..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > muRRaTTi




10 Temmuz 2004
Yüzleþme  
muRRaTTi
Belkide korkularýmla yüzleþebiliceðim, sivildeki son bir kaç ayýmý kabusa çeviren bu sýcak, hayattan arýndýrýlmýþ yalnýzlýðýmýn baþkentindeyim. Günleri saymaktan kafam tek tek yýrtýlýp buruþturulup atýlan takvim yapraklarýna dönüyor. Yine geçen bir gün, y


:CJDC:
Ýþte burdayým;

Belkide korkularýmla yüzleþebiliceðim, sivildeki son bir kaç ayýmý kabusa çeviren bu sýcak, hayattan arýndýrýlmýþ yalnýzlýðýmýn baþkentindeyim. Günleri saymaktan kafam tek tek yýrtýlýp buruþturulup atýlan takvim yapraklarýna dönüyor. Yine geçen bir gün, yine düþülen bir þafak, özgürlüðe kavuþmamý saðlýyacak sona doðru geri sayým... 68 ...

Kalkýþ baþlarda 5:30; sonralarý bizde palazlandýk buradalarda her þafaðý az kalmýþ gibi olabildiðince uyumaya baþladýk. 6:00 , 6:30 derken 7:00-7:15 gibi terden uyanýyorum her sabah. - Tabi bunda Kd (kýsa dönem) olmanýn avantajý çok- Belkide uyumak tek çýkar yol burda. Saate bakmadýðýn, kafaný boþaltabildiðin ender anlarý saðlýyor sana uyku. Hayattan alýp bir kaç saatliðine seni umursamazlýða götürüyor. - ta bi rüyalardan da kurtulabilirsen-. Köy evlerinin bahçelerindeki o salaþ tuvalletlerde yer bulabilirsen çok beklemeden yüzünü yýkayýp traþ olabiliyorsun. Traþ olurkenden de traþ býþcaðýný ve köpüðünü olabildiðince hijyen þartlarda korumak için þortunun cebine yada olur olmaz, el deðmemiþ bakir yerlere koymanýn yollarýný arýyorsun. Ýçinde yine bir karamsarlýk. Çünkü önünde geçmesi gereken koskoca bir gün, boðuþman gereken bir yýðýn insan var. Bu günüde atlatýrsan o takvim yapraklarýndan bir tane daha buruþ turup atýcaksýn hayatýnýn hiç yaþanmamýþ boþluðuna doðru.
Gün içinde defarlarca telefonla boðuþmalarda cabasý. Acaba öbür dünyadan sana gelmiþ bir msjn varmý. Her defasýnda bir umut. Biraz bekliyosun, hani olur ya hemen açýlýnca gelmez mesajlar; bi 5 dk geçsin belki düþer banada milyonlarca mesaj arasýndan bir tane diye umuyorsun. Ama her geçen saniye ile birlikte umudunda yitikleþiyor. Artýk bir kaç saat sonra ki vardiyaya saklýyorsun umutlarýný. Her açýþ yeni umut, bir o kadarda üzüntünün baþlangýcý. Bazen sevdiklerin boþa çýkarmýyor umutlarýný, boþa çýkmadýðýný da cebindeki o müthiþ titreþimden anlýyorsun. Bu titreþim varlýðýnýn ve unutulmamýþlýðýnýn kalbine gönderdiði bir titreþim. Tekrar dönüyorsun iþine bir þevkle. Günler havada uçuþan kuþlar kadar hýzlý geçerken, insanlar da yerde gezinen karýncalar kadar küçük gözüküyor gözüne. Güçlüsün. O gücü verende 2 kontör.
SÜrekli yarglýyorsun kendini, hayatýný, hayatýndakileri, elinde olanlarý ve olmayanlarý. Benliðini diðer insanlarla karþýlaþtýrýyorsun çevrendeki,bazen þükür derken , bazen üzülüyorsun. Gecenin sessizliðinde, düþüncelerini sanki bir kurþun sýkýyormuþ gibi doldur boþalt yapan askerlerin sesleri son veriyor Ya da yanýk yanýk türkü mýrýldanan bir 4 de 1 in sesi. Bazen senden bir sigara koparabilmek için olur olmadýk muhabetler yapmaya çalýþan kaporta iþcisi.Ama hepsinin beklentisi o. Hepsi o günü bekliyor. Dýþarda hiç biþeyi , bekleyeni olmayanda o günü bekliyor, bir çok þeyi býrakýp gelenlerde.Tek ortak özelliðimiz hepimizin. O gün gelecek diyoruz. Sanki yeniden doðum, sanki tedavisi olmayan bir hastalýðýný çaresinin bulunacaðý bir gün, belki "ama" birinin hayatý tekrar göreceði "o" gün. Sevdiklerine, özlemlerine, bekleyenlerine karýþacaðýn "o" gün. Hepimizin ortak yaný.
