..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler > Þevket Baþýbüyük




26 Ekim 2010
Birileri Mýsri"yi Çalýyor…  
Þevket Baþýbüyük
Elbette ki Uluslarasý Niyazî Mýsri Sempozyum’dan kastýmýz O’nu daha geniþ kitlelere tanýtmak ve tanýþtýrmaktý. Lakin bu sempozyumda; -tebliðcilerin hepsi olmasa da- çoðunluk Mýsrî hazretlerini bize yanlýþ tanýttýlar…Tam olarak ifade edemediysem de, sanýrým siz anladýnýz anlatmak istediklerimi… Özet olarak anlatacak olursak; birileri bizden Niyazî Mýsri’yi çalmaya çalýyor…


:AEBB:
Birileri Mýsri’yi çalýyor…

Geç kalýnmýþ bir yazý olabilir bu ama yazýlmasý gereken bir yazý olduðunu düþündüðüm için sizinle paylaþmak bu güne nasip oldu.
Niyazî Mýsri Sempozyumundan bahsediyorum.
Aslýnda Malatya Belediyesi bu tür kültürel etkinlileri her yýl yapýyordu ama bu kez hemþerimiz Niyazî Mýsri’ye biraz daha tolerans tanýdý ya da hakkýný verdi.
Evet, her yýl Malatya Belediyesi tarafýndan ‘anma programlarla’ hatýrlatýlan, anýlan, dile getirilen Niyazî Mýsri bu yýl/2010’da daha kapsamlý ve þümullü bir bilgi þöleniyle uluslararasý bir programa dönüþtürüldü.
“Kulun Niyâzi Mýsrî Uluslararasý Sempozyum” adý altýnda yapýlan Niyazî Mýsri’yi anma programý bu yýl Ýstanbul ve Malatya ayaðý olmak üzere iki ayrý ilde yapýldý. Mýsri Sempozyumu her ne kadar TÜRKAD, Ýnönü Üniversitesi gibi isimlerle birlikte yapýldý gibi yansýtýldýysa da iþin asýl organizasyonu -en azýndan maddi yönüyle tüm yük- Malatya Belediyesindeydi.
Ýstanbul ayaðýný izleyemedim ama Malatya ayaðýný kýsmen de olsa takip edebildim.
Takip edebildiðim kadarýyla ikramlar ihtiþamdý…
Malatya’da üç gün süreyle yedirilen-içirilen, gezdirilen (e tabii ki) biraz da konuþturulan konuklar Amerika’dan tut Ýngiltere, Almanya ve Türkiye/Ýstanbul’dan grup halinde katýlan TÜRKAD katýlýmcýlara/misafirlere ikramda kusur edilmedi. Misafirler memnun oldu mu, olmadý mý, bilmiyorum ama yeme, içme, konaklama, gezdirme, artý konuklara verilen hediyelerle yapýlan harcamalar, ekonomik olarak Malatya Belediyesi sýrtýnda kaba bir kambur olarak bindirilmiþ oldu. (Bu kamburu “TÜRKAD” bindirdi tabii ki…)
“TÜRKAD” demek “Türk Kadýnlarý Kültür Derneði” demekmiþ. Baþkaný ya da þeyhi Cemalnur Sargut Hanýmefendi.
Çeþitli tv programlarda Sargut hanýmefendiyi dinlemiþtim ancak Sayýn Sargut’un bu kadar sosyal biri olduðunu bilmiyordum.
Merak saikýyla kendisi hakkýnda google’de bir arama yaptým çok deðiþik ve çeliþkili þeyler çýktý….
“Þeyhi topsakallý kravatlý laikçi zýndýk þeyh, Kenan Rufai nin de aslý nesli muhtemelen ayný Yahudi elitlerdendir, Zira Selanik doðumlu ve de Galatasaray mezunu, ve aile hep sosyetik.. Tüm alametleri var Sabatay Dönmeliðin. Henüz tam bakamadým amma büyük ihtimalle o da Yahudi-Sabatayist! Ve þahsen ise ne denli kafir olduðu sözlerinden de hayat tarzýndan da bellidir. Bu kafa ile 4 deðil 40 kapýdan icazeti olsa yine kafirdir yine haindir! Önce taðutu ve Ciptleri inkar eden Allah’a iman eden bir Müslüman olsun sonra mezhebi tarikati meþrebi konuþuruz! Taðut Devletler; bu tür büyüleyen aldatan tahrifçi Ciptlere Samirilere ve hain iþbirlikçi Belamlara her zaman için serbestlik hatta açýk ya da gizliden destek vermiþtir.” (http://www.islam-tr.net/serbest-kursu/20165-tagutun-hukmune-seriatullah-diyen-hain-kafir-sofiler.html...) diyenden tut, Sayýn Sargut ve derneðini TÜRKAD’ý yere göðe sýðdýramayacak kadar övenlere…
Mevzuu hakkýnda tartýþmaya girmek istemiyorum, hem beni çok da alakadar etmiyor bu yergi ve övgüler. Ancak Uluslarasý Niyazî Mýsri Sempozyum’da program boyunca dikkatimde kaçmayan bir þey vardý ki, biraz ürktü beni…
Bir þair, bilge ve ezber bozan aksiyon adamý olarak rahmetle andýðýmýz Niyazî Mýsrimizi sanki birleri bizden çalýyor gibime geldi.
Oysa Mýsrî’nin misyonunu vizyonu herkes (en azýndan araþtýranlar) çok iyi bilir…
Elbette ki Uluslarasý Niyazî Mýsri Sempozyum’dan kastýmýz O’nu daha geniþ kitlelere tanýtmak ve tanýþtýrmaktý. Lakin bu sempozyumda; -tebliðcilerin hepsi olmasa da- çoðunluk Mýsrî hazretlerini bize yanlýþ tanýttýlar…
Malatya Belediyesi sýrtýndan sempozyumun ev sahipliði rolünü oynayan TÜRKAD(Türk Kadýnlarý Kültür Derneði) ise O’na sahiplenme iddiasýnýn ötesinde Mýsrî’yi maske kullanarak, saman altýndan bazý çalýþmalar yürütüyor.
Tam olarak ifade edemediysem de, sanýrým siz anladýnýz anlatmak istediklerimi…
Özet olarak anlatacak olursak; birileri bizden Niyazî Mýsri’yi çalmaya çalýyor…







