..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Başka dillerle ilgili hiçbir şey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir şey bilmiyorlar. -Goethe
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Toplumbilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Acı Ektim
Hakan Yozcu
Şiir > Aşk ve Romantizm

Acı ektim yüreğime Sevdamı göresin diye. Acımadım emeğime Derdimi bilesin diye. Bitmedi sevdam, büyüdü, Beni yerlerde sürüdü, Kalbim, hep sana yürüdü, Gün gelir, seversin diye. Ağlattı, hiç güldürmedi, Çektirdi hep öldürmedi, Sevdiğini göstermedi, Bir umut beklersin diye. Her şeyi içime attım, Ayları, yıllara kattım, Yaşarken acıyı tattım, Gerçeği görürsün diye. Yozcu’m kaldın tek başına Geldin bak olgun yaşına, Zehir k

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > İnceleme > Toplumbilim
 Oyun veya Siyaset  (Yûşa Irmak)

Sporda, kas gücünü kullanarak rakibi kanırta kanırta yenmek, pes ettirmek mümkündür. Ancak ikili spor karşılaşmasında kol gücünü kullanarak yendiğin bir kişidir ve ancak o bir kişiye üstünlük sağlanabilir.
 Arapların Mevali Takıntısı ve Türkler  (Aziz Dolu)

Atabey yazıları..
 Uzun İnce Bir Yoldayım Gidiyorum Gündüz Gece  (Şenol Durmuş)

Ozan Aşık Veysel bu türkü sözleriyle acaba ne demek istemiştir. Duygusal melodinin etkisiyle verilmek istenen asıl mesaj fark edilememiş olabilir. Günümüzde yaşadığımız sorunlarla bu sözlerin arasında acaba ne gibi bir ilişki vardır?
 Kapitalist Değerlerin Anadolu Coğrafyasında Yarattığı Erozyon  (Yaver ARANCIOĞLU)

Bu yazıda, kapitalist değerlerin Anadolu coğrafyasında yarattığı erozyon, Hoca Ahmet Yesevi’nin İslam sentezi ve İbn-i Haldun’un devletlerin çöküşü tezi perspektifinden analiz edilmektedir.
 Türkiye Yüksek / Büyük Adalet / Hukuk Meclisi  (FATİH TANER VURAL)

Tüerkiye Yüksek / Büyük Adalet / Hukuk Meclisi kavramı hakkında özgün bir yazı yazmaya çalıştım. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
 Türk Kadınının Tarihteki Yeri ve Önemi  (Ceyhan ÖZTÜRK)

Hazar prensesi olan Çiçekion, gelin olarak Bizans sarayına gittiğinde giydiği elbise saray ve çevresinde moda haline gelmiştir. Fakat daha da önemlisi şudur: İmparator II. Justinianus ve V. Kostantinos, Hazar prensesleri ile evlenmişlerdir. Konstantinos’un Hazar prensesinden doğan oğlu, tarihte “Hazar Leon” lakabı ile tanınmıştır. Aynı zamanda bu adam, Hazar hakanının torunu oluyordu. Bizans böylece bazı meselelerde...
 Eski Türklerde Devlet - Millet - Hukuk İlişkisi  (Türk Şad Köktürk)

Eski Türklerde çağımızın insanlarına garip gelen birçok anlayış mevcuttu.
 Yeni Bir Vatandaş Tanımı 2  (Mehmet Sinan Gür)

Metinde değişiklik var. Yazıyı daha önce okuyanlardan bir kez daha açmalarını rica ediyorum. Demokratikleşme sürecinde arayışlar belli kalıplar içine yerleşmeye ve açıklığa kavuşmaya başladı. Haftalık toplantılarına katıldığım bir grubun hazırladığı bu yazı bana ait değildir. Burada görüşlerinize açılmasını istedim ve kandi yorumumu ekledim.
 İnsan Neden Sanat Yapar?  (Mehmet Sinan Gür)

İnsan neden yazar? Bu soru daha büyük bir sorunun bir boyutudur. Büyük soru: İnsan neden sanat yapar? Sonra da neden ürünlerini başkalarıyla paylaşmak ister?
10 
 Ermişler Ya da Günahkarlar, İyilik Ya da Kötülüğün Dayanılmaz Lezzeti…  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Styler, akıl hastası bir katilin iç dünyasını anlamaya çalışırken kendisinin karanlıkta kalmış yönleriyle yüzleşmek zorunda kalır. Aynı şekilde izleyici de oturduğu koltuklarda bu yüzleşmeden payına düşeni alacaktır. Akıl hastası bir katilin iç dünyasını araştırmak isterken kendi iç dünyasının karanlık taraflarında kaybolur. Gerçekten bir yazar olarak neden böyle romanlar yazmaktadır? Özellikle, neden böyle karanlık karakterler seçer? Neredeyse suçlular, cinayetler, vahşet yazdığı romanların vazgeçilmezleridir ve bunları yazmaktan adeta zevk alır. Neden bu karanlık taraf Styler’ı ve seyirci koltuğunda oturan bizleri içine çeker?
11 
 Alevilik İle Sosyalizm Arasındaki Düşünsel Fark ve Bütünleşme Sorunu  (Cemal Zöngür)

