..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Baþka dillerle ilgili hiçbir þey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir þey bilmiyorlar. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > seyfullah ÇALIÞKAN




9 Ekim 2003
Geceye Küsemem  
seyfullah ÇALIÞKAN
Balýkçý kahvelerinin, sahil lokantalarýnýn ýþýklarý denizde renkli çizgiler gibi uzuyordu. Limanda kendimle konuþurken, ay deniz karanlýðýndan sýrmalarla süslü elbisesini çýkarýyordu. Bir aya baktým, bir denize, bir geceye... Deniz, gece, ay ko


:CJIG:

GECEYSE KÜSEMEM.
Limandayým, balýkçý kahvelerinin, lokantalarýn, meyhanelerin ýþýklarý; denize düþüp renkli iplikler gibi uzayýp gidiyor. Deniz olmak geliyor içimden, ýþýk olmak geliyor, sarhoþ olmak gelmiyor. Gerze önlerinden bir ay yükseliyor, denizi altýna boyayarak, büyüleniyorum. Bir saniyesini bile kaçýrmak istemiyorum. Aman tanrým, bu ne ihtiþamlý bir gösteri, bu ne biçim bir mucize? Bir adým bile atmadan beton setin üzerine oturdum. Ayaklarýmýn altýnda kayalarla, yosunlarla insaný deli divane eden bir deniz. Üþüyorum ama gidemem, siz de olsanýz gidemezdiniz. Sevgiliniz bile beklese çaresiz, aklýnýzdan uçup gidecektir.
         Güzelliðinde kaybolurken geceyi düþündüm, yaþadýklarýmý düþündüm. Acýyý hissetmek için, hüzünler içinde boðulmak için yaralarýmý kendim mi kanatýyordum? Oysa güzel bir yaþamým oldu benim. Açlýk çekmedim hiç örneðin, savaþlar görmedim, seller, depremler yaþamadým. Küçük bir çocukken annemi, babamý kaybetmedim, hiç yalnýz kalmadým, sevgisiz de... Özürlü birinin çilesini, sýkýntýlarýný yaþamadým, hapis yatmadým, çöpten ekmek toplamadým, sokaklarda yatmadým... Elimi kana bulamadým, taþýnmaz piþmanlýklarým bile yok.
         Bütün þanslý çocuklar gibi gidecek okullarým oldu benim. Yatýlýlýk yýllarý biraz buruktur bilirsiniz. Ekmek elden, su gölden olduktan sonra, biraz dertlenmek, yetim gibi dolaþmak okul koridorlarýnda nedir ki? Kýymetini bilmediðimi arsýzlýðýma verin, ama þanslýydým bir çoðunuzdan biliyorum. Diplomama iþ bile verdiler, yarým asýr deðil topu topu on yýl kadar sürdü züðürtlüðüm. Hem fýrýncýlara yalvarmadan ekmek  alabildim  ben, hem de günü gününe taksitlerimi ödedim.
         Beni mutsuz edecek beklentilerim yok. Umutsuzluða boðacak, peþinde koþmaktan yorulduðum düþlerim de. Borsadan çuval dolusu para kaldýrmak istemedim, büyük ikramiye gelip beni bulsun diye hayaller de kurmadým. Bütün insanlar gibi  kendime katlanamadýðým zamanlarda yaþadýðým bu kentten, bu sokaklardan kaçmayý istedim elbette. Sanki gitsem, kaçsam ne olacak? Yaþamýn bütün renkleri, bütün tatlarý vardýðým terminalde beni mi karþýlayacak? Ýþ iþte...Laf...
         Ýyice bir baktým kendime. Nefret ettiðim bir yüz bile canlanmadý gözümde. Kýzacak kimsem bile yok. Elbette içime, yüreðime alýp sokmak isteyeceðim kadar sevdiðim de. Suya sabuna iliþmeden yaþayýp gidiyorum. Benden tiksinenler var mý acaba?  Nefretini kazandýðým, alacak hesaplarý içinde olanlarým var mý? Duyduk duymadýk demeyin, bana içinde öfkesi biriken varsa eðer gelsin þimdi alsýn. Tam þimdi. Yarýn bu kadar cömert olamayabilirim, yada savunmasýz. Bu gece, bu ay, bu deniz... Ruhumu þeytana satmadým ama alýn sizin olsun, bedenimle birlikte. Bütün sözcüklerim, yüreðim sizin olsun... Bir býçak girse yüreðime tam þimdi, bir damla kaným akmaz.
         Balýkçý kahvelerinin, sahil lokantalarýnýn ýþýklarý denizde renkli çizgiler gibi uzuyordu. Limanda kendimle konuþurken, ay deniz karanlýðýndan sýrmalarla süslü elbisesini çýkarýyordu. Bir aya baktým, bir denize, bir geceye... Deniz, gece, ay konuþmaya baþladý, ben sustum...
 
Güller beni Anlar
Ocak-2002

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Gece
Gönderen: Nuket / Avustralya
2 Mayýs 2004
Opulesi yureginize asik olmamak cok zor. Mevsim de bahar...Aylardan da Nisan...Hmmmm!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dalganýn Ucunda Yuvarlanmak
Suyun Tenindeki Kelimeleri Okþamak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baþka Türlü Bir Þey
Canan
Aþký Anlatmak Haksýzlýktýr
Zaman Sen Yalansýn
Nisan"ýn Þuçu
Bahar, Badem, Çocuk
Sonbaharý Hüznün Rekleri Boyar
Mevsim Türlüsü 2
Bir Fýrtýna Tuttu Bizi
Delikanlýyý Bozan Yazýlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Tabanca [Öykü]
Saman Altýndan Aþk Yürürse [Öykü]
Raký Þiþesine Ejderha Olduk [Öykü]
Gökçeada 3 [Öykü]
Ben Ýþin Kitabýný Yazmýþtým [Öykü]
Sokarým Seni Þalvarýma Çýkarýrým Tozpembe [Öykü]
Nataþa, Mavra ve Raký [Öykü]
Öyle Pat Diye de Ölünmez ki [Öykü]
Güvercinli Yazý - 1 [Öykü]
Çaki, Çakmak, Býcak, Tarak [Öykü]


seyfullah ÇALIÞKAN kimdir?

Ben yazar falan deðilim. Yazma eðilimli biriyim. Durumum henüz tedavi gerektirecek kadar kronik hale gelmedi. .

Etkilendiði Yazarlar:
Bilmiyorum,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © seyfullah ÇALIÞKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.