..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir kuþum; uçtum yuvadan... Artýk ben nerede, eve dönme isteði nerede?.. -Leyla ve Mecnun, Fuzuli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Demirhan Ocak




8 Temmuz 2008
Tü Rtük Ýye  
Demirhan Ocak
Þimdi sevgili okurlar (sahi sizler “lar” kadar varmýsýnýz?) RTÜK kelimesinin açýlýmýný unutun, çünkü kelime olarak ne anlama geldiðinin pek bir önemi yok!... Hatta sizinle daha iyi anlaþabilmemiz için bu yazýnýn sonuna hafýzanýzdan siliniz.... Sildinizmi? Güzel o zaman, kafadan kazýk bir soru ile baþlayayým.. Hayatýmýzda kaç adet RTÜK vardýr?


:BFEJ:
Yeni RTÜK yasa tasarýsý haberini, filanca gazete “Padiþahlýk” olarak tanýmlamýþ.
Ve büyük haksýzlýk etmiþ!
Gerçekten hem RTÜK kurulu üyelerine hem de diðer muhtelif RTÜKgillere çok büyük haksýzlýk yapýlmýþtýr.
Eðer siz filanca gazetesi yazý iþleri olarak Padiþahlýk payesi daðýtacaksanýz? Bu daðýtým iþlerini adaletli yapmalýsýnýz! Aç parantez (biz ayaklarýn! Baþa bakaný Recep Tayyip Erdoðan beyefendi den, adaletli(!) daðýtým konusunda ders almanýný nacizane olarak tavsiye ederim! ) parantezi kapattýk.
Þimdi sevgili okurlar (sahi sizler “lar” kadar varmýsýnýz?) RTÜK kelimesinin açýlýmýný unutun, çünkü kelime olarak ne anlama geldiðinin pek bir önemi yok!... Hatta sizinle daha iyi anlaþabilmemiz için bu yazýnýn sonuna hafýzanýzdan siliniz....
Sildinizmi?
Güzel o zaman, kafadan kazýk bir soru ile baþlayayým..
Hayatýmýzda kaç adet RTÜK vardýr?
a) 1
b) 5
c) 10
d) 15
e) Say say bitmez.
Bence e þýkký, yani yaþamýmýzda ki her alanda bir veya birden fazla RTÜK bulunmaktadýr. Hatta zaman içerisinde “bu kadar RTÜK yetmez kardeþim” diye her bulduðumuz fýrsatta yeni yeni RTÜK’ler üretiyoruz..
YÖK’müz TÜK
Mahallemizin delikanlý abileri TÜK
Öðretmenler TÜK
Polisimiz TÜK
Ordumuz TÜK
Medyamýz TÜK
Ebeveynlerimiz TÜK
El âlem TÜK.....yani say say bitmez...

