori her zaman yüzde yüze yakýn doðrulukla ama hep yüzde yüz olmayan deðerle örneðin %99,99 deðeri aþamayan bir doðruluk olarak görülür. Ki mutlaka öyle olmalý. Teori bir yasanýn, neden ve nasýl öyle oluþunu açýklar.
569 
 Seçme Ayýklama  (Bayram Kaya)

Seleksiyon dediðimiz mekanizmayý nasýl anlamalýyýz? Bunu birim olaylara nasýl yaslamalýyýz? Doðanýn diyalektiði nasýl bilinçlenir. Bu yazýyý okuduðumuzda bunlarý anlayýp bunlarýn kývýlcýmlaþmalarýný oluþturmalýyýz.
570 
 Mantýðýný Oluþma 3  (Bayram Kaya)

Bu Parçalar dünyasýnýn entegreleri makro evrendeki çevresel etkili giriþmeleriyle yeni bir akýl, yeni bir düþünceye evrimdi. Artýk makro dünyada þeyler evrimseldi, öznellik evrimseldi. Evrim bir yasaydý.
571 
 Tarihi Kulluk Sözleþmesi 3  (Bayram Kaya)

Bu nesnel ve yasal yere oturan; buraya oturmakla eski inþa oluþun nesnel alan etkisini doðrudan kazanýr. Yani doðan görünümlü þahin olur. Þahin buraya oturmakla üzerine konduðu aðacýn alan etkili devinmesini de kazanmak gibi yeni bir devinim görünümü kazanýr. Kazandýðý bu devinim etkisiyle buraya oturan þey ön ittifaklý nesnel oluþa göre davranmanýn iradesini de kullanan bir meþruiyet olur.
572 
 Alan, Alan Etkisi ve Alan Yönü 10  (Bayram Kaya)

Zýddýyla beliren yasalar bizim bilincimizde ve bizden baðýmsýzdýlar. Üretim hareketi ve tüketim bu yasaya göre zorunlu bir var oluþtular. Enfeksiyon üretmeden paylaþým aþamasýna çöreklenecekti. Çöreklenmesini meþru kýlmak içinde kolektif sahipliðin karþýsýnda El marifetli söylem enerji ile kiþi sahipliðini dikecekti. Kolektif etkili üretim içinde kiþi sahipli emek gücünün tüketen pay almasý yerine, mal sahipliðinin takdir ve lütfu olan akýl oyunlarý ortaya kondu. Bu sübjektif ve ilinekti bir mana söylemli bir enerji akýþýnýn etki alanýnýn ortaya konmasýydý.
573 
 Anlamak Gerek 10 - 11  (Bayram Kaya)

Bu tür birlik içinde yapýlan eylemler, birlik içinde gösterilecek akýllar ve kullanýlacak teknik donanýmlar; birleþmenin gücünü büyütüyordu. Yalýn olan her bir tutum yan yana konmakla birikir. Biriken yan yana þablon þema ve onun öznel imajlarý, að gözü baðýntýsý içinde birbiri ile bir arada giriþir. Yan yana ve iliþkin her bir kalýp sentezli parça süreçler giderek diðeriyle birlikte yanýna yeni baðýntýlar almakla eylem kýlavuzu bilinç olacaktý.
574 
 Totemi Yapýnýn Bir Özelliðine, Büyüteç Tutmak  (Bayram Kaya)

Totem kavramý, gerek kendisinden sonraki dönemler içindeki, kendisinden zemin yansýmasýyla geliþip, sýnýfsal bir sosyo toplum zeminine hitap eden dinlerce ve gerekse de sýradan insan bilmezliðince hayli kirletilmiþ bir kavramdýr. Oysa bu kavram olmadan, ilkti hiçbir sosyal sistem, sonra da sosyo-tolumsa süreçler düzenli biçimde baþlatýlamazdý. Totem, dýþtan size yansýyan alan durumla, sizin bencil beniniz olan güdülerin, siz dýþýnda sizler gibi kiþiler alanýnda; eðilimler kesiþim düzenlenemesi oluþla; sosyal elliðin ilk þekil ve kalýp alma biçimidir. Totem ne elle yapýlan bir yontu, ne de bir puttur. Bunlar daha sonraki süreç çarpýtmalarýnýn ökülte anlayýþlarýyle bir zamanki sosyo nesnel olan gerçekliðin, unutulmasý söylemleridirler. Bkz: Totem ve tabu. Totemi alan. Totem bir din mi? vs. oluþla bu kabilden olan yazý dizilerim gözden geçirilebilr.
575 
 Eksen Çaðý 1  (Bayram Kaya)

Böylece ilk kolektif süreçli oluþma ve öðrenme yaþantý aþmasý kiþi benci donanýmlara dönüþmekle kiþi sahipli benciliðin güdümüne girdi. Kolektif ilik sürecin deðiþmez yapý taþýydý. Ama kullanýmý kiþi özeline indirgenmiþti. Emeðin sistem belirleyiciliðini eksene aldýkça sakýncasý yoktu. Kolektif ilik kendi kendisini öðrenmekle; kendisini düþünsel anlayýþlý imge süreçler içinde kiþiye aktarmaya baþladý.
576 
 Mantýðýnýoluþma 12  (Bayram Kaya)

Bilinç bütüne göre; parça kadar olmakla eksik noksan olup gerilimledir. Durumladýr (potansiyeldir). Gerilim, eylem kadarla potansiyel ve akýþ ile birleþme ya da ayrýlmadýr. Çekmedir, itmedir. Olumlu olumsuzdur. Ya da olum lama veya olumsuz lamadýr.
577 
 Ortak Akýl ve Ön Koþul 5  (Bayram Kaya)

Bunlara cevap oluþacaksak, yani hayatý koruyacaksak; gelecekte de ve daima kolektif güce kolektif gücün koruyuculuðuna muhtaçlýðýmýz vardý. Kolektif güç vaz geçilmez bir “üçüncü ortak akýldýr.
578 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 3  (Bayram Kaya)

3-Hayat çevreden çok az bir kýsmý yalýtmakla vardýr (daha az dýþ çevre veya dýþ dünya iliþkisi olmakla vardýr).
579 
 Anlamak Gerek 56  (Bayram Kaya)

Totem alan içinde ortaya konan iþ birliði temel düzlem iliþkileri iþ birliðiydi. Ve böylece totem alan içi iþ birliði nedenle kolektif birim zamanýn avantajlarý ortaya kondu. Bu avantajý nedenle totem grup büyük hayvanlar avlayabiliyordu. Bu fazladan bir av veya yiyecek artýsý ve fazlasýydý. Grup üyelerinin aklý geride kalmadan ve daha güvenli þekilde biraz daha uzun süreli bir meyve, ot, kök, börtü, böcek toplamanýn, salýným büyütmekle biraz daha uzaklara gitmenin artýsýný ortaya koyma olanaðýný elde etmiþti.
580 
 Yapýnýn Temelinde Ne Var? 3  (Bayram Kaya)

Görecelik bir çeliþme türüdür. Söz gelimi saf madde yoktur. Saf dediðimiz oksijen, altýn vs. ayný atom yapýsýna ait; belli enerji düzeyli oluþlarýndan ötürü, þeyler bu tür atom sal yapýlarýndan dolayý saftýrlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.