..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aþk ve Romantizm > Sami




23 Kasým 2008
Ölmedim Bak….  
Sami

:ACJC:
Ölmedim bak….

‘’Benimle olur musunuz? ‘’Öyküsünden doðan bir öyküm daha.

Selim ‘’Gülbahar’’,Bahar’ýn bu tutumundan sonra bütün dünyasý yýkýlmýþ olarak, Ankara’ya büyük kýzýnýn yanýna gider dünyasý kararmýþ, hayalleri boþuna gitmiþtir, hiç bir þeyden zevk alamaz olmuþtur. Kimseyle konuþmaz belirli saatlerde sabah yürüyüþüne çýkar eve döner int.deki sayfalarýna gelen mesajlara cevaplar yazar bir iki saatini öyle deðerlendirirdi.
Sabaha kahvaltýný yaptýktan sonra bulaþýklarý yýkar evi de bir güzel süpürürdü, küçük odasýnda yarým kalmýþ romanýný okumaya koyulur tlf.nu nuda kapatýr ki arayanlarla meþgul olmasýn diye.

Selim bey bedeni çok yorulmuþtur Bahar la olan beraberliklerinden sonra büyük çöküntüler üzerinde hissetmeye baþlamýþ için içini kemiren sevdasýný özlemekte elden hiçbir þeyin gelmeyeceðini anladýðý halde hala düþünmekteydi kalbinde esir düþmüþ Bahar’ýný.Bahar dan hiçbir haber alamýyor üstüne üstük Bahar tüm tlf larýný deðiþtirmiþ int.de de sayfalarýný baþka isimlerle girilemeyecek duruma sokmuþtu.

Selim Baharýn aþkýna sevdasýna tutuþa dursun her gün her dakika onunla onu serabýyla vaktini öldüre dursun ne var ki Bahar demek oralý deðil ki ne arar ne tlf açar nede int.de ona mesajlar çekerdi tabiî ki bunca sevgisini harap etmek bir çýrpýda çöpe atmak istememektedir,bilmektedir ki eþiyle yaþýyordur ne olursa olsun kendini hiç olmazsa bir mesajda nasýlsýn diye sorabilirdi onu da yapmýyordu Bahar.
Bu olaydan sonra Selim’in eþi dayanamaz küçük kýzýnýn yanýna Bursa’ya gitmiþtir.

Selim zaten yaralý birde eþinden darbe almýþtýr hayat da devam ediyor, ne yapsýn kitap okumaya giren Selim bey hep bu düþüncelerin esirin de kalmýþ okuduðu kitaptan da bir þey anlamamaktadýr zaman da öldürmek geçmesini saðlamak için bir þeyler yapmasý lazýmdýr.
Öyle böyle biraz okusa da tv dan haberleri dinlemek için televizyonu açar bütün kanallarý tarasa da ya bir ayrýlýk ya onu aldatmýþ ya vurmuþ yada zamlardan baþka bir þey duymaz oradan da bir þeyler anlamaz kendine sorar bu nasýl bir yaþam tarzý kimse halinden memnun deðil zaten kendi derdi kendine yeter birde ülke sorunlarýný düþünecek hiç vakti yoktur.

Giyinir dýþarý da dolaþmak belki ona daha iyi gelecektir dýþarýya çýkar bir kaç komþusuna merhabalar hal hatýrlarýný sorar Cebeci askeri mezarlýðýn oradan Kurtuluþ parkýna kadar yürüyerek yola koyulur saðdan gider vitrinlere baka baka insanlarýn koþuþturmasý onun acýlarýný görmelerini hissettirmez insanlara hep güler yüzüyle pozitif enerji vererek yoluna devam eder bazý kiþilerin çiftlerin, sevgililerin konuþmalarýna ve tartýþmalarýna þahit olur kulak misafiri olur.

Bir saniye bakýn kavga etmeyiniz hayat ne güzel eðleniniz sohbet ediniz gibi nasihatler vermek ister ama ya biriside sen kendi iþine bak moruk derse diye de düþünür hem yürür hem bu hayatýn çilelerini anýmsar kendi içinden çözümler üretse de nasýl anlatacaktýr kim dinler ki.

Kurtuluþ parkýna gelmiþ insanlarýn halýdan olma yürüyüþ parkurunda yürüdüklerini görür içinden der bunlarýn da dertleri var ya saðlýk ya benim gibi belki daha baþka sorunlarla durmadan parkýn etrafýnda dönüyorlar.
Her bir insana sorsan derdin ne demeye kalksan akþamlar sabahlara kadar süren dert üzüntü dinlersin nemelazým sorma sende yürü der.