YÖK’müz: Var olma sebebi, üniversite öðrencisinin, eðitim gördüðü sistem dahil olmak üzere diðer baþka baþka zararlý! Þeylere kafa patlatýp bir sabah langadanak diye VATAN HAÝNÝ! ANARÞÝST!, TERÖRÝST! olmasýný önlemek için vardýr. Çünkü bunlar gençlerdir ve bu hayatta ne halt yiyeceklerini bilemezler... ama, ülkenin geleceði onlara emanettir..
Mahallemizin delikanlý abisi: Moda deyimi ile “mahalle baskýsý” en kanlý þekli olan gönüllü olarak mahalle zamanýný ve yeri gelince! Þehir ve ülkenin tüm namusundan (kadýnlarýndan) sorumlu olduðuna inandýðý/inandýrýldýðý için özel hayat filan dinlemeden her iþe burnunu, kolununun ve bacaðýnýn yaný sýra çoðu zamanlar da “sen ha! Bize bunu nasýl yaparsýn?” narasý eþliðinde 30 santimlik ekmek býçaðýný sokan kanlý kontrol mekanizmasýdýr.
Öðretmenlerimiz: Kiþilikli ve sorgulayan (ANARÞÝST!) nesiller yerine “saygýlý ve vatansever!” adý altýnda sünepeler yetiþtirmek için kendi aralarýnda yarýþan müfredat sevicileri....
Polisimiz: Tüm komplekslerinin acýsýný, vatandaþtan çýkartan..halk için deðil de halkýn kendisi için var olduðuna inanan/inandýrýlmýþ yasa koyucu/savcý/hakim hatta kimi zaman 4. kiþilik olarak cellat kiþiliklerini bünyesinde barýndabilmeyi baþaran kontrol mekanizmasý...
Ordumuz: Cumhuriyetin dolayýsýyla ülkenin sahibi “esas çocuk” hem siyasi yönetimin dýþýnda, ayný zamanda içinde... yeri geldiði zaman tüm kanunlarýn üzerindeki mutlak koruyucu kollayýcý olan.. Prof.Dr. Üstün Dökmen’nin çocuk eðitimi ile ilgili bir benzetmesi ayný zamanda ordumuzu da tanýmlamak için oldukça ideal. Üstün hoca ilk önce soruyor “Bonzai aðacýnýn nasýl yetiþtirildiðini biliyormusunuz?.” Sonra “aþýrý ilgi ve sevgiyle” diye devam ediyor.... iþte Ordumuzun ülkemiz demokrasi’sine Bonzai muamelesi yapan kontrol hastasý! Ebeveyni
Medyamýz: Dördüncü kuvvet olmanýn pekte iyi bir þey olmadýðýna inandýðýndan olsa gerek, çoðu zaman patron cebi ile gazetecilik vicdaný ve sorumluluðu arasýna sýkýþtýrýlmýþ, kiþiliksiz kontrol mekanizmasý...
Ebeveynlerimiz: Biz çocuklarýn kendilerinin “malý” olmadýðýmýzýn, bize karþý fiziksel veya ruhsal þiddet uygulamaya haklarýnýn bulunmadýðýný, bizim ana rahmine düþmemiz den itibaren bir kiþilik sahibi olduðumuzun farkýnda olmayan, kontrol mekanizmalarý.
El âlem: Mahallemizin delikanlý abileri olmak üzere bir çok çarpýklýðýn anasý “El âlem ne der” diye çok güzel özetlelenebilir bir çeþit seri katil ruhlu, kontrol mekanizmasý.
Evet seri katildir. Sýrf bu salak “ne der” mentalitesinden dolayý binlerce insanýmýz ölmektedir ve herkes katili çok iyi tanýmasýna raðmen “gýkýný” çýkartýp da ahanda “katil biziz” demediði, demenin iþine gelmediði gibi hem hepimizi bünyesinde barýndýran hem de “Yok gardaþým ben öyle birini tanýmýyorum” diye inkar ettiðimiz, hasta kontrol mekanizmamýz.

Sözün özü; Diðer bütün RTÜK’lere her türlü desteðini esirgemeyen bizlerin, sadece “aptal kutusu” diye adlandýrýlan cihazýn denetlemesinden sorumlu kuruma bu kadar yüklenmemiz doðru deðil...
Ýþin aslýna bakarsanýz, biz ne zaman diðer RTÜKgillerin yaþamýmýzda yer alan etkisini azaltýr veya “yok edersek*” iþte o zaman Radyo ve Televizyon Denetleme Üst Kurulu üyelerini adeta ikditar partisi uydusu yapmak için bahþedilen ölçüsüz ve adaletsiz imkanlara karþý avazýmýz çýktýðý kadarýyla baðýrabiliriz.

*= Bu saðlýksýz eðitim müfredatýnýn ürünü bir basýn savcýsýnýn (herhalde doðru tanýmý bu) “ Þýþþt! Demirhan efendi gel bakalým buraya, sen þimdi ‘yok edersek’ demekle devletin bütünlüðünü parça pinçik edelimmi demek istiyon?!” deme ihtimalini göz önünde bulundurarak “Ne alaka?, yok öyle bir demek istemedim.” diyorum peþinen...

Mýsmýl olunuz








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim!
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor...
Dandini dandini dastana
Truk Bakan
Olabülür
Yaylalar Yaylalar Sen Git de Aplan Gelsin
En Goddik
Medyatör
Ne Kadar... ?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yobaz! Arkadaþým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýna Yakýn [Þiir]
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý [Þiir]
Bize Edebiyat Yapma Lan! [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Caným Ýstiyooo... [Þiir]
Sex Sex Sex [Deneme]
Çotadanak Pide Salonu ve Mustafa Kemal Katilleri [Deneme]
"Köþeci" Geldiiiii Hanýýmmm! [Deneme]
Tecavüzcüler [Deneme]
Hindi Cumhuriyeti Antalyaski [Deneme]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.