TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması Başlıyor
Fransız yazarı Maurice Renard bilimkurgu için şöyle diyor: “Bilinmezin karanlığıyla bilginin ışığı arasında insanı içine çeken, düşünür ve bilginlerin tüm çabalarına direnen bir bölge vardır; bu, varsayımın alanıdır. Burada, varsayım romanının kişilerinden sözedilir.” Hugo Gernsback’e göre de bilimkurgu, bilimsel olgular ve kehanetlerle karışmış düşşel ve sürükleyici öykülerdir. Bu öyküler, gelecekte gerçekleşebilirler. Şair Rimbaud için görünmezi görür derler. Bilimkurgu yazarı da aslında zamanın şairidir. O, geleceğe bilet kesen biridir. Bir bilimkurgu yapıtını okuduğunuz zaman da geleceğe bilet alırsınız. Şu halde baylar bayanlar, lütfen biletler!!!
TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu
YARIŞMA KOŞULLARI
1. SONUÇ VE ÖDÜLLER
Yarışmayı kazanan öyküler 1 Kasım 2005 tarihinde açıklanacak, ödül töreni, 11 Kasım 2005 tarihinde 22. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda, Ankara’da yapılacaktır. Ödül olarak birinci gelen yarışmacıya kişisel bilgisayar, ikinci gelen yarışmacıya avuçiçi bilgisayar, üçüncü gelen yarışmacıya da digital kamera verilecektir.
2. KATILIM KOŞULLARI
*Yarışmaya TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri dışında herkes katılabilir.
*Öykü Türkçe yazılmalıdır.
*Konu serbesttir, ancak bilimkurgusal ögeler aranacağı kuşkusuzdur.
*Öykü, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
*Her yazar yalnızca bir öyküsüyle yarışmaya katılabilir.
*Dereceye girecek öyküler TBD Bilişim Dergisinde veya TBD Dergi’de ( www.dergi.tbd.org.tr ) yayımlanacaktır. TBD Bilişim Dergisi isterse, yarışmayı kazanan öykülerle, seçici kurulun yayımlanmaya değer bulduğu öyküleri kitap olarak yayımlayabilir.
3.YAPITIN BİÇİMİ
Postayla gönderilen öyküler için:
*Öykü, A4 boyutundaki kâğıtların bir yüzüne, çift aralıklı olarak daktilo ya da bilgisayarla yazılmalıdır. Bu koşula uymayan yapıtlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
*Öykünün uzunluğunun 10 sayfayı aşmaması beklenmektedir.
*Yapıtın üzerinde yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalı, yalnızca rumuz bulunmalıdır.
*Yapıtla birlikte gönderilecek kapalı zarfta, yazarın açık adı, kısa özgeçmişi, açık adresi, telefon numarası, varsa e-posta adresi yer almalı; rumuz kapalı zarfın üzerine de yazılmalıdır.
e-Postayla gönderilen öyküler için:
* Öykü Microsoft Office, Word kelime işlemci programıyla font türü olarak “Arial”, font büyüklüğü olarak “12” seçilerek yazılmalı ve e-postaya ekli bir dosya olarak gönderilmelidir.
* Öykü dosyasının içinde yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalı, yalnızca rumuz bulunmalıdır.
* Öykü uzunluğunun kâğıt ortamında gönderilen öykülerle aynı olması beklenmektedir.
* e-Postaya ekli diğer bir dosyanın içinde yazarın açık adı, kısa özgeçmişi, açık adresi ve telefon numarası bulunmalıdır.
4. SEÇİCİ KURUL
Zühtü Bayar,
Bülent Akkoç,
Mehmet Sucu,
Kamil Aydınlı
İnci Pekgüleç Apaydın
5. YAPITIN TESLİMİ
Postayla gönderilen öyküler için:
Yukarıda belirtilen biçimde 6 (altı) kopya olarak hazırlanan yapıt, 02 Eylül 2005 tarihine dek
Türkiye Bilişim Derneği
Çetin Emeç Blv. 4.c. No 3/11-12 06450 A. Öveçler – ANKARA
adresine elden teslim edilmeli, iadeli-taahhütlü posta ya da kargoyla gönderilmelidir.
e-Postayla gönderilen öyküler için:
Yapıt, 02 Eylül 2005 tarihine dek bilimkurgu@tbd.org.tr adresine gönderilmelidir.
Bilgi ve iletişim için: Tel: 312 479 34 62 / Faks 312 479 34 67 / e-posta: tbd-merkez@tbd.org.tr
web: www.tbd.org.tr
?
???
July 2026 tarihinde katıldıSon forum iletileri
"YALIN BİR YANLIŞLIK SADECE GELECEĞE IŞIK TUTARKEN, YANLIŞLARI YALIN GÖRMEK YAŞAMA PERDE ÇEKMEK,KARANLIĞA AYDINLIK GİBİ SARILMAKTIR."
bu nedenle yalın olanlar yanlışa açılan kapılar olmaktan çok geleceğe ışık olmalı, yoksa pejmürde olmuş hayatın kaldırım taşları gibi algılanan her yanlış karanlığa açılan bir kapıdır.
sadece paylaşmak istedim...
yalınayak mayıs-haziran sayısı ankarada konur sokak kitabevlerinden, dipnot ve orta dünyadan temin edilebilir..
yusuf eradamla soyleşi, oykuler ve şiirlerle yine genç ve dolu bir sayı..
yayımlanmasını istediğiniz yazılarınızı yalinayak_edebiyat@yahoo.com ya da diken_s@yahoo.com adreslerine gonderebilirsiniz..
