..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > eyyüp yýldýrmýþ




17 Ocak 2010
Alman Vatandaþ Hareketi ve Vatandaþ Bile Olamayan Almanlar  
eyyüp yýldýrmýþ
Almanya ve diðer Avrupa ülkelerinin, ülkelerinde yaþayan diðer millet ve dindeki insanlarýna yaklaþýmý zaman zaman tartýþma konusu olagelmiþtir...


:BJGF:
Almanya ve diðer Avrupa ülkelerinin, ülkelerinde yaþayan diðer millet ve dindeki insanlarýna yaklaþýmý zaman zaman tartýþma konusu olagelmiþtir. Bu konularda daha önce yazdýðýmýz yazýmýza bazý dostlar kendi görüþleri ile katkýda bulunmuþlardý.(*) Biz yine düþüncelerimizin arkasýndayýz. Hem bu kez bizim söylediklerimizi AB’ nin en yetkili isimleri dile getiriyorlar.
Biz bu yazýmýzda Hýristiyan Avrupa için baþka bir tehlikeden söz etmek istiyoruz. Haber sitelerine düþen bizim de sizinle paylaþmak istediðimiz bu yazýda þöyle deniyordu: (**)”Almanya'nýn Kuzey Ren Westfalya eyaleti NRW'de örgütlenmiþ olan ýrkçý grup ProNRW, Mart ayý sonunda 'Internationale Konferenz für ein Mineratverbot' adý altýnda 'Minare yasaðý' konulu bir konferans tertip etti. Alman ýrkçýlar bu konferansla, geçen yýl Kasým ayýnda Ýsviçre'de alýnan tartýþmalý 'minare yasaðý' kararýna destek vermek istiyorlar.”
Ne kadar hayýrlý bir iþ için destek eylemi. Minareyi çalanýn kýlýfý hazýrlamasý gibi eylemlerini þöyle savunuyorlar. Yine ayný yazýdan alarak aynen yazýyorum; “'Ýslamlaþtýrma' ve 'Türkleþtirme' tehlikesine karþý uyarý gösterileri yapacaðý bildirildi.” Bunlarýn Türk ve Müslüman kaygýlarýný anlamak elbette mümkün deðil ama, Avrupa ve bazý Avrupa ülkeleri tarih boyunca kendilerine hep bir kurban seçip adaklarda bulunmuþlardýr. Bu eylemleri yapanlarýn kendilerine bulduklarý isim “Alman Vatandaþlýk Hareketi” Yani minarenin kýlýfý dikilmiþ durumda. Hitlerinde masum bir hareketle yola çýktýðýný unutmayalým. Bunlar Alman vatandaþý ama diðer ülkelerden göçüp gelenler hiçte Alman vatandaþlýðýný kolay kolay elde edemiyorlar. (***)”ECRI`nin bir raporunda, Almanya açýsýndan çarpýcý, hatta düþündürücü gözlem ve bulgulara yer verilmekte. Bunlarýn baþýnda Alman vatandaþlýk kanunu geliyor. Almanya`nýn, Alman vatandaþý olmak isteyen AB vatandaþlarý ve Ýsviçrelilere mevcut vatandaþlýklarýndan vazgeçme zorunluluðunu 28 Aðustos 2007 tarihinde kaldýrdýðýný hatýrlatan ECRI`ye göre, vatandaþ olmak için gerekli kriterleri yerine getiren diðer göçmenler, mevcut vatandaþlýklarýndan vazgeçmek zorunda býrakýldýklarý için çoðu zaman Alman vatandaþý olamýyorlar.” Neden Müslüman ve büyük çoðunluðu Türk olduðu için. Kim ne derse desin Avrupa Birliði bir Hýristiyan Kulübüdür ve orada Müslüman ve hele Türklere hiç yer yoktur. Ayný raporun ” Aþýrý sað yükseliyor baþlýðýnda þöyle deniyor
Almanya`da göçmenleri hedefleyen politik söylem ve bu çerçevede neo-Nazi propagandaya da parmak basýyor. Aþýrý saðcý partilerin yerel seçimlerde kaydettikleri sonuçlarý temel alan ECRI, ýrkçýlýk, yabancý düþmanlýðý ve Yahudi aleyhtarlýðý yapan siyasi hareketlerin yasaklanmasý konusunda Alman makamlarýný destekliyor. Alman siyasilerden de azýnlýk gruplarýna ve Alman uyruklu olmayanlara karþý basmakalýp olumsuz söylemlerden kaçýnmalarý uyarýsýnda bulunuyor. ECRI`nin Alman resmi makamlarýnýn verilerini temel alarak aktardýðý verilere göre, ülkede 4 bin 400 neo-Nazi ile `þiddete baþvurabilecek aþýrý saðcý kültüre sahip` 10 bin kiþi bulunuyor. ECRI, ülkedeki büyük siyasi partilerin ýrkçý söylem ve çaðrýþýmlardan kaçýndýklarýný belirtmekle birlikte, Müslümanlar hakkýndaki bazý söylemlerin sadece güvenlik ve uyum noksanlýðý üzerinde yoðunlaþtýðýný, bu yaklaþýmýn da `endiþe verici` olduðunu kaydediyor.”
Ne diyelim” Alman Vatandaþ Hareketi” ve diðer masum hareketler hem Avrupa’ya hem tüm dünyaya hayýrlý olsun.      
(*)http://blog.milliyet.com.tr/AB_Bir_Hiristiyan_klubudur
(**)Mücahid Yýldýz-Almanya / Dünya Bülteni
(***)Milli Gazete



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Modern Kölelik Nedir?
Türkiyenin El Beþir'le Vals'i
Abd" Ye Güven (Me) Mek
Baþkasýna Yakýþmazdý Zaten "Nobel Barýþ Ödülü Obama' Nýn"
Ab Bir Hýristiyan Klübüdür...
Avrupa Parlamentosu Seçimleri ve Türkiye
Allah Kimseyi 'Holodomor' ile Terbiye Etmesin!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öldürülen Gazeteciler ve Uður Mumcu
Evet, Soykýrým Yapýlmýþtýr, Ýnkâr Boþuna!
Kapitalizmin mi Yoksa Bretton Woods' Un Sonumu?
Türkiye"nin Ýki Ýbret Günü (6–7 Eylül 1955)
Darwin' Ý de mi Allah Yarattý
Yurdumun Kuþlarý
Latin Amerikanýn Unasur' U
24 Nisan ve "Musa Daðlý Çocuklar"
Cumhuriyet Tarihinde A - Rmhc ve Kemalizm Gerçeði
Ýlk Basýn Þehidimiz, Hasan Fehmi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþýk Veysel [Þiir]
Bir Sevdam Var [Þiir]
Kýzlar Sinisi Efsanesi [Öykü]
Domates Suyu [Öykü]
54. Kalas [Öykü]
Biraz Daha Iþýk! [Öykü]
Angut Kuþunun Vefasý [Öykü]
Ah Ýsmail Ah [Öykü]
Aramýzdaki Hainler (Þahmeran Efsanesi) [Öykü]
Yalnýz Bir Yýldýz [Öykü]


eyyüp yýldýrmýþ kimdir?

1959 Divriði/Sivas doðumluyum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eyyüp yýldýrmýþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.