..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþk eski bir masaldýr ama her zaman yepyenidir. -Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - <i>Kesinlikle Karþýyým!</i>
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
41 
 Yök' Ün Katsayý Kararý  (Mustafa Þakarcan)

YÖK’ ün katsayý kararý, küçük bir gruba avantaj saðlamak adýna, çok daha büyük gruplara haksýzlýk getirmektedir. Eþitlik, eðitim özgürlüðü deðil, bir gruba haksýz kayýrma saðlamaktadýr.
42 
 8 Mart Dünya Emekçi Kadýnlar Günü"nden, Þapþal Þabalak Konserlere, Cicili Bicili Maðazalara // (8 Mart Yazýlarý – I)  (Vildan Sevil)

Þimdi , maðazalar cicili bicili boyanmakta, promosyonlar dökülüp, saçýlmakta artýk. MSN’lerle, cep telefonlarýyla, internet gruplarý aracýlýðýyla, ekranda plastiði sýrýtan cýrtlak gül buketleri sunulur kadýnlara. Artýk 8 Martlar karanfil kokmaz.
43 
 Ýsyaným Var  (Pýnar Fellahvezirabad)

Akciðerin, diðer organlar adýna da temsili bir konuþma yapan, bulunduðu bedenin sahibiyle kopan iletiþimini ve içinde bulunduðu bedenin sahibinden aldýðý intikamýn öyküsü.
44 
 Homoseksüellik Cinsel Sapkýnlýktýr  (Polat Akyurt)

Ýnsanlarýn cinsel tercih yapma gibi bir þanslarý yoktur!
45 
 Birlikte Allah'ýn Ýpine Sarýlma Zamaný Gelmedi mi?  (Fuat Türker)

Biz Müslümanlar aþaðýda bazýlarýný verdiðim ayetlerden de sorgulanacaðýmýzýn bilincinde miyiz? Bu ayetlere ne kadar itaat ettiðimiz konusunda tevilde bulunmadan kendimizi gözden geçirelim...
46 
 Uslu Bir Köþe Yazýsý  (Kâmuran Esen)

Onu yazma, bunu yazma, þunu yazma. Ýyi de, eee ben ne yazayým be kardeþim ?
47 
 Kadýna Þiddet!  (Elif Alkýn)

kadýna vuran erkekliðinin vuruþlarýndayým sansýz biz onlarý adam saymadýktan sonra. adamlýk kadýna kadýn gibi davrananlardýr.!!! adaletiniz vurmaksa karýnýza ,kýzýnýza,ananýza tüm kadýnlarýnýza, sizin ben adaletinizi S..K...m
48 
 The One Day!  (Yûþa Irmak)

Iþýl ýþýl “one Saturday” sabahý yataðýmdan kalktýðým gibi “Nike” terliklerimi giyip “WC”nin yolunu tuttum. WC’ye uðradýktan sonra salondan mutfaða doðru ilerledim. Mutfakta eþimin bana kahvaltý hazýrladýðýný görünce “good morning honey” dedim. O da “good morning bey” diye karþýlýk verdi.
49 
 Bir Kadýnýn Aþký Samanyolu ve Yýldýzlara Denk Midir?  (Emine Piþiren)

Freud’un “Henüz yanýtlanamamýþ ve kadýn ruhuyla ilgili otuz yýl süren araþtýrmalarýma karþýn benim de yanýtlamayý baþaramadýðým çok önemli bir soru var: Kadýn ne ister?” sözlerine karþý çýkýyorum asi kadýn ruhumla…
50 
 Darwinizm Putunu Kýrmak Neden Önemlidir? - I  (Fuat Türker)

Ýnsanlar yýllarca bu telkinler nedeniyle Darwinizm’in bilim olduðunu zannettiler. Darwinizm’le mücadelenin de bilime açýlmýþ bir savaþ olduðunu düþündüler. Oysa Darwinizm’in ideolojisi, yukarýda da belirttiðim gibi, Allah’ýn varlýðýný ve yaratýþýný inkar üzerine kurulmuþtur ve savunulma amacý yalnýzca Materyalizm’e bir dayanak saðlanmasýdýr.
51 
 2017’nin 8 Mart’ý Bu Ülkede Çýðlýk Çýðlýða #hayýr’dýr  (Vildan Sevil)

“Bana cehennem ehlini gösterdiler: Çoðunluðu kadýndý” “Ben zaten kadýn erkek eþitliðine inanmýyorum.” “Kadýnlarý hafifçe dövüp korkutabilirsiniz” “Tecavüz edeni 4 gün odaya kapatmak yeter.” “Kadýn herkesin içinde kahkaha atmamalý” “'Tecavüze tahrik eden kadýn cezalandýrýlsýn”
52 
 Memleket Ýsterim  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Þimon Efendi hangi yüzle bu þiiri okudu? Acaba bu þiirde istenenler kimler tarafýndan verilmiyor? Yoksa bir anda kendini Mahmud Abbas’ýn yerine mi koydu? Kardeþ kavgasýný çýkaranlar, Müslümanlarýn inançlarýyla alay edenler, kendileri dýþýndakilere hayat hakký tanýmayanlar Ýsrailliler deðil mi? Piþkinliðin bu kadarýna da pes doðrusu!... Yoksa bu adam bizden toprak istiyor da bunu üstü kapalý bir dille, þiirle dile getiriyor olmasýn.
53 
 Eðitim ve Kast Sistemi  (Mehmet Fatih Doðrucan)

