..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir dünya yurttaþýyým. -Sokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm > ilker uðurlu




15 Ocak 2010
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 11  
GDO, genetiði ile oynanmýþ organizma. Tanrý olma yolundaki emekleme adýmlarýmýz….

ilker uðurlu


Bazý akyuvarlar 30 saat Bazý akyuvarlar 2-4 yýl Baðýrsaklarý kaplayan bazý hücreler 5 gün Deri hücreleri 19 gün Spermler 2 ay Kirpikler 4 ay Alyuvarlar 4 ay Karaciðer hücreleri 8 ay Saç hücreleri 2-4 yýl Kemik hücreleri 15 yýl Sinir hücreleri nöronlar sizinle eþ zamanlý Yumurta hücresi sizinle eþ zamanlý olarak yaþar.


:AGIF:
Bir araba aldýnýz ve bir süre sonra filtrelerini, yaðýný, suyunu deðiþtirdiniz. Bozulan lambalarýný deðiþtirdiniz, tekerleklerini deðiþtirdiniz, yýllar geçtikçe yapýlan bakýmlar ve deðiþtirilen parçalar sonucunda arabayý ilk aldýðýnýz gündeki parçalardan hiçbir tane kalmadý. Motorunu bile yenilemek zorunda kalmýþtýnýz. Plakanýn metalini bile yenilediniz ama üzerindeki rakamlar ayný kaldý. Ruhsat ayný kaldý. O hala sizin ayný model ayný arabanýz, biraz bakýmlý ama.

Bir bilgisayar aldýnýz, teknoloji geliþtikçe parçalarý zamanla upgrade ettiniz deðiþtirdiniz, yenilediniz. Ýlk aldýðýnýz bilgisayardan hiçbir parça kalmadý üzerinde ama ayný programlar, ayný fotoðraflar duruyor içinde. O sizin biricik bilgisayarýnýz biraz bakýmlý ama.

Doðdunuz ve hücreleriniz zamanla deðiþmeye baþladý, 30 yýl sonra doðduðunuzdaki sahip oluðunuz neredeyse tüm hücreleriniz deðiþti. Hücrelerle birlikte sizi oluþturan tüm atomlarda deðiþti. Hatta sizden çýkan atomlar baþka bir çok canlýnýn kendi öz parçalarý þimdi. Bir düþmanýnýz var sizi öldürmeye çalýþýyor. Bir zamanlar sizin siz olmanýzý saðlayan bedeninizi oluþturan bir atom þimdi düþmanýnýzýn bedeninin bir parçasý. Yýllarca ölmemek için sizinle birlikte hareket eden o atom tanesi þimdi sizi öldürmeye çalýþan bir bedenin ta kendisi. Ama o bunun farkýnda bile deðil.

Peki öyle ise siz kimsiniz? Bedeniniz ne kadar sizsiniz? Sizi oluþturan atomlar ne kadar sizsiniz?

Hafýzasýný kaybeden bir adam 30 yýl sonra ilk doðundaki insanla ne kadar ayný insandýr. Tüm bedeni tamamen deðiþmiþtir. Tüm anýlarý tamamen deðiþmiþtir. Tüm tanýdýklarý deðiþmiþtir. Ama kimliði onu halen ayný kiþi olarak tanýmlamaktadýr. Öyle ise biz bir sürece, yaþama sürecine tanýmlama verilmiþ isimlerden baþka ne olabiliriz? Bizlerin süregelen bir devamlýlýk süreci olma yolundaki ilk adýmýmýz annemizin yumurtasýndan ve babamýzýn sperminden gelen iki dna iplikçiðinin birleþerek çoðalmaya baþlamasýyla olmuþtur. O ilk hücre halimiz olan ben ise öleli yýllar oldu ama gün baþlatýlan hücrelerin bölünme süreci halen devam ediyor. Bu sürecin sonuna ise ölüm diyoruz.
Canlýlar bir süreçtir yalnýzca, kendi kendisini bir süreliðine, bir atýmlýk yenileme süreci. Ýlk gün ki hücre ile tek ortak baðýmýz her hücremizde bulunan o ilk dna bileþiminin taþýdýðý programdýr yalnýzca. Ýþte o program biziz diyebileceðimiz tek þeydir.
O programý ölmeden önce çocuklarýmýza aktarýrýz yok olmamasý için. Ve özümüzde tek bir programýn farklý yansýmalarý oluruz böylece, ayný amaca hizmet eden. Yeryüzündeki ilk hücreye ait programýn süre gelme isteðiyiz öyleyse. Her hücremize kazýnmýþ kutsal bir program var içimizde. Amacý var mýdýr o programýn? Bilmiyoruz. Ama þu andaki bilim sayesinde biz de baþka programlar yazýp kendilerini sürdüre gelmelerini saðlayabiliyoruz artýk. GDO, genetiði ile oynanmýþ organizma. Tanrý olma yolundaki emekleme adýmlarýmýz….

Bilmediðimiz her þey sýrdýr bize…

Bazý akyuvarlar 30 saat
Bazý akyuvarlar 2-4 yýl
Baðýrsaklarý kaplayan bazý hücreler 5 gün
Deri hücreleri 19 gün
Spermler 2 ay
Kirpikler 4 ay
Alyuvarlar 4 ay
Karaciðer hücreleri 8 ay
Saç hücreleri 2-4 yýl
Kemik hücreleri 15 yýl
Sinir hücreleri nöronlar sizinle eþ zamanlý
Yumurta hücresi sizinle eþ zamanlý olarak yaþar.

Sýrlar kuþaðý 11 sonu…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinler, Ýnançlar ve ateizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
2012 Gerçeði
Seksin Çýkýþý ve Yaratýlýþ Mucizesi.
Kurban ve Tanrý
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 4
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 8
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 10
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 1
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 9
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 6
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 5

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplama Kampý
Türban Sorunun Çözümü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Umudu Olmayan Tanrý [Þiir]
Demir Evler [Þiir]
Ýnsan Dostlarýmýz [Þiir]
Ötenazi Ýstiyorum [Þiir]
Yol [Þiir]
Yatak [Þiir]
Kurban Bayramý [Þiir]
Gideceðin Yer [Þiir]
Pir'im [Þiir]
Tez Anti - Tez [Þiir]


ilker uðurlu kimdir?

Yazdýklarýmý okursanýz beni tanýrsýnýz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ilker uðurlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.