..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn her aný hakkýný ister. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Post-Modernizm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Damlacýklar 3
Tayyibe Atay
Þiir > Bireysel

31 zamandan sýyýrdýðým hayat gökgürültüsü talaþ... hamamböcekleri eðleþir içinde..... 32 sevgilim! .. þimdi ben Sünnet gölünün sünnetli balýðýný yemiþ tok bir kadýným! ne diye sofralar açarsýn ki önüme! .. :))) 33 diþ izi kaldý tenimde sonbahar rüzgarýnýn... 34 öldü gitti ölüsü ile seviþen pört gözlü çekirge.... 35 bütün orman yumurta aðacý paskalya bayramý yapýyor kuþlar... 36 sevgilim! kýya

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Post-Modernizm
41 
 De'meler  (Nezihe Ecevit)

Pamuk tarlalarýna çelik dikildi ve dendi ki: “ Çelik gibi saðlamdýr pamuk yataklarýmýz” Delik deþik oldu sýrtlarýnýz baksanýza...
42 
 Zihnimdeki Þeytanýn Senfonisi I  (NoktasaL)

zihnimin þeytanla orgazmý
43 
 "Büyük Turist"; Batýlý Bir Gezginin Analizi  (Bülent Efe)

‘Büyük Turist’ evinin konforunda bir seyahati tercih eder, kendisi eðitimsiz olsa bile diplomalý yabanýllarca karþýlanýr, kendi ülkesindeki teknolojinin benzerleriyle donatýlmýþ çok yýldýzlý otellerde ülkesinin lüksüne kavuþur. Sýra yolculuðun sonunda ulaþýlan kültürle tanýþmaya gelmiþ gibidir, fakat sokaklarda yalnýz gezilmesi güvenlik nedeniyle tavsiye edilmez. Kafile halinde akýnlar düzenlenip öteki kültür keþfedilir. Olmadý, suni kültür vahalarý oluþturan tatil köylerinden dýþarýya adým atýlmaz. Büyük Turist, ülke ile ilgili anýlarýný pazarlardaki tezgâhlardan satýn alýr, uçsuz bucaksýz denize girmektense dar bir havuzun güvenliðine hapsolur.
44 
 2 (Ýki)  (NoktasaL)

Yok olan bedenler deðil artýk, kaybolan sevgiler. Her sevgi yeni bir beden yeni bir sevgi yeni bir beden dizi dizi beden dizi dizi sevgi.Yok olan kelamlar yüzler öpüþler. Bir seviþmenin son mýsrasýmýdýr sevgi? son orgazmýn geri çekilme ereksiyonu? deðer verilen deðerlerlerin yok oluþu son serzeniþte. Son peydahlanan bir öpücük öpücükten doðan bir velet, büyümeyi özleyen sevgi. Bir adým o adým bu adým þu adým kapýda sonlanan son adým sonrasýnda kuyruk sýkýþtýran bir kevaþe. Bir kevaþe sýkýna sýkýla kapý çalarak yok olmayý göze alarak son mermide son saksýyý kafasýna vurarak son akbabayý çaðýran beynin kývrýmlarýný ona yediren son oltadaki son balýk gibi yarýna iðne ucundan gülümseyen yaratýk. bugüne yarýndan çok inanan yarýný bugünden çok isteyen savunmasýz sadraazam. Artýk bi kral yok. Krala artýk güven yok Ne sen dünyayý sarsacak bi kadýnsýn. Nede ben öpünce prenses olacak bir kurbaða. Bir gün elbetlere ihtimallere þans veren 2 tip Can çýkmasý beklenmeyen, yorumlarý düþünülmeyen iki beynemaz. Olmasý gerekenle oldurulmasý için olanlar arasýnda boðuþan, boðuþmayla terleyip seviþen, seviþmeyle uyumaya çalýþan 2 tip. Ýkilier birbirini tepeler
45 
 Zamansýzlýk  (NoktasaL)

Hayatýn deðersizliklerinden dolayý yaþamý hiçe sayan bir ben ve yaptýklarýmýn resmediliþini gerekse fotoðraf veya bir filme çekiliþini uzaktan izleyen bir kimse. Nedir ne deðildir derken yaþadýðýmýz yýllarýn geçip gidiþini bu þekilde izleyip görüp algýlýyoruz sonuca varmaya çalýþýyoruz, oysaki geçip giden neydi? Þuan da geçip seyralýp giden bir yazý deðil mi? Deðil mi?
46 
 Film Þeridi  (Yeþim)

Doðum ve ölüm... Ýki benzer yolculuk... Biri bilinmeyenden gelinen, diðeri bilinmeyene gidilen...
47 
 Tutulmuþ Nefes  (NoktasaL)

Bir dönemdi o gün bugünlerden ayrý.Ayrý olan gözler deðil bakýþlardý.Bakýþlarýn mevsime yansýmasý bir sonbahardý bu mevsim gibi de deðildi.Bir bakan gülüyor þimdilerde.Oysaki bir çýðlýk var Sinemlerden semalara yükselen. Bir gece kondu evi þuan ki gibi, ekmek yumurta için 5 lira bulamayan bir yandan havyara surat çeviren rahipler sarmýþtý yaþadýðýmýz tüm kasabalarý.
48 
 De'meler II  (Nezihe Ecevit)