Eðitim meselemiz hakkýnda konuþmak gerekirse, yeteri kadar planlayýcý ve istatiksel. Halbuki insan dediðimiz varlýk planlanamaz hür irade sonucu kendisini gerçekleþtirir ki, bu da onun ahlaki ve hukuki bir varlýk olarak hür iradeye sahip olmasýný anlamlý kýlar. O halde planlanamaz insaný planlama çabalarý nasýl bir kast sistemine yol açýyor acaba?
54 
 Assolist Olmak Ýçin Güzel Sese Ne Gerek Var!  (Kâmuran Esen)

Yalnýz bir kusuru var bu assolistin.O da þu: Sesi güzel deðil sadece.Hatta hiç ses yok.....Caným, o kadarcýk kusur kadý kýzýnda da olur.Bir assolist için, sesin güzel olup olmamasý hiç önemli deðil.(!) Bu
55 
 One A Day!  (Yûþa Irmak)

Iþýl ýþýl “one Saturday” sabahý yataðýmdan kalktýðým gibi “Nike” terliklerimi giyip “WC”nin yolunu tuttum. WC’ye uðradýktan sonra salondan mutfaða doðru ilerledim. Mutfakta eþimin bana kahvaltý hazýrladýðýný görünce “good morning honey” dedim. O da “good morning bey” diye karþýlýk verdi. Ehh bu sabah “Holiday” olunca bende onlara biraz zaman ayýrýrým düþüncesiyle eþime –kýzým uyandý mý? diye sordum. –Eþim geç uyudu, biraz daha uyur dedi. “Okay” dedim. Kapýya gelen gazeteyi alýp salonda televizyonu açtým. Digiturk’te; önce show TV, Comedy Max sonra Star, ATV, Fox TV ye takýldým. Derken sýkýlýp “computer”in baþýna geçtim. “Ýnternet”te “twitter, facebook ve freandfeed’e takýldým. Twitter’de bana “mentions” atanlarý “reply” yardýmýyla cevap yetiþtirdim.
56 
 Frankenþtayn Besin Gdo, Saðlýðýmýzý Tehdit Ediyor  (Mehmet Sinan Gür)

Akýl fikir baðýþla Tanrým... Bu konuda imza kampanyasý baþlatýlsýn... Biz kobay deðiliz... Tv kanallarý hergün yayýn yapsýn... Bu kabul edilir þey deðil... Bunlar insanlarýn GDO yönetmeliðine gösterdiði tepkilerden seçmeler.
57 
 12 Eylül Vahþeti ve Davasý Üzerine (I)  (Vildan Sevil)

Bizler, o gün muhaliftik, bugün de... Yaþarsak yarýn da muhalif olacaðýz. Çünkü iktidar, paranýn egemenliði, çeþitli dozda da olsa þiddet olmadan sürdürülemez. Para ve güç kirleticidir, baþtan çýkarýcýdýr. Her iktidarýn muhalefeti olmak zorundadýr, olacaktýr. Tarihte olduðu gibi her dönemde, ama hep az sayýda, doðruluklarý sonradan anlaþýlan, kadim erdemlere, özlemlere, doðrulara inananlar da olacaktýr
58 
 Ýyilik & Kötülük  (Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri)

Kötülere yapýlan en küçük iyilik , iyilere yapýlan en büyük kötülüktür ... Atakan Korkmaz
59 
 Hadi Tosuncuklar Ýþte Ramazan Fiyatlarý Uçurun!  (Cafer ÞAHÝN)

Þimdi Türkiye’de iki farklý beklenti ve iki ayrý heyecan ayný anda yaþanýyor. Birincisi; Mübarek Ramazana bir an önce kavuþma iþtiyakýyla uzun ve sýcak günlerde bile oruç ibadetini baþa taç, ruha ilaç diye telakki ile özlemle ve sürurla karþýlama heyecaný…
60 
 Ne Aydýn Bir Bilgelik!  (BÝNNUR EDÝSAN)

“Olumsuz deðerlendirme insaný övgüden çok daha fazla memnun eder; yeter ki kýskançlýðý solusun” paradoksu….

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Þimdi Efendim
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Kabarttým Küfür Sözlüðümü
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Kabarttým Küfür Sözlüðümü
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Uzun Köprü
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
The One Day!
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Ýsyaným Var
Pýnar Fellahvezirabad
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Cumali'ye Yapýlan Haksýzlýk
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Yarým Somun Yemek Ýçin Orospuluk
Emine Piþiren
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Havada Bok Kokusu Var Baba
Emine Piþiren
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Ýnsanlar Katildir
Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Ýyilik & Kötülük
Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Ben Selfi'ye Karþýyým.
Taner SARGIN
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Adalet Asalettir
osman demircan
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Adalet Nedir
osman demircan
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!
Bunun Adý Faþizmdir Dostlar, Faþizm!..
Vildan Sevil
Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým!

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.