..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Çocuklarýn eðitimi, zaman kazanmak için nasýl zaman yitireceðimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yerler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Yazmak
Habil Yaþar
Deneme > Sanat

Birçokunun kolay düþündüðü, ancak çok azýnýn oldukca fazla karmaþýk bir süreç olduðunu anlamasýdýr-yazmak. Herkese nasip olmayan ama herkesin iç mekanýn en gizli noktalarýna kadar nüfuz eden, sonsuz bir ihtiyaçtýr - yazma arzusu. Zamaný ve mekaný ne olursa olsun, o sani bulduysa, tutsak eder, o kadar kuvvetlidir ki, elinden kaçamazsýn - yazma yeteneðinin. En hassas insanlarýn kalplerinde yavaþ yavaþ büyüyerek ve bir anda bir yanardað gibi patla

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yerler
61 
 Sürgünün Göçebe Düþünceleri  (sinem sal)

Düþünceleri sürülemezdi insanýn. Evet ,bedeni sürülmüþtü. Aitlik eki yoktu adýnýn sonunda. Öylesine yalýn...
62 
 Hazerfen Tanrýlar  (kuzey darýcý)

muhtemelen yýllardan eski ve o zaman için yeni, bize göre eski bir istanbulda, hazerfen diye bir adam vardý hazerfen uçmayý hep düslüyordu, fakat düþmekten korkuyordu belki, muhtemelen o gün kafasý çok iyiydi , bir afyon aleminden dönerken yine aklýna
63 
 Dubai Ýzlenimleri  (derya eðilmez)

çölde inþa edilen yapay bir cennet
64 
 Trabzon Atatürk Köþkü  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Türk Milleti,zor zamanlarda içinde bulunduðu meseleleri çözmesini bilmiþtir.Osmanlý Ýmparatorluðu’nun üç kýtaya adaletle hükmetmesi Türk’ün kudret ve ihtiþamýný gösterir.
65 
 Çeþm Ý Cihan  (nalan gök)

Rivayet odur ki; Fatih Sultan Mehmet meþhur lalasýyla bu tepeden manzaraya bakmýþ ve þöyle demiþ; “Lala, Lala, çeþm i cihan bu mu ola?”
66 
 Gurbet Elde Bir Baþýma...  (Nükhet Everi)

Gurbetteyim... Bir baþýmayým... Aynen Kýraç’ýn þarkýsýnda olduðu gibi. Siz þimdi benden klasik bir gezi yazýsý falan bekliyorsunuz deðil mi? Asla! Ama daha iyisi olur bence klasik olmazsa. Buyurun...
67 
 Charles Köprüsünden Notlar  (Hülya)

Güneþten arta kalan ince bir çift kýzýl çizgi, günün kapanýþ perdesini çeker gibi yerini yavaþ yavaþ yaðmur yüklü aðýr bulutlara býrakýyor.
68 
 Kent ve Ýnsan  (Beste Sultan K.)

Þehri terk etmekle kurtulabilir misiniz yanýklarýnýzdan, kendinizi terk etmediðiniz sürece?
69 
 Omsk Mektubu  (Kývanç Ekinci)

Genelde, Sarýyer Spor Kulübü’nden bahsettiðim köþemde, bu kez uzak bir diyardan bahsedeceðim. Bulunduðum yer Rusya Federasyonuna baðlý Sibirya eyaletinin, Novosibirsk’ten sonra ikinci en büyük þehri Omsk. Sibirya’dan çaðrýþým yapýp ta buzlar diyarýna gittiðimi filan sanmayýn,
70 
 Gel Çýkalým Zigana'ya!..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ülkemiz turizm potansiyeli bakýmýndan eþsiz bir konuma sahiptir. Türkiye’de dört mevsim boyunca tatil yapýlabilir. Tatil ve turizm deyince her nedense aklýmýza yaz mevsimi geliyor.Özellikle de Akdeniz ve Ege sahilleri
71 
 Gerard Tepesinden Budapeþte  (Hülya)