Sen anlak! Seçim eline verilseydi neyi yaratýrdýn tin’den önce, ya da neyi ulaþtýrýrdýn yokluða? Hadi! Dediler: tanrýný yarattýn. Hadi yarat þimdi kendi erdemini Tanrý olmaksýzýn.
49 
 Ýletiþim Çaðýnda Sýfýr Bilgi  (Bülent Efe)

Ýletiþim teknolojisi tüm dünyada geliþiyor, çeþitleniyor ve dönüþüyor, ama giderek daha az mesaj iletiyor. Etki alanýný geniþlettikçe de insanlýðý besleyecek, dünya kültürünü üst seviyelere taþýyacak ‘farklýlýklar sentezi’ olanaðýný dümdüz ediyor.
50 
 Ben Okurum  (nurdan saydam)

Hissedemeyen kalýplaþmýþ yazýlar...
51 
 Yaþamýn Kýyýsýnda  (NoktasaL)

yavaþ yavaþ gözden kaybolmaya baþlýyorlar hergünki gibi ama mutlu.dakikalar saatleri saatler gün sonunu ararken güneþ göz kýrpmaya baþlýyor geceye yavaþ yavaþ çekiyor ýþýltýsýný..kelebekler dönmüyor kelebekler nerede?bir pencere arkasýnda sýkýþmasadýlarsa neredeler? beden soluksuzlaþýyor, renk mora çalýþýyor son bir nefes için denize koþuyor beden koþup koþup dalgalarýn kucaðýna býrakýyor..
52 
 Bir Gençlik, Bir Gençlik , Bir Gençlik…  (M.Fatih ÖZDEMÝR)

Gençliðe Hitabe...
53 
 Beyin Ýntiharlarý IV  (NoktasaL)

yokoluþ evresi
54 
 Bir Sahne Vardý Aklýnda  (Alparslan Koca)

Bir sahne vardý aklýnda; söylenmezdi bu sahnede ki þeyler ama bilinirlerdi. Yürüyebilirdi ama bir bankta oturup etrafý da izleyebilirdi.Ama o hiç birini yapmazdý çoðu zaman.
55 
 Full Metrekare  (A.OZAN BÝLMÝÞ)

Göremediklerimizin hareketleri .. Týpký beþikteki bir el gibi. Dünyayý sarsar..
56 
 Çeliþki Kliþesi  (NoktasaL)

Dönüþün baþý baþlangýcýn sonu arasýndayýz yine.Hayatýn vermiþ olduðu mutlulukla mutsuzluklarýda yaratýp bünyede tahribat yaratmasýný saðlarýz. Peki bu neden ki? Neden yoruyoruz kendimizi Bünyemizi
57 
 Tek Tip Özgürlük  (KERÝM ALÝ)

Ýki kafadar Rusya’nýn aksine çok farklý zevk ve beðenilerle karþýlaþacaklarýný ummaktadýrlar. Ancak durum tam tersi olur.
58 
 Sustur Bu Kalabalýklarý!  (tûbanur çelikhatiboðlu)

Bu insanlar, bu yorgun kalabalýk bilmediðim bir lisanda adýmý çaðýrýyor. Adýmdan koþar adým kaçýyorum ve çok korkuyorum.
59 
 Postmodernizm ve Sinema  (osman tatlý)

Modern olarak adlandýrýlan dönemin, kargaþa, umutsuzluk, iletiþimsizlik ve güven bunalýmý ile þiddetin egemen olduðu inançsýzlýðý yaratmasý, postmodernist döneminin habercisi olmuþtur. Özellikle sinema, kargaþa, þiddet ve parçalanmýþlýðýn aktarýmýnda diðer sanatlarýn önüne geçmiþtir.
60 
 Geceye Karýþmak  (Gökhan Yaþar)

Hiç hesapta olmayan bir gece bunalýmý. Bir cinnet halinden, durgunluða eriþ. Barýþ Manço dinlerken de delirebiliymuþ insan meðer. Ama iyi ki Manço'ymuþ dinlenilen; yoksa limana sað salim varamayabilirdi gemim...




son eklenenler
Ýyi Biri
Alp Þahin
Deneme > Post-Modernizm
Zebur
Alp Þahin
Deneme > Post-Modernizm
Postmodernizm ve Tüketicilik Üzerine
Betty Blue
Eleþtiri > Modernizm ve Post-Modernizm
Cuma Busesi
nurettin tan
Deneme > Post-Modernizm
Sýnavda Çýkmayan Þeyler
nurettin tan
Deneme > Post-Modernizm
Günaydýn
Songül Þiar
Deneme > Post-Modernizm
Günah
NoktasaL
Deneme > Post-Modernizm
Taþ Tanrý
Ozan Bilmiþ
Deneme > Post-Modernizm
Postmodernizm ve Sinema
osman tatlý
Deneme > Post-Modernizm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.