..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politika
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Politika
41 
 Küçük Bir Sisal!  (Ömer Kiriþ)

Dünyada tüketilen SÝSAL'in büyük kýsmý Meksika ile Antil Adalarý arasýndaki YAKUTAN'da yetiþirdi... SÝSAL, kenevire benzeyen, büyük yapraklý, bol elyaflý dokuma sektöründe kullanýlan bir bitkiydi... Dediðim gibi, bu bitki sadece YAKUTAN'da üretilirdi! Taþlý, sert ve faydalý organik maddesi az topraða bayýlýrdý! Amerikalý bir þirket bu bitkiye duyduðu ihtiyacý kolayca karþýlamak ve daha çok kazanmak için tohumlarýný alýp FLORÝDA'da yatýrýma giriþti.
42 
 Türkiye Muhalefeti ile Fransýz "Sarý Yelekliler" Farký  (Cemal Zöngür)

Türkiye'de bir iki sosyalist küçük grupsal oluþumun dýþýnda, diðer tüm muhalefet olan sol kesimden, demokratýna, liberalinden hümanistine kadar hepsinin siyasal felsefesi, bilim dýþý duygusal ve devlet endekslidir.
43 
 Akp Neden Hep Kaznýr ve Kazanacak?  (Cemal Zöngür)

O günün koþullarýna göre her yönüyle tamamen yozlaþmýþ Osmanlý enkazýndan, Batýlýlarýn askeri, maddi ve düþünceleri doðrultusunda ancak yeni Osmanlý anlayýþý oluþturabildiler. Bunun çimentosu ise yine Ýslamcýlýk, devþirme Türk Milliyetçiliði, sahte laiklik ve sahte sosyal demokratlýk olmuþtur.
44 
 Kültürsüzlük, Kolay Liderlik ve Uçuk Demokrasi  (Cemal Zöngür)

Ýkiyüzlü politikalardan en dikkate deðer bir örnek, Adalet ve Kalkýn Partisi (AKP) gibi Türkiye'deki tüm iktidar olanlar, cambaz politika misali her sýkýþtýklarýnda Kürdistan Ýþçi Partisi (PKK) Yöneticileriyle barýþ adý altýnda sürekli görüþmeleri. Bunu yapabildikleri kadar halktan ve kamuoyundan gizleyerek gerçekleþtirirler. Daha sonralarý her çýkmaza girdiklerinde birbirlerini suçlayarak, sen PKK'lisin, PKK ile iþbirliði içerisindesin deyip, yaptýklarý çirkinliði kendileri deþifre etmekten utanmýyorlar.
45 
 Atatürk’ün Bursa Nutku  (Mehmet Sinan Gür)

Yorumsuz...
46 
 Ýhtiyarla Özgürlük Üzerine Söyleþi  (Devrim Dokdere)

Özgürlük istenmeyip hakla mucadelenin en güzel yöntemiyle kazanýlan savaþdýr
47 
 Politika Duraklarýnda Bekleyen Medya  (Demet Yetiþ)

Yeni zamanlar yeni deðerlendirmeler yapýlmasýný gerekli kýlýyor. Dolayýsýyla içinde bulunduðumuz zamanda,medyanýn bir temsil aktörü olarak hareket etmesinin dýþýnda özellikle siyaset ile iliþkileri farklý deðerlendirmeler yapýlmasýný gerekli kýlmaktadýr. Bu yazý boyunca,medyanýn siyasete ve siyasetin medyaya etkisini örneklerle ele almaya çalýþacaðýz. Bu doðrultuda çalýþmamýzý,medya açýsýndan etki ve politika açýsýndan etki olarak iki bölüme ayýrdýk.
48 
 Türk Ýslamcýlarýn Mele/molla Planý!  (Muhammed CAN)

Nitekim konu hakkýnda yapýlan TV. Programlarýndaki tartýþmalarda, derinliðine deðinilmeyen bazý noktalar dikkate þayandýr.
49 
 Bir 'Çakma Skandal' Öyküsü  (Orhan TURAN)

8 Mayýs 2008'de baþlayan öykü 31 Mayýs 2008'e kadar sürdü. Kamuoyunda yankýlanmasý ise 28 Mayýs ile 31 Mayýs 2008 arasýnda gerçekleþti. Ýþte 2008 yýlýna damga vuran Cumhuriyet Halk Partisi'nin asparagas iddiasýnýn kýsa öyküsü...
50 
 Laiklik Üzerine  (Mehmet Sinan Gür)