"Tanrı Evrenle Kumar Oynamaz"
-----------------------------------------------
Hristiyanlıktan Müslümanlığa geçmiş temeli olmayan bir inanıştır. İlk kez şiilik mezhebinde ortaya çıkmıştır. İmam-ı Mehdi, bir gün, çilehanesinde kaybolur ve bir daha kendisinden haber alınamaz. Sonraki zamanlarda Hristiyanlık'taki Mesih inanışı gibi bir inanış icad olunmuş ve Mehdi senaryoları türetilmiştir. Sahih kitapların hiçbirinde hakkında sağlam haberler yoktur. İslam'ın Kutsal kitabına göre Peygamberlik Hz. Muhammed(Ona selam olsun) İle birlikte sona ermiştir. Kuran-ı Kerim, bunu açıkça beyan etmektedir.
Nilüfer
hadi
temize geçelim yanlışlarımızı
yeniden başlayalım
hadi hadi
nilüfer
yeniden kaybetmeye değer yüreğin-kazanmaya oynuyoruz elbette-
parlaklığın büyün nehirlerin
hadi nilüfer
yürüyüşe gecelim zalim ordular ortasında
temize geçelim cesareti
nilüfer
hep seni bekliyorum
nilüfer
sarkıt beni yüreğine lüfer lüfer
ah lüfer
lüfer nilüfer
psikopat olalım döşeyelim her yere geceleri hınzır yazılar yazalım duvarlara
kaçak âşıklara yataklık yapalım ıslıkları kapıları gümletsin
örgüt kuralım lüfer
bütün âşıklarla temize geçelim şu yanlışları lüfer lüfer
ah nilüfer can damarım
kurban olurum sana
hep seni bekliyorum
nerelerdesin ıslığım
isyan olalım hep defanstayız
yeniden denemeye değersin beline kadar saçların
ne zaman kural koyacağız bütün âşıklarla şu yanlışları lüfer lüfer
ne zaman güleceğiz
Zaten bizi , millet olarak düştüğümüğz durumdan ancak mehdi kurtararır...
Biz bize dönmez ve başka boyunduruklar ararsak...Mehdi yi beklemekten başka seçeneğimiz kalmıyor...
Zaten bizi , millet ol
"Samuel Beckett,
Godot'yu Beklerken"
okuyun, tavsiye ederim.
Oyalanırsınız..
Hadislerde Hz Mehdi'nin bütün özellikleri tarif edilmiş hemde en ince ayrıntısına kadar baslıklarını yazabildim sadece asagıdaki sitelerde tamami var inceleyin mutlaka tavsiye ederim...
PEYGAMBERİMİZ'İN SOYUNDANDIR
GÜZEL VE NURLUDUR
SİYAH SAÇLIDIR
YANAĞINDA BEN OLMASI
OMUZUNDA NÜBÜVVET MÜHRÜ VARDIR
Mehdi'nin omuzunda Peygamber Efendimiz'deki nübüvvet mührü bulunacaktır.
(El-Kavlu'l Muhtasarr Fi Alamatil Mehdiyy- il Muntazar, s. 41)
RENGİ
GENEL GÖRÜNÜMÜ
BOYU
UYLUKLARI UZUNDUR
YAŞI
SAKALI
BURNU GÜZELDİR
http://beklenenmehdi.com
http://ahirzaman.net/
http://harunyahya.net/
Eski Mısır'ın günümüze ulaşmış olan görkemli yapıları olan piramitler, sfenksler ve obelikslerin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Yüzbinlerce köle işçinin yıllarca kırbaç ve açlık tehtidiyle inşa edilmiş. Peki bu köleler kim ve neden kölelik yapmışlar, bunları köleliğe sürükleyen başlarındaki ünlü kişi kim? bakalım biliyormusunuz biraz tarih bilgilerimizi tazeleyelim. Biliyorsanız siteleri incelemeden cevabınızı bekliyorum. Bilmiyorsanız aşağıdaki sitelerden ben detaylı bilgiyi aldım sizde kopye çekebilirsiniz herşey yazıyor...
Birde şuda çok ilginç Eski Mısırlılar firavunlar ve kreliçeler için mezar inşa edip öldükten sonra bu piramitlere gömülürlermiş… Mısır inancına göre mumyalama tekniklerinin amacı, ölen kişinin hayattayken sahip olduğu görünümünü korumasını sağlamakmiş…
http://www.eskimisir.com
http://muhammedhasenoglu.org/metafizik.html
yazdğım yazıları bu kanallada paylaşabileceğim yer var mı
yazarlık hakkında
Ne insanlar tanıdım hey hey
Hep hikaye dram çıktı
Kimi dedim ağır bir şey
Tarttım baktım gram çıktı
Kimi beni veli yaptı
Kimi beni deli yaptı
Kimi yiğit rolü yaptı
Emfiği süt haram çıktı