..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Ömer Faruk Hüsmüllü




15 Mayýs 2010
Ben,ben,ben…gene Ben!  
Ömer Faruk Hüsmüllü
O nedenle kýrgýnlýklarý,küskünlükleri,þahsi çýkarlarý,kýzgýnlýklarý,hepsinden önemlisi egoist düþünceleri bir tarafa atýp siyasi görüþümüze uygun olan muhalefetteki iki büyük partiden birinin içinde yer alýp güçlerimizi birleþtirmeliyiz.Fikirdaþlarýnýzla bir hesaplaþma planlýyorsanýz bunu þimdilik erteleyip ülke selamete çýktýktan sonra yapabilirsiniz.


:BJJB:



Evet, Sen,sen,sen…Gene SEN!… Ammaaa…Bilmem farkýnda mýsýn, Elden gidiyor ülken?

*

Önce fýrkalara(partilere) bölündük.
Sonra saðcý,solcu diye bölündük.
Sonra alevi,sünni diye bölündük.
Sonra Türk,Kürt diye bölündük.

Sonra.sonra,sonra…

Ülkücü/devrimci, milliyetçi/ulusalcý, devrimci/muhafazakar, kemalist/Atatürkçü, dindar/ateist, emekçi/patron, faþist/komünist, Amerikancý/Rusyacý, falancý/filancý diye bölündük de bölündük….

*

Bu bölünmede en büyük vebal kendilerini "toplum önderleri" olarak kabul ettiðimiz liderlerindir.Onlar bizleri birleþtireceklerine farkýnda olmadan tam tersini yaptýlar.

O nedenle bu sayýn toplum önderlerine seslenmek istiyorum:
Sayýn Pamukoðlu,
Sayýn Okuyan,
Sayýn Yaþar Nuri Öztürk,
Sayýn Zeki Sezer,
Sayýn Topçu,
Sayýn Zeybek,
Sayýn Perinçek,
Sayýn Özkan,
Sayýn Þener
Sayýn…
Sayýn….

(Daha onlarcasýný ekleyebilirsiniz)


*

Sizlerin vatanseverliðinizden, yeteneklerinizden, bilginizden asla þüphemiz yok. Hepiniz birbirinizden deðerlisiniz;ama ayrý ayrý partilerle seçimlere girmeye kalkmanýz ne size ne de ülkeye bir þey kazandýracaktýr.

Tek baþýnýza iktidar olamayacaðýnýzý bile bile bu halk size oy vermez.Halk sizi çok seviyor olabilir,sizin iktidara gelmenizi istiyor da olabilir.Ama bunun imkansýz olduðunu anlayabilecek kadar da sezgi sahibidir.Sanýrým rahmetli Osman Bölükbaþý'nýn "alkýþlar bana,oylar baþka partilere" sitemini duymuþsunuzdur.

Alacaðýnýz binde bir ila yüzde beþ arasýndaki oy ile belki "geçen seçime göre oy yüzdemizi þu kadar artýrdýk" diye övünecek, "sayýn baþkaným" hitaplarýný bir süre daha duyacaksýnýz,ama her geçen gün biraz daha fazla kan kaybeden bu ülkenin elden çýkýþýný gözyaþlarý içinde izlemek zorunda da kalacaksýnýz.

*

Türkiye,Cumhuriyet tarihinin en önemli,en tehlikeli virajýna girmiþ bulunuyor. Tarafsýz birçok toplumbilimci bunu söylüyor.

Bu millet bir kez daha varoluþ mücadelesi veriyor.

O nedenle kýrgýnlýklarý,küskünlükleri,þahsi çýkarlarý,kýzgýnlýklarý,hepsinden önemlisi egoist düþünceleri bir tarafa atýp siyasi görüþümüze uygun olan muhalefetteki iki büyük partiden birinin içinde yer alýp güçlerimizi birleþtirmeliyiz.Fikirdaþlarýnýzla bir hesaplaþma planlýyorsanýz bunu þimdilik erteleyip ülke selamete çýktýktan sonra yapabilirsiniz.

*

"Ben baþ olmak istiyorum.Ben o partidekilere kýrgýným.O parti benim kýymetimi anlamadý.Onlar bir zamanlar beni kovmuþlardý.Onlarla birlikte olmaktansa…" gibi yaklaþýmlar içinde iseniz tabii ki bizim söylediklerimizin hepsi boþa gitmiþ demektir.

O nedenle sayýn toplum önderleri,
Komutan olmak için deðil CHP ya da MHP'de bir nefer olmak amacýyla bu siyasi oluþumlardaki yerinizi almalýsýnýz.

