..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaþamýnýz boyunca yaþarsýnýz. -Swift
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yerler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yerler
41 
 Doðu'nun Nazlý Gelini: Kars  (Nükhet Everi)

Serhat kenti Kars derler ona...
42 
 Gel Yine... Geleceðim!  (Nükhet Everi)

Daha uçaktan belli ediyor kendini Hayastan’ýn renkleri. Giderek altýmýzda yükselen daðlarýn kahverengiliði ve yavaþ yavaþ beyazlaþan tepeler Ararat’a yaklaþtýðýmýzýn müjdecisi. Birþeyler var o daðlarýn, o dað hüznünün ardýnda. Bunlarý bulmaya
43 
 Markiz Pasajý  (EBRU AKGÜN)

Ben Ýstiklal Caddesi’ni eski bir evin dev avlusuna benzetirim. Kýþýn ýlýk, yazýn serindir. Yaðmurda yürümek ayrý zevk, karda yürümek ayrý zevktir. Biz Beyoðlu aþýklarý caddesinde yürüyüp, ara sokaklarýna girer çýkar, eski evlerini gözlerimizle okþay
44 
 Þehrin Tenindeki Renk Uyumu  (Yasemin Cankaya)

Her þehrin bir rengi vardýr çünkü. Ýnan bana vardýr! Ve her insanýn bir rengi... Ýkisinin birbirine izdüþümü gibidir, sokaklar.
45 
 Ýskenderun'dan Akdeniz Kýyýlarýna Dolmuþla Seyahat  (kemal düz)

... özellikle firik pilavý çok beðenildi. sunduklarý kahveleri içtik, türkçe / arapça þarkýlar, þiirler söyleyerek hoþça vakit geçirdik. saat 22.30’da ayrýldýk. dönüþümüzde daðlar tepeler aþtýk. sora sora baðdat bulunur misali, trablus’a bulduk...
46 
 Bir Baþkadýr Köprübaþý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Trabzon yeþil doðasýyla tanýnan ve sevilen bir diyardýr.Fakat asýl yeþillik Trabzon’un ilçelerinde gizlidir.Kazalarýmýzýn tamamýna yakýný yemyeþil bir görünüm arzetmektedir.Lâkin Köprübaþý ilçesinin doðal güzelliði bir baþkadýr.
47 
 Dubai Günleri  (Hakan Yozcu)

Memura yaklaþýyorum. “Passport” diyor bana. Veriyorum. Pasaporta bakýp “Are you Turkish?” diye soruyor. “Yes” diye cevap veriyorum. Soruyor “Why come do you to Dubai?” O kadar açýk ve anlaþýlýr bir aksan kullanýyor ki, Ýngilizce’yi çok bilmememe raðmen anlýyorum ve cevap verebiliyorum. Turizm Fuarý için geldiðimi ve beþ gün burada kalacaðýmý söylüyorum, otelimin adýný veriyorum. “Dubaiye hoþ geldiniz” diyor ve çýkýyorum.
48 
 Nerdesiniz Gurbet Kuþlarý  (osman demircan)

Bu nasýl bir þehir. Apartmanlarýnda, bir çocuðun ev çizimlerindeki hayaller bile yok. Birbirinine dayanan apartmanlarýn, insan içine çýkacak halleri yok. Bu nasýl bir þehir. Yollarý kananilazyon tünelleri, arabalarý laðým fareleri. Düþtüm bir çukuruna þehrin, insanlar seyretmekte beni. Çocuklarým aðlamaklý ve garip. Nerdesiniz gurbet kuþlarý?
49 
 Ýl Olma Yolunda Ýlerleyen Silifke  (Mevlüt Tok)

Sevgili Silifkeli Hemþehrilerim, Silifke'mizin yollarý ve kaldýrýmlarýnýn bizlere yakýþmadýðýný düþünüyorum. Sizin de bu konuda ki düþüncenizi öðrenmek isterim. Silifke'mizin yollarýnýn ve kaldýrýmlarýnýn daha üst düzeyde ve AB ölçütlerine uygun olmasý gerektiðini düþünüyorum. Sizler?
50 
 Sürmene"m!… Sürmene"m!… Âh Sürmene"m!..  (M.Nihat MALKOÇ)

Sürmene’m!… Sürmene’m!… Âh Sürmene’m!... Her gece yarýsý girersin rüyalarýma… Tam orta yerinden ikiye bölersin uykularýmý. Aydýnlatýrsýn gecenin zifiri karanlýðýný. Umutlarýmýn çýkýnýnda en muteber azýk olursun. Hasretin aklýmý çevirir yangýn yerine. Annemsin, babamsýn, kavgam ve de sevdamsýn. Þimdi senin o berrak hatýralarýnýn aydýnlýðýnda gecelere tafra satarým. Çay toplayan kýnalý eller çaya deðil, sanki umuda uzanýr. “Fýndýk dalda tekleme/Kýz saçlarýn ekleme/ Ayrýldýk Sürmene’den/Gelir diye bekleme” türküsü kulaklarýma deðince hasretin közü yakar yüreðimi.
51 
 Bandýrma'da Sahabeler Var  (Oðuz Düzgün)