Hayaller kuruyosun bol bol. Okuduðun kitaplardaki kahraman oluyorsun kimi zaman. Sen erkek, sevgilin kadýn kahraman. Kafanda bir filmi çekiyorsun her geçen sayfalarla birlikte. O kitabý yaþýyorsun. Sen esas oðlan, aþkýn da esas kýz. Kitapla buluþturuyor sizi. Kitaplara en yakýn dost derlerdi sivildede pek inanmazdým ama burada gerçekten beni en çok eðlendiren , uzaklara götüren, teselli eden en yakýn arkadaþým oldu. Bazen sohbeti bitmesin diye aðýr aðýr okuyorum onlarý, erken býrakmasýnlar beni diye sayfalarý 2 þer kez okuduðum anlar oluyor. Ben bitiriyorum onlarý , onlar beni deðil...
Bazen anlatacaðýn çok þey oluyor, bir dokunsalar aðlýyacaðýn , haykýracaðýn saniyeler geliyor. Ama kime? Bakýyosun etrafýna aslýnda yanlýzlýðýnýn farkýna varýyorsun. Kalem kaðýt alýp yazmak istiyorsun, ama ya ellerin terden kaðýdý eritirken buluyosun kendini ya da yüzleþmekten kaçýyosun gerçeklerle. Gerçekler acýtýyor insaný. Bazen bir perde insin istiyorsun gözüne ve beynine. Örtsün saklasýn istiyorsun gecenin karanlýðýnýn bir çok kirliliði ve bitmiþliði sakladýðý gibi. Tekrar uyku diyosun ama ne mümkün. Makine çarklarýnýn çalýþmasýný andýran dolap sesleri, karanlýk bir gecede çakan þimdik gibi açýlýp kapanan beyaz florasan engel oluyor tüm bunlara.
Bazen yinede burayý seviyorum. Anlatýlmayaný anlatýyor burasý sana. Belki hiç gelmesem anlayamayacaðým þeyleri çakýyor kafama birer birer. Bazende anlýyosun hayatýnýn ve hayatýndakilerinin deðerlerini. Bazende kendi deðerin þekilleniyor bir ebru çalýþmasý gibi denizin üzerinde. Dalgalarý seyrediyorsun saatlerce, belli bir sistemeatiði varmý salak salak çözmeye çalýþýyosun onlarý. Dalgalarla konuþurken buluyosun kendini arkanda bir týkýrtý duyunca irkiliyosun aniden. Allahtan çoðu zaman "Çakýr" bozuyor bu sessizliði sallanan kuyruðuyla. Gülüyosun ona bakýp kendine. Acaba ne düþünüyor diye.
Son 68 gün. 2 ay 8 gün. 1632 saat. 97920 dk. Sayým devam ediyor. Eriyor günler avcunda. Senin savaþýn onlar erirken kaskatý , daha güçlü , yýlmadan durabilmek zamanýn önünde. Ve bu süre sonunda buraya geldiðinden kimler varsa yanýnda onlarý yanýnda görebilmek savaþý. Tabiki eðer onlar seni yanýnda göndermek isterse þansýn olucak. Bekliyorum sivil hayatla YÜZLEÞECEÐÝM günü. Ýçimde hep olan bir umut, gönlümde vuslatla...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ve O Gün...
Gönderen: Ceyhun Çelik / Karabük/Türkiye
7 Aðustos 2004
Yumuþak ve içten sesiyle Rahmetli Zeki Müren'in adýyla özdeþleþen "Beklenen Þarký" gibi bir yapýt o gün.Ýçerideki herkesin hatta Çakýr'ýn bile beklediði gün.Kimi yarini kimi anasýný kimi arkadaþlarýný bazýsý baþýboþluðunu,sorumsuzluðunu,hayata karþý kayýtsýzlýðýný özledi içeride.Sen sorumluluklarýný özledin Voltaj-1.Ýþine karþý,belki ailene karþý ve O'na karþý sorumluluklarýný.Sivildeyken sana sorumsuzluk gibi gelen ama içeri girdiðinde tek sorumluluðun olduðunu düþündüðün aþkýný özledin.Onunla kavga etmeyi bile özledin,çünkü telefonda kavga etmek hiç zevkli deðil.Yarýmsýn hatta yarým yamalaksýn.Kazýklýlardan gizleyerek açtýðýn o kontör makinesi sana her gerektiðinde yeterli "erk" i temin edemediðinde yenilmiþlik, düþmüþlük paranoyasýyla gün saymaya baþlýyorsun çünkü.Nereden mi biliyorum?Ben hep senin yanýndayým.En azýndan içeride.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Sana Çokum
O Gün ve Ben
Yüzleþme II

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ya Zalimse?
Ay

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Artýk Neye Yarar [Þiir]
Yalanmýþ! Sevgili [Þiir]
Geçmiþten Mektup [Þiir]
Zor Mu Geldi? [Þiir]
Yalan ve Yalanmýþ! Sevgili [Þiir]
Bir Þiir ve Bir Hikaye [Öykü]
Necip Fazýl Gibi... [Öykü]
Aloe Vera Saçmalýðý [Bilimsel]


muRRaTTi kimdir?

Maddesel acýlarýn yokluðunda hayatýný ve kendini soyut acýlarla þekillendiren, hayatýnýn kalabalýklýðýnda aslýnda yalnýz olduðunu fark eden sevi adamý. Pehhhhh :)

Etkilendiði Yazarlar:
Grange ve Brown


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © muRRaTTi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.