Her þeye raðmen Törük Utca’nýn tepesindeki türbeden, yeniden kilise çanlarýna dönüþtürülmüþ Kanuni’nin top güllelerinden baþka iz taþýmayan Estergon’a kadar ulaþan Tuna Nehrine, gül yapraklarý döküldüðünü görmüyor kimse.
72 
 Yýlbaþýnýn Talihsiz Kuþu Güvercin  (osman demircan)

Bir güvercindim. Uçtum bulutlarla gökyüzüne. Sonra dolu dolu aðladým. Bir hapishanenin penceresine kondum. Göz göze geldim bir mahkumla. Bakýþlarýnda sarmaþýk gülller vardý. Duvarlara týrmanýp, sokaða taþmak isteyen bir hali vardý. Sustu, sazýn sesiyle. Titreten tellerde, gözyaþlarý diken olmuþtu. Dikenli tellerde þarkýlarý bile hapis kalmýþtý. Yýllarýn biriktirdiði acýlar, yüreðini yakmaktaydý. Duygularý kül rengindeydi. Gözleri alev alevdi.
73 
 Bir Kýr Çiçeði Çaðýrdý Gittim. (Radyo Programýndan)  (Ýnci Fügen Yýlmaz)

Yazýn bana, çaðýrýn beni geleyim. Þehrinizin, kasabanýzýn, köyünüzün bir etkinliðine konuk edin. Çay bahçenize gözleme yemeðe çaðýrýn. Resim serginiz mi var? Heykel mi yaptýnýz ? Þiir mi okuyacaksýnýz? Dantellerinizi mi sergileyeceksiniz? Çaðýrýn beni
74 
 Bir Diyar  (Attila Ünsal)

Bir ses iþte içimdekilerden
75 
 Ankara ve Ben  (Bilal Ayberk AYDOÐDU)

Ankara'yla olan iliþkimizin kýsa bir ifadesi..
76 
 Selam Esrarlý Þehir  (Fatih Mehmet Mirza)

"...Maneviyatýn esintisi yüzümü okþarken, yüreðimin, kutsallarýmýzýn tebessümüyle serinlediði bir ortamýn havasýný her þeyimle içime çekmiþtim, býrakmamacasýna. Kaybettiklerimi tekrar geri bulmanýn sevinciyle gözlerimden dökülen yaþlar ruhumu serinletirken, hýçkýrýklarým sevincime farklý bir hüzün katýyordu..."
77 
 Rize  (osman demircan)

Heykelim dikilecek boynu bükük gezdiðim sokaklarda belki. Rize'nin adý anýldýðýnda insanlarýn yüreðinde buruk bir duygu olacaðým. Oysa ben bu þehri hiç sevmedim. Ýnsanlarý o kadar arsýz ki en mahrem duygularýma girecek kadarlar. Durmasý gereken yerlerde durmazlar, yaralarýma basarlar. Bana acý bir yürümek býrakýr bu þehir.
78 
 Darende Ziyareti ve Ýzleri…  (Mustafa CÝLASUN)

Her ne kadar Malatya’nýn Darende Ýlçesinde ikamet etmiþse de Kayserili ve Reþadiye beldesi
79 
 Bursa Bir Devdir  (Özgür Yenigün)

Bursa… Büyük bir þehir… Birçok insan için Bursa sadece büyük bir þehirdir. Fakat benim gibi Anadolu’nun köyümsü bir ilinde yaþamýþ biri için Bursa büyük kelimesiyle anlatýlamaz. Çünkü taþ çatlasa iki metre boyunda bir adam deðildir Bursa benim için. Ancak masallarda görebileceðimiz, on metre boyunda bir devdir. Nedir peki Bursa’yý baþkasýna iki, bana on metre gösteren?
80 
 New York Mektubu  (Kývanç Ekinci)

2013 Ocak ayýnda A.B.D.'nin New York þehrine yaptýðým geziden notlarým...




son eklenenler
Kudüs
Cihan Altýn
Deneme > Yerler
Antakya
Yûþa Irmak
Deneme > Yerler
Dubai Günleri
Hakan Yozcu
Deneme > Yerler
Omsk Mektubu
Kývanç Ekinci
Deneme > Yerler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.