*

SON SÖZ
Sayýn toplum önderleri :

Tarihte unutulan, adý anýlmayan binlerce komutan varken Karafatma, Ulubatlý Hasan, Seyit Onbaþý gibi binlerce "NEFER" in altýn harflerle yazýlmýþ adlarý ayný tarihin sayfalarýný süslemiyor mu?


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Evet budur
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
16 Mayýs 2010
Durum bu olmasýna karþýn yazýnýzda belirrtiðiniz anlamsýz tartýþmalarþunu anýmsatýyor: Ýstanbul F.S. Mehmet tarafýndan kuþatýldýðýnda rahipler de meleklerin diþi mi yoksa erkek mi olduklarýný tartýþýyorlarmýþ. Özünden yakalayýp yazmýþsýnýz. Teþekkürler ellerinize saðlýk. Saygýlarýmla...

:: Ýnanmýyorum.
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
16 Mayýs 2010
Ömer Bey'in sözlerindeki doðruluða inanýyorum. Ama ben bu yaþlý zihniyetli partilere ve onlarýn yöneticilerine inanmýyorum. Evet, kesinlikle Türkiye çok tarihi bir dönemeci dönüyor. Ama konuþmalarýný dinliyorum, hareketlerine bakýyorum ve kesinlikle bu gördüðüm liderlere inanmýyorum. Benim içime oy verme arzusunu düþüren, bana seçim sandýðýný dört gözle düþleten tek bir lider var þu anda. Kaç oy alacaðý da umurumda deðil. Neden? Çünkü bu seçimi kurtarsak bile 3-5 sene sonra yine ayný yere geri döneceðimizi adýmý bildiðim gibi biliyorum. Bu çemberi yarabileceðine ve ülkeye gerçekten hizmet edeceðine inandýðým tek bir LÝDER görüyorum Türk siyasetinde. Benim gördüðümü kaç kiþinin gördüðünü umursamýyorum. birileri uçurumdan atladý diye kendimi uçurumdan atacak deðilim. Bir tek isim içimde oy verme arzusunu besliyor, bir tek isim konuþtuðunda aðzýndan çýkanlarda yapmacýklýk deðil samimiyet duyuyorum. Türk siyasetinde önümüzdeki seçimde kötünün içinde iyiye oy verenlere lafým yok, ama ben iyinin içinde bile iyiyi bulduðuma inanýyorum. Bu ülkenin yaþlýlarýna ve yaþlý düþünenlerine zerre kadar güvenim kalmadý, bu ülkede Atatürk devrimleri devam edecekse bunu sadece gençler yapacak, yaþlýlar ölmüþ de cesetleri kokuyor farkýnda deðiller. Gölge etmesinler yeter. Yüreðinizi sandýða koyun. Yüreksiz bir yol yol deðildir. Saygýlarýmla Ömer Bey.

:: Ýnsan Egosu
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
15 Mayýs 2010
Sn Hüsmüllü, Kutlarým, iþin özünü açýða çýkartmýþsýnýz. Ýnsan egosu ön planda olduðu sürece “birlik” ve “dirlik” saðlanamayacak, “filler” tepiþirken ezilen “çimenler” olacaktýr. Ýki büyük muhalefet partisi içinde birleþmek de çok akýlcý bir çözüm !




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýktidara Gelebilmek Ýçin Tüyolar!
"Adam Olmayan" Adamlar!..
Millet Ýsterse Tarih Tekerrür Etmez!
Duble Yol Mu, Duble Fiyasko Mu?
Ben "Evet"i Basacaðým
Ampul Vicdanlarý Aydýnlatabilir mi?
Ýnsanoðlu Nereye?
Kriz Teðetcileri Vuruyor
Bu Bilge (!) Adamlar Kaç Kiþi?
Ekmelettin Bey Cumhurbaþkaný Olursa Bu Kitaplar Ücretsiz

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk’ün Ordu - Savaþ ve Barýþ Hakkýndaki Sözleri
Ýnsanoðlu Dur ve Dinle!
Türk Devletleri Ne Zaman Kuruldu ve Ne Zaman Yýkýldý?
Kitapsýz Bir Din Doðdu,haberiniz Var mý?
Kýzýlderili Soykýrýmý / American Natives Genocide
Bayraðýn Türklerde Önemi
Kitaplarý Yakýn, Kütüphaneleri Yýkýn!
Facebook’a Bir Önerim Var
Maðaranýn Kamburu Romanýndan Seçmeler…
Eleþtirinin Eleþtirisi - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.