Cumhuriyetin en önemli ilkesi.
51 
 Türklüðün Asiliðini Bedeninde Hisseden Varsa Okumasý Rica Edilir  (Elif Alkýn)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK aþký sonsuzdur bende annemden gelen sol babmdan gelen sað kol mücadelesi dahi orto yolu bozmayý beceremedi.
52 
 Baþörtülü Vekil Tartýþmalarý  (derya eðilmez)

Baþörtülü bayanlar meclise gerçekten girebilecek mi?Partiler baþörtülü bayan adaylarýna nasýl bakýyor?Tüm bunlarýn artýk netlik kazanmasý gerekir.
53 
 Disk, Tip ve Sosyal Politika Ýliþkisi  (Nazlý Usta)

Bu yazý Türkiye solundaki eksikliði vurgulamaya çalýþan bir analizdir.
54 
 Ermeni Tehciri Meselesi  (Nazlý Usta)

Ermeni Tehciri / Soykýrýmý iddialarý Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluþundan beri söylemsel düzeyde ve fiili olarak önem arz eden bir mesele olagelmiþtir. Bu kýsa incelemede tehcir analiz edilecektir.
55 
 Türkiye"nin 2009 Dýþ Politikasýnda Þu Ana Kadar En Onurlu Çýkýþ Ve...  (Muhammed CAN)

ne olacaðý önemli olan bir sürecin....
56 
 Ülkemizin Gelecek Perspektifi  (KEMAL KAVAS)

TÜRK MÝLLETÝ BÜYÜK BÝR KURTULUÞ SAVAÞI VERMÝÞ BATININ ÇÝRKÝN OYUNLARINI BOÞA ÇIKARMIÞ CUMHURÝYET SONRASINDA ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN EMRÝYLE BÜYÜK BÝR KALKINMA VE GELÝÞME SAVAÞINA BAÞLAMIÞTIR HALEN BU MÜCADELE SÜRMEKTEDÝR.
57 
 Halk Ne Denli Varlýklý ve Eðitim Düzeyi Yüksekse, Yönetim Biçimi de O Denli Demokratiktir  (Mevlüt Tok)

Ülkemizde kentsel alanlarla kýrsal alanlar arasýnda eðitim, saðlýk, ekonomik koþullar bakýmýndan oldukça yüksek oranda nitelik ve nicelik farklýlýklarý vardýr. Kýrsal alanda miras yoluyla verimli tarým arazilerinin teknik tarým yapýlamayacak kadar çok küçük parçalara bölünmesi ve toprak reformunun gerçekleþtirilememesi gibi nedenlereden ötürü kýrsal alanda yaþam çok daha zor koþullar altýnda sürdürülmektedir. Kýrsal alanda yaþayan köylü yurttaþlar yalnýzca sýnýrlý bir dönemde çiftçilik yapabilmekte ve kazançlarý yaþamlarýna sürdürmeye yetmemektedir, ayrýca tarýmdan artakalan diðer uzun bir zamanda da köylülere tarým dýþýnda uðraþabilecekleri baþka iþ olanaklarý sunulmadýðýndan boþ ve hiç bir iþe yaramadan vakitlerini köy kahvelerinde boþa harcamaktadýrlar. Bu olumsuz koþullar altýnda kýrsal alanda yaþayan köylü yurttaþlar daha iyi yaþam koþullarý aramak ve sürekli para kazanabilecekleri sosyal güvenliði olan bir iþ bulmak amacýyla kentlere göç etmektedirler.
58 
 Vefatýnýn 5o. Yýldönümünde Saygý Ýle Andýðýmýz Bir Devlet Adamý :  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

DP dönemi Bakanlarýndan Tevfik Ýleri' nin siyasi hayatýna dair bir araþtýrma...
59 
 Türkiye"de Demokrasi  (Nazlý Usta)

Türkiye'de demokrasinin oluþumu ve evrimi erken cumhuriyet döneminden itibaren tartýþmalý bir konu olmuþtur. Burada da bu mevzu Türk-Ýþ Sendikalar Konfederasyonu örneði üzerinden analiz edilecektir.
60 
 Yeni Süreç Üzerine Anekdotlar  (Muhammed CAN)

Büyük ortadoðu’’ ve ’’yeni Osmanlý’’ planlarýnýn, dipten gelen katkýsýz direniþin etkisiyle, deþifre edilerek, etkisiz hale getirilmesi, bölgede yeni bir süreci baþlatmýþtýr.




son eklenenler
Sayenizde
Alp Þahin
Ýnceleme > Politika
Gorbi de Gitti
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Politika

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.