..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > suat engin yýlmz




3 Aðustos 2015
Þarkýcý Deniz Seki ve Bayhanýn Ýlahi Adalatle Sýnavý  
Þarkýcý deniz seki

suat engin yýlmz


Deniz sekide aldýðý hapis cezasýnýn onaylanmasý müteakip Bakýrköy kadýn cezaevine alýndý , kolay deðil 6 yýl ceza bir sanatçý için uzun bir süre , Bayhan için, hapislerde yatmýþ bir kiþi popstar olamaz demiþti , þimdi anlaþýlýyorki cezaevinde yatan popstar olamaz , ancak popstar olanlar hapiste yatabilirmiþ.. ilahi adaletbu olsa gerek atalarýmýzýn söylediði en doðru Büyük lokma , büyük laf konuþma...


:AGGI:
DENÝZ SEKÝ DÝYE BÝR ÞARKICI VE BAYHANIN ÝLAHÝ ADALETLE SINAVI
200O Yýllar , 1993 yýlýnda rahmetli Cumhurbaþkaný Turgut Özalýn “ Anayasayý bir kere delmekle bir þey olmaz” sözleri üzerine Türkiye de ilk özel televizyonlar kurulmaya baþlandý . Ýlk kurulanda Özalýn oðlu Ahmet in televizyonu Stardý.
Hal böyle olunca bu televizyonlar izleyici çekmek için türlü yöntemlere baþvuruyorlardý.B u programlardan biride meþhur pop star yarýþmasý idi . Bu yarýþmanýn katýlýmcýlarýndan biriside Bayhan isimli bir þarkýcý idi . Bayhan Almanya da büyümüþ bir çocuktu. Genellikle arabesk türü eserlerle izleyici karþýna çýkýyordu . Hatta bir defasýnda Juri üyelerinde Hürriyet gazetesi yazarlarýndan birinin kýzýyla evli ve Doðan müziðin genel müdürü Ercan isimli jüri üyesinin teþviki ile Ýngilizce bir þarkýda söylettirildi kendisine ve Ercan ben artýk Bayhanýn sesine bu þarkýdan sonra kefilim tarzý konuþmalarda yapmýþtý.
Yarýþma programý devam ederken bir gün bir programda Jüri üyelerinden Deniz Seki hanýmefendi , Bayhanýn hapiste yattýðýný ve bu sebeple pop star olamayacaðýný belirten görüþler bildirdi ve böyle bi r insaný pop star olamayacaðýný ýsrarla söyleyince Bayhanla arasýnda bir polemik yaþanmýþtý.
Aradan tam 10 yýl geçti . Ýstanbul narkotik polislerinin yaptýðý operasyonlarda uyuþturucu kullandýðý ,ve uyuþturucu temin ettikleri gerekçesiyle aralarýnda ünlü sanatçýlarýnda bulunduðunu bildiriyordu televizyon ve basýn … Bunlarýn en ünlülerinden biriside deniz seki idi. Görünüþte güzel sayýlabilecek , kumral , yüz ve fizik hatlarý ile arzulanabilecek , güzel bir kadýndý deniz seki , þarkýlarý da güzeldi .. Pop müzik dalýnda eserler söylüyordu slow ve hareketli disko tarzýnda þarkýlarý yorumluyordu , baþarýlýydý da , kiþilik ve karakter açýsýndan da normal düzeyde bir yapýsý vardý ama onu hapishaneye kadar götüren sebep neydi? Kimisi arkadaþlarýný suçladý , kimisi yapmasaydý, dedi , kendiside uyuþturucu kullandýðýný kabul etti ama onu asýl yaralayan , mahkeme hakimin uyuþturucu satýcýlýðýndan hüküm kurmasýydý , en çokta bu onu üzmüþtü.

Hapiste yatan bir kiþi pop star olamaz demiþti, yýllar sonra kendi hapiste yatýyor.. Dört yýl hapiste kalacak ,cezasý iki yýl kala açýða ayrýlacak , son bin yýl denetimli serbestlik olarak geçirecek deniz sekinin cezasý yakýnda bitecek ama ne demiþ atalarýmýz “ büyük lokma ye ama büyük laf konuþma “ hiç kimsenin cezalandýrýlmama gibi bir ayrýcalýðý yok , olamazda kanun önünde herkes eþittir . Önyargýlý olmamalý özellikle insanlar hakkýnda. ünlü fizikçi Albert EYNÞTEYN “ in “ insanlardaki önyargýyý parçalamak , atomu parçalamaktan daha zordur” sözleri aklýma geldi , insanlara önyargýyla yaklaþmamak en iyisi , çünkü bir defa suç iþledi hapse girdi diye hiçbir insandan vazgeçme lüksümüz yok.Unutmayalým Hapishanelerde, hastanelerde , parklar bahçelerde , denizler , kýrlar kýsacasý her yer insanlar için …..!

SUAT ENGÝN YILMAZ – 2015



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Boran Kuþu
Herkesin Yapabildiði Ýþler
Can Dündar Diye Biri , Tuvalet Deliði ve Kötü Kokular Yaðan Gardiyan Aðzý
Ýnsanýn En Büyük Eksiði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deðiþtir... Gücün Yetiyorsa [Þiir]
Zaman [Þiir]
Ama Sen Benim Karýmsýn [Þiir]
Paralel Olamamalar, Dik Duramamalar [Þiir]
Deðerli Varlýðýmýz [Þiir]
Bakýþlar - Yüz [Þiir]
Ah Kadýnlar [Þiir]
Mahpushane [Þiir]
Eller [Þiir]
Beyaz Giymak Mesele Deðil, Mesele Kar Gibi Beyaz Bir Yüreðe Sahip Olabilmek [Þiir]


suat engin yýlmz kimdir?

1963 ten beri dünyada bir yer iþgal ediyorum


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © suat engin yýlmz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.