Birbirine yakın farklı kültür ve siyasi düşüncelerin, stratejik olarak bütünleşip ortak bir sentez oluşturması, her yapının kendi geriliklerini atarak temel noktalarda buluşmakla mümkündür. Saplantı ve geriliklerini görmeyen hiçbir düşünce kendine yakın gördüğü yapılarla gerçek bir bütünleşme yapamaz. Bu yüzden sosyalistler ile Aleviler birbirine çok yakın kültüre sahipken somut, gerçekçi bir birliketlik oluşturamadılar.
12 
 Hırsız  (Yûşa Irmak)

Ey teknoloji, sen nelere kaadirmişsin? Eskiden babam ve arkadaşları çoğunuzun bildiği köy odalarında mırra eşliğinde sohbet ederlerken, köy yaşlılarının meclisi küçük oda bakla sofa bir mekanda bu mevzular da anlatılır bende bu konuşmaları can kulağıyla dinler sonra bunları hafızama kayıt etmeye çalışırdım.
13 
 Kapitalist Düzende, Komünist Yaşam Mümkün Mü?  (Cemal Zöngür)

Düşüncesine uygun hareket etmeyip, sürekli değişkenlik gösteren birey ve ailelerde, kültürel ya da kişisel sorun var demektir. Bu yüzden komünist ve sosyalistlik, kapitalizmin ilkeleri süperego, lüks, özenti, kompleks, doyumsuzluk vb. hastalıklardan tamamen arınmasıyla mümkündür. Ufak bir zaaf, kişiyi bitiren tehlikeli en büyük virüstür.
14 
 Fötr Şapkaların Altında Siyah Gözlüklerin Arkasında Ajanlar Yok Artık  (Ahmet Zeytinci)

Oysa ki ajanlık ve istihbarat böyle bir şey değil kesinlikle... Belki o 1900' lü yılların başında da böyle bir şey değildi, ama böyle bir imaj yaratıldı malum çevreler tarafından. İstihbarat yirminci yüzyıl ve yirmi birinci yüzyılda artık bir bilim haline gelmiştir. Devletler birbirlerini uzaydan uydular aracılığı ile dinliyorlar. Her ne kadar insana dayalı istihbarat da devam ediyorsa bile, aletlerin bu sahada ki egemenliği su götürmez bir gerçektir...
15 
 Ana Tanrıçalar, Hz. İbrahim'in Tek Tanrı Masalına Nasıl İnandılar?  (Cemal Zöngür)

Tanrıça yaşamında Ana Erkil kurallarla çocuğun dayısı adıyla kimlik kazanması, diğer tüm sosyal ve siyasal yapıları belirleyen düşüncelerin temeli demektir. Bu kimlik, erkek egoizmindeki sahip olma bencilliğini frenlerken, erkek ve kadının biyolojik, cinsel dengesizliğini de eşitleyen bir kültürdür.
16 
 Avrupa'daki Türklerin Yaşamı ve Dünyaya Bakışları  (Cemal Zöngür)

Dünyanın neresinde olursa olsun, bir insan gerek ekonomik gerekse siyasi ya da başka nedenlerden ülkesini terk etmişse, o kişi daha önceden kimliğini oluşturduğu öz dil, din ve düşünce kültüründen bir şeyleri kaybetmeyi göze almak durumundadır
17 
 Türklerde Hâkimiyet Anlayışına Kısa Bir Bakış  (Ahmet Çaylar)

Üze kök tengri asra yagız yer kılındıkda ikin ara kişi oğlı kılınmış. Kişi oglında üze eçüm apam Bumın Kagan istemi Kagan olurmış. Olurupan Türk budunung ilin törüsün tuta birmiş, iti birmiş
18 
 Türkiye'nin Yaşam Kalitesi ve Mutluluk Tablosu  (Cemal Zöngür)

Mutluluk her ne kadar kişi ve toplumlara göre görecelilik taşısa da maddiyatta mutluluk aramak, insanı özgür değil bağımlı ve esir yapan en büyük hastalıktır. Esas mutluluk, özgürlük ve yaşam kalitesi, bilimsel ilkeler doğrultusunda her şeyin bir sınırı olduğu bilinci içerisinde paylaşım kültürüyle mümkündür. Bu yüzden her ülkenin yerine getirmesi gereken daha birçok görevleri vardır.
19 
 Siyasal Düşüncelerin İnsanlığı Getirdiği Nokta!  (Cemal Zöngür)

Siyaset doğası gereği her zaman aynı doğrular üzerinde gitmeyen değişken, yerine göre tüm değerleri yozlaştıran sosyal bir araçtır. Bu bakımdan kutsallıklar üzerinden siyaset yapanlar ile, insanlığa değer veren herkes, değerlerine ihanet etmeden asla siyasal vb. özel amaçlarına ulaşamazlar.
20 
 Suudi Arabistan - Kadın Hakları  (Eralp Elli)

5 yıldır Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde yaşıyorum. Burada yaşadıklarım ve şahit olduklarım diğerleri tarafından bilinmesi gereken konulardır. not: Fotografları da görerek yazıyı okumak ısterseniz, lütfen web sayfamı ziyaret edin.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Oyun veya Siyaset
Yûşa Irmak
İnceleme > Toplumbilim
Devletler Nasıl Ölür?
Yûşa Irmak
İnceleme > Toplumbilim
C/esaret
Aziz Dolu
İnceleme > Toplumbilim
Hırsız
Yûşa Irmak
İnceleme > Toplumbilim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.