Peygamber Efendimiz (SAV) ahirete irtihal ettikten sonra, sahabelerin büyük bir çoðunluðu artýk Mekke ve Medine þehirlerinde duramaz olmuþlardý.
52 
 Þehrin Aynasýndan Yansýyanlar...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Yüzünü denize, sýrtýný daðlara dönmüþ Trabzon; Boztepe’nin koynunda uyur geceleri. Yastýðý taþtandýr, yorganý bulut… Çam kokularý siner Boztepe’nin yamaçlarýna. Ufukta belirir umudun (bordo)mavi gözleri… Bir þilep yüzer gönlün masmavi sularýnda. Dalgalar kýyýlarý döverken, rüzgar tarar Karadeniz’in kývrým kývrým saçlarýný.. Þehir masmavi gözlerini açar aydýnlýk geleceðe… Kentin kýlcal damarlarýna kan, rýzký peþinde koþan alýnlara ter bombalanýr günün her vaktinde. Hayat en dinamik haliyle boy gösterir þehrin aynalarýnda. Köylü kadýnlar çoktan düþmüþlerdir Trabzon yollarýna. Kiminin peyniri, kiminin altýn sarýsý tereyaðý vardýr sepetinde. Yürekteki umutlar sepetteki yað ve peynirden daha aðýr gelir gönül terazisinde.
53 
 Gezi Defterimin Prag Sayfasý  (Tuba Unsal)

"... Prag, sivri kulleleri, yesil kubbeli Kiliseleri, Gotik, Barok ve erken Rönesansin muhtesem eserleri ve mini cafeleri ile, sonbaharda da, muhtesem bir renk cumbusuyle, insani kucaklar gibiydi. "
54 
 Adanalý Gözüyle Konya  (Oðuz Tokdemir)

Konya ya ait izlenimler....okumaya deðer...
55 
 Yol Üstü  (Ersen Yoldaç)

Kulaðýmda erguvan seslerin var hala.. Kül rengi sahillerinde dolaþtýðým, adýna kara yapýþtýrýlmýþ beyaz þehrim.. Hoþ geldin gözlerime.
56 
 Assos, Cunda ve Paþam Cafe - 1  (Nükhet Everi)

Bir hafta sonu tatilinden ne beklersiniz? Cevaplarýnýzýn arasýnda gezmek, görmek, eðlenmek, keþfetmek, küçük bir cip safari, zeytine, zeytinyaðýna, balýða doymak, biraz çýlgýnlýk, biraz romantizm, biraz sükunet, her þeyden sonra da huzur içinde ve dinlenm
57 
 Antalya Denince... 7mehmet  (Nükhet Everi)

7Mehmet tam 65 yýllýk bir efsane. “Yemediðim ve emin olmadýðým yemeði müþterilerime sunmam” ve “Her babanýn gönlünde yatan evlatlarýnýn adýný yýllarca yaþatmasýdýr” diyen ve kendisi de efsane olan bir adamýn, 7 Mehmet’in yara
58 
 Bir Þehrin Hiç Olmaman Gereken Yerindeyim  (osman demircan)

Bir þehir dolusu insanýn beyninin küçük bir yerini dahi fikirleriyle, görüntüleriyle, davranýþlarýyla dolduramamasýna raðmen, seni aptal ve iðrenç bulmalarý ne kötü kader deðil mi? Bir dünya dolusu insanýn seni sevmediklerini söylediklerinde üzüntüden ölmeni bekledikleri bir anda senin katýla katýla gülmekten ölmen ne güzel kader deðil mi?
59 
 Bir Þehri Tanýmak Bir Ýnsaný Tanýmak Gibidir...  (Ýnci Fügen Yýlmaz)

Bir þehri tanýmak bir insaný tanýmak gibidir demiþ þair. Hani, birine aþýk olursun da onu tanýmak, keþfetmek, biraz da elde etmek için nasýl çabalarsýn?.. Ýþte ben de, ayný böyle bir heyecanla keþfe çýktým.
60 
 Yeþil Trabzon Özlemi  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Trabzon hýzla geliþen bir þehir olma özelliði taþýmaktadýr.Onun içindir ki kentimiz bunun sancýlarýný yaþamaktadýr.




son eklenenler
Kudüs
Cihan Altýn
Deneme > Yerler
Antakya
Yûþa Irmak
Deneme > Yerler
Dubai Günleri
Hakan Yozcu
Deneme > Yerler
Omsk Mektubu
Kývanç Ekinci
Deneme > Yerler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.