..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðýn hangi filizi köreltilmek istenmiþse, tersine o filiz daha gür büyümüþtür. -Freud
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Kâmuran Esen




14 Eylül 2012
Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü - Ýslami Günlük  
Ýslami bisiklet olur da Ýslami Günlük olmaz mý!

Kâmuran Esen


Böyle olur olmaz her þeyin önüne, arkasýna dini- Ýslâmi gibi sözcükler getirerek; dinimizi politikaya, ekonomiye, eðitime âlet ederek dinimize zarar veriyorlar. Biz buna garþý çýkýnca da, bizi din karþýtý gibi görüyorlar.


:ACAG:
Sevgili günlüðüm,
Gýrk yýl düþünsem, Ýslâmi günlük yazacaðým aklýma gelmezdi. Eþeðin aklýna garpuz kabuðu getirirsen, iþde böyle olur. Bugün pisikolocim çok bozuk. Hanidir bozukdu da zaten, bugün iyice bozuldu. Benim pisikolocim de, bizim duvar sehedi gibi. Hiç ayarý yok. Bi bak ileri gitmiþ, bi bak geri galmýþ; bi bak, bu sefer de hepden durmuþ.

Gastelere þöyle bi göz atdým, Allah rýzasý için hayýrlý bi haber yok. Ýkdidar yanlýsý gasteler okursan, ohooo her yer güllük gülistanlýk da, kazýn ayaðý hiç de öyle deðil. “Deðirmencinin evine hayýrlý haber gelmez.” hesabý, bize de þöyle mücdeli bi haber veren olmaz. Ihhh!

Þinci gelelim pisikolocimin neden bozuk olduðuna. Ders kitaplarýnda yeni düzenlemeye gitmiþle. Yeni düzenleme deyince, bil ki iþin içinde baþka bir iþ var. Artýk ders kitaplarýnda, “Atatürk ilke ve inkýlaplarýna; laik, sosyal, hukuk devletine uygun olma” kriteri aranmayacakmýþ. Hiç þaþýrmadým. Çünkü; çavdar ununun baklavasý böyle olur.

Orduevlerindeki 30 Aðustos resepsiyonlarýnda Onuncu Yýl Marþý yada Zafer Marþýyla kesilen pasta, T. Erdoðan'ýn açýlýþlarda ve sýk sýk kullandýðý bilindik bir müzik eþliðinde kesilmiþ Kayseri’de. Gel de þinci pisikolocini bozma. Buna, demirden pisikoloci olsa gene dayanmaz sevgili günlüðüm.Ya Milli Eð. Bakanýnýn dediklerine ne demeli? 4+4+4’e garþý çýkanlar için, "Vatandaþlarýmýzýn çoðunluðu bizi destekliyor. Eleþtirilerin bir kýsmý PKK kaynaklý. Bir de laikçi kesim bu reformdan rahatsýz oluyor" demiþ. Yani lâik(çi)leri PKK’yle bir dutmuþ. Buna pisikoloci mi dayanýr?

Ýzmir’in Kurtuluþ Gününde; Hükümet Konaðý’na Türk Bayraðý çekilmeyeceði haberine vatandaþ garþý çýkýnca, Ertuðrul Günay’ýn izniyle bayrak çekilmiþ. Atatürk’e çelenk koymak izne baðlý, bayrak çekmek izne baðlý. Ama, Afyon’da 25 þehit verdiðimiz günlerde, vali beyin genel kurmay baþkanýna kilim hediye etme densizliði izne baðlý deðil. Ýþte bu haberleri okuyunca pisikolocim hepden bozuldu sevgili günlüðüm.

Daha hangi birini anlatayým! Afyonkarahisar'daki patlama için, Orman ve Su Bakaný Eroðlu "Olay terör saldýrýsý deðil. Hindistan, Pakistan'da sýkça yaþanan olaylar gibi bir olaydýr. Bir el bombasýnýn yere düþmesi sonucu meydana gelmiþ.Takdiri ilâhi” dedi. Sanki su borusu patlamýþ gibi konuþdu.Üstelik; yangýn daha devam ederken, üstelik olay yerine henüz hiç kimse- býrakýn incele yapmayý- yaklaþamamýþken.

Hele bi de Ýslâmi bisiklet saçmalýðý var ki, evlere þenlik .Yýldýz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alparslan Açýkgenç: ” Ýslami bir bisiklet üretilebilir. Ýslam'a göre ameller niyete göredir. Allah'ýn rýzasýný gözeterek ve insanlara faydalý olmasý öncelenerek üretilen bir bisiklet, Ýslami bisiklet olur. “ demiþ.Gel de gülme. Baþka biri de “Bindik bir alamete, gidiyoruz kýyamete” sözleriyle insan, teknolojinin esaretine girmiþ. Teknoloji; insanýn asli yapýsýný, fýtratýný deðiþtirmeye baþladý. Ýnsanýn asli yapýsýný deðiþtiren teknoloji ve onun ürünleri Ýslami olamaz.“…Böyle olur olmaz her þeyin önüne, arkasýna dini- Ýslâmi gibi sözcükler getirerek; dinimizi politikaya, ekonomiye, eðitime âlet ederek dinimize zarar veriyorlar. Biz buna garþý çýkýnca da, bizi din karþýtý gibi görüyorlar.

Þinci gelelim, baþlýðýn neden Ýslâmi Günlük olduðuna. Bu günlüðü Allah rýzasý için yazýyom. Ýnsanlara faydalý olmayý önceleyerek yazýyom, týpký Ýslâmi bisiklet üretmek isteyenler gibi. Onun için de baþlýðý Ýslâmi Günlük koydum. Herkes yapýnca oluyo da, ben yapýnca niye olmuyo? Þinci anladýn mý, günlüðümün baþlýðýnýn neden Ýslâmi Günlük olduðunu?

Bana müsade sevgili günlüðüm. Torun kek istedi de ona kek yapýverecem. Ýslâmý kek mi diye soracan þinci. Valla adýný ne goyarsam, öyle kek olur. Türkü dinlerken yaparsam, türkü kek olur; Muhteþem Yüzyýl’ý düþünerek yaparsam, Hürrem Sultam Keki olur; Memet Amca’na söylenerek yaparsam, Memet Amca Keki olur. Denizde gum tükenir, keke koyacak isim tükenmez .

Hadi hoþca gal. Öpüyom gözlerinden. Ýslâmý öpücük mü diye sorup da günaha sokma beni. Benim günahlarým bana yeter. Ihhh!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Erkeðin Birkaç Eþinden Biri Olmak
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil?
Erkekler Þalvar ve Cüppe Giysin
Rtük'ün Saçmalýklarý
Moraliniz mi Bozuk?o Halde Gazete Okuyun!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ü Anlatabilmek
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?
Dünya Kadýnlar Günü
Alanya'da Turizm Suratýmda Nasýl Patladý!
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.