Birinci tur hafif yürüyüþle geçer tanýdýklarýna selamlar verir ilk beþ turunda kenarlardaki banklara da biraz dinlenmek için oturur.
Terinin soðumamasý için ikinci turu olan bir beþi daha yapmak üzere yürür, bitirince hiç durmadan tekrar onca yolu dik rampada yürümeye baþlar bu sefer de saðdan gider.
Yol boyunca küçük bir yer olan Ahmet aðabeyinin çay ocaðý vardýr her dönüþünde ya kendisi ya o Sami bey sayýn þairim gel bir çayýmý iç buyurun der, orada bir büyük bardaktan þekersiz çayýný içer para verse de almaz ama Selim ona bazen bir miktar para atar belki ondandýr, eve varmadan ekmeðini de alýr merdivenlerden beþinci kata kadar da yürür, evine girdiðinde güzel bir banyosunuz yapar yoldan aldýðý gazetesini okumaya baþlar kýzý okuldan gelir hal hatýr nasýl geçti öðrencilerin nasýllardý sohbetin ardýndan kýzýmýn yaptýðý yemeði baþlar yemeðe.

Karný doymuþ geçer yine bil.na int.deki mesajlara bir daha bakar cevaplar verir,kýzýnla sohbet eder bir hayli ilerlemiþ zamanda odasýna çekilir giyer pijamalarýný ve girer yataðýna yeni bir sabahýn doðuþuna kadar uyur.

Tabi her gün ki serüven devam eder ama aklý hep Bahar’da olsa da ne aranýr ne mesajlarýnda ondan gelen bir þey yoktur.

Düþüne düþüne kalbinde yorgunluk aðrý sýkýntýlar hisseder pek aldýrýþ etmez kýzýna da söylemez bir gün sabahýn 10 unda onu kalbi sýkýþtýrmaya baþlar ama biliyordur ki kalbinden gelmektedir hemen kýzýný arar bir saat olmadan hem o hem de yolda aradýðý aile dostumuz doktor yazar Alper bey’de gelir o sýrada doktor bey birkaç sorusundan sonra beni her ikisi de koluma girerek abaya görürüler acilen Baþkent hastanesine gidilir odaya alýnýr filmler çekilir hemen filmler neticesinde Selim bey bundan sonrasýný hatýrlamaz bayýltýlmýþtýr.

Saate yakýn çýkarýlýr kalbinin sað tarafýndaki damara balon denilen bir operasyon yapýlmýþtýr sol ayak baldýrýnda damardan girilerek ‘’Anjio’’kendinde olmadan getirilen odasýna bir kaç saat sonra kendine gelir kýzý ve Alper beyi görür karþýsýnda sorar ne oldu bana espriyle karýþýk öbür tarafa giderken seni çaðýrdýk þimdi buradasýn derler.

Ona hastanede yapýlanlar anlatýlýr bir müddet sonra uyumaya baþlar 3 gün kalýndýktan sonra hastaneden çýkýlýr eve gelinir kýzýna kendisini arayanlarýn olduðunu sora hayýr baba kimse aramadý Bahar diye biride aramadý mý diye sorar hayýr baba cevabýný alýr onun için kalbine yenik düþen Selim kafasýný ona takar bu kadar da mý bu yaþanmýþlarýn hatýrý yoktu hiç mi merak edilmez hani nerde dev adamý nerde sevgilisi hani nerde aþkýmlar ama ondan ne bir aramak ne bir mesajlar gelmiþtir, üzüntüsü kendine fazla gelse de yapacak bir þey yoktur.

Tam bir aya yakýn zaman geçer Selim bey ayný güzergahta eskisi gibi günlük yapacaklarýný yine yapar. Günler günleri kovalýyor zaman su gibi akýp gidiyor dur ne olursa olsan hala aklý beyni düþüncesin de hep Bahar vardýr o günleri hatýrlar o muhabbetleri kahkahalarý dinlediði fýkralarý hatýrlar.

