..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Fatih Þahin




5 Aralýk 2005
Pavlic'in Öyküsü - 1  
Fatih Þahin
Odanin icerisinde ki kuytu sessizliðin ruhuna verdigi dinginligin hazzini yasarken, aniden icinde hissettigi boslukla tekrar, kendine benligine geldigini hissetti.


:BJCB:
Odanin icerisinde ki kuytu sessizliðin ruhuna verdigi dinginligin hazzini yasarken, aniden icinde hissettigi boslukla tekrar, kendine benligine geldigini hissetti. yorgun hissediyordu kendini, bitikti. bir an uyumak istedi, uyurum diye dusundu.. cunku uyudugu zaman bir sure olsun beynini parcalayan bu ahlaksiz ve canice dusuncelerden kurtulacakti. her zaman ki oturdugu sandalyesinden dogrularak kalktý, yatagina dogru yavas adimlarla ilerledi, yatak odasinin kapisina dogru yaklastikca, cehenneme dogru agir adimlarla yaklastigini hissetti, kapi yari acik onu beklerken, icini bir korku aldi, girmeye korkan iki adim daha atti, iceri girmeye korkuyordu.. cunku ne ile karsilasacagini bilmiyordu, ne yapacagini bilmeksizin geri bir kac adim atti ve geri dondu, tekrar salon'a dogruilerlemeye basladi.. cekyatta yatarým diye dusundu, sonra bunu da kim acicak yau.. diyerek serzeniste bulundu. keske cekyat beni anlayabilse ve kendiliginden acilsa diye dusundu, ama anliyamazlardi ki, kimse anliyamiyordu ki onu.. icerisinde ki boslugun ve yalnizligin tek sebebi de ''herkesti''.. üzerinde ki elbiseleri cikarmadan, ve cekyati acmadan, uzaniverdi.. sonra uzerinde ki elbiseleri cikarmasi gerektigini anladi, tekrar ayaga kalkti ve komidinin uzerine duzgun bir sekilde yerlestirdi. kac gundur uyuyamadigini dusundu, hatirliyamadi, bedeni bir olunun bedeninden farksizdi, gozlerin altinda ki morluklar derinlesmisti.. o yuzden fazla isikta kalamiyordu, yoruyordu gozlerini. bas ucunda duran mumlari yakip, isigi kapatti.. isigi kapatmasiyla, gozlerinden akan yaslari hissetti, uzun zamandir aglamak istiordu hungur hungur ama yapamiyordu, sadece bir kac damla yas..belki gozlerinden suzulen yaslar onun yeni umut kaynagi olucakti, belki de icerisinde ki yanardaglari sondurecek bir kac damla yas.. ama hicbirsey onun hissiyatsizligina merhem olamiyordu. haykirmak istiyordu, etrafinda ki herseyi kýrýp dokmek istiyordu ama yapamiyordu.. olmuyordu.. sanki birguc kontrol ediyordu onu, birsure direnebiliyor ama sonra kendini ona teslim ediyordu..aniden beyninin icerisinde bir sizi hissetti, kafatasýnda bir kac damla kemigin kirildigini zannetti. nabzý ve kan basýncý yukseldi, derin derin soluk alip vermeye basladi.. uzandigi cekyattan kalktý, uzerine birseyler aldi ve balkona cýktý.. derin bir nefes cekti, kaybediyordu yine kendini. kendi benligi yok oluyor, baska birinin benligini aliyordu sanki.. aglamak istiyor ama yapamiyordu bunu, gozlerini kapatti ve bir sure ruzgarin ugultusunu dinledi..dinlerken aglamak istedigini unuttu ve aglamaya basladi, sonra agladigini da unuttu. uyandiginda bi tuz tadi aldi, avuclarina bakti.. avuclarýnda ki yaslar kurudu, ruhu ve damarlarýnda ki kanlar gibi..
sonra iþlediði cinayet geldi aklýna, öldürdügü insanin kan kokusunu hissetti nefesinde, bedeninin titredigini ve ruhunun fýrtýnalý bir denize býrakýldýgýný.. kendince haklý sebepleri vardý. hayvancaydý belki ama ona gore bu olmalýydý. tanrý bu kadar kötülükleri görmezden gelemezdi. karanlýk ve kötülüklerle dolu bu dünya da iyilik masallarýyla uyutulamazdý. birþeyler yapmalýydý, her kötü günün baslangýcýnda kahroluyordu, kalbinin derinliklerin de ki fýrtýnalar icerisinde yok oluyordu. ve karar vermiþti. kötülükle beslenen embesil yaratýklarý sonsuz cehennemlerine yolluyacaktý..gözlerinin daha fazla dayanamayacagýný anladý, göz kapaklarýný acamiyordu yorgunluktan ve yatagýna dönmesi gerektigini anladý. biraz uzandýktan yarý- açýk olan gözlerinin kapandýgýný hissetti.