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve þairler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kafka Neden Hamamböceði Oldu
Bir Portre/mustafa Düzleme
Malatya'da Kültür Denilince...
Dipsiz Umman
Uht"ul Mukaveme"ya Tanýk Mektuplar
Damla Kuyusu
"Esrarlý Ada"
Kýrmýzý Karanlýk
"Kitap Cafer"
"Yazmaya Dair"

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir "Þiþirme Duasý" Hikâyesi
Kýnýfýr Bed Renk Olursa…
"Þiþirme Duasý"
Kitap Okumak Eðlenceli Bir Eylem…
Tarihe Yoculuk
Saðýr Kaplumbaða
Dicle Kýyýsýnda Bir Maðara Kent
Tasalanma Ey Reis!..
Piyerloti
Akabe

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cennet Gülleri [Þiir]
Tüm Türkiye Üþüdü Koca Reis [Þiir]
Tüm Türkiye Üþüdü Koca Reis [Þiir]
Çocukluðum [Þiir]
Duvardaki Saat [Þiir]
Olma Geveze [Þiir]
Özgürlük [Þiir]
[Þiir]
Bizim Kadir de Ehliyeli Olunca… [Öykü]
Vay Sözüm Vay… [Öykü]


Þevket Baþýbüyük kimdir?

Edebiyatýn karýn doyurmadýðýný bile bile aç kalma pahasýna yazmaktan imtina etmeyen, hayal gücünden çok izlenim ve gözlemlerini yazmaktan büyük keyif alan, yazarken adeta orgazým olan sýradýþý bir yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Roman, Hikaye, Þiir, Biyografi, Gezi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þevket Baþýbüyük, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.