Ne güzel günlerdir onlar kol kola gezmelerini el ele tutuþmalarýný o uçuþan saçlarýn gölgesindeki mis kokan Bahar’ýn tenini hatýrlar, ellerindeki parmaklarýný okþadýðý pamuk gibi ellerini tuttuðunu hatýrlar sanki serap’ta görüyormuþçasýna ona gülümser yanýndaymýþçasýna mutlu olur yedikleri yemekleri içtikleri çaylarý, çorbalarý, köpeði kývýrcýðý hatýrlar beraberlerken ne kadar mutlu bir yeni aþýklar edasýndaki coþkuyu hatýrlar hep hatýrladýkça aðlar gözyaþlarý nereye kadar akacaktýr bilmeden kara sevda acýsýna kapýlýr en büyük korkulu an gün gelmiþtir günlerden bir pazartesi tekrar kalbinin olduðu yerde müthiþ bir aðrý hisseder hemen kýzýný arar, hafif baþlayan bazen artan aðrý sý arasýnda int.den tüm sayfasýndaki arkadaþlarýna 547 kiþiye mesajlar gönderir derki bu belki son mesajým þiirim olabilir dostlarým hakkýnýzý hela ediniz ben kalp ameliyatý olabilirim diye yazar fakat sabahýnda erkenden yazdýðý 3 þiirini yayýnlayamaz onlarý ve bir gün önceki 4 þiirini de Bahar’ýna mesajla Hotmail den yollar ondan da af diler baðýþlamasýný helalaþmasýný ister ve belki dönüþüm olmaz ama bu 7 þiirimi sen antolojide yayýnlarsýn der þifrelerini de verir, aslýn da Bahar kendisinin hastalýðýný bilmesini saðlamak için bunu yapar, yine kýzý gelir ama bu sefer doktor bey yoktur Eskiþehir’e konferansa gitmiþtir haber verilse de zaman dardýr, tekrar bu sefer evine daha yakýn olan Ankara ünv.kalp hastanesine kaldýrýlýr evden çýktýðýný hatýrlamaz kendin den geçmiþtir.
Selim bey acilen hemen ameliyathaneye sokulur kýzýndan akan gözyaþlarý sanki kulaðýna kadar gelmektedir,

Ölmedim bak….

Doktorlar Selim beyi masaya yatýrýr,
Ameliyata baþlarlarken açýlan göðüste,
Bir bakarlar ki kalp yerinde yoktur,
Bütün ekip þaþar kalýr hayrete düþerler.

Kendi aralarýnda nerde Selim beyin kalbi,
Orada burada açýlan yerde aranýr,
Bir türlü kalbini bulamazlar dona kalýrlar,
Doktor bey kulaða Selim bey kalbiniz yok.

Selim bey kalbimi birine emaneten verdim,
Nerde diye sorulur Zeytinli de bu adreste,
Hemen helikopterle denilen yere gidilir,
ÝDA kültür evinde oturmaktadýr sevdasý.

Haným efendi Selim beyin kalbini alabilirmiyiz,
Ne yapacaksýnýz o bana emanet sevgilimdir der,
Anlatýlýr ve Selim bey masada bizi bekliyor,
Beni de götürürseniz veririm der, gidilir.

Ona sarýlýr emanetini verir aðlar aðlar,
Kendinde deðildir aþkýna ne olmuþtur,
Hep suçun kendisinde olduðunu söyler,
Sandým ki bitti sevgilim bitirmemiþ sevmiþ.

Dualar yapar ALLAHIN’a yakarýr gözyaþlarýnla,
Saatlerce sonra çýkar Selim’ini baygýn halde görür,
Bekler yaný baþýnda gözlerinden yaþlar boþalýr,
Saatler sonra gözleri açýlýr görür aþkýný.

Ýlk kelimesi aþkým burada mýydýn bak ölmedim,
Senin benim aþkýmýz o kadar büyük ki,
Seni bana beni sana kavuþturdu RABBÝM,
Hadi tut ellerimi evimize götür beni.

Sami Arlan…

Ýçeride ne olduðunu bilinmemekte tam 5 saatlik ameliyat sonrasýnda çýkarýlýr odasýna getirilir 2 saat sonra gözlerindeki o yeþilimsi gözler açýlýr dünya ya bir daha geri gelmiþçesine etrafýna bakar kýzýný görür kem gözlerle etrafýný süzer sanki .

Bahar’ýný orada görecekmiþçesine bakýnýr göremez gözlerini acý içinde yumar geçirdikleri günleri film þeridi gibi geçirir ama yoktur, bir zaman sonrasýnda sorar arayaný var mý diye.