ve..

gözlerini kapattýgýný an öldürdügü adam karþýsýndaydý..

rüyamiydi? gercekmiydi ayýrt edemedi..

aksamýn rehavetinden bunalmýþ, biraz gezinmek icin dýþarý cýkmýþtý.. agýr adýmlarla bilmedigi sokaklarda geziniyordu korkarak, birseyler hissediyordu, belki de birseyler arýyordu, ama bilmiyordu.. karanlýgýn eþiginde kaybolmuþ her sokakta icini bir korku arýyor ama icinden bir ses onu goturuyordu.Belirli bir süre yurudukten sonra biraz dinlenmesi gerektigini anladý, ellerini dizlerine goturerek öne dogru biraz egildi, soluklanmak icin. dogruldugunda karsý da karanlýk bir ara gorundu. yanýnda bir bar vardý, barýn kapýsýnýn onunde ki los ýsýgýn o sokagý ýsýldatacak kadar gucu yoktu.bir sure sokaga baktý, yine icinden bir ses oraya girmesi gerektigini soyluyordu, ama o kadar korkuyordu ki girmemek icin ruhu ve bedeniyle direniyordu. kanýnda ki adrenalinin yukseldigini yanaklarýnda ki sýcaklýktan hissetti.karmasýk duygular icerisinde oldugu her zaman ki gibi bir sigara yakýyým diye dusundu, ama vazgecti. sonra tekrar karar verdi. montunun cebinde ki paketi aceleci bir tavýrla cýkardý, dudaklarýnýn arasýna aldý ve cebinden cýkardýgý zippo cakmagýyla, ruhunda ki kotulukleri dunyaya uflemek icin bir baslangýc gerceklestirdi. derin derin bir kac fýrt cekti ve ivedi adýmlarla o karanlýk sokaga dogru ilerledi..bardan cýkan bir kac kisiyi gorunce korkularý biraz olsun hafifledi, ama yanlarýndan onlarda hýzlý uzaklasmýslardý, alkolluyduler, dokunsan yere devrilecek vaziyette.. sokagýn eþigine geldiginde durdu. daha ileri gidemedi, gitmek istiyordu ama ayaklarý yapmýyordu bunu. kendi istegi dýsýnda calýsýyordu sanki hersey.. bar'ýn los ýsýgýnýn altýnda golgesiyle bas basa kalmýstý.zorlukla birkac adým daha attý ve biraz da olsa onunu gorebiliyordu, sagda duran cop tenekesine carpmamak icin sol'a dogru birkac seri adým attý. ve sokakta kimseler yoktu, bombostu..sagýnda bir cop tenekesi biraz ileride bir kapý, barýn arka cýkýs kapýsý oldugunu anladý. ve ilerisi de yuksek bir duvarla cevriliydi. derin bir nefes aldý.. yine korkularýna yenilmiþ, kendini macerada bulacagý korkusuyla urkmuþ ama yine hicbirseyin olmadýgý anlamýstý..kendini suclamaya baslamýstý, bu kuskucu ve paranoya durumlarýný kendi kendine yarattýgýný, aslýnda hicbirseyin anormal olmadýgýný inanmaya beynine anlatýyordu.. uykusuzluk ve izledigi psikolojik-gerilim filmlerinde bunda etkisi oldugunu dusundu.
bu cýkmaz karanlýk sokaga arkasýný donup, sokaktan cýkmak icin birkac adým atmýstý ki.. barýn cýkýs kapýsýnýn gýcýrtsýný ve sert bir sekilde kapatýlýsýný duydu..duydugu sesle beraber tüm korkular, tum yok oluslar, bir ok gibi vucuduna saplandý. sonra kadýnýn aglayýslarýný duydu ve adamýn '' kalk yerden o.. '' bagrýþlarýný.. hareketsizce bekledi, adamýn kendisini gorecegini korkusuyla cop tenekesinin arkasýna gizlendi. yere comelip neler oldugunu daha iyi anlamak icin kafasýný uzattý..zavallý kadýncagýz yerde bir kedi yavrusu gibi kývranýyordu.!!adam da midesine adice tekmeler atýyordu.. uzerinde siyah deri ceket , siyah kumaþ pantolun ve ayaklarýnda yazlýk beyaz ayakkabilar vardý. saclarý kulak memelerini kaplýyordu...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Doða ve Ben

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çiçekler... [Deneme]


Fatih Þahin kimdir?

yazýnsal kiþilik. .

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli Kanýk


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fatih Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.