Kýzý baba Bahar aramadý kýzmýþ gibi, daha da yýkýlýr içine sýkýþtýrýr içine gömer, doktor’u bir kaç kiþiyle odasýndan içeriye girerler günlük kontrollerini yapacaklardýr doktor bey Sami bey nasýlsýnýz kendinizi nasýl hissediyorsunuz der, fakat sanki duymuyor gibi aklý hep Bahar’da olduðundan doktor bey bir daha Sami bey nereye daldýnýz nasýlsýnýz diyorum dediðinde irkilir ve heeehh der kendini toparlar iyiyim iyiyim, doktor bey muayene sini yaptýktan sonra giderken kapý dan Sami bey þiirlerinize bir göz attým çok güzeller ama artýk fazla o aþk þiirlerine fazla girmeden baþka yönde yazmaya bakýnýz yoksa bu þiirler sizi bu hale getiriyor.

Selim bey hayaller de yaþamaya dursun Bahar’ý gelmemiþ bir tlf. Etmemiþ mesajlarýný yollamamýþ ama hayalindeki yukarýdaki þiirde yazýlanlarý olmuþ gibi hala Sertab’ýnda görüyorken taburcu olur evine gelir özel hemþire eþliðinde evinde 3 gün daha bakýmda kalacaktýr.

Her þeyi gün geçtikçe düþünür oradan alýr buraya koyar çarpar böler kesin bir kanýya varýr mutlaka mesajý ona ulaþmadý diye düþünür fakat sayfasýndaki gönderdiði mesajlara bakar gördüðü doðrudur mesaj okunmuþ görünmektedir, anlar ki ne tlf. Açmaya deðer nede onu hala merak etmeye düþünmeye gerek kalmadýðýný anlar son kez kýzýna döner ve derki.

Yavrum bütün kabahatler benim ve sizleri annenizi, kardeþini üzen benim olmazlarda yüzmeye kalkýþtým gönül bahçemde annen varken baþka çiçekleri koklamayý merak sardým gördüm ki hepsi boþ hayallermiþ. Anneni çaðýrýr mýsýn gelsin hiç ayrýlmaksýzýn özürler dileyeceðim beni baðýþlamasýný isteyeceðim onu kalbimin her tarafýna sokacaðým her ne varsa kendi bahçemdeki meyvenin güzelliklerin de var, o mis koku suyla bir tek çiçeðimi kokluya caðým der, ertesi sabahý sevdasý aþký gerçek olan sevgilisi, eþi haným efendisi odaya girer göz yaþlarýna boðulur sarýlýrlar sýmsýkýca sarmaþ dolaþ olurlar kapýnýn baþýnda her iki kýzlarý da bir yumak olup beraberce aðlarlar herkes bir bütün olmuþ aile tekrar bütünleþmiþti.

Þimdi sizlere soruyorum sevgili can dostlar, her zaman ki gibi siz haným efendiler haklý, haklý çünkü hiç bir evinin gülü olan haným efendiler düzgün giden bir evliliði bozmak istemez her ne varsa biz erkeklerden nedense olur. Þimdi çok çok daha mutluyuz ama þu bir gerçektir ki hissediyorum hanýmým da hala bir kuþku tedirginlikler var olmasý da doðaldýr.

Mutluyuz bundan sonraki hayatýmýn onsuz geçmeyeceðini bir sürü ameliyatlardan acýlardan üzüntülerden akan gözyaþlarýmýn bom boþ olduðunu gördüm. Demek ki Bahar’a kanarak sözde âþýk olarak severek kör gözlerle baðlanmýþým kendimi asla af etmeyeceðim. Utanýyorum þimdi, içimde büyük bir huzur var ama hayatýmda kara bir leke de olduðunu bilmekteyim, herkesten eþimden kýzlarýmdan beni kollayan Meleklerimden beni hayatý güzellikler görmek yaþamam için beni yoktan var eden yüce ulu ALLAHIM DAN da özürler diliyorum.

Hepinizi saygý ile selamlýyorum.

Sami Arlan…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gözümün Bebeði….
Hani Ben Kelebeðindim...
Gör, Duy Artýk...
Aaaþþk
Gece Yürüyüþü…
G Ý Z L Ý / A Þ K...
Özlüyorum Seni.
1 Asýr (Yüz Yýl) Sonrasýnda...
Mutlu Son...
O Duygular…

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Barýþýk Olmak…
Aþk Bizi Nerelere Sürükledi...
Çek Git Güzelim….
Teþekkür Etmek Zor Mu?..
Asýl Olan Ben mi Körüm...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Pembe'li Geçen Zamalarýmdan... [Öykü]


Sami kimdir?

Dost canlýsý,dürüstlük,seffaflýk,duygusallýk.

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar adý asla seçmem güzel olan herþeyi okurum.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sami, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.